Keresés

Részletes keresés

altimus Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4557

gyurcsany miniszterelnoki tevekenyseget vizsgaltak, igen reszletesen. ott a sukoro ugyon kivul _semmit_ nem talaltak. a sukoro uggyel kapcsolatban annyit talaltak, hogy gyurcsany utasitotta a miniszteriumi embereket, hogy a torveny betartasaval intezzek az ugyet :).

meg veletlenul se mondanam, hogy 2002-2010 kozott nem volt lopas, korrupcio, hatalommal valo visszaeles ... , de a 2010-ota eltelt 5 evben ezek a dolgok olyan szintre eszkalalodtak, amit korabban el nem lehetett kepzelni es ma se lehet igazan felfogni azt ami napi szinten zajlik. raadasul 2010 ota intezmenyesult a banankoztarsasag. korabban inkabb helyi szinten volt fellelheto a lopas, korrupcio.

Előzmény: 4perC (4550)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4556

Az allamadosag 20 ezer milliardrol 25 ezer milliardra novekedett 2015 re..

Előzmény: Zigi. (4535)
4perC Creative Commons License 2015.08.17 0 1 4555

ezt az "apro klan" dolgot is jo lenne elfelejteni. ma egy simicskanak, meszarosnak, orbannak nagysagrendekkel nagyobb vagyona es befolyasa van mint apro piroskanak.

Az lehet, de 2002 táján még a klánnak jóval nagyobb befolyása volt (arra se vennék mérget, hogy most nem), és bizony Gyurcsány esetében nem véletlenül volt az egyik legröhejesebb érv, hogy nem politikusként gazdagodott meg, miközben pont ez a társulat állt mögötte a megfelelő időkben.

Előzmény: altimus (4553)
Háti Zsák Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4554

"Gyurcsány nyilván az a típus, aki ügyel rá"

az is gyanús aki nem gyanús! érttyük!

Előzmény: 4perC (4550)
altimus Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4553

> Ebben megint az a bájos, hogy leírtam érthetően, és magyarul, nem a villa "zsidóktól elvett" státusza a probléma, hanem hogy ki volt Apró Antal, és hogy egyébként a későbbiekben mit jelentett, és mit jelent ma is az Apró Klán.

ha valami aggalyos az apro villaban akkor eppen az, hogy zsidoktol vettek azt el es allamositottak rakosiek.

miert lenne barmilyen szinten is azert gyurcsany a felelos, hogy a felesegenek a csaladja 60 eve mit, mit nem kovetett el? evtizedekkel kesobb szuletett a felesege.

ezt az "apro klan" dolgot is jo lenne elfelejteni. ma egy simicskanak, meszarosnak, orbannak nagysagrendekkel nagyobb vagyona es befolyasa van mint apro piroskanak. dobrev klararol nem is szolva, aki aztan tenyleg egy kis eger a tortenetben.

Előzmény: 4perC (4542)
4perC Creative Commons License 2015.08.17 0 1 4552

Nem tilos hozzám szólni, de ha hozzám szólsz, akkor az is benne van a pakliban, hogy válaszolok.

Előzmény: Háti Zsák (4551)
Háti Zsák Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4551

"ha nem is kommentálom, nem is neked címzem"

akkor tilos hozzádszólni?

"(miközben letojod) "

azt hogy hol lakik.

Előzmény: 4perC (4547)
4perC Creative Commons License 2015.08.17 0 1 4550

Gyurcsány nyilván az a típus, aki ügyel rá, hogy szimpla "átnéztem a papírjait, meg a könyvelését" módszerekkel ne lehessen megfogni.

Ha jól rémlik, csak a fittelinás adócsalás-ügye volt egyedül necces, de ott meg elévült a dolog.

