November 19-20 ős Mini koncert két alkalommal a Bem rakparton. Ugyanaz a négy alapító tag mint 1971-1973 közt. It a lényeg, Papp Gyula: Hammond A100/142 Meg volt rajta egy Roland digitális zongora.
A Mini legnagyobb számait játszották. 18.00-kor kezdődött!!! Én ezt kötelezően törvényben írnám elő a sok koncerthelyszín éjfél utáni nyűglődései helyett. Listát mellékeltem. Egyéb szombati programom miatt a szombati jegyem átcseréltem vasárnapira.
Kiderült, jól jártam, sokkal jobbak voltak vasárnap, immár összerázódott a csapat.
A számokat ismertem, megvannak régóta, de jó volt hallani élőben. Méginkább azt, hogy pontosan úgy szóltak, játszottak mint negyven évvel ezelőtt. (ok, a digizongi metsző hangjától eltekinve) Szerintem mindenki még jobban nyomta. Ha meglehetősen öregurasan is néztek ki, de a zene erős, energikusan előadott volt. Gyakran vastapsot kaptak egyes számok után is, megérdemelten.
Volt egy szünet. Előtte Törökbácsi (ahogy magát nevezi) ülve adta elő, majd a második felvonásban állva.
A végén egy ráadást adtak, ami nincs a listán.
Jó hír: december 26-án a Josefina Blues Bell-ben megismétlik így, ezt a koncertet! Kerepesi út, Zugló után.
Valószínűleg arra is megyek, de mindenkinek ajánlom.
Gyula érdekesen játszott. Szólói megegyeztek a lemezen hallhatókkal, legalábbis a játék stílusában, regisztrációjában teljesen.
Arckifejezései játék közben elég mókásak.
Igazából Booker T.-féle beállítást használ. Fönt 8888, lent 00888. Ennyi. Semmi vibrátó, perka.
Lesz videó is.