Keresés

Részletes keresés

maute Creative Commons License 2011.04.23 0 0 779

Szia MUSSELN!

Nem tudom, hogy szoktál-e még erre járni. Ha igen, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot (e-mailem nyilvános), mert nagyon szeretnék Tőled kérdezni néhány dolgot.

Köszi.

Navigare necesse est Creative Commons License 2011.04.22 0 0 778
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.22 0 0 777

http://www.directlinecruises.com/

Érdemes ezt is megnézni.

csaba08 Creative Commons License 2011.04.22 0 0 776

Sziasztok,

Ezt használja valaki foglaláshoz? Orbitz.com

Üdv: Csaba

Navigare necesse est Creative Commons License 2011.04.22 0 0 775

Szia!

De, az orlandói Universal Parkról írtam, mivel tavaly ott voltunk húsvétkor.

Mi minden hullámvasutat kipróbáltunk, azt hiszem Te a Hulkról beszélsz.
Legnagyobb élmény, persze korántsem, a legfélelmetesebb a Múmia hullámvasút volt, valamint a Seaworldben a Mantha inverz.

Egy hetes kombinált jegyünk volt, ami még a tampai Busch Gardensbe is érvényes volt, de az messze volt akkor, és nem volt betervezve, ezért kell most megnézzük :)

Igen, valőban csak aludni jár az ember egy hajón a szobájába, a Princess Crown nagyon szép volt, amit kicsit hiányoltam - első hajóút ide vagy oda -.hogy nem túl sok üzlet volt a hajón, valamint a tánc lehetőségét, illetve a napközbeni táncórákat. Még jó, hogy vittem salsa számokat pendrive-on. amit a disco-ban a DJ készségesen lejátszott.

Állítólag a Holland America Line egy klasszikusabb, ha úgy tetszik ortodox hajózási formulát képvisel, inkább az idősebb korosztály számára, negligálva a disco-t és hangos party-kat. Mi inkább ezt a stílust preferáljuk, bízom benne itt lesz lehetőség kalsszikus táncok gyakorlására / tanulására is.

Éredekelne, ilyen téren mik a tisztelt fórumozók egyéni tapasztalatai a különböző társaságoknál.

Tisztelettel: NNE

Előzmény: Babszi75 (774)
Babszi75 Creative Commons License 2011.04.22 0 0 774

Szia!!Az Universal stúdióban mi is voltunk.Húú,én is olyan hintákon ültem,hogy amikor visszanéztem a képeket....

Ültél azon a hullámvasúton amelyik a Shrekkel szemben van??Na,az nagyon durva és azt hiszem az a legújabb!Bocsi most látom te Tampát írod és nem Orlandóban az Universál filmstúdiót!!

Key westen még nem voltam!De a barátaink most márciusban voltak kint és átmentek Cocconut crekkről (ott van a lakás amiről beszéltem,ott laktunk mi is) kocsival.Októberben mi is tutira megnézzük.

A hajóútakra mi is kaptunk kedvezményt.A férjem az ár szerint jött,én viszont jóval olcsóbban utaztam.Nem tudtuk ez miért van.De nem reklamáltunk érte..!!

Mi belső kabinban utaztunk,de nekünk mondták is ,hogy semmi értelme a külsőnek,mert az ember csak amennyit alszik annyit van csak bent a kabinjában.

Annyi lehetőség van ezeken a hajókon!!

Előzmény: Navigare necesse est (773)
Navigare necesse est Creative Commons License 2011.04.20 0 0 773

A lényeg esetünkben, hogy lehetőleg Tampából induljon (mivel tavaly nagyon tetszett az orlandói Universal park és Adventure Island), a Busch Gardens miatt, mi vidámpark, főleg hullámvasút mániások vagyunk. :)

Valamint Key West imádnivaló, és ebben az útban kétszer is megáll ott a hajó. - De jó lenne ott egy kis ház nyugdííjas éveinkre...

Mi hárman utazunk a szüleimmel, és a harmadik fő igen releváns kedvezményt kap a hajóút árából itt is.

Valamint múltkor ablakos kabinban voltunk, de ennek csak egy nagy éjszakai viharnál láttuk hasznát, mikoris az ötödik emeletig, az ablakunkig csaptak fel a hullámok, na azt érdekes volt látni. Ezúttal a gazdaságosabb ablak nélküli megoldást választottuk.