Előzmény: altimus (4548)
Anne Duffield Creative Commons License 2015.08.17 0 0 4549
altimus Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4548

ahogy irtam, en is aggalyosnak erzem ezt a dolgot. nem nagyon, kicsit. nem hiszem, hogy kulonosebb uzenete lenne ma mar ennek a villanak. pl. a koztarsasag teri mszp szekhaznak sokkal rosszabb uzenete volt, nem veletlen, hogy ki is koltozott onnan az mszp. szerintem gyurcsany pl. nem is talalkozott apro antallal szemelyesen.

azt se szeretem ha mindenhol parhuzamot vonunk es megemlitjuk, hogy semmivel sem kevesbe aggalyos pl. orban budai hazanak ugye, van megemlithetnem a szamtalan tagulo lakoparki lakast, semmibol keletkezo tiz es szazmilliokat, ingatlanokat, foldeket, cegeket ... a fidesz oldalon.

engem speciel igen sokminden zavar ma mo-on, a megelozo ket mszp-s ciklusban is volt jopar ugy ami zavart. (persze ma kb ket nagysagrenddel tobb olyan ugy van amire felhuzom a szemoldokom, mint a gyurcsany eraban) ez a villa ugy meg veletlenul se szerepel ezen a listan, es nem is szerepelt ott. ez olyan nyuszikas/hozentrogeres tortenet. lehet orulni, hogy sikerult valamibe belekotni, mert speciel gyurcsany korul szinte semmit nem talaltak, pedig allitolag belenezett az ugyeibe az elszamolasugyi kormanybiztos.

Előzmény: 4perC (4536)
4perC Creative Commons License 2015.08.17 0 1 4547

Erről beszélek, te letojod, én nem tojom le, mit kell ezen összefésülni?

Az viszont fölöttébb feltűnő, ha nem is kommentálom, nem is neked címzem, de te azért fontonak tartod (miközben letojod) hogy beszólj egyet:

Háti Zsák 3 órája
0 0 4424

..De ti zabáljátok a narancs komcsi okádást.

Előzmény: Háti Zsák (4546)
Háti Zsák Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4546

"Épp ezért kérdeztem az elején is, hogy vajon érintettség okán próbálod ezt ennyit magyarázni?"

persze, saját kezűleg folytottam meg az eredeti tulajdonost, de abban reménykedek hogy fórumbeírásokkal el tudom magamról terelni a gyanút-

"Mert az már lejött, hogy nem érted, miért aggályos, ha az Apró villából irányítják az országot,"

tökmindegy honnan irányítják kiscsillag, a lényeg a hogyan. tőlem merkel is igazgathatná ajrópát a farkasizéből. ki nem tojja le ? 

Előzmény: 4perC (4545)
4perC Creative Commons License 2015.08.17 0 1 4545

Igazából csak annyi történt, hogy egy félmondat erejéig szó esett az Apró villáról, de azon kívül, hogy kerestem egy erről szóló cikket, és betettem komment nélkül, nem történt volna semmi.

Épp ezért kérdeztem az elején is, hogy vajon érintettség okán próbálod ezt ennyit magyarázni?

Mert az már lejött, hogy nem érted, miért aggályos, ha az Apró villából irányítják az országot, úgyhogy a dolognak ezen a részén akár túl is lendülhetnél.

Nem érted, hát nem érted. Nem te vagy az első, nem is az utolsó.

Előzmény: Háti Zsák (4544)
Háti Zsák Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4544

"nem a villa "zsidóktól elvett" státusza a probléma, hanem hogy ki volt Apró Antal"

és ? Gyurcsány semmilyen bűnt nem követett el azzal hogy ennek az embernek az unokáját vette el. Csak a te beteg narancs univerzumodban.

Esetleg foglalkozzál jelenkori problémákkal, az Orbán klánnal (tiborcz, mészáros és a többiek, stadionók, szőlők, bányák, földek, lopnak, szorgalmasak), vagy hogy hány mrdal basztak át minket a 3as metróval, és ülhetünk majd 70 éves kocsikban.

Előzmény: 4perC (4542)
armadillo_ Creative Commons License 2015.08.17 0 1 4543

az helyes hogy magadra vetted andriska.

