Azt, hogy elődeikkel szemben a jelenlegi kormányt nem érte egy válság, vagy krízishelyzet sem úgy, hogy a tartalékok ne lettek volna a megfelelő szinten.
Ebben leírtam azt is, hogy az elődök nem tartották megfelelő szinten a tartalékokat, és azt is, hogy ez a válság alkalmából érintette Magyarországot fölöttébb kínosan.
Ezek után el kell mondanom, hogy szerintem volt-e válság, vagy csupán arra válaszoljak, hogy szerintem milyen oknál fogva játszod a bazárit?
Emlékezz ra hogy azzal kezdték hogy drasztikusan csökkentették a tartalékokat mert magasnak ítélték.
Bocsesz, de hülyeségekről nincs kedvem vitázni. Orbánék folyamatosan magasan tartják a tartalék szintjét, ha ellenkezőről tudsz, leszel szíves előkaparni valami linket.
Csaxólok, hogy ennél a nagyságrendnél ez a pár milliárd ide vagy oda költögetés nem oszt, nem szoroz.
Amikor a zseniális Surányi és Simor voltak a bankelnökök a MNB milliárdos veszteségeit a költségvetés állta és a szent jegybanki függetlenség jegyében mindenki hallgatott.
Most esetleg néhány milliós veszteség ürügyén nagy a zaj, a jegybanki függetlenség nem számít.
Érthetetlen a veszteség a költségvetésé/adófizetőké, a nyereség nem fizethető be a költségvetésbe.
A költségvetési matematika szerint a sok veszteség nem számít, a nyereség elköltése botrány..
Azt, hogy elődeikkel szemben a jelenlegi kormányt nem érte egy válság, vagy krízishelyzet sem úgy, hogy a tartalékok ne lettek volna a megfelelő szinten. Szerintem most is 37 milliárd körül van a devizatartalék, akkor meg milyen felélésről hadoválsz?
- reál GDP 7%-kal nőtt 2010q1-hez képest, reálértéken a GDP a 2008-es szint felett (2015q1), az 1főre jutó már 2014-ben magasabb, mint 2008-ban
- 80,5%-ról 77,6%-ra csökkent a GDP arányos államadósság
- államháztartási hiány 2,6%
- foglalkoztatottság - korrigálva a közmunkások és a külföldön dolgozó, de magyarországi lakcímmel rendelkezők számával - 250ezerrel nőtt
- infláció nincs - 2014-ben -0,2%, 2015-ben eddig -0,3%
- reálkeresetek növekedése kb. 14%
- beruházások a GDP 21,3%-án (2014)
- fizetési mérleg (folyó fizetési mérleg +tőkemérleg) jelentős többlet
- állampapapír hozamok 3-4%-kal alacsonyabbak - minden futamidőn -, mint a Bajnai-kormány idején.
- még a szegénység kockázatának kitett emberek száma is csökkent 2010-ben 3 051 000 fő (31%) 2013-ban 3 035 100 fő (31,1%) a 2014-es adatok sokkal jobbak lesznek (adat őszre várható - TÁRKI-nál jelentős javulás 2014-ben 34,7%, 2009 41,7% (KSH, Eurostat, MNB, ÁKK adatbázisaiból.)
lószart, nem romlottak. A KSH minden évben adatokat gyűjt a háztartások fogyasztási szokásairól, jövedelmi helyzetéről és az életkörülményeiről, ezek az adatok jelennek meg az Eurostat adatbázisában 1 év csúszással.
A legfontosabb a már korábban említett: a szegénység kockázatának kitett emberek száma is csökkent 2010-ben 3 051 000 fő (31%) 2013-ban 3 035 100 fő (31,1%) a 2014-es adatok sokkal jobbak lesznek (adat őszre várható - TÁRKI-nál jelentős javulás 2014-ben 34,7%, 2009 41,7%
Azért nem számoljuk mert nem alkalmas nemzetközi összehasonlításra. De ki a fasz akarja nemzetközileg hasonlítani. Magunkban akarunk hasonlítgatni de a számok egyre szarabbak így nem számoljuk.