Keresés

Részletes keresés

zdcmchy Creative Commons License 2023.11.18 0 2 15159

Elképzelhető, hogy nem csak Netanjahu bukik bele most ebbe hanem az egész állami lét is. a demokratáknak az usa ban már régebb óta terhükre van, kivonultak a közel keletről így nincs szükségük erre a szövetségesre tovább.

Előzmény: zicharonot (15157)
zdcmchy Creative Commons License 2023.11.18 0 2 15158

Remélhette-e bárki valahol is, hogy a CCCP-nek vége lesz ? Soha, senki. De aztán mégis - Reagen nem élt hiába.

Remélhette mert a többi már felbomlott előtte. az orosz birodalom kb annyivel élte túl pl.a britet amennyivel később alakult ki. Na de Ronald Reagennek semmi köze se a brit, se a holland se a stb... felbomlásához, az lett volna a meglepő ha az orosz fennmarad. Most éppen az amerikai bomlást látjuk, a globlizációban nincs helye ennek az utolsó, még nemzeti zászlóval és őrzött határokkal deffiniált képződménynek.

Előzmény: gépeszű (15154)
zicharonot Creative Commons License 2023.11.18 -7 0 15157

Azért nem lesz béke mert Izraelt programszerűen megakarják semmisíteni

Minden megoldást ami a palesztin állam létrejöttét eredményezné Izrael

mellett azt elutaszitottak és el is fognak utasítani.

Mai világban nem ördöngösség olvasni arab sajtót, Facebookot vagy bármi mást.

Egyik sem veszi a fáradságot, hogy néha megpróbálja. Szó sincs olyan palesztin

államról ami Izrael mellett létezne. Helyett. Ezt tudnak csak elfogadni.

Mit skandáltak az európai tüntető tömegek? Palesztina a [Jordán] folyótól a tengerig.

Világos beszéd miközben itt olyasmiről pampognak, hogy Izrael nem fogadja el a palesztin államot.

Mi van? Miről beszélnek ezek itt?

Előzmény: Enduroman (15149)
Törölt nick Creative Commons License 2023.11.18 0 2 15156

Az Arab Liga mondja meg Izraelnek, hogy elismerheti a Palesztin államot?

Előzmény: Enduroman (15152)
zicharonot Creative Commons License 2023.11.18 -8 0 15155

Ez a Hamasz sara.

Előzmény: Loiano (15144)
gépeszű Creative Commons License 2023.11.18 -2 0 15154

Nem is kell "a békéről beszélgetni" - az pacifista pótcselekvés, soha nem volt jó semmire, sőt. Egyáltalán nem hiszem, hogy vallási, vagy mélykultúrális összeférhetetlenség a végzete mindennek.

Ariel Saron egy interjúban ropant ésszerűen és röviden megvilágította: Izrael Államra azért támadtak rá rögtön az elején, mert a megalakulása egy nyugati típusú demokrácia megjelenesével "fenyegetett" a hagyományosan despota arab világban.

Miért támadtak az arabok ? Ugyanazért, mint a Szovjetunió Csehszlovákiára, 1968-ban, szóval nem olyan elvont, bonyolult dolgok ezek végső soron.

Remélhette-e bárki valahol is, hogy a CCCP-nek vége lesz ? Soha, senki. De aztán mégis - Reagen nem élt hiába.

Trump úgyszintén. Nem a történelmi végzet állította meg (Ábrahám-megállapodások), hanem a legsötétebb aljasság Hitler óta, amit most progressziónak titulálnak.

Előzmény: Enduroman (15145)
PW2024 Creative Commons License 2023.11.18 0 2 15153

Röviden elfogult vagy, az egyik bármit megtehet, a másik nem.

Előzmény: Enduroman (15149)
Enduroman Creative Commons License 2023.11.18 -2 1 15152

"nagyban hozzájárult az ENSZ 1947-es közgyűlésére kidolgozott és beterjesztett Palesztin rendezési terv elfogadásához. Ez alapján egy arab és egy izraeli állam jött volna létre, míg Jeruzsálem a konfliktusok elkerülése végett ENSZ igazgatás alá került volna. Bár a közgyűlés 33 igen, 13 nem és 10 tartózkodás mellett elfogadta (köztük a későbbi miniszterelnök Dávid Ben-Gúrión is Izrael nevében), azóta sem valósult meg, mivel a nemmel szavazó Arab Liga államai az eredmény ellenére sem voltak hajlandóak elfogadni a döntést."

