Elkezdett beérni a Portugál Fekete fügfefám termése. :)
Nálam ez a harmadik éve, egy kiásott teleltetés és a tavalyi kertben hagyott, takarva átteleltetett tél után, az idén nem hagy beérett gyümölcs nélkül, nagyon úgy néz ki! :))
Első termése, amit a télből hozott magával lepotyogott, de hamar hozta a most a képeken látható másod terméseit.
Valaki írta, nem jellemző rá, hogy megtartja a termését, úgy néz ki kezd hozzánk szokni.
Majd beszámolok az ízéről, remélem nem nézem el mikor kell leszedni, nagyon hirtelen kezdett érni!
Miért van az, hogy a fügémnek az első termése szép formás, gömbölyded, míg a másodtermés pogácsa alakú satnyább? Három különböző fajtájú fügéről van szó.
Mindez úgy, hogy semmi extrát nem vélek felfedezni más fajtákhoz képest - jó körülmények között pedig gyorsan eléri az ennél jóval kisebb növény is ezt a magasságot. De ha tévednék javíts ki.
Semmi akadálya. Az egész készlet is a Tied lehet. Valószínűleg Te leszel az egyetlen vevő - bár ki tudja. A 7500-ra jön még a postaköltség: a vége egy tízes körül lesz - egy darabnál.
Idén érdekes dologra lettem figyelmes a barna fügémnél, mégpedig el kezdett érni a 2. termés mostanra, az első termés július közepétől kezdett érni, a hónap végére viszont a maradék egyszerre beérett, nem is tudtuk volna enni annyi volt, így lekvárt készítettünk belőle.
Ez a 2. termés nem lesz nagyon sok, viszont, ahogy látom, októberre 3. termés is lesz.
Annak a lilának szeretném tudni a nevét. Most érik másodszor az idén, de érik még később is. Ismerem, tavasszal veszek róla vesszőt, mert a mostani gyökereztetésem nem sikerült.
Tartsd nedvesen a földjét,meg nem ártana valami árnyékoló,(pl:raschel zsák)ha tartós napsütés lesz.Visszavágást most nem javasolnék,teljes vegetációban van még.Ha síkvidéken laksz,télire majd pár vödör földel töltsd fel a tövét.Sok sikert!
Tegnap kaptam pár gyökeres fügehajtást. Gyorsan el is ültettem őket, mi a teendőm velük, hogy esély legyen a megmaradásukra? 60-80 cm hosszú vesszők vannak rajtuk, vissza kell metszeni?
Hát megmondom őszintén, hogy mindkettőnél csak egy kicsit vágtam vissza február környékén, főként azt a részt, ami lefagyott. Magyarán mindkettőt kétszer termőnek használtam. De mivelhogy mindkettővel ugyanazt csináltam, ebből én azt szűrném le, hogy a Sugana ellenállóbb, főleg ott, ahol a Polka csak úgy magától eltűnt (kipusztult).