Előzmény: Babszi75 (772)
Babszi75 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 772

Megnéztem a linket amit küldtél!Nagyon drága ez az út.A mi 8 naposunk 350 dollár volt,a másik 8 naposunk 400 dollár + a tax.

Előzmény: Navigare necesse est (770)
Babszi75 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 771

És,ha szabad érdeklődnöm mennyibe kerül fejenként a 22 napos út??Mindennel együtt persze!

Előzmény: Navigare necesse est (770)
Navigare necesse est Creative Commons License 2011.04.19 0 0 770

Szia!

Az utat a Proko Travelnél foglaltuk (amúgy a Tensi útja), évek óta velük utazunk, csak ajánlani tudom.
A teljes program: janár 6 elutazás Tampára 2 éj, jan 8-22 hajóút (Holland America Line, MS Ryndam), jan. 22-25 Tampa (Busch Gardens, golf, etc.) jan 26-28. 2 éj New York, jan 28 este indulás haza.

Mivel amúgy is New Yorkban kellett volna átszállni, így jött az ötlet, hogy akkor már nézzük meg a várost, bár így 150$-ral drágább lett a repjegy fejenként.

A hajóút esetén külön is foglalható az egy-egy hét, illetve egyben is. Ez egy közepes méretű "családias" régbbi hajó, de nem rég újítpották fel.

http://www.hollandamerica.com/find-cruise-vacation/CruiseDetails.action?destCode=&portCode=&shipCodeSearch=RY&durationCode=&dateCode=&flexibleMonths=false&noOfFlexibleMonths=1&pageNumber=7&voyageCode=R211A&tabName=ItineraryDetails

Az igazi Jamaicaból meg nem sokat látunk, mi a Dunn's River vízesést szeretnénk megmászi, az nagyon szép (a képek alapján)

Idén mentünk volna Thaiföld-Vietnám-Kambodzsa-Dubai 24 napos körútra az Aerovivával...
Gyakorlatilag ezen út helyett választottuk ismét a hajózást.

Előzmény: Babszi75 (769)
Babszi75 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 769

Szia!

Hol fizeted be ezt a hosszú utat??Vagy ez két út??Melyik társaságnál??

Azaz igaszság,hogy amikor mi kimentünk nem volt időnk így felkészülni semmire.Mi azt sem tudtuk,hogy hova megyünk.Kairóba indultunk,de lebeszéltek róla.

Elpanaszkodtuk egy barátunknak,hogy fuccs a nyaralásnak.Ő ajánlotta fel,hogy neki van kint lakása Miami mellett,van kint kocsija is amit használhatunk.Volt kint egy magyar család akik segítettek bennünket.Ők ajánlották fel, hogy menjünk hajóra és ők segítettek nekünk befizetni is.

Nekünk Jamaica kimaradt!Pedig ez egy nagy álmom.Október körül mi is kimegyünk ismét.Akkor tuti meglesz Jamaica is!!

Előzmény: Navigare necesse est (768)
Navigare necesse est Creative Commons License 2011.04.18 0 0 768

Köszönöm a gyors válszt! :)

Elírtam tegnap, tavaly áprilisban voltunk kint (jövőre megyünk januárban), kint is ragadtunk Floridában után az Ejafjallajökull miatt..
Elméletileg április is a száraz évszakban van, mi mégis kifogtuk Cozumelen és a Bahamákon a vihart.

A jövő évi útvonal:

Tampa - Key West - tengeren - Belize City, Beliz - Mahogany Bay Roatan, Honduras - Costa maya, Mexikó - tengeren - Tampa - Key West - tengeren - Falmouth, Jamaica - George Town, Kajmán szgk. - Cozumel, Mexikó - tengeren - Tampa

Mexikóban és Belizben mindenképpen a maja romokra szeretnénk koncentrálni. Kár, hogy Hondurasban nincs olyan kirándulás, mi átvisz a kontinensre, mondjuk a Copánba, ott van az egyik legnagyobb maja romváros, bár meglehetősen messze a parttól.

Costa Mayán Chacchoben egykori maja várost szeretnénk megnézni, mely azon ritka helyek egyike Mexikóban, ahol megmászható a piramis-templom.

Előzmény: Babszi75 (767)
Babszi75 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 767

Szia!

Mi október végén és nov.elején voltunk.Nekünk az időnk nagyon jó volt ,bár végén már nálunk is érezhető volt a monszun.