Előzmény: Törölt nick (15151)
Törölt nick Creative Commons License 2023.11.18 0 3 15151

Persze, ez a nicked...hagyjuk!

Izrael nem ismerte el a Palesztin államot.

Előzmény: Enduroman (15135)
Enduroman Creative Commons License 2023.11.18 -1 0 15150

hát kb. az oroszok, meg az irániak.

Előzmény: Loiano (15148)
Enduroman Creative Commons License 2023.11.18 -2 0 15149

Én nem számolom egyik oldalon sem az áldozatokat, mert szerintem 1 ember felérhet 1 millióval is.

Én általában a módszer, és a cél alapján hozok erkölcsi döntéseket.

A hamasz gyilkosainak a módszere az volt, hogy váratlanul lerohantak olyan rendezvényt, településeket, ahol nincsenek katonák, viszont válogatás nélkül gyilkoltak gyerekeket, nőket, civileket. Ez volt a cél!!! Azért csinálták, hogy kikényszerítsék az izraeli hadsereg válaszát.

Az izraeli hadseregnek a célja a kb. 200 túsz felkutatása és kiszabadítása és a hamasz terroristáinak felkutatása, legyilkolása.

Ezek a tények figyelembevételével alakítottam ki erkölcsi nézetemet ebben a konfliktusban.

Előzmény: PW2024 (15147)
Loiano Creative Commons License 2023.11.18 -5 1 15148

Kedvenc képem: a hamasz terroristavezér, az iráni külügyminiszter helyettes és az orosz külügyminiszter helyettes találkozója moszkvában október 23. -án:

Ki is támogatja a terroristákat?

Előzmény: Enduroman (15146)
PW2024 Creative Commons License 2023.11.18 0 2 15147

Választásokat jelenleg éppen a háborúval lehet nyerni, és a belső problémák elmismásolására is kiváló.

Ha majd az izraeli emberek békében akarnak élni, akkor rákényszerítik a politikusaikat.

Most inkább úgy tűnik, hogy vért akarnak látni, amit bőven megkapnak, csak közben a fiaik és a lányaik is elesnek, az unokáik félnek, valamint az életminőségük is romlik.

Nem látok elérést az izraeli és a palesztin gyerek áldozat között.

Nekem mindkettő számít.

Ha a 31 szerinted terror, akkor a 6500 mi?

Előzmény: Enduroman (15139)
Enduroman Creative Commons License 2023.11.18 -2 1 15146

Akkor ne támogassanak hamasz féle gyilkos csürhét. Akkor nem is mészárolnak le senkit.

Előzmény: Loiano (15144)
Enduroman Creative Commons License 2023.11.18 -1 0 15145

soha ne mond hogy "soha". :-)

Viccet félretéve, van olyan tapasztalatom, miszerint a palesztin embereknek is kezd elege lenni a terrorszervezetekből. Én azt gondolom, hogy a megoldás valahol ott fog elkezdődni, ahol palesztin és zsidó emberek békés egymás mellett élésről kezdenek beszélgetni. Rengeteg ilyet láttam magam is, Izraelben. Talán egyszer létrejön az a kritikus tömeg, ami képes lesz mindkét oldalon elnyomni a szélsőségesek vérgőzös mocsokságát.

Előzmény: Egyletenkívüli3~ (15141)
Loiano Creative Commons License 2023.11.18 -4 2 15144

A muszlim világban is emberek élnek akiknek nem tetszik hogy palesztinok ezreit gyilkoljátok le gázában.

Előzmény: zicharonot (15143)
zicharonot Creative Commons License 2023.11.18 -7 0 15143

Ez igaz de nem a zsidók hanem a muszlim világ miatt.

Előzmény: Loiano (15133)
zicharonot Creative Commons License 2023.11.18 -7 1 15142

Október 7-én kilőtt rakétákból több mint 400 Gázára esett vissza.

Nyilván azóta sem javultak az arányok

Előzmény: Foteltábornok2 (15130)
Egyletenkívüli3~ Creative Commons License 2023.11.18 0 2 15141

Soha nem lesz Izraelben béke! SOHA!

Legfeljebb időnként fegyverszünet!

Enduroman Creative Commons License 2023.11.18 -3 0 15140

Ezek az emberek nem példaképek normális ember számára.

