Keresés

Részletes keresés

ördög2 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 450

Szia!Én azért hergellek egy kicsit jóóó?!!Te hány km-re laksz a bátor Döbrögitől?Mifelénk ennél kisebb baki miatt törött kézzel törölgetné a véres orrát!Én 300km-re lakok de meglátogatnám.Szerintetek Ő nem olvassa ezeket a fórum oldalakat?

Előzmény: norbica (446)
förike Creative Commons License 2011.02.23 0 0 449

Májustól fehér libák eladók lesznek naposan 500ft érdeklődni és rendelni a jangyikferenc@citromail.hu

norbica Creative Commons License 2011.02.23 0 0 448

No,majd talán Monoron összefutunk,oszt tud valami okosat mondani a fiatalember!

hatvanhárom Creative Commons License 2011.02.23 0 0 447

Én is rákérdeztem, hogy tuti toulousei? ÓÓ igen. 3500 volt darabja 4 hetesen

Előzmény: norbica (446)
norbica Creative Commons License 2011.02.23 0 0 446

Az én értékrendem szerint igen bátor az ember.Vagy igen hülye.Kiváncsi vagyok milyen képet vágna,ha becsengetnék hozzá...Ha keveréket akartam volna,veszek itt a faluba,van épp elég!Ráadásnak ezekkel mi a rossebet csináljak?!Ááá,nem is hergelem magam,nem éri meg.

Előzmény: hatvanhárom (439)
hatvanhárom Creative Commons License 2011.02.23 0 0 445

Hát szerintem 10 napnál azért nem érdemes tovább gyűjteni, mert azt tudom, hogy a tyúk tojásnál aztán már elég rossz a kelés arány. Gondolom a kacsánál is.

Előzmény: Zsófi69 (443)
Zsófi69 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 444

Köszi neked is a segítséget

Előzmény: juhosttt (441)
Zsófi69 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 443

Szia Tündi!

Köszi a választ! Akkor azt ajánlod, hogy szedjem össze! S hány napig lehet gyüjtögetni, hogy még keltethető legyen? Egyébként magyar kacsáim vannak, nagyon szépek, 2 tojó és 2 gácsér.

Lentebb van róluk kép a libákkal együtt.

hatvanhárom Creative Commons License 2011.02.23 0 0 442

Szia! Kint semmiképpen ne hagyd a tojásokat, mert túl hideg van még és megfagynak, keltetésre alkalmatlanok lesznek. Ha beszeded a tojást még ilyenkor az azért is jó, mert akkor tovább tojik a kacsa és a liba is, ha meg otthagyod, akkor hajlamosabb lesz korábban elkotlani és hiába ül el, ha a tojás meg addig túl hideg helyen volt. Amúgy milyen kacsa?

Előzmény: Zsófi69 (440)
juhosttt Creative Commons License 2011.02.23 0 0 441

Szia. Némakacsa, vagy más fajta? Fajtától függetlenül, keltetésre még korán tojik. Olvasd el a 437-es hsz-t. Ha magyarkacsa, vagy más, akkor szedd össze a tojást, és géppel keltess, mert az alig kotlik. Nekem is tojtak párat, én behoztam, majd belököm a libákhoz és meglássuk mi sül ki belőle

Előzmény: Zsófi69 (440)
Zsófi69 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 440

Sziasztok!

Legyetek szívesek segíteni abban, hogy mi a teendő a tojásokkal, ha a kacsa elkezdett tojni.

Azt mondja a férjem, hogy csinált magának a kacsa egy fészeket, s igaz nem bele, hanem mellé tojt. Hozzá lehet-e nyúlni a tojáshoz, vagy nem ? Jó - e ez a tojás a keltetéshez? Elfog-e kotlani a tojó kacsa? Vagy ezek a tojások még nem jók keltetni. Hideg van.

