Etap hotelben szálltunk meg évekkel ezelőtt. Már más néven (talán Ibis Budget) ma is működik. Az első nap könnyebben kibírható ezért jobb 900+600 vagy akár 1000+500 megosztással menni. :)
Bocsánat!!!Ti is Disneyland-i hotelben fogtok megszállni???
Mi márciusban már negyedszer megyünk,de azóta nem is keresünk szállást éjszakára.Párom vezet,majd 3-ig kint van velünk a parkba.Utána jól kialussza magát..
Amikor mi mentünk elöször Disneylandbe nem találtunk csak nagyon borsos árért.Az is már hajnalban volt..Így továbbutaztunk..
De a végén jól sült el a dolog,mert így már reggel fél 8-ra a Santa Fe hotelnál voltunk,ahol igaz a szobát csak du.3.kor foglalhattunk el,de a disneyland-i belépőket már akkor odaadták és azon a napon már teljes egészében élvezhettük a parkot.
Spóroljon meg akár 30%-ot a hotel- és parkjegyeken!
Egyszerűen csak foglaljon szállást legalább 3 napra / 2 éjre előtt Február 15, 2013, beérkezés Március 28-től, hogy November 7, 2013, és akár 30%-ot is megtakaríthat a Disney hotel- és parkjegyeken!
Mi is egyénileg szeretnénk Párizsba utazni tavasszal 5-6 napra, s tervezzük Disneyland-et is a gyerekekkel. (12 és 14 évesek) Tudnál szállást javasolni? Mennyire volt egyszerű autóval közlekedni a városban? Írtad, hogy jóval olcsóbb volt, mint irodán keresztül... Mi is ezért tervezzük, mert 4 főre igen borsos lenne szervezetten.... Minden infot szívesen fogadok! Előre is köszi: szmuti
Szia, köszi a válaszokat, már megjártuk Párizst, egy másik fórumon kicsit gyorsabban válaszoltak.
Én annyit tennék hozzá:
1. csak francia iskolaidőben szabad menni, sajnos az őszi szünet mindig akkor van, mint a magyar, de szerencsére az okt. 23-i héten még ott nem volt szünet (igaz itt sem), azonban sok brit volt. így is tömeg volt, de nem akkora. Mi kedden voltunk, úgytudom szerdán is tömeg van
2. nem nézték azútlevelet sem DL-ben, sem a tömegközlekedésnél
DL: kihagyhatatlan, ha Párizsban jár az ember. Interneten a legolcsóbb a jegy, illetve Páris Visite kártyával 20% kedvezmény a 2 park/1 nap jegyre, de csak 1 nap!A RER 2 percre áll meg a megállótól. a 2 park a Disney parkból és a stúdióból áll, most a stúdió 10-18-ig, a Park 10-20-ig volt nyitva.Mind a 2 egy nagy vidámpark sok körítéssel, különösen a Park része. A parkbeli esti show kihagyhatatlan, pazar, a mindenkori záráskor kezdődik és 20 percig tart. Ide érdemes szendvicseket vinni, mert iszonyú drága minden, a legolcsóbb szendvics 6 Euro. Rengetegen visznek kaját, a csomagátvizsgálás csak biztonsági okokból van, az étel/ital nem érdekli őket.Szerintem bőben elég 7 éves kortól idehozni a gyerekeket. A Disney Parkba meg 10 éves kortól.
Mi RER-rel mentünk DL-be, közelebb is van, mint a parkoló.
Sziasztok! Március 10-re foglaltunk helyet a Sequa Lodge-ba. Valakinek van tapasztalata vagy valami információja róla? Márciusban is nagy tömeg van már?
Szeptemberebnn voltam Dl-be, ugy hogy eleg frissek az informacioim:
1. A tomeggel kapcsolatba, rengetegen voltak. Amikor voltunk mi mar francia orszagba tanitas volt de igy is hetkoznap 20-25 ezer ember van. m irtam el 20-25 ezer. A hetvegen nehogy arra fele menjetek....
2. DL-be a belepteto kapuknal ha online nyomtaott online jegyed van elkerik szemelyit/utlevelet es ott siman tudjak ellenorizni.
Tomegkozlekedessel nem nagyon, belepteto kapuk vannak teszed be a jegyet es messz.
3.Igen online is lehet venni. Tapasztalatom ,hogy online DL hivtalos weboldalan olcsobban meg lehet venni a jegyet, mint helyszinen.