Ez már haladás a helyes irányba:D

(amúgy írtam valahol a böszme villájáról? Csak kérdem:)

Előzmény: Háti Zsák (4540)
4perC Creative Commons License 2015.08.17 0 1 4542

Az meg hogy Gyurcsány miért rohaggyon meg amiért olyan ingatlanban lakik amit zsidóktól vettek el 35 évvel mielőtt ő a világra jött és e kapcsán hogy van képed még hitlerezni is, azzal meg neked kell elszámolnod.

Ebben megint az a bájos, hogy leírtam érthetően, és magyarul, nem a villa "zsidóktól elvett" státusza a probléma, hanem hogy ki volt Apró Antal, és hogy egyébként a későbbiekben mit jelentett, és mit jelent ma is az Apró Klán.

Azon már meg se lepődöm, hogy ehhez képest nem értetted, hogy került ide Hitler, pláne hogy a hsz elején kitértem arra a gusztustalanságra is, amit ez a görény Gyarmati Fanni halála apropóján művelt.

Előzmény: Háti Zsák (4539)
Mutual Friend Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4541

... mert ez nem apró villa ....

Előzmény: 4perC (4516)
Háti Zsák Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4540

ez a büfizés meg nagyanyó szint, csak hogy el tudd helyezni troll skálán a böfögésed segítek. 2006-os gyurcsány villa sztorit kakiljátok újra kínotokban amikor még az elmúlt heti lopásokkal sem tudtok elszámolni.

Előzmény: armadillo_ (4538)
Háti Zsák Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4539

"Magyarország többek közt az Apró félék miatt váltott rendszert."

Elsősorban azért mert az SZU összeomlott, minden más hülyeségnél bilibe lóghatna a költő keze.

Az meg hogy Gyurcsány miért rohaggyon meg amiért olyan ingatlanban lakik amit zsidóktól vettek el 35 évvel mielőtt ő a világra jött és e kapcsán hogy van képed még hitlerezni is, azzal meg neked kell elszámolnod.

ja és ez is már kb 10 éves ""ügy"". Ami sosem volt ügy, csak a fidesz erőlködött hogy valami mocskot előkaparjon, te meg kajálod, hisz nem ész érvek kellenek, csak érzelmiek, mint tudjuk.

köze ugyan nincs hozzá, de hitler és rohadjon meg.

értem.

Előzmény: 4perC (4536)
armadillo_ Creative Commons License 2015.08.17 0 1 4538

az áhított ellenzéked épp olyan pajtás, mi ti vagytok itt andriskák. Fasorba se vagytok a helyzettel, levegőnek nézitek a tényeket, minden téren túlzásokba estek, hiszterizáltok és semmire sincs megoldási javaslatotok vagy bármilyen épkézláb válaszotok.

Ezen kéne túljutnotok (már aki képes rá), onnantól lehetne beszélgetni. Addig fölösleges.

Előzmény: kovászos_uborka (4537)
kovászos_uborka Creative Commons License 2015.08.17 0 0 4537

Nagyon régi fidesztaktika, hogy leplezzék ocsmányságaikat, mindíg keresnek valamit amit támadni lehet, azt felnagyítják, féligazságokat súlykolnak, hazudoznak róla olyanokat ami nehezen ellenőrizhető, aztán ezt rágják mint a gumicsontot.

persze a médiában is sokszor ez megy - mint itt a fórumon is sokszor, de itt azért vissza lehet gyűrni a szart,- az ellenzék ellenben olyan nyuszi, tesze-tosza balfaszkodó, hogy szinte sosem megfelelően reagálnak, hanem reszkető lábakkal beállnak a sarokba.

Amíg nem lesz az ellenzék legalább annyira radikális mint a fidesz addig csak szopnak.

4perC Creative Commons License 2015.08.17 0 1 4536

Tudod, azok a bizonyos ízlések és pofonok.

Pl ha valaki meghal, azért még illik megvárni, hogy legalább kihűljön az illető, és halálával nem kampánynyitóbeszédet fűszerezni, csak hogy ütősebb legyen a dolog.

