Egy hétig csak városban használtam ezt könnyű bemérni. A 8-as út oda vissza Bp. -Körmend, mérhető távolság. Autópálya: Bp. - Bécs - Graz és vissza, szintén jól mérhető. Hát így! Mért te hogy méred?
Vásárlás időpontja: 2005. június 10. Listaár: 3 186 000 Ft. Pénzügyi megoldás: CHF alapú CIB lizing. Autó "fogyasztói"ára: 2 800 000 Ft - akkori kedvezmény akcióval, CIB flotta kedvezménnyel, helyi márkakereskedői kedvezménnyel. Első részlet: 10%, (280 000 Ft.) Futam idő: 72 hónap. "Kalkulált" lizingdíjj - maximum ennyit akartam havonta fizetni: 50 000Ft. Eddigi havi lizingdijj: 46 421Ft és 49 459Ft között.
Hozzáteszem, hogy ez - a hosszú futam idő - az árfolyam ingadozást nem számolva kb. 900 000Ft "többlet" költséget jelent.
CASCO (10% vagy 40.000Ft önrész ha így fejből jól emlékszem): 8 748Ft/hó. Eredetileg "csillaggarázs" ez volt a CACSO fő oka. Akkor és ott nekem ez volt a legjobb
Üdv Y.
Ps. Légyszíves a caps lock-ot kapcsold ki - a nagybetűs írás kiabálás.
Pedig valószínűleg ha kérsz törlesztésre ajánlatokat, a CHF alapú lesz a legalacsonyabb. Hosszútávra visszanézve a chf árfolyamát, a legalacsonyabb és legmagasabb értéke között kb 10 ft van, úgyhogy nagy ingadozásokra nem kell számítanod. Sokkal stabilabb, mint az EURO. Azt ne kérdezd tőlem, hogy mire számíts az euro bevezetésével a chf alapú hitelednél. Ezt naponta kérdezik tőlem, de szerintem senki sincs aki erre biztos választ tudna adni.
Én úgy gondolom, hogy érdemesebb cascot fizetni havi 6-7 ezret, mint több tízezerért védelmi eszközöket telepíteni az autóba, ami a gyakorlat szerint nem akadály a tolvajoknak. És akkor ez még csak a lopás volt, a törésről még nem is beszéltünk. Szerintem megéri.
A casconál valamennyi önerőt vállalni kell, lehet hogy alábbi történet szereplője nagy önerőt vállalt, hogy kisebb legyen a casco díja. Továbbá kár esetén a biztosítók nem az autó vételárával számolnak, hanem valami olyasmi alsó értékkel amit akkortájt ér az az autó. Biztosítóválasztásnál szerintem arra érdemes figyelni, hogy honnan indul a kockázatviselés kezdete. pl: díjfizetéstől, vagy aláírást követő 0. óra, vagy x nap múlva....
Javítsatok ki ha nem jól tudom, de ha másik fél a károkozó, akkor az ő kötelező biztosítása rendezi az én káromat, nem a saját cascom.
Úgy tudom a casco arra szól, ha én okozok kárt, és a saját autómba kevövetkezett károk x %-át fizet ki, illetve lopás esetén.
SZERINTED HA CHF ALAPU HITERE VESZEM NAGYON FOG INGADOZNI A HAVI TÖRLESZTÖRÉSZLET.ÉS SZERINTED ÉRDEMES CASCOT IS KÖTNÖM,MERT AZ SE KÖTELEZŐ MÁR.ÉS AZ IS 6 -7 EZER FT,KGFB UGYIS KELL.ÉS AZT HALLOTAM HOGY HIÁBA VAN CASCOD HA PL EGY 2,5 MILLIOS KOCSI, TOTÁLKÁROSRA TÖRIK ,ÉS PERSZE NEM A TE HIBÁDBOL, A CASCO UTÁN A BIZT. KB EBBÖL 900 EZER FT FOG KIFIZETNI.ILYEN ESETET IS HALLOTAM
A reggeli hideg indításnál, valami rendszertelemül csipogó hangot hallok a váltó környékéről, kuplungoláskor.
illetve a kuplung (szerintem) mintha hangosan kotyogna, néha elhallgat, de ha kinyomom a kuplungot azonnal megszünik ez a hang. Korábban a lanosomnál is ezt tapasztaltam amire azt mondták, hogy ez természetes.
Nem igazán hiszem! A klét autó között kellene lennie ebben is különbségnek, hiszen akkor hol az a plusz 2 millió az árban?