Ha helyszinen veszed a jegyet dragabb es dorba is kell erte aljal. szerintem a legtisztabb h otthon kinyomtatod es nyugodt szivvel messz h van jegyed es sorba allas nelkul mehetsz be
4.Ezt igy ne oszd el h 1 nap eyik park, masik nap a masik. A walt disney parkba sokkal felnottesebb, kemenyebb jatekok vannak. Ha kisgyerekkel messz szerintem disneyland-be toltsetek el, max nezzetek at a masik parkba is.
5.A Meci a legolcsobb, a Disney Village-be vannak kulonbozo ettermek, de azt mi nem ertuk fel.... . Etelt, italt be lehet vinni, atkutatjak a bejaratnal a taskat, de nem ezt nezik.
6.Ezt nem tudom, mert mi pariszba laktunk es onnan mentunk ki RER-rel.
7.A parkba lepes utan vannak kihelyezve terkepek es musorfuzetek. Ebbe van leirva h az adott nap hol, hanytol milyen esemeny lesz.
1. Október vége felé, nem francia tanítási szünetben is nagy még a tömeg? Szerdánként még mindog tanítási szünet van a francia iskolákban?
2. 12 éves gyereknél ellenőrzik a közlekedésnél vagy belépőknél a korát? Van valakinek erről tapasztalata?
3. most úgy láttam, hogy 20%-kal olcsóbban lehet napijegyet venni (59 ill 52E). ezt ki kell itthon nyomtatni? Kint is van lehetőség megvenni? Valaki írta, hogy bent, turistairodában is árulnak, de ha nem, inkább megveszem itthon
4. Hogy érdemes menni DL-be, 2 nap egymás után vagy inkább elosztva a héten? (1 nap park, 1 nap stúdió)
5. a Mekin kívül (ami szintén drágának tűnt), tényleg nincs valami olcsóbb hely a parkban? Italt is be lehet vinni?
6. Van valami nagyobb bevásárlóközpont a közelben? a szállásunk 2 megálló a RER-rel DL-től
7. írtátok, hogy van esti show. ez így októberben is minden nap van és hány órakor?nem találtam...
8. parkolót 15 E-ért láttam. ez őrzött parkoló vagy érdemesbb inkább RER-rel menni?
9. Navigo-t vagy Paris Visite kártyát mionden RER megállóban lehet venni?
Szerintem csak azért elég egy nap, mivel kettesben mentek. Gyerekkel nem lenne elég. Azzal is egyetértek, hogy persze csak akkor elég, ha vagy csak Disney-park, vagy csak Studio. A kettő együtt nem fog menni. Én így utólag nem tudom megmondani, melyik a jobb. Mármint felnőtt szemmel nézve. Gyerek szemmel egyértelműen a Disney park. A bejáratnál lesznek térképek, abból mindenképpen vigyetek be (ingyenes). Különböző szinekkel jelölik a játékok nehézségi fokát, pontosabban hogy milyen korosztálynak való. Ez segít majd abban hogy ki tudjátok választani, melyikre jusson idő. Vannak igazi adrenalin-bombák is, és persze vannak nagyon lájtosak is.
Én írtam ezt a hsz-t. Valóban így csináltuk, csak arra kell vigyázni, hogy a különböző játékoknál az időtartamoknál ne legyen átfedés. Mármint azért hogy ki tudd használni, és egyik játéktól odaérj a másikhoz. Általában a játékoknál ki van írva egy digitális kijelzőn, hogy melyik időponttól van lehetőség igénybe venni, vagyis amikor kérsz jegyet (fast pass), azt mikor tudod felhasználni. Ez segít abban hogy tudj előre tervezni. Amit Zsolt 555 ír, az egy adott játékra vonatkozik. Amíg a meglévő fast passt nem használtad el az adott játékra, addig nem tudsz ugyanarra másikat húzni. De máshová igen! Mi egyébként azt is csináltuk, hogy mivel 4-en mentünk, de nem mindenki akart felülni az adott játékra, azért ugyanúgy húztunk 4 db fast pass, ami ugye fél óráig használható fel. Mivel férjem és a nagylányom volt a leglelkesebb, ők a fél óra alatt 2x is tudtak menni, mivel mi a kicsivel nem ültünk fel, csak kiváltottuk a fast pass-t. Na ebbe jól belegabalyodtam, azért remélem tudtál követni!
