Mi is szerettünk volna ezen az útvonalon menni, de minket lebeszéltek a hajó miatt. Az útvonal viszont tetszett volna, viszont minket inkább a hajó állapota és a kiszolgálás érdekel.
Sziasztok! Április 20-án indulunk a Costa Viktóriával Savonából.
Savona-Barcelona-Pallma de Mallorca-Szardinia-Korzika-Savona útvonalon. A fakultatív kirándulások megtalálhatók a costa oldalán, de engem az enyénileg megszervezett városlátogatások érdekelnének. Mit hol érdemes megnézni. Barcelonában 7 órát áll a hajó, Mallorcán 10 órát, Cagliariban 6 órát, Ajaccióban 10 órát. Ennyi idő alatt, ha nem a hajó fakultatív kirándulásait veszem igénybe, akkor mit érdemes megnézni. Az indulás előtt egy éjszakát töltünk Savonában, azt is szeretnénk megnézni. A Costa Fortunával már egyszer utaztam Velencéből a görög szigetekre, az nagyon jó hajóút volt. A Costa Fortuna előtt le a kalappal. A Viktórián egy belső szobára fizettünk be, ha valaki járt a Viktóriával, vagy más hajóval ezeken a helyeken, akkor nagyon megköszönném ha írna. Vagy itt, vagy az email címemre: sata005@gmail.com
Bocsi, hogy eddig nem írtam, csak nem jártam a fórumon..Mi Jamaicán úsztunk a delfinekkel, hát az valami csúcs volt. Párom kedvenc programja volt, na meg az enyém is,de nekem a rájasimogatás is nagyon tetszett.Mi november 20.-án vagy 21.-én indulunk Miamiba, ez még függ a repülőjegy áraktól. A hajó 23.-án indul, ami még sajnos nagyon messzinek tűnik.
Ezt a linket inkább csak neked küldöm!Nehogy hülyének nézzen a többi fórumozó!!!!
Hát,tényleg jól kitaláltál már mindent!Az oroszlánfókák érdekelnének engem a legjobban.Mi a Kajmán szigeteken óriás rájákat fogtunk.Utazásaim legnagyobb élménye volt!!
Jó nekik, jó lenne most melegben süttetni a hasam:)
Az egyik sziget Tortola,amit már körbejártam. Onnan megyünk át Virgin Gordára,ami a hajón befizetve 13800Ft / fő lenne, magánszervezésben pedig csak 6000ft(oda-vissza transzfer,ami kb fél órás hajóút). Érdemes returnjegyet venni, mert úgy megspórol az ember 10$-t személyenként. Több hajótársaság is szállít a szigetre, a neten meg lehet nézni a hajók indulási időpontját. www.speedysbvi.com , www.smitsferry.com Mi kb 5 órát fogunk a szigeten tölteni, és megnézünk ezeket a csodálatos gránittömböket.
A másik hely Samana, Dominika. Itt Cayo Levantadora megyünk át. Ez 4000Ft/fő/return, míg a hajón befizetve ez is 9800Ft/ fő lenne. Szóval nem mindegy. Itt megtudtam, hogy a kompút 10 perc. Ezek elvileg óránként járnak, és a cayo Levantadoban lévő (egyetlen) hotel recepcióján meg lehet nézni a hajók visszaindulását.Még oroszlánfókákkal is tudunk együtt úszni, nagyon szuper hely lehet..
St. Maarten-on autót fogunk bérelni, és körbejárjuk a legszebb partokat. sok látnivaló nincs, és amit megtudtam, hogy autót mindenképpen csak a legnagyobb autóbérlő társaságoknál (Hertz, Avis, Budget) béreljünk,mégha kicsit drágább is, mert a kisebb cégeknél nincs benne a biztosítás, és olyan mondvacsinált dolgokra hivatkozva levonnak 50-100 dollárt, pl hogy homok ment a kocsiba stb... Szóval vigyázni kell!!!!!
Autóbérlés ára pl toyota corolla 45$, nagyobb kategórájú pl ford explorer 85$.
Egyébként a taxi sem olyan drága 30$ egy kikötő- Maho bay, Maho bay-kikötői út ára.
