Pedig nem életképtelenek, és pont a felelősségük tudatosítása segítene az ilyen helyzetek elkerülésében.
Ha kicsi koruktól azt tanulnák, hogy a megfelelő párválasztással elsősorban ők döntenek a későbbi áldozattá (vagy bántalmazóvá, ezt se felejtsük el!) válásukról, az hosszú távon jobb eredményt érne el, mint ha azt mondogatják nekik, hogy ők semmiről sem tehetnek, ők csak áldozatok stb.
Hosszú évekig tartó húzd meg-ereszd meg taktikával agymosott, lelkileg sérült, nem egyszer anyagilag/szociálisan kiszolgáltatott emberekről beszélsz, akik sokszor nem képesek saját helyzetük felismerésére sem.
Biztos neveltetés kérdése is, de azért 18 év fölött már valamennyire illene saját lábra állni... Meg aztán láthatja a környezetét, a barátait - hogy azok hogyan viselkednek. Persze itt is befigyelhet a "rossz társaságba kerülés".
Ilyen helyzetben még a "pocsék" szülő is visszafogadja a gyereket szerintem (kivéve persze szélsőséges eseteket).
" ...mint valami gyámolítandó, akarat nélküli báb."
Meggyőződésem , hogy neveltetési hiba is .
Aki úgy tud felnőni , hogy rendben van mentálisan , erős és magabiztos , azt csak ideig-óráig hülyítheti meg a szerelem annyira , hogy tűrje a tűrhetetlent , elhiggye magáról , hogy egy olyan nulla , aki képtelen a saját lábán állni . No de ennyire pocsék szülők vagyunk ? Elbizonytalanodtam ....
Ezekből csak az anyagiak hiányát tudom igazán érteni . Ha nincs miből/nincs hová , az sajnos súlyos indok .
A többi valami traumatikus akármi . Reménykedik/fél/nem tudna egyedül/másnak rosszabb/nőre szabott elrendeltetés .... Mentális nyavalyák . Nagyon sajnálom őket , hogy nincs mögöttük segítő család .
Az örök tabu, a nő felelőssége saját magáért és a tetteiért avagy a nem cselekvéséért.
Észre sem veszik a NANE-sok, hogy ezzel pont az általuk védett nőkről állítanak ki negatív bizonyítványt??? Úgy állítják be a nőket, mint valami gyámolítandó, akarat nélküli báb.
"Azok a nők, akik nem lépnek ki egy erőszakos kapcsolatból, a különböző stádiumokban más-más érvekkel magyarázzák ezt. Ahelyett tehát, hogy a "Miért marad?" kérdéssel a bántalmazott felelősségét firtatnánk igazságtalan és terméketlen módon,..."
Erről ennyit, azt hiszem. Az örök tabu, a nő felelőssége saját magáért és a tetteiért avagy a nem cselekvéséért.
Eleve, a bántalmazó kapcsolatok kb. fele kölcsönös bántalmazás, magyarul a nő IS bántalmazó, és a felelősségét igenis firtatni kell.
A nem kölcsönös bántalmazások többségében a nő az agresszor, ismét csak nem kerülhető meg a felelőssége.
A maradék esetekben, ahol a nő tényleg vétlen áldozat, ott is teljesen jogos a kérdés, hogy miért marad. Már öt éve bántalmazzák, de ő marad, szül még két gyereket is, most erre mit mondjunk?
"Miért ennyire hülyék a nők ?! Miért állják évekig , amiről tudják , hogy úgyse lesz jobb ?"
Most tekintsünk el attól a lehetőségtől, hogy nem is bántalmazta a férj, csak ezzel a hamis váddal próbál szabadulni a feleség a gyilkossági kísérlet felelőssége alól. Addig nem kellene tényként kezelni azt, ami inkább csak egy megalapozatlan vádnak tűnik.
De a valódi bántalmazóknál talán azért, mert sok nőnek egyáltalán nincs ellenére egy agresszív, domináns férfi. Sokkal vonzóbb számukra, mint a szemüveges Józsika, aki ugyan soha nem ütné meg, de nem is gyorsul fel az asszonyka légzése, ha csak rá gondol.
Hallottál már a 'dark triad'-ról? Oda vannak értük a nők... Persze, azt szeretnék, ha csak másokkal lenne olyan és velük szemben megszelídülne, de ez nem mindig jön össze.
Nagyon sokszor pont erzelmileg , lelkileg instabil emberek mennek katonanak , mert ott megtalaljak a rendet amit ok maguk nem tudnak a sajat eletukben megteremteni.
Ja .... és nem áll mögötte senki ....én meg a naívka vagyok .
A nő ügyvédjének addig kell menni , amíg nem tárgyalják újra . Szerintem a börtönt nem úszhatja meg , de nem tíz évvel .
Miért ennyire hülyék a nők ?! Miért állják évekig , amiről tudják , hogy úgyse lesz jobb ? Akinek nincs hová , nincs munkája , azt még talán értem . De ez a nő mehetett volna .
De attól még a cselekmény elkövetése szempontjából nincs jelentősége. Most az ilyen eseteknél nem nagy meglepetés, h a bántalmazott fél sem egy áldottjó szent, de attól még a gyilkossági kísérlet gyilkossági kísérlet marad.
Márciusban készült egy gyámhatósági szakértői vélemény, amely megállapította a nárcisztikus személyiségzavart Péternél, azzal, hogy hogy a hirtelen indulatkitörésekkel járó úgynevezett acting out jellemző lehet rá. További három szakértői vélemény támasztotta ezt később alá.
Péter a beszélgetés során az egyik pszichológiai vizsgálat jegyzőkönyve szerint igyekszik átvenni a vizsgálat irányítását. Az igazságügyi elmeorvosi vélemény alapján személyiségszerkezete nárcisztikus, paranoid-rejtőzködő, hisztrionikus. Gyermeknevelési képessége az átlagosnál gyengébb. Az érzelmi kapcsolatokban felszínes, dominanciára törekszik, a saját szempontok hangsúlyosak.