Szép-szép, végülis nem is drága, de papír nélkül keress odakint. www.bazos.sk (állítsd be a keresésnél, hogy "Motocykle", mellette írd be, hogy "Jawa 21" vagy "jawa pionyr/pionier/pionir" (tetszés szerint), és a szövegben keress olyat, hogy "bez STP"
Hát első körben mindenféle képpen kipróbáljuk kis lánckerékkel hátul, mert ez van kéznél. Az elsőt nem tudom megmondani hogy hanyas, még nem számoltam meg.
A csemőiről tegyél le, meg van csavarodva a váza, 20 centis foltban votl horpadva alighanem, képem nincs róla (legalábbis ezen a gépen tuti nincs, talán hétvégén otthon megnézhetem). 21-est tudok szerezni, immáron 6-ra növekedett a "Tót" ismerősök száma nyugat-dél Szlovákiában: Gútán, Révkomáromban, Pereden. Gútán a 3 közül egyik mondta, hogy van neki, majd kérek fotókat.
Azt a Jawa 21 Sport Pionyr-t Amit Csemőn láttál arról készítettél fotókat ? Ha küldenél belőle egy párat az e-mail címemre azt megköszönném.
Ha tudnál rólla részletes jellemzést írni akkor kérlek írjál rólla pl.: Mekkora volt a jobb oldalán a horpadás.... stb. Esetleg a szlovák haverod mit tud ezekről a gépekről hisz nálluk temérdek ilyen volt annakidelyén.
Én ha tehetném, próbálnám a súlypontját lejjebb vinni,( még esztétikailag is) és megérdemelne egy felül vezetett kiput is. Amugy Musztáng indul pöccre, a másikat már csak fúrni kell. Jövő héten kész az új gépem és akkor már tudok többet fórumozni. Most próbálok egy Mustang karbit tenni egy Babettára, kiváncsiságból. Meg a tankokat festem belülről.
Annyit tudok tenni az ügy érdekében hogy az ülés alatti zártszelvény vázat elvágom a tank felfogatásnál,és pont alá rakom.Plusz merevítésekkel kitámasztom.Akkor a lengővillán levő rugóstag felfüggesztő pontja,és az ülésváz szeme közötti távolság akkora lesz,mint a mostani kiemelés távolsága.Vagyis annyival sülyesztem le az ülésvázat mint amennyivel megemeltem a kiemelővel.
Még egy zártszelvény van az eredeti alatt.Nekem sem tetszik annyira a megoldás,de enélkül szarul áll az egész.Vagy hosszabb rugóstag kellene,vagy ezt meghosszabbítani,vagy pedig a váznyulványt átalakítani.De akkor újra alacsony lesz az ülés.
Így van. Csak mivel ajándékba lenne egy jóbarátnak, aki '70 óta ilyet használ naponta, nem akarok egy kicsorbult házú, hiányossal odamenni. Jó lenne, ha akadna egy olyan, amit csak fel kell tenni.
Mindenesetre köszönöm, ha esetleg nem lesz más, akkor kereslek.
Sziasztok! Jawa Ideal 05 -ra való jó állapotú komplett karburátort vennék. A régebbi fajta kellene, aminek az a nagy kerek levwegőszűrő-csatlakozója van, nem a Mustag fajta.
Mailom publikus.
Köszönöm a segítségeteket, korrekt árat adnék érte.
A fékcső a jó nyúlós és olcsó gumi helyett az Apriliáról bontott acélszövettel befont,majd kívülről műanyag csőbe húzott lett. Ez eredetileg az Aprilia Rs hátsó fékcsöve volt.Gyárilag jó hosszú mivel az olasz buta módon a főfékhengert előre a vázra,a blokk mellé szerelte,és a fékkar hátulról egy rudazattal működtette.A motor előző tulaja szélesebb gumit tett fel hátulra,és az kidörzsölte a fékcsövet középen.Elvágás után a hosszabbik darabot megpucoltam és a Mustangra szántam.Ilyen fékcsövet (és műanyag bevonat nélkülit is) lehet vásárolni boltban,de kell hozzá úgynevezett fitting is.Ezek lehetnek fényes vasból vagy eloxált aluminíumból.Létezik teljesen egyenes,25,45,75,90 fokos hajlítással is.Maga a fitting többe kerül mint a fékcső métere,én 1990forintért találtam,de kedvezménnyel 1790-ért kaptam meg.A fitting 3 részből áll.Van maga a fej,van egy hollander,és van a kettő között egy réz roppantógyűrű.A felszerelés a következőképp történik.A hollandert a csőre húzzuk,a menetes végével a cső vágott vége legyen. Az acélszövetet óvatosan kilazítjuk körben.Segédeszközt nem érdemes használni mert a műanyag belső cső könnyen kilyukad. Lehet a csőbe dugni egy tüskét,és utána fellazítani a szövetet. Miután körbe kihajtogattuk a szövetet,a belső cső végéből le kell vágni 2-3mm-t.Felhúzni rá a roppantógyűrűt,majd beledugni a fittingből kiálló csövet.Ezután a hollandert feltekerni picit,a helyére rakni a csövet a megfelelő szög beállítása céljából,majd végül a hollandert a helyére tekerni teljesen.És most pár kép.A felszerelt,de még meg nem húzott fitting: