Nagy elnézést B.Istvántól(nem említettem), hiszen Vele kezdtük a K 50-et, de Isaszegnél egy telefonhívás miatt kénytelen voltam parkolópályára térni, így utána nem is láttam. Valószínű, hogy nem sokáig bírtam volna az iramát, hiszen addig is tolta ahogyan a csövön kifért! Grat István!
A szokásos K-50-et ma tekertem végig. Több "régi" ismerőssel találkoztam: csiga papa, solymi papa, Friczy, thpt, és új sportismerősöket is szereztem.
Külön üdvözlöm Tamást Mogyoródról, aki 49 évesen több évnyi kézilabdamúlt után szó szerint átnyergelt a kerékpárra és úgy tűnik bejött neki!
Zsámbokig a 30 kilás átlag működött is, de utána valahogy nem akaródzott-csak vakaródzott- a pofaszélben a tekerés, így 2 óra 12 perc alatt teljesítettem.
Nem, ő egy másik sporttárs lehet. Reggelente-esténként Budapesten tekerek, általában csak hétvégente megyek városhatáron kívül. Láthatósági mellényt pedig nyolc előtt ki nem veszek a hátizsákból! :P
Egyszer szétesett a váltókarom, egyszer kitört egy küllőm, egyszer a mogyoródi domb aljában (ahol nemrég csinálták meg az utat a kereszteződésnél) túl gyorsan mentem, kisodródtam a homokos padkára és összetörtem magam kicsit, egyszer pedig szintén Mogyoródon elütöttek és rommá tört a bicajom.
Igaz, hogy ebből a 4 alkalomból csak egy múlt közvetlenül a nagy forgalmon, de a többit is a rossz, keskeny út és a nagy forgalom miatti stressznek tudom be. :) Na jó, a váltókarszétesést nem. :)
Volt még ott egy olyan élményem, hogy Mogyoród és Fót között kaptam egy jó kis hátszelet, szaggattam vagy 45-50 körül. Az út egyik szélén állt egy kamion az én oldalamon, de majdnem elfoglalta az egész sávot. Én meg mentem el mellette, viszont szemből is jött egy kamion úgy 80-al. Pont akkor ért mellém amikor én a parkoló mellé. Kb 1 méterem maradt, de nem is az volt a durva, hanem a szele úgy meghúzott balra, hogy igencsak kellett kapaszkodni a kormányba az egyenesben maradáshoz.
Na én ezen élmények hatására ignorálom azt az útszakaszt. Utálom és kész.
Nahát solymi! Ma a szadai lejtőn úgy elszáguldottál keresztben előttem este hétkor, hogy alig bírtam a menetszeled elől kitérni. Nem semmi volt a siettség! ;))) Az autók csak úgy spricceltek jobbra-balra mintha választási urna elé kellett volna járulni... Grat papa! Tolod rendesen. :-)
A 30-as (3-as) főút a nagy forgalom ellenére elég normális útminőségű. Kerékpárút Budapest határától van az Örs vezér térig, onnan nem ismerem merre építették tovább. 2005-ben tekertem tovább az Örstől egészen fel a János hegyi kilátó "hegyi befutóig", keresztül a legnagyobb forgalmon, de nem volt gond még az Erzsébet hídon sem. Ha Mogyoród-Fót felé indulsz, akkor a XV. kerületbe érsz Rákospalotára. 13 évig ott dolgoztam, elég soxor betkertem arra, de mind az út minősége-szélessége, és a forgalom miatt én is veszélyesebbnek ítélem az arra utat, hasonlóan alu-sas-hoz.
Hali! 4 éve járok szinte minden nap bringával reggel-este Bp és Gödöllő között. A legkevésbé veszélyes bizony a 3-as. Van ugyan alternatíva -- Isaszeg - Nagytarcsa -- de az durvább forgalom szempontjából szvsz. A 3-ason meg csak Kerepesen kell vigyázni nagyon, ott elég kaka az út is, de Kerepes és Gödöllő között lehet nyugodtan szaggatni.
Ja még egy, attól függően, hogy Bp-en belül hová szeretnél eljutni persze lehet menni Mogyoród - Fót - Dunakeszi felé is, de azt már tényleg nem ajánlom: Én 4-szer próbáltam arra menni Dobogókő felé, ebből 3-szor nem jutottam el. :)
Akinek van tapasztalata benne, kérem írja meg, Gödöllőről hogyan ajánlott Budapestre biciklizni (a hármason nem biztos, hogy tilos, de mindenképpen veszélyes; a mellékutakat pedig nem ismerem). Előre is köszönöm!
Valaki meg tudná mondani, melyik e-mail címre lehet elküldenem az önéletrajzomat a Gödöllői Kastélynak? A honlapjukon fel van tűntetve több is, de konkrétan nem derül ki melyikre lehet küldeni.