Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Négyesi Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1985
Balatonföldváron élek.Lassan 23 éve de előtte Budapesten éltem...Miért érdekes???
Szia.
Előzmény: KNÉ (1970)
hicar Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1984
Egy hétig csak városban használtam ezt könnyű bemérni. A 8-as út oda vissza Bp. -Körmend,  mérhető távolság.  Autópálya: Bp. - Bécs - Graz és vissza, szintén jól mérhető. Hát így! Mért te hogy méred?
Előzmény: Bejfez (1983)
Bejfez Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1983

pár decivel,  kemény hidegben

Hogy tudod ilyen meggyőző pontossággal leválogatni a különböző műfajokat? Különösen ilyen kemény hidegben...

Előzmény: hicar (1980)
hicar Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1982
Ha egy cég több autót (flottát) is vásárol egyszerre akkor kedvezményt szoktak adni. Lizing esetén már 1 autónál is megadják ezt a kedvezményt.
zénó1 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1981
kösz a választ.de miaz a flotta kedvezmény?
Előzmény: hicar (1977)
hicar Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1980

Beszéljünk a fogyasztásról!!! Mia tapasztalatotok?

Nekem: 1.6 Sedán városban - 10 liter alatt pár decivel,  kemény hidegben.

országút - 7.5  autópálya ( 140-150) - 8 liter

IJN Yamato Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1979
zénó1

Az én kondicióim.

Vásárlás időpontja: 2005. június 10.
Listaár: 3 186 000 Ft.
Pénzügyi megoldás: CHF alapú CIB lizing.
Autó "fogyasztói"ára: 2 800 000 Ft - akkori kedvezmény akcióval, CIB flotta kedvezménnyel, helyi márkakereskedői kedvezménnyel.
Első részlet: 10%, (280 000 Ft.)
Futam idő: 72 hónap.
"Kalkulált" lizingdíjj - maximum ennyit akartam havonta fizetni: 50 000Ft.
Eddigi havi lizingdijj: 46 421Ft és 49 459Ft között.

Hozzáteszem, hogy ez - a hosszú futam idő - az árfolyam ingadozást nem számolva kb. 900 000Ft "többlet" költséget jelent.

CASCO (10% vagy 40.000Ft önrész ha így fejből jól emlékszem): 8 748Ft/hó.
Eredetileg "csillaggarázs" ez volt a CACSO fő oka.
Akkor és ott nekem ez volt a legjobb

Üdv Y.

Ps. Légyszíves a caps lock-ot kapcsold ki - a nagybetűs írás kiabálás.
Előzmény: zénó1 (1974)
hicar Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1978
A váltónak és a kuplungnak is teljesen csendesnek kell lennie! Még a legnagyobb hidegben is. Az én kocsim nem ad ki ilyen hangokat, halkan működik.
Előzmény: JUZ1970 (1973)
hicar Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1977
Ha lizingre veszed a kocsit egy-két százezerrel olcsóbb is lehet, mert flottakedvezményt is kaphatsz már 1 kocsira is.
Előzmény: zénó1 (1969)
hicar Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1976
A lacetti dízel motorok várhatóan nyár elején fognak kijönni. Ezt a kereskedőtől tudom.
Előzmény: 100Hz (1967)
KNÉ Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1975

szia!

Nagyon szívesen.

Pedig valószínűleg ha kérsz törlesztésre ajánlatokat, a CHF alapú lesz a legalacsonyabb. Hosszútávra visszanézve a chf árfolyamát, a legalacsonyabb és legmagasabb értéke között kb 10 ft van, úgyhogy nagy ingadozásokra nem kell számítanod. Sokkal stabilabb, mint az EURO. Azt ne kérdezd tőlem, hogy mire számíts az euro bevezetésével a chf alapú hitelednél. Ezt naponta kérdezik tőlem, de szerintem senki sincs aki erre biztos választ tudna adni.

Én úgy gondolom, hogy érdemesebb cascot fizetni havi 6-7 ezret, mint több tízezerért védelmi eszközöket telepíteni az autóba, ami a gyakorlat szerint nem akadály a tolvajoknak. És akkor ez még csak a lopás volt, a törésről még nem is beszéltünk. Szerintem megéri.

A casconál valamennyi önerőt vállalni kell, lehet hogy alábbi történet szereplője nagy önerőt vállalt, hogy kisebb legyen a casco díja. Továbbá kár esetén a biztosítók nem az autó vételárával számolnak, hanem valami olyasmi alsó értékkel amit akkortájt ér az az autó. Biztosítóválasztásnál szerintem arra érdemes figyelni, hogy honnan indul a kockázatviselés kezdete. pl: díjfizetéstől, vagy aláírást követő 0. óra, vagy  x nap múlva....

