Hát, és szerintem a méret is nagyon fontos, senki sem akar majd továbbra is VHS kazikkal rohangálni. Műsoros DVHS kaziban egy film majd lesz 5 mm szalag az orsón? 85 százalék kidobott hely. Ráadásul a DVD filmek nagyon terjednek! össze kell csak hasonlítani, mekkora a doboza a filmnek... naná, hogy azt érdemes választani
Igen, szerintem pont ezért nem fog elterjedni, mert szalagos.
Így vinné magával a már megszokott hiányosságokat: sérülékeny, körülményes kezelhetőség, stb. Előbb kellett volna piacra dobni...
Az írható DVD mellett szerintem esélye sem lesz a D-VHS-nek. De hogy a gyártók többsége melyikkel szimpatizál, ez lesz a döntő.
Ha valaki anyagilag el van engedve, és nem akarja megvárni amíg sokkal olcsóbb lesz, akkor D-VHS-t!Minden régi formátumot ismer az VHS LP-től az S-VHS-ig. Ezeken túl jövőbiztosnak tűnik a DVD-nél jobb képminőségével és a HD TV formátumával. A leghosszab D-VHS szalaggal VHS minőséget választva 49 órát lehet rögzíteni. (specifikációk:http://www.jvc-victor.co.jp/english/products/vcr/D-VHS-e.html)
Hát Sonyra tudok árat: szalagpálya beállítás (2 baba, és tracking tekergetése fél fordulatot) 6500.-
Mennyi ideig tart vajon, három perc is megvan talán? Szóval totál durva árakkal dolgoznak.
Sajnos ma már egy szerelő 10ezer alatt a burkolatot sem szedi le, ha van komoly baja, ha nincs, valamit biztos cserélni kell benne, és az 10. El kell dönteni, hogy megéri-e. Vagy van konkrétan műszerész ismerősöd? Aki persze otthon, munka után feketén csinálja? Akkor 3-ból megvagy.
Valami szerintem "elszállt" benne, csak azt nem tudom, hogy vajon a fej hibásodott meg, vagy valami egészen más oka van.
De nagyon durva ez a felpörgés... Amikor először csinálta, nagyon megijedtem, hogy cafatokra tépi a szalagot, de szerencsére ilyen nem fordult elő. Olyan sebességgel pörög a fej benne, hogy még a burkolat is berezonál, pedig elég tisztességes fémből van!
Jó lenne megcsináltatni, sokat nem akarok költeni rá, de majd megnézetem...
Gondolkodtam, és egy dolog eszembe jutott: Ha van NTSC playback funkció a gépen, akkor TALÁN az hülyülhetett meg. Ugyanis nekem van egy régi Philipsem (VR255) és ha a colour mode gombot NTSC-re nyomom, akkor a fej iszonyatosan felpörög, keresi az NTSC rendszert, nem találja, és persze a képen a hanygák háborúja dúl. Persze a stop műxik, de párszor meg kell nyomni a colour mode-ot mire ujra PAL felirat lesz a képernyôn. Hát ennyi.
A régi videóm (ami helyett vettem a Thomsont) a következőt produkálja: iszonyatos sebességgel pörög benne a fej, és kb. 10 mp. után "lefagy" az egész.
Nem mindig csinálja ezt, néha teljesen normálisan működik egy ideig, aztán egyszer csak felpörög a fej, és vége.
Találkoztatok már ilyennel?
Hello!!
Ezt az egy videos topic-ot találtam ahol talán tudtok segiteni!!!!???
Sony SLV425-ös videohoz keresek kezelési leirást !
Segitsen aki tud!!
Kösz!!
”nekem 15 év alatt egyetlen TDK kazettát kellett kidobnom”
Ami ugye azt jelenti, hogy az ELMÚLT 15 évben, igaz?
Képzeld, nekem eddig egyet sem kellet, csak most.
Hali!
Nem óhajtok az "ördög ügyvédje" lenni, de nekem 15 év alatt egyetlen TDK kazettát kellett kidobnom, igaz, az EHG volt, a drágábbik fajta. Ja, és editálok velük, ami eléggé nagy strapa a videónak, meg a kazettának is.
csíkos
Hát ez ilyen dolog. A Nokiának azért eltartott vagy egy óráig, mire kiszedtem, viszont semmi sem látszott rajta, csak picit bepiszkolódott a zsír. Viszont forrasztani nem kellett, pikk-pakk cserélhető volt. Persze a mechanika alján, az áramkör felé fordítva, darabokra kellett szednem az egészet.