Szóval.:Belíz!Ahogy én láttam nagyon szegény ország.Sok a koldus!De emellett nagyon drága.Bementünk egypár boltba,de az árak nagyon magasan vannak.

Mi Belíz Cityben voltunk.Itt csak sétáltunk a városban.

Conzumel,Costa Maya:Szóval mexicó.Itt mind a két helyen taxit fogtunk,ahol a taxis elöször bevitt minket egy kis falucskába.Megnéztünk egy kis mexicói falut.Utánna elvitt minket a mayatemplomokhoz.Ez nagyon szép.Jó hely,csak ha eső utn mentek (mint mi is)megesznek a moszkítok.

Az a baj csak,hogy a karib tengeri szigeteken,bárhol ahol kitesz a hajó az csak egy "kirakat".Az nem az igazi mexicó,domika stb...Mi pl.dominikán a párommal elhagytuk a csoportot és bementünk az "igazi " Dominikára.Ott van ám igazi szegénység,kosz stb..

Egyenlőre ennyi jut eszembe!!Kérdezz bátran,szívesen válaszolok!!

Előzmény: Navigare necesse est (766)
Navigare necesse est Creative Commons License 2011.04.17 0 0 766

Kedves Babszi!

Mivel mi is hasonló útra készülünk, mint az Önök Carnivalos útja, örömmel venném, ha megosztaná tapasztalatait, különös tekintettel Belizre, Costa Mayára ill. Cozumelre.

Cozumelen volt szerencsém járni tavaly, akkor Tulumot tekintettük meg (sajnálatos módon teljesen eláztunk, holott januárban voltunk, száraz évszakban) a következő alkalommal Cobát szeretnénk.

Köszönettel: NNE

Előzmény: Babszi75 (730)
Navigare necesse est Creative Commons License 2011.04.17 0 0 765

Tiszteletem!

Holland America Line-os tapasztalatai vannak valakinek?

Köszönöm előre is!

sata005 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 764

A kikötőből kb. 45 perces volt az út busszal az olimpia helyszínére. A 65 euró tartalmazta a belépőjegyet, idegenvezetést  és a visszauton a kikötőben lévő étteremben a kóstolót és az italt. De ha taxival mentek , akkor a belépőt(kb. 10 euró) kell csak megvennetek és utána ahhoz a csoporthoz csapódtok, amilyen nyelvet értetek (így az idegenvezetés ingyen lesz). A kikötőben sok taxi fog állni és jóval jutányosabb áron visz és hoz benneteket (kb. 30 euró volt) az olimpia helyszínére. Olympiában válaszd a taxit, ne fizess be a hajón. 

Előzmény: zozi07 (762)
zozi07 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 763

Katakolonban megérte a kocsi bérlés ? mennyi volt a taxi ?

Mi tértesz az alatt , hogy az irodák felé vannak készülve a hajókra?  Pl kisbuszokkal olcsóbban furikázzák az utasokat a helyiek ? Másoktól is olvasatam, hogy sok helyen ugyanazt meglehet oldani a parton olcsóbban , mint amit a hajós cég kínál, neked (esetleg  másnak) mik a tapasztalataid erről?

hop on hop off busz - ez is helyi szervezés és ugyanoda visz mint   hajós busz? Itt mi érdekesség / látnivaló van amit érdemes megnézni? ide is befizetést terveztünk eredetileg.....

Istanbul, ez az a hely ahová valami nagyobb/  tartalmasabb  fizetett programot terveztünk ( elvégre nászúton leszünk).  Itt attól tartok mivel  bazi nagy városról van szó, hogy egyénileg meglehet e egyáltalán nézni a nagyobb nevezetességeket helyismeret nélkül!?

Euróval mindehol lehet fizetni, még törökben is?!

Ti minden városban egyéni megoldást választottatok, sehol se fizettetek be hajós szervezésre? Milyen hajóval voltatok? Mi MSC Magnifica-val megyünk.

Köszi a segítséget!

Előzmény: Hajogergo (761)
zozi07 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 762

Milyen messze van az olimpiai helyszín /múzeum a kikötőtöl? Ezek szerint  a befizetett 65 € az úton kívül csak azt a kóstolót ( ez miből állt?) és a zenész bandát tartalmazta...?!

Ha jól értem annak ellenére, hogy ez jó volt legözelebb inkább nem fizetnél ki ezért 65€-t inkább csak sziplán megnéznéd olimpiát.

Van bármi idegenvezetés ezekben a programokban vagy szimplán az utakat tartlamazzák?

A 3 városból épp Katakolonban akartunk befizetni eddig programra.....Barin  elgondolkozunk , Dubrovnikot meg amúgy is saját programra terveztük.

Köszi a segítséget!

Előzmény: sata005 (760)
Hajogergo Creative Commons License 2011.04.10 0 0 761

Szia,

Bari: az óváros szélén áll meg a hajó, egyénileg megnézhető

Katakolon: mi autót béreltünk, online foglaltam a Hertz-nél, de kilépve a partra a kikötő bejáratánál is számtalan ajánlat volt. Árban fele-harmada mint a taxi, fel vannak készülve az irodák a hajókra...

Izmir: hop on hop off busz a kikötő bejáratánál indul fél óránként, audio rendszer számtalan világnyelven a buszokon.... árra nem emlékszem de töredéke a szervezett útnak

Isztambul: villamos megálló a kikötővel szemben, 10 perc alatt a belvárosban van, olcsóbb mint a BKV

Dubrovnik: séta

mi tavaly ősszel voltunk, az infók akkoriak.

Előzmény: zozi07 (759)
sata005 Creative Commons License 2011.04.08 0 0 760

2009 novemberében voltam a Costa Fortunával Velencéből a görög szigetekre. Első nap Bariban kötött ki a hajó, 6 órát voltunk ott. Mi ott a Sassi of Matera fakultatív programra fizettünk be. A világörökség része, Olaszország egyik legszegényebb települése volt. Az ott élő emberek és állatok a sziklákba vájt barlangokban laktak. Nagyon szép és érdekes a hely, szeritnem érdemes befizetni rá. Magánszervezésben itt magát Bari városát tudod megnézni, de szerintem a fakultatív programok nagyon jók. 49 euró volt akkor ez a program fejenként.  Busszal vittek oda, volt egy kis vendéglátás is a városban. A 6 óra ki is töltötte az időt.

Másnap délben kötött ki a hajó Katakolonban ,ott is 6 órát voltunk. Itt is buszok vártak ránk és vittek az olimpia helyszínére. Az egész egy nagy szabadtéri múzeum. Ez akkor 65 euró volt. Itt már láttam olyat, hogy többen összefogatak és béreltek taxit  a kikötőből és azzal mentek az olimpia helyszínére. Itt találkoztunk magyarokkal , ők volatak négyen és taxival jöttek. A 65 euróban visszafelé még volt az egyik kikötői étteremben egy kóstoló és egy helyi zenész banda húzta az egész csoportnak a sirtakit. Nagyon jó buli volt ez a záró esemény. Itt Katakolonban más fakultatív program nincs is mint az olimpia helyszínének a megtekintése. Ha most visszamennék, akkor én is taxival mennék. 

Izmirben, Istambulban nem voltam.

De most jön Dubrovnik, ami az egyik kedvenc városom. Háromszor voltam ott, abból egyszer vakbél műtéten a helyi kórházban. Ez egy másik téma, de ajánlom mindenkinek. Dubrovnik gyönyörű, bármikor visszamennék oda. Dubrovnikban 5 órát állt a hajó. Nem a kikötőbe ment, hanem az óvárosban horgonyzott le és a hajó mentőcsónakjaival vittek ki a partra. Ez nem kerül semmibe, az a lényeg, hogy ami időpontot kiírnak, arra érj vissza.  Itt ne fizess be semmilyen fakultatív programra, hanem irány az óváros. Ha a várfalra is fel akarsz menni, azért fizetned kell, az árára most nem emlékszem, de onnét még csodálatosabb az óváros. Ha most visszamennék, még mindig találnék olyan helyet, amit még nem néztem meg. Szerintem indulj el és egy utikönyvvel és fényképezőgéppel a kezedben  fedezd fel ezt a csodálatos helyet. Ugysem tudsz mindent megnézni, arra kevés az idő, de ide ugyis vissza húz az ember szíve. Van egy régi sífelvonó a város feletti hegyen, ha jól emlékszem, akkor ezt tavaly felújították. Legközelebb oda mennék fel valahogy , onnét belátni az egész várost és a környező szigeteket. A háborúban rombolták le. 

Összegezve: Bariban fizess be valamelyik programra, Katakolonban keress(etek) egy taxit , amit elvisz Olymiába, Dubrovnikot is magad fedezd fel.