Mondjuk Trump szerint Orbán Törökországot vezeti :-), akkor Erdogán szerinte a hófehérke is lehet

Előzmény: Loiano (15138)
Enduroman Creative Commons License 2023.11.18 -3 1 15139

Nem tudom, hogy mi lenne a megoldás és szerintem sem megoldás a háború. Egyszerűen  elítélem azt az általad háborúnak nevezett gyilkosságsorozatot, melyet a hamasz csinált. Én azt tapasztaltam, hogy Izrael rengeteg módon próbált békét kötni, de ezt a hamasz féle terrorszervezetek nem tették lehetővé (ilyenek vannak a zsidók között is lásd Jichak Rabin gyilkosa).

Azt viszont állítom, hogy az ilyen típusú támadásokra válaszolnia kell Izraelnek és nem a választások, hanem a megölt emberek miatt.

Előzmény: PW2024 (15131)
Loiano Creative Commons License 2023.11.18 -5 2 15138

Jelenleg a világ 3 nagyon ismert embere Trump, Musk és Erdogan fejtette ki hogy nem tetszik neki az amit izrael gázában művel, és a világ 120 országa sem itélte el a hamasz izraeli tetteit az ENSZ-ben, úgyhogy a helyzet legalábbis kétélű.

Előzmény: Enduroman (15136)
Foteltábornok2 Creative Commons License 2023.11.18 -44 2 15137

A Hamas terrorszervezet  altal okt. 7.-en leöldösött-lemeszarolt civileket mutato videok temaban:

Itt  a topikban ahogy ma olvastam, egyesek szivesen neznenek leöldösött-lemeszarolt civileknek a  holtestet  -sok esetben megcsonkitott holtestet-  mutato videokat premier planban,  annak erdekeben hogy sajat maguk is meg tudjak a morbid izlesükkel-es beallitottsagukkal azt allapitani, hogy valoban törtent-e  szerintük okt. 7.-en a Hamas terrorszervezet altal öldökles-meszarlas.

A masnak a holtesten -esetleg megcsonkitott eltakaras nelkül mutatott hotesten- kutakodo usereknek   szemmel lathatoan nem elegendö az, hogy israel par hete mar  a NATO tagallamok hadügyeseinek bemutatta az  ilyen tartalmu videokat, nem, ez nem eleg nekik, az ilyen morbid kutakodo izlesüek meg az aldozatok jogait is elvitatjak, hiszen  a terroristak altal megölt embernek holtaban is van joga ahhoz, hogy a holtestet ne tegyek ki valami videokban vilagszerte  közszemlere.

Arrol nem is beszelve hogy az aldotatoknak a hozzatartozoinak is vannak jogaik ilyen esetekre, de a topikban  egyeseknek a többszöri követelese a megölt-lemeszarolt  aldozatoknak a  takaratlan holttesteinek videokban valo megnezesenek követelese olyan követeles a reszükröl, ami nem egyeztethetö össze az Europai Unionak mint ertekunionak is a jogszabalyaival, mely kimondottan tiszteletben tartja a megölt-lemeszarolt aldozatoknak a jogait.

Az Europai Unio az nem Irakban vagy az Iszlam Allam terrorszervezetnek a területen van, ahol terroristak a megölt aldozataiknak a holtestet premier planban az egesz vilag reszere mutogattak-mutogatjak   takaras nelkül, söt, foglyoknak a lemeszarlasat is live  mutogattak/jak.

Enduroman Creative Commons License 2023.11.18 -3 0 15136

Oppá! ja nem, a vén bolondtól vártam már :-(

Előzmény: Loiano (15134)
Enduroman Creative Commons License 2023.11.18 -3 0 15135

Nekem ez a nickem és nem váltogatom.

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9253830&la=165739565

Ben Gurion elfogadta az ENSZ határozatot (ezzel a palesztin államot). A törölközőfejűek nem fogadták el, ezért nem jött létre. A linkelt oldalon tájékozódj.

Én az embereket nem szeretem, de nem látok palesztin, zsidó, sem keresztény, sem hindu, stb embereket. 

Csak embereket látok, ...

Előzmény: Törölt nick (15132)
Loiano Creative Commons License 2023.11.18 -5 2 15134

Oppá: Donald Trump is kiállt Musk mellett aki beszólt a zsidóknak a gázai népirtás miatt:

https://twitter.com/DonaldTNews/status/1725953202128863255

Loiano Creative Commons License 2023.11.18 -5 1 15133

Az a Casterl nevű biztonsági őr akit folyamatosan idéznek megállípította hogy még az unokái is harcban fognak állni a palesztinokkal.

Előzmény: PW2024 (15131)
Törölt nick Creative Commons License 2023.11.18 -1 3 15132

Talán tévedek és elismertétek a Palesztin államot?

Ja!

Nem is.

