Ne a gyűlöleted és ne a propaganda késztessen írásra, mert mint a beírásod is mutatja, őrületes baromságokra sarkall a fékezhetetlen, ámde minden tényt nélkülöző fröcsögés.
Egyrészt ez teljesen valótlan állítás. Izrael számtalan alkalommal hajlandó lett volna békét kötni és területeket átadni ( először az ENSZ határozatkor, amivel létrehozták! Elfogadta azt, hogy legyen egy zsidó állam és legyen egy palesztin állam).
Másrészt van erről egy kedves történetem, ami velem esett meg :-)
Egy kedves panelnáci barátommal ( tudod: ökölbeszorult fej, habzó száj, stb :-) elmentünk motorral Izraelbe. Szerbia, Bulgária, Törökország, Szíria, Jordánia és végül Izrael. Szóval egész úton odáig azt hallgattam, hogy szerencsétlen arabok miért nem fojtják a tengerbe azt a néhány millió, gyilkos ge...i zsidót. Aztán Izraelben már másnap olyan heves ingerek érték az én kedves barátomat, hogy kb. a 3. naptól azt kellett hallgatnom, hogy szerencsétlen zsidók miért nem nyírják ki az összes barom törölközőfejű arabot.
Szóval én elmélyedtem a zsidók újkori történetében, az arab-zsidó konfliktusban és bár alapvetően pacifista vagyok, van az a hatzár amikor fegyvert fognék.
Az okt. 7-ei sunyi gyilkosságsorozat is (mint eddig is több száz) ilyen.
Aki pedig védeni próbálja ezeket a sunyi gyilkosokat, túszejtő terroristákat, az pont úgy levetkőzte emberi mivoltát, mint azok a gyáva gyilkosok.
Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Yoav Gallant védelmi miniszter sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Hamász minden tagja, beleértve a Gázai övezeten kívülieket is, „sétáló halottak”.
Gallant hozzáteszi, hogy „nincs különbség Kalasnyikovos terrorista és háromrészes öltönyös terrorista között”, ami a Hamász-vezérre, Iszmail Hanijére utal, akiről feltételezik, hogy Katarban tartózkodik.
Én pont fordítva látom: Az izraeli válaszcsapásokat mindig is elítélték és csöndben voltak a terrorista akciók civil áldozatainak említésekor. A világ most döntött először úgy, hogy azért az mégsem járja, hogy törölkzőfejű barmok gyilkolásznak örömmel gyerekeket, nőket, időseket. Amikor meg katonákkal találkoznak, haza futnak a gázai civilek háta mögé.
Talán végre ki merik mondani, hogy embertelen állatok nem érdemelnek emberséges hozzáállást.
Azt sohasem értettem, hogy van két ember, ott ül az internet előtt egy géppel, és az egyik a csillagos eget lehazudja, de miben bízik? Hogy a másik nem tud olvasni, meg őt nem szereti a gugli sem?