Gyarmati Fanni halála után pár órával ez a tetű erre hivatkozva fröcsögte éterbe a nácizásait, és sugallta, hogy Orbánéktól ugyan megint kivégezhetnék Radnótit.

Ez persze a jelképek szintjén teljesen rendben lévő volt ballibéknál.

Azt viszont már nem értik, hogy a jelképek szintjén vajon miért aggályos, ha Apró et 56-os múltjának tükrében kvázi demonstratíve beköltözik az Apró klán kegyeltje, hogy onnan irányítsa az országot, nota bene onnan adja ki a parancsot az 56-os megemlékezésen történtekre.

Bizony-bizony, ebből a szempontból huszadlagos, hogy eredetileg kié volt az Apró villa.

Máshol van a probléma. Ott, hogy még ezt magyarázni kell.

Esetleg ha Merkel Hitler müncheni lakásából kormányozná Németországot, azt értenétek, miért problémás?

Magyarország többek közt az Apró félék miatt váltott rendszert. Ha úgy tetszik, hálásak is lehetünk Gyurcsánynak, amiért felhívta rá a figyelmet, ez még hány embernek nem jelent semmit.

Előzmény: altimus (4530)
Zigi. Creative Commons License 2015.08.17 0 1 4535

A GDP arányos adósság  2010q1 80,5%-ról 79,6%-ra csökkent 2015q2-re

altimus Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4534

ahogy irtam itt a feleseg csaladjarol van szo, az erkolcsi felelosseg az ovek, nem a csaladba behazasodo gyurcsanye.

amugy most utananeztem a neten, a villa onkormanyzati tulajdonban volt es a privatizaciokor penzert vettek meg az apro csalad tagjai, tobbek kozott dobrev klara, gyurcsany felesege. vagyis a tulajdon _torvenyesen_ kerult a kezukbe. termeszetesen az onkormanyzat nevetseges aron adta el az ingatlant, de ez az _osszes_ onkormanyzati tulajdonu ingatlanra igaz volt. messze a piaci ar alatt kerult minden ilyen ingatlan ertekesitesre. (tobbek kozott nekem is volt akkoriban egy onkormanyzati lakasom, amit a piaci az toredekeert vehettem meg, teljesen torvenyesen.)

termeszetesen ez a tortenet joizles kerdese. en gyurcsany helyeben biztos, hogy vennek egy sajat tulajdonu hazat, eleg szep a jovedelme, nyilvan tudna normalis hazat venni a sajat beveteleibol is. (persze akkor meg jonne a rinyalas, hogy honnan van a cege stb stb.)

na mindegy, ez kb huszadrangu kerdes, nincs mo legszorongatobb 5000 problemajanak a listajan.

Előzmény: IVPetya (4532)
Háti Zsák Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4533

narancs erkölcs.

A fegyelmivel kirúgott jegyző most a Belügyminisztériumban dolgozik

Gaál Róbert ki akarta kérni a dolgozók híváslistáit. Még nyomoztak ellene, de már felvették a belügybe. Tovább »

forrás: Index.hu

IVPetya Creative Commons License 2015.08.17 0 0 4532

A szerencsétlen holokauszt áldozatok vagyonának hasznosítása természetes. Az ellentmondás itt erkölcsi. Egy diktatúra áldozatának vagyonát egy másik diktatúra kedvezményezettje hasznosítja, aki ráadásul demokratát játszva szeretne politikai sikert elérni. Ha egyedül lenne nem is lenne baj, de sokan védik és támogatják, ráadásul a demokrácia jegyében.

Előzmény: altimus (4530)
kovászos_uborka Creative Commons License 2015.08.17 0 0 4531

A választókat nem racionális érvekkel kell meggyőzni, hanem az érzelmekre kell hatni, és sokkal inkább lesz esélye a választásokon annak a politikusnak, aki idegenellenességgel kampányol - mondta Arthur J. Finkelstein, Orbán Viktor tanácsadója egy négy évvel ezelőtti előadáson, amelyre a 444.hu bukkant rá. ..

