akkor meg főleg. Ez a libafajta nagyon gyorsan nő, combosodik és megjelenik a lábuk között a nagy zsírlebeny is. Ezeknek viszont olyan a testfelépítésük mint a Landesi-nek
Sziasztok! Keresek fiatal libákat továbbtartásra...főleg őshonos fehér érdekel,de jöhet más,hagyományos(pl.:Landeszi) háztályi fajta is...egy gúnár és egy vagy kettő tojó érdekel...ha lehetne akkor cserélném inkább valamire...pulyka,gyöngyös,kopasznyakú csirkék,galamb,vietnámi malac...
Jelenleg nem adok el futókacsát. Még, ha közelemben találnák tojót akkor egy-kettőt szándékozok vásárolni. Sajnos így tavaszra megfogyatkoztak. A nyáron még hat fős volt a "csigavadász kommandó"! A rottweiler kutyámnak is volt sikerélménye. Azóta begörcsölve, vigyázzállásban tisztelegnek az elvonuló rotinak!
Igen, jól láttad őket. Valóban van még három indiai futókacsám is. A futókacsa képek azok ma de. készültek. A vadas a "Bubbancs" a fekete a "Sötétke" és a szürkésfehér a "Táncika"
Érdeklődni szeretnék, hogy a keltetni való libatojást gyújtsem-e össze, vagy haggyam a fészekben. Nem keltetőgéppel szeretném keltetni, hanem azt szeretném elérni valamely módon, hogy a liba keltse ki magának. Nemrég elkezdett tojni, már 4 tojás van a fészekben. Csak nem tudom, hogy gyűjtsem össze, vagy sem a tojásokat. A jelenlegi időjárás nagyon befolyásolja a tojások minőségét? Előre is köszönök minden segítséget, tanácsot!
Szia. Elméletileg 30 napig is eláll a tojás mivel a liba átl 2 naponta tojik és mikor volt libánk régen volt olyan hogy a fészekalj majd mind kikelt. De a biztos ami biztos én a 2 hetes max 20 napos ,,termést' beraknám gépbe ha van. Van aki folyamatosan teszi a gépbe,még nem keltettem libát igy ezt nem tudom.
igen első évesek és állandóan betakarják a fészket. node gondolom meg kell várni amíg 1 keltetőnyi összegyűlik! meddig állnak el? elnézést de ebben igencsak kezdő vagyok.
Szia. Én javasolnám hogy tojónként készits tojó fészket. Nem jó ha egy helyre tojnak. Hagyj kint csalitojást a többit meg számozd meg és vidd be. Hideg van még megfazhat a tojás,bár a jó lúd betakarja. Ha elsö éves libák akár 50 et is tojhatnak. De ha 2 éves lehet már a 15ik tojasnal elül. Ha már sok a pehely a fészekben várható. De biztosabb a keltetö gép ugy ahogy Förike is irta. Üdv
Szia. Nem hiszem hogy éhségében ette meg a tojást,lehet véletlen összetörte. De valoszinübb a kalcium hiány. Adj neki premixet. A tojás képzéshez fontos.A lefagyott talajon ilyenkor nem nagyon talalnak ásványi anyagot és lehet ezért eszi a tojást. Ha más nincs,összetört vakolat darab is megteszi. Üdv
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy van egy 2 libánk egy tojó és egy gúnár máma le is ült tojni miután eltojta a tojást egyből meg is ette. Pedig az éttelük ott volt a szomszéd helyiségben szerintetek ha ugyanabba a helyiségbe teszem az éttelüket ahol tojik akkor nem fordul ilyen ellő ? Vagy mit csináljak, hogy ne forduljon ellő ilyen. A Segítséget előre is köszönöm.
sziasztok! most jövök odafentről, és egy fészek-szerű képződményt vettem észre az ólban. és lám 4 libatojci van az alján! tesznek ezek a jóidőre :) kérdésem az hogy keltetni szeretném, de foggalmam sincs mi a teendő. 4 tójó van 2 gúnárral. igazából azt sem láttam hogy pároznak-é egyáltalán. hogy melyik tojja azt végképp. ki kell várni hogy kitojjon magából mindent, és aztán a keltetőbe? vagy ha netán elkezd ülni rajta próbáljam ki hátha?