Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Olyan franciát, mint a Szerelmek St Tropez-ban? ;DD - a franciák sorozatok terén elég... visszafogottak. Lehet, hogy én vagyok a tájékozatlan, de mostanában még csak nem is találkoztam francia (nézhető) sorozattal. De ha sorozatoznának, lenne pár olyan elborult, mint a filmjeik.:D
A régi Dawn French-Jennifer Saunders, plusz Absolutely fabulous, a Laurie-Fry- agymenések, utánozhatatlanok és sosem lesznek elavultak. :))) Csak kevésbé nyomták annak idején, illetve kevesebb emberhez jutott el, sajnos. Persze nem is mindenki vevő erre az ángol humorra. A French-Saunder nőcik simán nem normálisak, zseniálisak. :D
Külön kell kezelni a sorozatot és a könyvet, ez a titka. ;-) Egy idő után berögzülnek a nevek, és a sorozatnak hála, arcot is lehet társítani hozzá, így még könnyebb. A szabad képzettársítás nyilván kicsit elveszik ezzel, de basszanyúl, a sorozat nagyon rendben van.
Nem azt mondtam ne olvassanak,Te!Azt se,hogy ne olvassák...azt mondom,ne tegyék egy időben ezzel a könyvvel és sorozattal.
Jó sok dolog kimaradhatott volna a könyvből is,elég sokszor veszitettem el a fonalat,ki kicsoda.
A Luther nagyon jó,megkockáztatom,a legtöbb mai sztársorozatot üti.
Amugy a brittek tényleg megtáltosodtak,a hülye kiejtésük ellenére végignéztem párat,messze ötletesebbek mint az amik többsége....volt a Fixer,a Misfits,ez a Luthor,volt egy mini sorozat a Chris Ryan nevű veterán könyvéből,nem ugrik be a cime,az is nézhető volt.....valahogy mostanában a franciák maradnak ki.Nem tudtok valami jó fransziát?
Különben a kanadaiak is jók a Flashpointtal,az ausztráloknak is volt régen két jó sorozatuk,pedig abban az időben nem néztem sorozatokat,az egyik valami rendőrségi mentőcsapat volt (szvsz baromi erős szinészekkel) a másik nem ugrik be:).
De, olvasson csak mindenki, hülyeség lebeszélni az embereket az olvasásról. A könyvek mindig gazdagabbak, részletesebbek, (még ha valakinek ez idegesítő is), mint egy film/sorozat, akármilyen jól sikerül is.
Trónok harcát olvasni is kell, mert a sorozatból elég sok minden kimarad - ezt az alkotók jelentették be, nem én szoptam az ujjamból ;)
Legalább kiharcolták a lezárását,igy-vagy ugy,a sorozatnak.
A Space above .....ennyi se kapott,ott kinyirták az egyik fsz-t,kettőt me leejtettek ET re:(hogy sose tudjuk meg,mi lett velük.
Közben elolvasgattam a Trónok harcát,ambivalens nekem.
Egyrészt epikus,"apopaliktikus",másrészt sokszor tulirt,nem biztos hogy 40 oldal kellene egy olyan szereplőről,a családjáról,a klánjáról,a szigetéről,a hugáról stb.akit a következő oldalon kinyirnak és amugy szinte köze nincs a főfolyamhoz.Az utolsó rész nem tetszett igazán,jó hogy az iró ebből él,de legalább részeket lezárhatna a folyamban
Irna olyan szerkezetben mint Wilbur Smith a család sorozatait.
Mozifilmre vágyik amugy a sztori......a 3.részt ha rendesen megcsinálják,részenként meg is lesz kb olyan áron mint a SW3:)
Vagy ugy,üres szoba,beront egy füstölgő statiszta:Havas uram,a farkasod átharapta 40 vad torkát,miközben a mammutok tapossák a millionyi vadat,kik a hatalmas Falon kapaszkodnak felfelé,midőn mi Sárkánylehelettel szórjuk őket,hullák és sebesültek még a szem ellát,óriások rohamoznak...mit tegyünk?Sejtelmes zene,vált a kép..
Volt erre példa az első szériában:)
Azt még hozzáteszem,aki nézi és még nem olvasta a könyvet,ne tegye.....nincs gond a filmmel,csak pld nekem annyira sótlan volt,miközben olvastam a könyvet,hogy abbahagytam
Jesszusom,mekkora jelenet az évadzáróban,mikor pszichocsaj elviszi Luthornak a felesége barátját,az nekiugrik,Luthor próbálja nyugtatni,a kiscsaj meg támaszkodik a pulton,a kezében egy halef és álmodozó arccal nézi az ürgét,közben játékosan ütögeti a késhegyet a pultba:)))))))
Most járok a Luther 4 résznél....nagyon erős kis sorozat.(kivéve azt a félkamilla arcú csajt aki a feleségét játsza és megbuktatta egyedül a Human Targetet)
Alice aranyos,kedves és szép és igazi feleségtipus.
Ezzel a saját sírjukat ássák, hacsak nem találnak bombajó karaktereket és rendes storyline-t min-den-ki-nek. Nem mintha azt állítanám, hogy pótolhatatlanok a Glee-kölykök, de egy megszokott séma változtatása, főleg sorozatok terén nem mindig pozitív változást hoz maga után... we'll see!
"Ryan Murphy megerősítette ismét, hogy a Glee-ben a mostani harmadikosok (pl. Rachel, Quinn, Puck, Finn) év végén érettségizni fognak, és feltehetően távoznak a középiskolából, éppen ezért év közben új, fiatalabb karakterek is bemutatásra kerülnek. Plusz érkezik a The Glee Project győztese legalább 7 epizódra. A felnőttek persze maradnak."
forrás: sorozatjunkie
Már most tudpm, hogy hiányozni fognak ezek a karakterek. Főleg Puck... és főleg azért, mert sokkal többet kihozhattak volna belőlük. Jó néhányukat alig sikerült megismernünk.... :(
Lesz még Új trükkök? Most azzal ért véget, hogy Brian leitta magát. Az utolsóelőtti rész azzal ért véget, hogy a főcím zenéje helyett egy szomorkás dallamot játszottak, és valakinek a halálhírét jelentették be. Ki lehetett? A számot játszó zenekar tagja??
Dexterfanok remélem már nagyon várják az új évadot, alapjáraton is, de úgy, hogy Edward James Olmos lesz az egyik nagyágyú benne, garantált az újabb zseniális évad. Egyébként itt egy kis olvasnivaló: http://insidetv.ew.com/2011/06/22/dexter-season-6-scott-buck/
Mintha feltennének rád egy fekete-fehér szemüveget és kapnál egy olyan impulzust,ami kiszakit a megszokott,logikus kis világodból.Legalább akkora ütés ez ,mint az első rész gyilkossága.Elég nehéz eldönteni együtt érezz Mackie vel vagy utáld.
Nekem az a rész nem tetszett egyedül,amiben az őrs első napjait mutogatták,az nem kellett volna.