Keresés

Részletes keresés

fox888 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3329

A GPS dologhoz kapcsolódva

Nekem van egy Garmin Emap és egy HP4700+GPS PDA.

Amennyiben csak egyszerű navigálásról van szó nekem jobban bejön a Garmin (jobban bírja a fizikai behatásokat, cseppálló, 20h készenlét+szivargyújtós csatlakozási lehetőség, egyszerűbb rögzíthetőség, nehezebb térkép frissítés, nagyon gyenge utvonaltervezés).

A PDA több funkcióra használható (e-mail, internet egy mobil készülékkel, ha véletlenül leesik akkor nagyon rosszul tudja magát érezni az ember).

Mindenki jól gondolja meg, hogy pontosan mire is akarja használni a jövőben a készüléket amire beruház.

jim32 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3328
Nem kaptam semmi ilyesmit :-(((
Előzmény: Freeman650 (3327)
Freeman650 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3327

Jim, nem küldték el neked még nagyobb felbontásban a MR-nek a DL-es cikkét?

Bike-R, elküldtem mélben a nagyobb felbontású képet... de ahogy látom, már meg is oldottad:)

Előzmény: jim32 (3326)
jim32 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3326
Ááá, nem honlap az, csak ha valamit fel akarok tenni a netre, azt így meg tudom csinálni. Vettem kb.22e Ft-ért egy .mac előfizetést egy évre és abban ez is benne van.
Azt hiszem, hogy most már 1GB-ig pakolhatok.
(Meg van egy könyvtáram az apple szerveren, amit itt az irodában is látok, meg otthon is, így tudok munkát hazavinni: bepakolom oda a cuccokat. Ráadásul az irodában pc van)
Ezért mondom, ha valamit gyorsan fel kell nyomni, csak küldd el, felteszem, ha már nem kell, leszedem.
Előzmény: SWirl (3324)
kovee Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3325

Szerintem igen!

Tele van a hócipőm egy emberrel a motorozz-on. De azért oda is benézek a többiek miatt.

Üdv!

Előzmény: Daty (3323)
SWirl Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3324
Jim ez a te honlapod?
Előzmény: jim32 (3309)
Daty Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3323
Szia Kovee!!

Örülök, hogy ide is benéztél!:-)
Remélem látunk majd gyakrabban is!

Üdv!

Daty
Előzmény: kovee (3321)
kovee Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3322

HAli

Bocsi hogy belepofa, de véleményem szerint egy különálló GPS Vevővel jobban jársz ha kocsiban is szeretnéd használni, noha többe kerül. Egyébként ASUS 730-at ajánlom. Viszont elismerem hogy az álltalad kinézett gép is jó ketyere(nekem egy A620-as van).

Üdv!

Előzmény: Macipapaa (3315)
kovee Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3321

Hali Minenkinek!

Látom itt is van egy jó kis V-strom banda, meg pár ismerős nick( szasa, daty, bocs ha valkit kihagyok!).

Találtam egy jó kis oldalt a motorostúrák szervezéséhez. Ha még valaki nem ismeri: http://www.motorostura.hu

Szasa6!

Te ugyanaz az ember vagy aki a motorozz.hu-n Szasa néven van beregisztrálva?

Üdv!

gstibb Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3320

Bakker, egész hétvégén interneteztek?:-) Alig bírom végigolvasni a hozzászólásokat.

Megtennétek, hogy a Raptoros felvételt nekem is átkülditek. Lécci, lécci!

Ja a biztosnág kedvéért megint aksit töltöttem, de legalább kipróbáltam a régi töltőt, és az is működik:-) Sőt, 2 óra alatt fullra töltötte.

Mondjuk nem is nagyon volt lemerülve.

Előzmény: Iceapo (3319)
Iceapo Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3319
Hát igen, én is számolgattam és pont arra a megállapításra jutottam mint Te, a PDA-knak viszont 1 hatalmas előnye van az "olcsóbb" GPS-ekkel szemben hogy sokkal több mindenre lehet őket használni, szóval a lényeg hogy kivan ez az üzletpolitika találva, akinek masszívabb cucc kell az kénytelen megvenni a GPS-eket, akinek meg elég egy kevésbé strapabíró cucc is mert mondjuk nem OffRoad-on akarja használni annak meg tökéletes a PDA, szerintem! Mostmár tudom mit szeretnék venni, megpróbálok erőt gyűjteni a kifizetésére!:) Ice
Előzmény: szasa6 (3317)
szasa6 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3318

Nekem is A636 van és megerősítem, hogy tényleg nagyon jó kis készülék....