Javítsatok ki ha nem jól tudom, de ha másik fél a károkozó, akkor az ő kötelező biztosítása rendezi az én káromat, nem a saját cascom.

Úgy tudom a casco arra szól, ha én okozok kárt, és a saját autómba kevövetkezett károk  x %-át fizet ki, illetve lopás esetén.

köszi

Előzmény: zénó1 (1974)
zénó1 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1974

KÖSZÖNÖM. HOGY ILYEN RÉSZLETESEN LEIRTAD.

SZERINTED HA CHF ALAPU HITERE VESZEM NAGYON FOG INGADOZNI A HAVI TÖRLESZTÖRÉSZLET.ÉS SZERINTED ÉRDEMES CASCOT IS KÖTNÖM,MERT AZ SE KÖTELEZŐ MÁR.ÉS AZ IS 6 -7 EZER FT,KGFB UGYIS KELL.ÉS AZT HALLOTAM HOGY HIÁBA VAN CASCOD HA PL EGY 2,5 MILLIOS KOCSI, TOTÁLKÁROSRA TÖRIK ,ÉS PERSZE NEM A TE HIBÁDBOL, A CASCO UTÁN A BIZT. KB EBBÖL 900 EZER FT FOG KIFIZETNI.ILYEN ESETET IS HALLOTAM

JUZ1970 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1973

Sziasztok!

sedan, 1.8. platinum 4000 km-es Lacsi, csillaggarázsban :( sajna:

Egy kis segítséget kérek szépen, ha tudtok.

A reggeli hideg indításnál, valami rendszertelemül csipogó hangot hallok a váltó környékéről, kuplungoláskor.

illetve a kuplung (szerintem) mintha hangosan  kotyogna,  néha elhallgat, de ha kinyomom a kuplungot azonnal megszünik ez a hang. Korábban a lanosomnál is ezt tapasztaltam amire azt mondták, hogy ez természetes.

Nem igazán hiszem! A klét autó között kellene lennie ebben is különbségnek, hiszen akkor hol az a plusz 2 millió az árban?

Van valami javaslatotok mi lehet ez?

Köszi a válaszokat előre is.

Bea

KNÉ Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1972
hát akkor már ketten vagyunk
Előzmény: Bejfez (1971)
Bejfez Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1971
Én igen.
KNÉ Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1970

Szia zénó1!

Amennyiben hitelt szeretnél, érdemes rákérdezni, hogy kapcsolódik e a kereskedőnél további árkedvezmény lízing esetén. Hitel és lízing között csupán annyi a különbség, hogy a hitelnél Te vagy a tulajdonos, lízingnél a bank, és amikor visszafizetted a lízinget, akkor leszel Te a tulaj. Eddig amivel én találkoztam kedvezmény az kizárólag lízingre szólt, hitelre, teljes önerőre nem. De hogy tart e még ez az akció, arra kérdezz rá a kereskedésnél.

Általában egy kereskedő több bankkal van kapcsolatban, ezért érdemes minddel számoltatni, de ne csak a kamatot hasonlítsd össze, hanem a többi járulékos költséget is, pl: kezelési ktg, előtörlesztési díj, szerződéskötési díj,stb.....

Fokozom tovább. Két ugyanolyan márkát forgalmazó, ugyanazzal a banki finanszírozással kapcsolatban sem biztos, hogy ugyanazt a kamatot fogja mondani.

Más jön ki törlesztőre, ha fizeted a cascot, mintha nem. Ezt is érdemes végigszámoltatni.

A futamidőnél általában 6-10 év a max, olyan futamidőt válassz,amivel egy számodra bevállalható törlesztőrészletet kapsz. (Kalkulálj a havi ktg között a kötelezővel, cascoval, ha van).

"HOGY MÉG A HITELEK KEDVEZÖEK LEGYENEK"

- a hitel természetéből eredően ritkán kedvező.....

akkor kedvező a hitel, ha alacsonyabb kamaton kapod, mintha a pénzed bankba kötnéd le (most kb 5-6% a banki hozam)

Bejfez, Négyesi!

Pest megyeiek vagytok?

üdv

Előzmény: zénó1 (1969)
zénó1 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1969

SZEVASZTOK !

LACETTIT AKAROK MAJD VENNI A KÖZELJÖVŐBEN.HITELRE VENNÉM.TUDNA VLAKI TÁJÉKOZTATÁST ADNI A HITELEKKEL KAPCSOLATBAN ,PONTOSABBAN MIRE FIGYELJEK ODA ,ÉS VANNAK -E OLYAN KISKAPUK AMIT ÉRDEMES KIHASZNÁLNI.MERT A KERESKEDÖK KIHASZNÁLJÁK A VEVÖK TÁJÉKOZATTLANSÁGÁT.