Hát remélem, hogy ez mások számára is hasznos infó volt...:)
Majd írd meg akkor, hogy milyen útvonalon voltak, hátha mi is tanulunk belőle:)
Akkor jó kis év elé néztek:) Ciprus egyébként nagyon jó kis hely, főleg Ayia Napa, biztos tetszeni fog nektek.Jó időben mentek, mert mikor mi kinn voltunk(ősszel) azt mondta a kinn élő magyar idegenvezető hölgy, hogy tavasszal a legszebb a sziget, olyankor minden virágba borul...Ő márcsak tudja!
Én már kezdek utánajárni a külföldi fórumokon a szigetnek.2helyen már megvan a biztos program és az árak is, szóval haladok a tervezésben:))
Akkor jó utat! Nektek már szinte itt van a közelben a márciusi utazás..
Én még azért sem nagyon tervezgetem a hajóutakat,mert mi még elötte megyünk Párizsba (márc.19-től 24-ig) a gyerekekkel.Disneylandba megyünk,Disneylandi szállodába+megnézzük Párizst másodjára.Már tavaly is voltunk.Nagyon szuper volt!!
Utánna (ápr.9-től 16ig) megyünk Ciprusra.Oda csak 2en a párommal.Elvégre az a "szerelem szigete".Itt még soha nem voltunk.
Aztán pedig ápr.végén megyek vissza dolgozni 7 év gyes után.
Spórolnom is kell a szabadságaimmal,hogy okt-ben el tudjak jönni 1 hónapra...
Tényleg igazad van!!A tervezgetés,várakozás is magában egy tök jó dolog!!!Mi minden pénzünket utazásra költjük.
Az utolsó pár hétben már vágjuk vissza a centit...
Megnéztem a videót.Azért eléggé félelmetes az a hurrikán a háttérben!!Meg a sok felhő is hátborzongató!!
Köszi segítséget és az olcsó megoldások felajánlását!!
Már lefoglaltuk az utat 1 hónapja, vészesen fogytak az elérhető helyek ( legalább is az olcsóbbak) így nem vártunk tovább! Mint lentebb írtam Msc Magnificára foglaltunk egy utat május 07-14 között!
Tévhit! Az okmányiroda nem értesül hivatalból. Azaz csak és kizárólag az anyakönyvbe kerül bele az új név. Se a lakcímkártyán , se a személyigazolványon addig nem lesz új név, amig Te be nem mész és nem kezdeményezed az új okmány kiállításaát. Erre van, ha jól emlékszem 30 napod. De az okmányiroda, mint hivatal nem tilt le semmit sem attól, hogy volt egy esküvő!
Páromnak még mindig ideiglenes lakcímkártyája van hozzám bejelentve. Azt sem adnak állandót, pedig az esküvő óta hivatalosan is egy címen lakunk. Esküvőnk 2009 szeptember 12-én volt.
Tenerifén voltunk egy nagyon-nagyon jó helyen, szállodában, csak ajánlani tudom! Vízum ide nem kellett.
Ti hajóútra mennétek?
Ha írsz privátba, lehet tudok olcsó megoldásokat bármilyen útra.
Én is hasonlóan gondoltam , mivel az útlevél valóban érvényes ( mást meg mit néznének külföldön mint az érvényeséget). A nagykérdés az volt bennem hogy az okmányiroda letiltatja e automatikusan az utlevelet ( mert ugye ők hivatalból értesülnek a névváltoztatásról). Ha leiltanák abban az esetben lenne gáz ha nemcsak ránéznek az útlevélre külföldön hanem le is kérdeznék hogy minden ok vele kapcsolatban.
Nincs gond sehol, nyugodtan utazzon a párod a most érvényes útlevelével!
Mi is így voltunk nászúton. Esküvő után nem volt idő átiratni.
De tényleg nincs vele gond!
Az az útlevele ugyan is érvényes. Az új név meg csak az anyakönyvben szerepel, ők meg nem értesítik végig a többi hivatalt, hogy mától más lett a neved. Ha Te nem teszed, akkor a lánykori néven szerepelsz. Azaz a párod. :))
De aranyos vagy, hogy megkerested nekem ezt az oldalt.Már meg is néztem és itt is ugyanannyiba kerül ez az út mint a norwegian honlapján, viszont annyit megtudtam, hogy a katalógusára dupla annyi volt:)
Az időjárással kapcsolatban nekem annyit tanácsoltak, hogy november végétől induló útra menjünk a hurrikánszezon miatt(ami eltart november végéig), de igazából én bevállalnám az októbert is, ha nem a nászútunk lenne.Olyankor még olcsóbbak az árak, és nincs nagy tömeg...Egyébként pont most néztem egy videót a youtube-on és ahhoz képest, hogy a háttérben ott van a tornado, elég békésen fürdőzgetnek az emberek a Miami beachen:))
Jamaica nagyon szép! Nekünk nagyon tetszett. olyan zöld és buja:)
Hawaii szigetek sem lehet rossz, csak oda több napos a hajóút..