Köszi

hatvanhárom Creative Commons License 2011.02.23 0 0 439

Sziasztok! Igen én is úgy vettem őket méregdrágán hogy toulousei libák. Természetesen az enyémek is Mogyoródról vannak, voltak. Gyönyörűséges madarak voltak az biztos, csak nem mind adta teljesen a toulousei jegyet. Volt aki inkább a landeszire hasonlított mire teljesen kifejlődött. Aztán a termékenység. Ahogy Krisz megírta alig kelt kisliba, azok is elpusztultak pár napos korukban. Megmutattam a libáim képét egy szakértőnek. Azt mondta tuti keverékek, de a magvasság hiánya attól is lehet, hogy sokadik generációs beltenyészetből származnak a libák. Mivel nem tud a sárc honnan vérfrissíteni, (gondolom én) beltenyészt. Ez abból is kitűnt, hogy mikor a gunarat levágtuk, a tökei alig voltak nem borsónyi, de inkább borsnyi nagyok. Tudom a libáé alapból nem túl nagy, de ez azért még a rántanivaló pár hetes kakasénál is nagyságrendekkel kisebb volt. Vágtaunk mi már fodros magyar libát, és landeszit is, na azoké jóval méretesebb volt. Most az egyetlen megmaradt liba lányomat átvittem egy ismerőshöz, akinek a szintén tőlem származó, de a KÁTKI-ból vett landeszi tojásból kelt gúnara van. Kíváncsi leszek mi lesz most a kelési aránnyal. Ennyit a mogyoródi toulousei libákról. Vallaná be becsületesen, hogy keverékek, előbb utóbb amúgy is ki fog derülni, és adná olcsóbban.

Előzmény: capricorn18 (432)
juhosttt Creative Commons License 2011.02.23 0 0 438

Ha eszik darát, akkor a darába keverj futor-t ez egy kalcium/mész kiegészítő por. Semmi táp, semmi gm cucc nincs benne. Nekem a darát nem eszik meg, a futort szemes tengeribe kevertem, de azt othaggyák. Jobb szeretik a nyírségi homokot. A futoron kívül még zeolitot is adhatsz nekik, az ásványi anyag pótlásra szolgál.

Előzmény: ördög2 (425)
juhosttt Creative Commons License 2011.02.23 0 0 437

Az öregebb kacsák hamarabb kezdenek tojni. Nekem már január elején volt 3 tojás, aztán meg most a napokban 2. De ilyenkor még nem ül meg, csak "feleslegesen" tojik. ( Ha csak nem csapod hozzá valami más tojáshoz, és kelteted ki velük együtt.) Általában áprilisban kezdenek el intenzíven tojni, és ekkor már valószínü, hogy meg is kotlik. ( Lehet előbb is fog, ez időjárástól is függ)

Nekem kotlás alatt a gácsér ott volt a tojókkal, nem bántotta őket, nem is foglalkozott velük. Igaz, ő már sok éve végignézte hogyan kotlik a háreme. De ha bolond a gácsér, és nem haggya a kotlót, akkor feltétlen külön kell zárni, de csak azután, miután teljesen letojtak, és már elkezdtek megülni. Én kelés után azonnal különzártam a kotlóst és a kiskacsákat is. Én személy szerint egy nagyobb ketrecben tartottam 2 hétig őket, hogy nehogy elvigye valami ( macska, patkány, görény stb...), aztán kb 1.5 hónapos korukig voltak az annyukkal. De ez az őszi keltetésem volt. A tavaszinál a tojót nem fogom ilyen sokáig velük hagyni, mert mire teljesen lemegy róla a kotlás, az kb 1 hónap, és ez kiesést jelent a tojástermelésben.

Ha nem bántják egymást a tyúkkal, akkor maradhat ott is. Nekem gyöngytyúkokkal vannak, és nagyon jól megvannak.

Előzmény: apilusz (423)
ördög2 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 436

Szia N.Zolaaa!Ők a Te libáid??

Előzmény: N.zolaaa (433)
ördög2 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 435

A többiek is itt vannak.Na légyszi most már tényleg mondja meg valaki,hogy milyen libáim vannak?

Előzmény: norbica (434)
norbica Creative Commons License 2011.02.22 0 0 434

Nem,én is a háznál voltam.Én is meg akartam nézni a szülöket,de tanyán voltak.De a tied láthatóan máshogy néz ki.Nekem még ez a hét se egyforma!!!

Előzmény: ördög2 (431)
N.zolaaa Creative Commons License 2011.02.22 0 0 433

Sziasztok!

Nekem hosszú éveken keresztül voltak Toulouse-i ludak. Tudnék a termékenységről mesélni.

