Farkasjuhász mérteű íráson vagyok túl, menni kéne álomországba, de csak benéztem ide még ezen az éji órán is. Ígérem, halk leszek.:)
Egyetértek a minőségromlással a kerékpárok terén. A mai svincsepelek meg sem közelítik a régieket a 28-as kategóriában. Ezért ragaszkodom én is a régi vashoz, hasonló felspécizéssel. Ha egyszer lesz Gömbtalálkozó, majd biciglivel megyek:)
Lakatolásról meg annyit, hogy nem mindegy mivel és hova. Röviden: sodronylakat, gerinclakat felejtős. U-lakat és lánc-lakat kombináció már jó megoldás, de részletes információkért érdemes ide kattintani.
További jó éjszakát mindenkinek, és elnézést a képhibáért zavarásért.
Szintén lakás illetve erkéjjj, télen fázik a picike de betakarom bringa-pokróccal. Csak egy gonosz Pókember tudná ellopni a 4-ikről, ám Mátészalkán kevés van belőllük.
Áh, saccperkábé már egy hete nem, uckve 2 nap alatt elolvadt, amikor meleg hőhatás érte, meg is lepődtem, amikor egyik nap korcsolyázó tömegek, másik nap már a széleinél jég sem volt
Még az egyetemi évek alatt meglátogattam egyik délután egy igen kellemes csoporttárs hölgyet a Csongrádi sugárút kockaházi albérletében és a lépcsőházban lelakatoltam a csodabicajomat a fűtőtest csövéhez. Mire visszaértem, nyomtalanul eltűnt. Persze nem eredeti Csepel versenybicaj állapotában vitte el a kleptomán típusú személy, hanem megvárta, amíg felspécizem Shimano váltó és fék, BioPace hajtókar, km-óra, hófehér szélű Michelin gumi (még Zorán beatzenész hazájából kellett hozni), szilikonos ülés, miegymás eszközökkel.
A szolgálunk és védünk cimkés személy azt mondta, hogy kicsiny esély van a megtalálásra. Így is lett.
Sajnos az ezután vásárolt ugyancsak Csepel kerékpár már nem rendelkezett olyan minőséggel, mint a korábbi modell, mert a rendszerváltás minőségromlást is hozott egyből. Hiába tuningoltam fel ismét, ez már nem lett olyan...
Már a nosztalgia sema régi...
Kedvenc idézetem erre:
Fiatal az, aki nem tudja, hogy a régi szép idők az most van !
Nekem a zárt kertből vittek el egyszer egy kerékpárt, a kerítésen beugorva. Lakhelyem környékén a lakótelepen, egyesek az erkély külső felére szerelt konzolokon tárolják a bringát az emeleteken. Rabló legyen a talpán aki oda felmegy érte. Hátránya, hogy a bringát veri az esö, fújja a szél. A biciklitároló helységek természetesen üresek.
Meg tőlem is, lezárt lépcsőházból lelakatolt bringa. Nagyon szép kis közlekedési eszköz volt, de hát Solymászfalván is járnak bűnöző hajlamú emberek, sajnos.
Aas gt. korlát-bringája az alábbi eset ellen is véd.
Amúgy elfilóztam rajta, hogy hova tűnik vajon a rengeteg lopott bicaj. Bűvössárkánytól is eltünt már bicaj, sys Gt.-től is, tőlem is több bicaj is eltünt már és a Mesterék pinyójából is majdnem. Ezek apján azt gondolhatnánk, hogy egy csomó loppot bicaj szaladgál az utcákon, de mégsem.
Sílécből, kis hozzáértéssel, remek jó reflex ijjat lehet készíteni. Egy íjhoz elég egy síléc is. Mondjuk erre inkább kiselejtezett léceket szoktak használni. Na meg az íjászok nem olyan lopkodós népség. Kérnek ha valami kell.
szerintem meg lehet hogy valakitől eltulajdonítottak az ismeretlen elkövetők eggy félpár slilécet, amit hogy mér az lehet hogy megzavarték öket, vagy ök is megrendelésre ténykedtek, naés az a valaki mondta hogy mit kezgyek eggy darab siléccel, és szerezett magának eggy másikat, a rendőrségi nyomozó alkalmazottnak ezen kellet volna elindulni,mer forró nyom. akitöl mostanában elloptak félpárat na az bisztos tud valamit a dologrol. nem?
Rendes rabló személy: csak a fontos szükségletét fedezte, mert egy már volt neki. Rendetlen rabló személy: nem is kelletett neki, csak provokációs garázdás, ha-neki-nincs-másnak-se-legyen, szándékos kicseszési szituáció illetve ezek kombinációja.
Szujektív bélavárosi vélemény, hogy nekünk se potimális a hatékonyság. Hetedik emeleti lezárt hulladéktárolóból 3 bicigli (enyém is) c ment a vakok javára. A tettes provogációval még ki is írta a 7. és 8. emeletközi tároló elé krétával a padlóra, hogy "ÉN LOPTAM BICIGLIT". Ha véletlenül nem tudnám, hogy nem én, hanem nem.
" a rendőrség jókora erővel kijött és felszámolta a bűnösöket merthogy kinyomozták, hol laknak és nem volt mese." Bélavárosban a rendvédelem hatásfoka potimális.
Nálunk én nemtudok róla, hogy lenne pincénk, mi az értéktrágyakat (mint pölö a roller) a hulladékledobóban tartjuk. Biztonságos, illetve eccer ellopták a csőbeborító anyagot. És azt mondták, mi vagyunk a szomszédszemélyekkel a hibásak, mer biztos nyitva hagytuk az ajtót. Hanem nem.
Nekünk a pincéből tavaly ellopták nemcsak a bringát, hanem a szánkót is! Se nyáro se téli jármű nem maradt. És a rendőrség nem nyomoz az értékek után. Amit nem könnyű kikövetkeztetni, hizsen az eltűnt francia lány után is csak akkor indult meg a nyomozás, amikor a szülők, hpzzátartozók kiverték a balhét. És még hány eltűnt személy van, aki után nem nyomoznak! Például a topicnyitó Alvóügynök!