Allapoterzekeloert tenyleg mocsoksag annyit kerni. Nekem epp most kellett cserelni a 3-4 eves Akaiban (aszongyak tipus-betegseg, es ilyenkor, mivel nem kap visszajelzest epp mi is a helyzet, gyuri a szalagot. Az erintkezopalyai teljesen elzoldultek a saletromtol vagy mitol), ehhez 1.5 rugo volt a tarcsa, egy nem is tul olcso helyen. A csere meg pakafolmelegedessel, szet- osszeszerelessel egyutt vagy 15 perc.
6 rugót csak a fogaskerékre mondott, a javítás szerintem még plusz egy 3-4 ezer.
Nem is mondtam, hogy javíts meg egy videót. Amúgy szép lassan ebben az országban mindenki PC-szakértô kell hogy legyen, és ha valaki a PC-jét építi, cseréli, installálja, az szerintem sokkal nehezebb, mint egy műanyag fogaskerékre rábuherálni egy kiálló pöcköt. Halál egyszerű dolgok ezek, csak úgy tálalják, mintha senki nem érthetne hozzá.
Ha neked egy PC-t 350-ért adna egy szerviz, amit darabonként megvéve 200-ból kihozol, te sem a full service szolgáltatást választanád.
Na, de mindegy, ez csak az én véleményem.
Esetedben maradjunk annál, hogy nem veszed meg.
Kedves Harli! Értékelem a hozzáállásod, de nem biztos hogy mindekni meg tud buherálni egy videómagnót! Ezt én a 200 dolláros kalapácsütés kategóriájába sorolnám. 6 rugót azért én is sokkallok egy efféle javitásért!
üdv: fred
Te jó isten! Nem mondod, hogy egy szaros műanyag fogaskerékért ma 6ezret elkérnek?
Megjegyzem, az ilyen hibákért én nem szoktam kétségbe esni, bátran szétkapnám, ami letört az nyilván egy vékony kiálló fülecske lehetett, addig buherálnám, amíg sikerülne egy vékonyka csavarral, vagy egyébbel pótolni. Szedtem már szét és javítottam meg (lemostam és friss zsírral megkentem-5 perc) mechanika-állapot érzékelô tárcsát is, mikor a régi Nokiám meghülyült és mindent összegyűrt, amikor kedve szottyant. Arra is 6-8 ezer + munkadíjat mondtak. Nade az nem egy primkó műanyagfogaskerék! Én megbuherálnám, azt olyan lenne, mint az új!
Annál a Goldstarnál letört egy rugótartó pöcök a kazettafészek egyik fogaskerekéről. A Könignél lehet rendelni, úgy 6000 körül van az ára. (+a berakás munkadíja)
Kicsit rizikósnak érzem, hogy egy sokáig dobozban állt videót megvegyen az ember... Ha Goldstar, akkor min. 5 éves ugyebár. Aztán itt ez a mechanika probléma is. Amúgy hány fejes? Ha 6 és Hifi stereo, akkor talán megéri, de nagyonis rizikós. Miért állt sokáig dobozban? Hazavitte, letette az elôszobában, aztán három év múlva észrevette: jaj, vettem egy videót, hát már nem kell, eladom???
Végigolvastam a topicot, de Goldstar-ról (LG) nem
láttam semmit. Felkínáltak nekem egy Goldstar S12HW magnót, 20 rugóért. Jó állapotban van, keveset használták. A tulaj azt is megmondta, hogy az egyetlen hibája az, hogy a kazettát egy kicsit jobban be kell nyomni az ajtóba akkor veszi be rendesen. (Elég sokáig volt dobozban a cucc, lehet hogy a fedele egy kicsit elhajlott)
Megéri ennyiért?
fred
Kösz!
Egyébként manapság tényleg úgy van, hogy nem tudod, mit veszel meg. Van egy márkanév, aztán hogy mit takar, az már egészen más kérdés.
Tudom, dolgoztam multinacionális cégnél, volt annyi beszállító, hogy ihaj...
Egy példa, bár off, de mindegy: a Philips írható cd lemezek mind távol-keleti "névtelen" beszállítók termékei.
Aztán hogy a gyártók mihez adják a nevüket, az végülis rajtuk múlik.
Egy biztos: Ha egy videón KÍSÉRTETIESEN pont ott vannak a gombok, mint egy philipsen, akkor fogj gyanút. Legjobb példa a Thomson szálrahúzott-fémelôlapú csúcsmodellje, és a JVC hasonló modelljei 5700, 868, stb. Minden gomb ugyanott van, tehát CSAK az elôlap műanyaglemezének a kialakítása különbözik.