Valóban még sok időtök van eldönteni. Én minél hamarabb szeretem lefoglalni az utat, mert akkor már tutira megyünk, és a várakozás időszaka is tök jó szokott lenni. Akkor még csak tervezgetem az útvonalakat, de az is jó....
Nektek is jó tervezgetést!Ha még kérdésem lesz írok neked, ha nem baj..
Május 7-15 között foglaltuk le a nászutunkat az MSC Magnificára ( Velence, Bari, Katakolon, Izmír, Istanbul, Dubrovnik)
Volt már valaki ezen az úton ezzel a hajóval ?
A városnézéssekkel kapcsolatban mit tanácsoltok? Érdemes a hajón befizetni vagy lehet rá találni megoldást a parton is ? Mi úgy gondoljuk Bari, Velence , Dubrovnik városokban felesleges befizetni de a többiben érdemes lenne.
Van valakinek azzal kapcsolatban tapasztalata, hogy házasság után a feleség neve megvátozik de az utazás még a leánykori nevén van lefoglalva ( módosítani nem lehet a foglalást a hajótársaságnál csak max 2 hétte indulásl előtt < de a lagzink lesz előtte pont 2 hétel>)??? Új útlevelet hiába csináltatnánk mert a régin van a foglalás. Nagyon beleettem már magam a témába de kíváncsi lennék hogy gyakorlatban valaki találkozott e már ezzel és ha igen mit csinált???
Több helyen azt tanácsolják ( utazási iroda is) hogy a leánykori névvel ellátott érvényes útlevéllel le kell utazni és nem lesz gond. A nagy dillemma számunkra az hogy ha netán külföldön ellenörzik az útlevelet ( pl törökbe kell vízum) akkor mi lesz ( a leánykori néven már nem fog szerepelni a párom magyar nyílvántartásokban ).
Ha valki Eu-n kívülre megy és a lagzi/ nászút közel van egymáshoz ( adott esetben hajós utat sokszor jó előre foglalunk) számoljon ezzel a problémával!
De azt mondták,hogy mi nagyon jó időben mentünk (okt.-Nov.),mert ekkor még aránylag alacsonyak az árak.
Ha bejön a szar idő akkor megemelkednek,mert a nyugdíjasok és a gazdagabbak minden ősszel lejönnek Kanadából,New yorkból stb. és Floridában töltik a telet.Menekülnek a hideg elől.És a hajón jobban kijönnek,olcsóbb nekik mintha kibérelnének egy hotelszobát.
A monszun november végétől van.Mi a 2.hajóútunkon ki is fogtunk egy kisebbet,de mondták,hogy a hajón amúgy sem lehet nagyon érezni,mert a hajó megpróbálja kikerülni.Mi is csak a legutolsó napon kaptunk egy kicsit belőle,de akkor már mindegy volt..jöttünk haza.
A kártyámat azért nem fogadták el,mert nem volt dombornyomott.Azóta viszont már csináltattunk egyet!!!
Nem tudom még a konkrét útvonalat nekünk októberre,mert mi kimegyünk Miamiba és ott döntjük majd el.Azt tudom,hogy Jamaicáért meg vagyok halva és az idáig kimaradt.
Meg azt is beszéltük,hogy kimegyünk Miamiba és ott elmegyünk egy Karibi hajóra.Aztán kicsit florida,hazafelé meg felülünk egy olyan hajóra ami feljön európáig new yorkot érintve Barcelónáig.Az útvonalát ennek nem tudom,mert a párom nézte.Akkor csak Barcelónából kellene csak hazarepülni.
Meg azt is néztük,hogy átrepülni los angelesbe,onnan hajóval Hawai szigetek.Los angelesből meg hazarepülni.
Úgyhogy még kész terv sehol sincs.Bár még idő is van addig bőven.Addig meg csak gyűjtjük a lóvét.Aztán majd a pénz eldönti az útvonalat!!!
Én ma felhívtam 2 utazási irodát (vista, maharttous), és hát iszonyatos ára mondtak erre a hajóútra. kb 70ezer Ft -tal többet mondtak fejenként.