Ha még van kérdésed, akkor nyugodtan, nekem is sokat segítettek a fórumozók, főleg Fatema, de nem tudom mi van vele.

Előzmény: zozi07 (759)
zozi07 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 759

Sziasztok!

Bari, Katakolon, Izmir, Istanbul, Dubrovnik városokban mit ajánlotok milyen programra érdemes befizetni, mi az amit meglehet nézni  saját szervezésben ( érdemes inkább így megnézni ) ?

Szeretnénk egy kicsit faragni a költségeken , mert elég húzós lenne ha mindenhova befizeténk a hajótársaság átlal szervezett egyik utat ( MSC) .

BRScimbi Creative Commons License 2011.03.25 0 0 758
sata005 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 757

Ha a tensinél egy kicsit körülnézel még találsz. Én is megyek 20-án egy 5 éjszakásra és 80.000 forint személyenként.

http://tensi.hu/htmls/akcios_costa_hajoutak__osszefoglalo.html

Előzmény: szdorca11 (756)
szdorca11 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 756

Sziasztok,

Tudnátok segiteni? Olyan hajóút van ami elvisz X helyre és 4-7 nap mulva vissza? Vagy ilyenbe csak  komp létezik? Illetve vannak már útak 100 alatt is , amire érdemes menni?

köszönöm, fontos lenne...

sata005 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 755

Ha valaki nem tud angolul , szerintem annak fel sem tűnik. Esetleg valakinek személyes tapasztalata a Costa Viktóriával kapcsolatban? 

Előzmény: yons (754)
yons Creative Commons License 2011.03.25 0 0 754

És az nem furcsa, hogy az összes "review" egyetlen elütési vagy helyesírási hiba nélkül, tökéletes angolsággal, egymásra nagyon hasonlítóan, szépen tagolva van megfogalmazva? :o)

Előzmény: sata005 (752)
lizbeth5 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 753

Szia Sata!

Mi Savonában az NH hotelben voltunk. 120 EUR volt kb 2 főre reggelivel. Ez nem rossz ár, főleg, hogy a kikötőben van, közel a városközponthoz, és a Costa kikötő kb 100 m-re van. És vadi új hotel.

Mi nem ezen az útvonalon voltunk, de voltunk Barcelonaban. Mindenképpen vegyetek jegyet a shuttle bus-ra, ami bevisz a központhoz. Mi nem tettük, és így sok időt vesztettünk, mert kb 30 perc séta van az első metróig. Ha ez nektek nem gond, akkor sétálhattok is, csak 7 óra nem olyan sok idő. Mi a Güell (Gaudi) parkhoz mentünk először, majd a Sagrada familiához. Mindkettő gyönyörű. A Casa Mila és a Casa Battlo is káprázatosak, és ezek egy nagy bevásárlóutcában vannak. Mi metróval közlekedtünk, van olyan 10-es gyűjtőjegy, amit többen is fel tudtok használni, tehát kettőtöknek tökéletes. Először átmegy a kapun az egyik ember, majd visszaadja a másiknak és az is átmegy. Ezt csak azért írom le, hogy tudjátok, mert nekünk nem volt egyértelmű először :)

Mi tavaly utaztunk először Costával, a kajától nem voltam elájulva Én sem, azért a Princessen jobb volt. A reggeli volt kicsit kiábrándító, a többi közepes. De éhen soha nem maradtunk, és volt pár tematikus nap, amikor volt finom kagyló, vagy steak :)

Egyenlőre ennyi jutott eszembe. 

Előzmény: sata005 (746)
sata005 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 752
BRScimbi Creative Commons License 2011.03.23 0 0 751

Azt mondta a hölgy, hogy az utasok akik visszatértek panaszkodtak, hogy a kaja nem volt jó és hogy a hajó maga lepukkant volt mint egy 3 csillagos régi szálló. Mi ezért nem választottuk ezt. Nem akarlak lelombozni, csak elmondom amit hallottam. Lehet, hogy ezért ilyen olcsó?

sata005 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 750

Szia! A tensinél foglaltam le és 579 euró volt kettőnknek egy belső kabin. Ennél akciósabb áron ebben az évben szerintem nem lesz 5 éjszakás hajóút. Mi a probléma a Costa Viktóriával? Ez nagyon érdekelne, kíváncsi vagyok.

Előzmény: BRScimbi (749)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!