Sza.sa

szasa6 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3317

Oksa!

hát igen a PDA hátránya a sérülékenyebbség, illetve a kijelző tükröződése erős fényben...

Amúgy összeszámoltam, hogy ha PDA-hoz és Garminhoz is megveszed hivatalosan a térképeket, cuccokat akkor nem drágább a Garmin... sőt még lehet olcsóbb is....

Nekem a Quest az álmom.... Vízálló, nagy memória, és klasszul fel lehet szerelni a DL-re... ;)

Sza.sa

Előzmény: Iceapo (3310)
Iceapo Creative Commons License 2006.01.30 0 0 3316
Szasz Macipapaa! Hát igen, elég jókat írnak róla, szerintem is jók a tulajdonságai, és az ára tényleg nagyon rendben van! Most egy kicsit utána néztem viszont ennek a témának és nekem csak a Garmin cuccok jöhetnek szóban ugyanis végre kiderítettem nekem az OffRoad miatt szükséges a Topo xxxx és TopoGuide Magyarország progi és ezt csak a már említett márka néhány készüléke tudja ill tudná ha megveszem majd a progikat! Köszi a linkeket sokat segítettek! Ice
Macipapaa Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3315

Hali én ezt néztem ki. Az egyik ismerősöm már vett és ő is elég jókat mond róla és az ára is elmegy.

Asus Mypal A636 GPS PDA WiFI/BT

http://www.pdatech.hu/index.php?page=shop.browse&root=6&category_id=14&option=com_phpshop&Itemid=6

http://www.pdamania.hu/forum/forum1.php3?topic=13406&order=asc&orderSET=1&y=10&x=0

Előzmény: Iceapo (3311)
Iceapo Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3314
Írigyellek, ma én is mentem volna tuti, de kerekek nélkül egyenlőre még nem tudok motorozni!:) /Eloxáltatom a felniket./ Nálunk dél körül csak úgy röpködtek a plusszok, és halottam hogy néhányan szintén úgy gondolkodnak mint én, csak nekik van kerekük!:)
Előzmény: hygy (3312)
Iceapo Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3313
Szerintem drága, sérülékeny és még venni kell hozzá egy pár szoftvert hogy tudd arra használni amire szeretnéd! És nekem nem jó mert nincsenek földutak a térképen, de ha vannak is csak a nagyobbak vannak rajta, szóval marad a Garmin, mármint hogy szerintem én azt veszek, és valószínű a MAP 60C-t! Strapabíró, viszonylag olcsó, a gombjait normálisan lehet menteközben is nyomogatni, még akár krosszkesztyűben is, nem kell állandóan levenni, 20h a működési ideje, nagyon sok plussz is szól mellette!
Előzmény: Hufi750 (3308)
hygy Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3312
Hi!

Szal voltam gurulni ma, kb egy 60-70km-t. Oda fele jo volt vissza fele baromi hideg, de jo volt. :)

Tulleptem a 800km-t, most mar 7500-ig el lehet porgetni. Hat :) itt mar durvul a helyzet :) 6-ba nem is nagyon tudtam elporgetni addig mert mar nagyon ment.
Szoval az ilyen 160-as utazot sztem lazan birna. Olyan 100-140 kozott mentem ahol lehetett, jol viselkedett a gumik is jol viselkedtek a hideg ellenere.

Olyan 3000 korul van egy tartomany ahol valami nyikogas van valahonnan de sztem nem a blokkbol jon.