Amennyiben hitelt szeretnél, érdemes rákérdezni, hogy kapcsolódik e a kereskedőnél további árkedvezmény lízing esetén. Hitel és lízing között csupán annyi a különbség, hogy a hitelnél Te vagy a tulajdonos, lízingnél a bank, és amikor visszafizetted a lízinget, akkor leszel Te a tulaj. Eddig amivel én találkoztam kedvezmény az kizárólag lízingre szólt, hitelre, teljes önerőre nem. De hogy tart e még ez az akció, arra kérdezz rá a kereskedésnél.
Általában egy kereskedő több bankkal van kapcsolatban, ezért érdemes minddel számoltatni, de ne csak a kamatot hasonlítsd össze, hanem a többi járulékos költséget is, pl: kezelési ktg, előtörlesztési díj, szerződéskötési díj,stb.....
Fokozom tovább. Két ugyanolyan márkát forgalmazó, ugyanazzal a banki finanszírozással kapcsolatban sem biztos, hogy ugyanazt a kamatot fogja mondani.
Más jön ki törlesztőre, ha fizeted a cascot, mintha nem. Ezt is érdemes végigszámoltatni.
A futamidőnél általában 6-10 év a max, olyan futamidőt válassz,amivel egy számodra bevállalható törlesztőrészletet kapsz. (Kalkulálj a havi ktg között a kötelezővel, cascoval, ha van).
"HOGY MÉG A HITELEK KEDVEZÖEK LEGYENEK"
- a hitel természetéből eredően ritkán kedvező.....
akkor kedvező a hitel, ha alacsonyabb kamaton kapod, mintha a pénzed bankba kötnéd le (most kb 5-6% a banki hozam)
LACETTIT AKAROK MAJD VENNI A KÖZELJÖVŐBEN.HITELRE VENNÉM.TUDNA VLAKI TÁJÉKOZTATÁST ADNI A HITELEKKEL KAPCSOLATBAN ,PONTOSABBAN MIRE FIGYELJEK ODA ,ÉS VANNAK -E OLYAN KISKAPUK AMIT ÉRDEMES KIHASZNÁLNI.MERT A KERESKEDÖK KIHASZNÁLJÁK A VEVÖK TÁJÉKOZATTLANSÁGÁT.
ÉS MENNYI FUTAMIDÖT ÉRDEMES VÁLASZTANI,HOGY MÉG A HITELEK KEDVEZÖEK LEGYENEK.
Remélem, jó helyen teszem fel kérdésemet. Én egy 1,6-os Lanost használok, jó autónak tartom, semmilyen komoly problémám nem volt még vele, leszámítva egy-két apróságot. Szívesen lecserélném egy Lacettire, de egyre inkább a dízelek felé orientálódom. Tudtok arról valamit, hogy dízel motorokkal mikor fognak már végre kijönni a Chevrolet-nél? Köszi! fonti
Őt én is merem javasolni: 8 éve járok hozzá a kocsikkal. Attól, hogy a helyi polgármester a kábeltévén betiltotta a Hírtv-t, még nyugodtan mehettek Vácra... :-)
Ha egy pár oldalt visszaolvasol, akkor láthatod, hogy büszkén hirdetem a "régi" és a "jelenlegi" klubomat ( ami persze egy és ugyanaz ), sőt, mi több, még fényezem is a "bandát" ! No majd benézek már a háztájiba is !
Király a matrica, az autó nem kevésbé ! Nekem is keeeeeellllllll ! :)) Pont ilyen az én vasam is ! Alig várom már, hogy megkapja a fóliát meg az alukerekeket ! Ez lesz a harmadik ezüst színű autóm, ami fóliát kap, biztosan jól fog állni a Lacsinak is, az eddigieket ( Matiz, Ignis ) nagyon feldobta. A hasznosságáról nem is beszélve...
Minden szavaddal 1-et értek engem is nagyon dühítene.. azért mennék másik szervízbe!!! Még Most is azt javaslom menjetek el Vácra és keressétek:Shekk Kornél-t szervíz- vezetőt hivatkozhatok rám a Daewoo klubból ismerjük egymást. Üdv negist.
Egyáltalán nem a cserére megy a játék!!!!!! Csak én is dolgoztam nem kevés ideig egy másik autómárka szervizébe és tudok egy-két apróságot. Az ember elvárja, hogy egy adott márkaszervíz igen is,minden tőlle telhetőt tegyen meg az ügyfélért. Ők vannak értünk és nem mi őértük.Tudom, hogy vannak becsületes, precíz márkaszervizek-remélem ez a többség-de ne nézzék az ügyfelet hülyének.
Becsületesebb lenne azt mondani, hogy sajna nem találjuk a hibát, és akkor elmegyek máshová és azt mondom korrektek voltak. De mikor elmész az autóért és azt mondják, hogy rendben van. akkor miért kell még 8-szor visszavinni ugyanazzal a hibával!!!????