Szerintem is adjuk el, ám költöztető fuvarosokat ne az Amerika elnevezésű országból szerződtessünk, mert szegény Obama két hónapig várt, hogy átcuccolják. A pénzből meg csapnánk egy Szakács Béla rajongói farsangi mulatságot. Evés-ívás-dinomdánom ,,,, elfáradás Frici módra.
(eddig nem tudtam megfogalmazni, de mostantól van rá szagkifejezésem: berlini farkasjuhász méretű munkadandár az, ami a rajongolásban akadályoz, úgyhogy csak alkalomadtán).
Kedves Gék, a legutóbbi igen frappáns naplóról az jutott eszembe, hogy háthiszen a mi Kékestetőnk is ukcve 1 km magas hegy, adjuk el a nyugatnémeteknek.
Magam részéről a holnapi nap folyamán vagyis vasárnap tekintetében a délszlovák nyelvterületet teszem magamévá az ízharmóniákban gazdag sztrapacskalehetőség viszonylatában.
Ott viszont a nyelvet nem kell tanulásra használi, vagyis egész másra, mert magyarul van.
Kár, hogy nincs ilyen délnémet variációban, hogy ott is magyarul.
Lehet a kívánt területet egyedül is tanulmányozni, márha elég eszes a tevékenységet folytató személy. Márpedig, ha Gömbszemély, akkor ez punk tum. Ez az autodika...autokida....autodidaakta tanulmányozási módszer. Beruházási költsége az van neki, de énszerintem megtérül. Szótár viszont elengedhetetlen, mnt Endre.
Vagy bármi más területet, hiszen a tanulást - a hegyépítéssel ellentétben - még a népgazdaság is lehetővé teszi, ha a személynek mentálisan meglehetős anyagi fedezete is van, illetve nem alacsony tanfolyamdíjak szituációja forog fenn.
Ilyen frappáns mondatokat senki se tud. Még a Berlin-i személyek sem.
Ez szinte szenzáció, mert a domborzati térképet újra kell tervezni, meg szóllni kell az összes repüllőgép pilótának, ha Berlin felé jönnek, számítsanak egy magas hegyre. Nehogy tévedősből valaki belerepüljön, mert az kellemetlen.
Már elnézést, de nem tudom van e arról infó, hogy a Tocó völgy az milyen nagyon mély völgy ? Amennyire nekem sikerült utána nézni, az egész környéken a Dunától a Keleti Kárpátokig, sehol nincs a tengerszinthez 80 m-nél közelebb lévő föld darab, de pl. a Bélavárosi reptér küszöbe az 110 m "magasságban" van. Ezzel szemben a Tempelhof reptér küszöbe, (ahova a nyugatnémetek a hegyet gondolták), az csak 51 m magasan fekszik. Tehát akármennyire is völgy az a Tocó, akkor is uckve 50 m-el magasabban van mint ahol a németek próbálkoznak a heggyel. Ja és a legmagasabb pont Debrecenben szerintem a 35-ös út felüljárója vagy a Cora vegyes kereskedés teteje vagy a TV torony lehet talán. Tehát semmiképpen nem hegyes völgyes vidék. Hogy miért nem épült a Tocó völgyben hegy, arra én inkább a Mester véleményét fogadnám el, miszerint Berlin ügyesebb volt mint Debrecen. Amit szerintem még a Mester is szomorúan írt le.
Hát, ez egy topcsúcs napl! A Mester szinte túlszárnyalta önmagát. A repüllőgépektnek is túl kell szárnyalniuk magukat az új hegyen. De biztos szólnak majd nekik, nehogy komlikációval egybekötött kellemetlenség szituáció valósuljon meg. Jó lesz a berlini személyeknek, hogy ezentúl domborzati viszonyok között élhetnek. Én is sajnálom, hogy a debreceni hegy kútba esett.
Az NSZK német minden bizonnyal divatosabb volt Endre számára mint az NDK. Meg a bajor is a nyugatnémet kiejtésben van. Gondolom én. Aki nem beszél semillyen német nyelvet. De az is lehet, hogy így olcsóbb a nyelvtanítás.