Mellesleg egyáltalán nem gyűlölöm a zsidó embereket.

S nem szeretem a palesztin embereket sem.

Propagandát itt Gavriel, gépelmés, meg 1-2 másik tol.

Neked is felesleges volt nicket váltanod.

Előzmény: Enduroman (15129)
PW2024 Creative Commons License 2023.11.18 -1 2 15131

Alapvetően ott tévedsz, hogy ez csak Izraelnek megoldás, és csak néhány hónapra vagy szerencsés esetben néhány évre (max. 2-3), de a bosszú bosszúja nem marad el.

Melléktermékként Európában vagy a világ más részein is lesznek terrorcselekmények.

1-2 év alatt újra megerősödik a Hamász vagy az utódja és megint megtámadja Izraelt, és az újra jól megtorolja.

Szerinted ez így helyes, szerintem meg nem.

Az embereket az érdekeik irányítják, a palesztin és az izraeli emberek is így vannak ezzel.

Mindössze annyit kell tenni, hogy ne a háborúskodásban legyen érdekeltek.

Többen írták már, hogy ezzel sajnálatos módon Izraelben nem lehet választásokat nyerni, így marad a néhány évenkénti háború.

Egyszer majd az izraeli emberek érdeke is átalakul, de tartok tőle, hogy az nem a közeljövőben lesz.

Addig pedig lehet a másikra mutogatni, mert a felelősséget ma még senki nem vállalja.

Előzmény: Enduroman (15123)
Foteltábornok2 Creative Commons License 2023.11.18 -44 1 15130

Több tucat ember meghalt az ENSZ egyik óvóhelyén –  írja a BBC. Az észak-gázai iskolát találat érte, a Gázai övezet egészségügyi minisztériuma az AFP hírügynökséggel azt közölte, hogy legkevesebb 50 ember halt meg a támadás során. A Hamász izraeli légicsapásról beszél, az IDF közölte, hogy vizsgálja az esetet.

Egy interneten közzétett videón sok ember – köztük nők és gyerekek – láthatók súlyos sérülésekkel vagy mozdulatlanul a padlón fekve az épület különböző részein.

A hiredet a Spiegel online is 20 ora utan aranylag reszletesen de bizonyos különbseggel lehozta.

Az alapvetö különbseg az volt, hogy, hogy az ynet  israeli  hirügynökseg szerint tisztazatlan az hogy az iskolat  es israeli tamadas erte-e, avagy  egy  a palesztin terroristaknak az  egyik felrement raketaja talata el az iskolat, hiszen ma szombaton is szamtalan raketa lett a Gazastreifenböl a Hamas terroristaktol israeli területre kilöve, sok a hatarvonalnal levö israeli területi savba, es  a tengerparti Aschkelon israeli varosra is löttek ma a terroristak raketakat ki.

A Hamas -es mas gazasterifeni terroristak-  altal kilött raketaknak kb 1/5-e (egyötöde)  magaban a Gazasterifenben megy  le  (tehat el sem er israeli területet).

Hogy mi volt valojaban azt nagy valoszinüseggel a müholdfelvetelek pontosan mutatni fogjak, es ha az israeli fegyveres erök  nem erösitette meg közvetlenül az iskolanak a megtamadasat  -ahogy nem erösitete meg-, akkor nagy a valoszinüsege annak az eddigi  gyakorlatnak megfelelöen, hogy ezt a tamadast egy Hamas -vagy mas- terroristaknak- a felrement raketaja okozta.

Beim Einschlag eines Geschosses in einer Uno-Schule im nördlichen Gazastreifen soll es am Samstag zahlreiche Tote gegeben haben. Ein Sprecher des von der Hamas kontrollierten Gesundheitsministeriums in Gaza berichtete von vielen Toten und Verletzten in der Schule im Flüchtlingsviertel Dschabalia. Er warf der israelischen Armee vor, das Gebäude angegriffen zu haben. Das Militär teilte mit, man prüfe die Berichte. (...)

Die israelische Nachrichtenseite ynet schrieb, es sei unklar, ob es sich um einen israelischen Angriff oder eine fehlgeleitete Rakete palästinensischer Terroristen handelte. Aus dem Gazastreifen wurden am Samstag nach israelischen Militärangaben erneut mehrere Raketen auf israelische Grenzorte sowie die Küstenstadt Aschkelon abgefeuert. Nach Darstellung der israelischen Armee geht etwa ein Fünftel der abgefeuerten Raketen im Gazastreifen nieder.

Előzmény: OFF -mondta az indián (15047)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!