ÉS MENNYI FUTAMIDÖT ÉRDEMES VÁLASZTANI,HOGY MÉG A HITELEK KEDVEZÖEK LEGYENEK.

ELÖRRE IS KÖSZ

zénó1 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1968

KÖSZ A TÁJÉKOZTATÁST.

Előzmény: KNÉ (1955)
100Hz Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1967

Szisztok!

Remélem, jó helyen teszem fel kérdésemet. Én egy 1,6-os Lanost használok, jó autónak tartom, semmilyen komoly problémám nem volt még vele, leszámítva egy-két apróságot. Szívesen lecserélném egy Lacettire, de egyre inkább a dízelek felé orientálódom. Tudtok arról valamit, hogy dízel motorokkal mikor fognak már végre kijönni a Chevrolet-nél?    Köszi!       fonti

Bejfez Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1966

menjetek el Vácra és keressétek:Shekk Kornél-t

Őt én is merem javasolni: 8 éve járok hozzá a kocsikkal. Attól, hogy a helyi polgármester a kábeltévén betiltotta a Hírtv-t, még nyugodtan mehettek Vácra... :-)

Előzmény: Négyesi (1958)
Pestipityu Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1965
Én is elnézést kérek az Off beírásokért!
Béke veletek!!! :)
Előzmény: Toljadneki (1964)
Toljadneki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1964

Sőt, most megyek gyerkőcöt altatni, mert az asszony már lázad, majd benézek a Kávézóba ! Szia ! :O

Bocs a privát OFF - ért mindenkitől !

Toljadneki.
Előzmény: Toljadneki (1963)
Toljadneki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1963

Átmentem a kávézóba Tesókám !
Előzmény: Pestipityu (1962)
Pestipityu Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1962
Változások vannak "Odahaza" idesöcsém. Lemondott a főgóré, állt a bál pár napig. ...
Előzmény: Toljadneki (1961)
Toljadneki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1961

Pista Komám !

Egy nyomozó veszett el benned, az mán' tuti ! :))

Ha egy pár oldalt visszaolvasol, akkor láthatod, hogy büszkén hirdetem a "régi" és a "jelenlegi" klubomat ( ami persze egy és ugyanaz ), sőt, mi több, még fényezem is a "bandát" ! No majd benézek már a háztájiba is !

Ui.: Nahátaztamindenit ! :O

Üdv. Toli. :))

Előzmény: Pestipityu (1960)
Pestipityu Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1960
Szevasz Toli! Nagyon eltüntél! De nem bújhatsz el előlem! :)) A legujjabb hobbim, hogy megkeresem a barátaimat! :)) Nézz majd be a "régi klubbodba! :)
Előzmény: Toljadneki (1959)
Toljadneki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1959

Üdv. Fanok !

Sz. Peter !

Király a matrica, az autó nem kevésbé ! Nekem is keeeeeellllllll ! :)) Pont ilyen az én vasam is ! Alig várom már, hogy megkapja a fóliát meg az alukerekeket ! Ez lesz a harmadik ezüst színű autóm, ami fóliát kap, biztosan jól fog állni a Lacsinak is, az eddigieket ( Matiz, Ignis ) nagyon feldobta. A hasznosságáról nem is beszélve...

Üdv. Toli.
Előzmény: sz_peter (1952)
Négyesi Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1958
Minden szavaddal 1-et értek engem is nagyon dühítene.. azért mennék másik szervízbe!!!
Még Most is azt javaslom menjetek el Vácra és keressétek:Shekk Kornél-t szervíz- vezetőt hivatkozhatok rám a Daewoo klubból ismerjük egymást.
Üdv negist.
Előzmény: szigar (1957)
szigar Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1957

Egyáltalán nem a cserére megy a játék!!!!!! Csak én is dolgoztam nem kevés ideig egy másik autómárka szervizébe és tudok egy-két apróságot. Az ember elvárja, hogy egy adott márkaszervíz igen is,minden tőlle telhetőt tegyen meg az ügyfélért. Ők vannak értünk és nem mi őértük.Tudom, hogy vannak becsületes, precíz márkaszervizek-remélem ez a többség-de ne nézzék az ügyfelet hülyének.

Becsületesebb lenne azt mondani, hogy sajna nem találjuk a hibát,  és akkor elmegyek máshová és azt mondom korrektek voltak. De mikor elmész az autóért és azt mondják, hogy rendben van. akkor miért kell még 8-szor visszavinni ugyanazzal a hibával!!!????

Előzmény: Négyesi (1953)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1956
Ma reggel tankoltam először (leszámítva, azt mikor elhoztam) 7.5 literre jött ki. Nagyon vegyesen, sok várossal, m0-val, és m5-el.

Szerintem alig 700 kilómétert futott mocitól nem olyan rossz :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!