A politikában nem az a döntő, hogy az emberek mit tudnak, hanem hogy mit nem, és a politikában az az igazság, amit az emberek éreznek, nem pedig a valóság - mondja Finkelstein, hozzátéve, hogy nehéz ezt felfogni azoknak, akik racionálisan gondolkodnak, de akik, mint ő, a politika az életük, ez a természetes.

http://hvg.hu/itthon/20150706_Eladast_tartott_Orban_Viktor_tanacsadoja#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

Hát ez dönörűen látható.

altimus Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 4530

> No meg ez az Apró villa.

meglepoen sok forumon jon elo konkretan ez a kerdes. Gyurcsany 1961-ben szuletett ilymodon a holokausztert nehezen teheto felelosse. Sot mi tobb meg Gyurcsany anyosa Apro Piroska is a 2. vh utan szuletett. Apro Antalnak, akinek a villat kiutaltak (https://hu.wikipedia.org/wiki/Apr%C3%B3_Antal), szinten nem volt koze a holokauszthoz. Nem tudom a villat mikor utaltak ki neki (gondolom 56 utan, mert ha elotte tortent volna a Rakosi rendszerben akkor nem hiszem, hogy a Kadar rendszerben meg tudta volna azt tartani, raadasul komolyabb posztokat Apro Antal inkabb a Kadar rendszerben toltott be.) Valo igaz, hogy az Apro villa zsido tulajdonban allt a 2.vh elott, de ez igen sok mas ingatlanra is igaz. Mit kellett volna ezekkel az ingatlanokkal tenni? A tulajdonosok jelentos resze a holokauszt aldozata lett, sokan kulfoldre emigraltak. Le kellett volna ezeket az epuleteket rombolni? Azt se nagyon erdemes megkerdojelezni, hogy a Rakosi/Kadar rendszer prominens vezetoi allami ingatlanokban laktak, es azok tulajdonjogat is megkapta egy reszuk. Ez ma is igy van, a legfelsobb allami vezetok allami ingatlanokban laknak es torveny szabalyozza a tulajdonjog kerdeset.

Vannak olyan tortenelmi helyzetek amelyekben nincs mas lehetoseg mint a tabula rasa. Budapest ingatlanvagyonanak igen jelentos resze volt a 2. vh elott zsido kezben, nemcsak villak, hanem hazak, haztombok is. Ezeket allamositottak a 2. vh utan. (lehet, hogy epp te is egy ilyen lakasban laksz, megha nem is tudsz rola.)

Az persze izles kerdese, hogy pl. Gyurcsany miert is itt lakik, a felesege csaladjanak a villajaban. Penze nyilvan lenne ra, hogy mas ingatlant vegyen. En biztos megtettem volna ezt a helyeben, es amennyire csak tudtam volna elhataroltam volna magam az Apro villatol. Gyurcsany valami ok miatt ezt latvanyosan nem teszi meg. Szerintem ez ma mar nem problema, mivel Gyurcsany nem komoly politikai tenyezo, es nem is lesz az a jovoben sem.

Legalabb ennyire erdekes kerdes persze mondjunk annak a haznak a tortenete ahol Orban lakik, ugyanis az a haz vilagosan kotheto kulonbozo ingatlan panamakhoz es torvenytelensegekhez. De persze ez ismet mas tortenet.

Előzmény: 4perC (4516)
Zigi. Creative Commons License 2015.08.17 0 1 4529

..olyan adatokat kérdezel amit már sokszor leírtam, de magad is megkereshetnéd.

Előzmény: SchiSa (4526)
Zigi. Creative Commons License 2015.08.17 0 1 4528

...így van, (abból 200 Mrd ment a MNV Zrt-hez) ez mérsékelte a a nominális adósság növekedését.

De a legjobban teljesítő lengyelek (2007 óta ) is felszámolták köt.manyupokat (részvények maradtak), pedig az adósság náluk csak a GDP 55% érte el, nálunk ez 80% felett volt.

Előzmény: Commodore Kaestner (4525)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!