Mi decemberben voltunk a royal caribbean hajójával, nekünk akkor a tensi iroda forintra pontosan olyan árat mondott, mint amennyi a royal honlapján volt. Csak ők nem foglalkoznak norwegianas hajókkal:(
No mindegy, marad az online foglalás.Itt úgy szokott lenni, hogy e-mailben küldik a részvételi jegyeket, ha kifizettük az összeget?Most már csak azon gondolkodom, hogy melyiket intézzem előbb. A repülőjegyet vagy a hajóutat,bár valószínű a hajót intézem el hamarabb, mert most 694$ ez a 12 nap/11éjszaka + tax. Nem hiszem, hogy ettől már olcsóbb lesz. Néztem hogy azon a honlapon is annyiba kerül ez az út, amit te ajánlottál, meg a Norwegian honlapján is ugyanannyi.De ha találnék olcsóbb társaságot, az nem lenne baj:))
Szóval akkor itt kötelező a borravaló. Azért kicsit sok lesz ennyi napra....Majd 50ezer ft ha jól számoltam:( Mi a decemberi royalos hajóútunknál még borítékoltunk.
Azért érdekes, hogy a mastercardot nem nagyon ismerik, nekem szerencsére visa van, és azzal nem volt baj decemberben.
Októberben nincs hurrikánszezon?Bár inkább az augusztust meg a szeptembert mondják veszélyesnek. Milyen útvonalon akartok menni?És melyik hajókra?
Azért itt foglaltunk,mert itt sokkal olcsóbb.Minnél később foglalsz annál olcsóbb.
Tudod az amerikaiak sokkal okosabbak mint mi magyarok.Nem indítják el fele utassal a hajóikat,hanem inkább olcsó áron kiárusítják a szabad helyeket.
Néha a kevesebb is több.
Van még 2 ilyen olcsó hajótársaság,de az ő nevükre már nem emlékszem.Felhívom majd az amerikai barátainkat és megkérdezem neked.
Mi kint nyaraltunk Miamiban és az ottani barátaink intéztek nekünk mindent.
Nem tudom,hogy ti mikor voltatok,de most már úgy tudom,hogy nincs a borítékos módszer a borravalónál.Gondolom sokan nem adtak,vagy nagyon keveset.
A kötelező borravaló 12 dollár/nap/fő.Ezt az árat a hajótársaság határozza meg,úgyhogy ez ennyi a magyar utazási irodában és a hajón is.
Mi megkérdeztünk magyar melósokat a hajón és ők mondták,hogy ezt köteles vagy kifizetni,csak nagyon indokolva,írásban utasíthatod csak vissza.
Ezt a borravalót a bankkártyádról vonják le az utazás utolsó napján a többi fogyasztásoddal együtt.
A bankkártyádat még a csekkoláskor leellenőrzik,hogy van -e rajta fedezet.
Képzeld én vittem a sima mastercard kártyámat,odaadtam a pasinak.cSAk nézett rám azt hitte viccelek vele,azt hitte játék kártya.Pedig tele volt pénzzel.
Még jó,hogy ismerősökkel mentünk és ott a srácnak volt 2 dombornyomottja is .Így kölcsönadta nekem az egyiket.
A másik bakit ott követtük el,hogy a repcsin kapott zöld színű kártyánkat otthagytuk a lakásban.Majdnem nem engedtek fel minket a hajóra...
Mikor akartok menni??Mi októberben megyk ki ismét,de akkor már 3 hajóra el akarunk menni!!
Engem az érdekelne, hogy miért nem közvetlen a hajótársaság honlapjáról foglaltatok? Ott drágább lett volna? A kötelező borravalót ti utólag fizettétek? Mi tavaly az utolsó nap raktuk bele a borítékba a pénzt és odaadtuk személyesen a takarítósrácnak. Igaz csak neki adtunk, mert igazából mi a főétterembe nem jártunk enni, és egész héten nem vettük igénybe a pincérek szolgáltatását.Nálatok ez hogy volt? Bocsi a sok kérdésért:))
Köszi az infókat.. Megnyugtattál, hogy nem lesz rossz választás a Norwegian hajója.Mi a Norwegian Dawn -nal megyünk.Úgy láttam ez kicsit régebbi, mint a Pearl, de szolgáltatásokban nem nagyon különbözik, csúszda viszont nem lesz rajta... Néhány kérdésem lenne a hajóval kapcsolatban: A sok étterem közül bármelyikben ehettetek?Egész nap voltak italok(víz, tea...)és a fagyi ingyenesen volt a hajón?Ez csak a páromnak lényeges momentum:)))
Úgy olvastam, hogy nem szükséges elegáns ruha a hajóra, és hogy a vacsorához nem kell kiöltözni.