Ez a bizonyos fass past kártyát bent a parkban közvetlenül a "játékok" bejáratánál lehet kiváltani egy autómatából (általában). Be kell dugni a belépődet és kiad egy kártyát, melyen az az idő intervallum van ami között sorban állás nélkül bemehetsz.
Így nem kell sorban állni, hanem addig is mehetsz máshova.
DE egyszerre csak 1 kártyád lehet, mert addig nem ad másik kártyát, míg az előzőnek a felhasználási ideje le nem járt.
Soha nem olvastam még ezt a topicot, de szóltak, hogy itt kóstolgatsz.
Szóval, ha voltál volna már hajóúton, vagy olvasnád a topicuncat, tudnád, mint ahogy most is írta valaki, hogy egy félmillás hajóúton, ami egyébként 1 milla mindennel együtt a hajótársaság az italon akar keresni. Pont most írták, elovashatod 2 embernek 400, de 4-nek 800 euro az ital egy úton. Sajnos az évi 4 hajóút, és 13 repülősút mellett erre nem telik, mert az plussz 1 milla. És nem kell ismeretlenül kóstolgatni. Erre pedig ne válaszolj, úgysem olvasom el.
Remélem azért Október végén is lehet majd élvezni :)
Huu itt nagy felháborodás volt a kaja csomagoláson :) Nem is merem megemlíteni ,hogy nekem tervem ,mivel büfé reggeli van a csomagba így én gondoltam ,hogy csomagolok pár szendvicset:)
Én úgy vagyok vele ,hogy azért is megyünk busszal és ezt is azért találtam ki mert amit így megspórolók azt elkölthetem múzeum belépőre vagy egyéb olyan dologra ami ha már ott vagyok akkor megnéznék :) Ha ciki ha nem én biztos fogok csomagolni de persze mértékkel nem 20db szendvicset :D:D
Olvastam a fass past megoldást. Azt tudom ,hogy az utazási árba nincs benne a Disneyland belépő de ezt gondolom mellé kell venni.
Ha igen akkor menyibe kerül/fő? De gondolom a belépőt az utazási iroda intézi vagyis aki kint lesz velünk idegenvezető. De mivel ilyet nem mindenki kér így majd külön kell vennem ha bent vagyunk. Én biztos szeretnék ennek látom nagy előnye van :)
Még valami ilyen ötlet vagy tanács?
A program füzetbe biztos sok minden tudni való benne lesz. Remélem :)
Kedves Dudu!
Gratulálok a naszuthoz, jo valsztas!
Az 1 nap gyerek nélkül elég is lehet ha Studio-ba nem mentek.
Az utazási irodától kerdezzetek meg, hogy benne van e az árban a belépő. Ha igen akkor mire érvényes ( park és/vagy studio). Szerintem tuti csak 1napos belépőt kaptok.
Fényképezni kamerázni mindenhol lehet, bár van olyan "hullámvasút" aminél jobb ha a kabát alá teszed, nehogy kiessen :)
Hogy mit jó tudni ?? Erről szol a fóurum :) kicsit visszaolvasol rengeteg hasznos dolgot találsz. Az benti árakról csatoltam néhàny fényképet korabban. Kommentálni már nem merem mert lecsóróznak :)
egyben biztosak lehettek: szuper lesz !
Kedves Szilvi!
Termeszeetesen tudok kuldeni, de a freemail ugy tudom nem szereti a nagy (sok) képeket.
Holnap küldök egy linket ahonnan letoltheted majd. A studiorol is kell ?
Üdv
Párommal nászútra megyünk és a Fehérvár travel-t választottuk.
A programba Disneyland is benne van, mert mindenképpen úgy szerettük volna ha már Párizs, akkor a sok szép múzeum és kastély mellett ezt se szabad kihagyni.
Így Disneylandbe is megyünk egy napot de azt olvastam ,hogy lehet kevés de van még egy nap arra ha valaki még egyszer menni szeretne.
Azért remélem Október végén még élvezhető lesz a hidegebb idő miatt. Ha netán kétszer szeretnénk menni akkor még egyszer megkel venni a jegyet amit ha jól néztem kb 20.000Ft/fő vagy netán az első napi jegy több napra szól?
Fényképezni kamerázni mindenhol lehet bent?
Valami tanács mert még sose voltunk ,hogy mit jó tudni vagy vinni vagy az árak ilyesmi.