Én is beszéltem egyébként a mogyoródi emberrel, de nekem már akkor "bűzlött" a dolog, mikor a termékenységet mondta. Gondoltam ez átverés. Sokat nem tévedtem. Egyébként Monoron én is láttam árulni őket. A kis tuli már napos korban tottyosabb, mint a landi. :-)

capricorn18 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 432

Én csak abból indulok ki ezek alapján, hogy valami nagyon nem stimmel. Hatvanhárom-nak is toulusi-ak voltak és alig kötött tojás tőlük, pedig nagyon jó minőségű madarak voltak.

Más fajtákkal keverve viszont azt mondják nagyon sokban javül a tojás kötöttsége. ha landesivel keveri, még a szín sem fog eltérni, és a kinézet is nagyon sokáig olyan mind a kettőnél, de végül a tolulusi nagyon megnehezedik, megjelennek a nagy combok, háj a lábak között, míg a landesinek hosszabb a lába, nincs tojája és a has alatti lebeny is leginkább csak a tojókre jellemző az is csak az első tojásrakástól alakul ki, de nem olyan nagy mint a toulusi alapjáraton lévő haslebenye

ördög2 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 431

Akkor Te a tanyán jártál?Mert én egy nagy családi háznál voltam,de ott is voltak kiskutyák és egy melléképület padlásán voltak a libákkal együtt.Egy südő gyerek volt ott.A libák szüleiről kérdeztem de azt mondta,hogy a tanyán vannak.A fickó Monoron is árult és Toulousi gúnár volt nála mutatóba.Vagy beetetés????

Előzmény: norbica (428)
capricorn18 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 430

itt kezdődött a gond, mert a Toulusi nem egy nagyon jól szaporodó fajta így ennyi kislibát csak kb 500-700 tojásból lehet várni és akkor még talán keveset is mondtam

Előzmény: norbica (428)
capricorn18 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 429

9-10 hónaposan, de tőlük ne is várj még tojást míg ilyen hideg van. Nekem 2 tavaly előtti tojóm van és egy tavalyi meg egy tavalyi magyar liba, még egy tojást se adtak idén, de ami késik nem múlik. Tavaly csak a két tojó volt és fejenként tojtak 55-58 tojást

nekem csak reggel eszik ezt mikor kijönnek, olyankor szoktak fürdeni is leginkbb meg párzani, bár azt nap közben is. Amikor ki vannak engedve a tyúkok akkor mennek enni az ő kajájukból is.

Előzmény: ördög2 (427)
norbica Creative Commons License 2011.02.22 0 0 428

Innentől érdekes a dolog,én is Mogyoródon vettem:Át kellett menni egy istállon,ami tele volt kutyákkal,oszt hátul volt vagy 2-300 kisliba.

Előzmény: ördög2 (422)
ördög2 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 427

Én szemes kukoricát,búzát,zabosborsót és vegyesen darált kukoricát és búzát keverek nekik.Most kevertem hozzá takarmánymeszet.A bütykös milyen korban áll neki tojni?Az enyém 9 hónapos de nem tojik.

Előzmény: capricorn18 (426)
capricorn18 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 426

én ilyenkor tavasszal reggel mikor kiengedem őket akkor árpát és szemes kukoricát adok a bütykösöknek egyforma mennyiségben és adok hozzá mészgritet.Mészhiánya van a tojódnak azért lágy a héja

Előzmény: ördög2 (425)
ördög2 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 425

A képen még csak 5 és fél hónaposak.A tojó tegnap tojt először,de a tojáshéj puha volt.Mitől van ez?

Előzmény: capricorn18 (424)
capricorn18 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 424

ezen azért látszik a fajtajelleg rendesen

Előzmény: ördög2 (422)
apilusz Creative Commons License 2011.02.22 0 0 423

Sziasztok!

2010 tavaszi pézsmakacsa párom van,eddig még nem tojtak.2 tojótyúkkal vannak együtt.Mikor fog majd a kacsa tojni?A tyúkoktól ilyenkor el kell hogy vegyem?Hallottam hogy a költéskor a fiúkacsát is el kell venni a lánytól.

Köszi!

ördög2 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 422

Sziasztok! Hol vetted a libáidat?Nekem is vannak,most  7 hónaposak,én 2000-ért vettem Mogyoródon!:)))                                                                                                                                                                  

Előzmény: norbica (417)
norbica Creative Commons License 2011.02.22 0 0 421

Köszönöm a választ!6 naposan potom 2500-ért vettem darabját,a 250 km kocsikázásrol nem is beszélve...Roppant boldog vagyok.Az eladó is az lenne,ha közelebb lakna...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!