Nem tudsz valamilyen magyar irodát, akik foglalkoznak Norwegianas hajóutak szervezésével? Bár lehet jobban megérné közvetlen a NCL honlapjáról foglalni, csak akkor ott a teljes összeget ki kellene fizetni.
Programokkal kapcsolatban valóban nagy kár hogy a Bahamák nincs benne, de majd talán egy legközelebbi utazás alkalmával érintjük:) Mindent nem lehet egyszerre megnézni...:)))
Akkor jól gondoltam, hogy Tortolán nem sok mindent lehet csinálni. Ezért néztem ki a közeli Virgin Gordát, ami képek alapján gyönyörű.
Dominikán Cayo Levantadot ajánlották sokan a külföldi oldalakon. Nagyon szép helynek tűnik, csak remélem nem lesz tömegnyomor a sok turista miatt.
Mi már voltunk Norwegian hajóval.Pontosan a Norwegian pearl-el.Nagyon szuper volt.Gyönyörű a hajó,patyolat tisztaság van.Jók az ételek,szinvonalasak a szolgáltatások.Voltunk már Carnival-lal is.de nekünk a Norw. jobban tetszett.Egy volt csak a problémája,hogy az óriás csúzda alig akart csúszni....
A mi útvonalunk :
Dominika (Samana)
Tortola
St.Thomas
Bahamák
Dominikán mi bementünk a szigetre .Teljesen egyedül.Sokat vásároltunk.Nagyon megéri.Elhagytuk a túrista övezetet.Ott már nagyon kosz van.Az utcák rosszak,sárosak.Iszonyú nagy a szegénység.
A tengerpartja gyönyörű,de tényleg ne a hajón fizesd be,mert triplája mint a parton.Rengeteg helyi árulja kint az utakat a parton,mindent megmutatnak amit csak akarsz,bárhova elvisznek és nagyon lehet velük alkudni.
Pont Dominikán volt,hogy a velünk utazó pár 200 dollárért ment el oda a hajós befizetéssel,ahova mi a parton 35 dollárért és még többet is láttunk mint ők.
Tortola,nagyon sivár egy sziget,szinte nincs semmi.Mi ott gyalog indultunk el,de nem volt semmi csak egy kisváros ,a kikötőben egy kis kirakodás ennyi...
A Bahamák csodálatos,tényleg ahogy a nagy könyvben meg van írva.Én azt nem hagynám ki a helyetekben.
Tud valaki bármilyen infóval szolgálni a Norwegian hajóiról?Az utazási irodában azt mondták, hogy nem a legjobb hajók közé tartozik, bár tény hogy az áraival nem igazán tud versenyezni senki.
Kinéztem egy hajóutat novemberi indulással. Az útvonal:
1.Miami, Florida
2.tengeren
3.Samana, Dominikai köztársaság
4.Tortola
5.St. Marteeen
6.Antigua
7.Roseau, Dominica
8.Barbados
9.St. Kitts
10.tengeren
11.tengeren
Érdekelne bármilyen okosság ezekről a helyekről.Megnéztem a hajón befizethető programokat, és tanulva a tavalyi hajóutunkból nem fizetünk be előre programot, kivéve Tortolán Virgin Gordát. Ami biztos program: Samanan Cayo Levantado beach, Tortolan a már említett Virgin Gorda, St Maartenon Maho bay. A többi szigeten valószinű autót vagy motort bérelünk, és felkeressük a legszebb helyeket.Nagyon megköszönném ha valaki tudna írni bármelyik helyről.
Szeretném megkérdezni, hogy voltatok e már azon a 10napos karibi hajóúton a Norwegien Cruis Lines-al? Mi is uezt az útvonalat szemeltük ki a párommal nászútra, és jó lenne ha írnál néhány infot a szigetekről. Mit csináltatok,mikor voltatok és milyen idő volt, milyen ez a hajó? Igazából bármi érdekel, mert nem sok info van itt róla a fórumon, és visszaolvasva csak te járhattál ezeken a helyeken a fórumozók közül. Remélem tudsz segíteni!