HyGy
Iceapo Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3311
Köszi a tanácsot, én is valami olcsóbb és hasonló paraméterekkel bíró cuccon gondolkodom, de ha nem lesz más megkell venni a drágát!;)
Előzmény: Hufi750 (3306)
Iceapo Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3310
Köszi, az szuper lenne, mármint ha majd megmutatnád, érdekelnek a PDA-k is, főleg azért mert több mindenre jók mint egy GPS, viszont mechanikailag nem annyira stabilak, masszívak, szóval ezért ez a nagy dilemma! A felrakáshoz meg sok sikert, ha esetleg valamit megkell hegesztetni, pl. alumíniumot vagy más anyagot, tudok segíteni, csak írj!;) Ice
Előzmény: szasa6 (3305)
jim32 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3309
Ma én is motoroztam 55km-t a hideg ellenére is. Be kell járatnomezt a kis masinátés még nagyon sok van hozzá hátra. (Most tart 72km-nél az óra.)
Azért az udvarban kerültem egyet a Pegaso-val is, ég és föld. Jó lenne, ha jobban bírná a várost, de nem úgy tűnik. Ha meg DL1000 lesz, azzal meg tényleg baromság munkába járni.
És azt is bevallom, még ezt a bejáratós 80-nal száguldozást is élveztem. (A könyve szerint 1000 km-en át csak a max teljesítmény 80%-ával mehetek. Ezer km! Ezzel! Szerintetek normális ez? Mi van, ha pl. 500 után már hajtom?)
Előzmény: Dzundzo (3298)
Hufi750 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3308
Előzmény: Iceapo (3307)
Iceapo Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3307
Köszi a tanácsot!:) Nézegetem ezt a Quest-et is, de szóval még nemtom!;)
Előzmény: BIKE-R (3304)
Hufi750 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3306

..szerintem azon kívül, hogy mennyire bővítető, vagy sem, meg hogy milyen kiegészítők kaphatók hozzá, még ne felejtkezz meg a kijelző láthatóságáról sem!

Gondolkodom régóta én is valami egyszerű, "olcsóbb", jó kijelzőjű, bővíthető, időjárási és útviszionyokat is jól viselő gps-pda megoldásban, de még nem találtam minden igényt kielégítőt....(pedig nem vagyok nagy igényű, csak a legjobbat szeretném!)  :))))

Előzmény: Iceapo (3303)
szasa6 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3305

Ice!

Nekem már megvan a PDA GPS-em, remélem sikerül tavaszra felapplikálni a motorra ( a terv már fejben kész van, csak véghez kell vinni...)

Ha jó idő lesz elviszem megmutatni... ;)

(sőt még a beszerzésben is tudok segíteni... ;)

Sza.sa

Előzmény: Iceapo (3301)
BIKE-R Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3304

Amit most nézegettem az a Garmin GPS MAP 60C / Bike-R!!!! Neked mi erről a véleményed?/, csak egy bajom van vele hogy kicsi a beső memóriája /56MB/ és nem is bővíthető!:(

Iceapo,

A kérdésedre meg is adtad a válasz: kicsi a memória, és nem bővíthető.
Ha még azt is megnézzük, hogy mindezt City Select Europe térképpel 165 000 Ft-ért tudod megvenni, akkor jobban jársz, ha megveszed tőlem a zsír új Questet 140 e ft-ért :))) Abban 246 MB memória van, City Select v7.0 térképpel...

Különben a Fujitsu-Siemens Pocket Loox is jó választás, rengeteg hasznos funkciója van... (Wlan, Bluetooth,IrDA, USB, pendrive-val is használható!!!)

Előzmény: Iceapo (3301)
Iceapo Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3303
Te kecso egy kérdés merűlt fel bennem, mégpedig, szerinted, erre a PDA-ra lehet részletesebb magyarországi térképet is rátenni, mint amilyen a Garmin-nak is létezik, gondolok itt pontosabban a magyarországi katonai földút térképére, mert tudod nekem terepen kellene elsődlegesen, vagy létezik valami ilyen , hasonló szoftver PDA-ra, amin a földutak is rajta vannak? Ice
Előzmény: kecso_dl (3292)
Iceapo Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3302
Kicsit vissza kerestem a fórumon GPS ügyben, találtam egy csomó infót, na most utána nézek ezeknek!
Viszont ezt találtam a már említett Fujitsu-Siemens PDA-ról:Szóval ezt találtam Az ár egyenlőre nagyon tetszik + egy vízálló tok hozzá azután lehet vele akár terepezni is!;)
Iceapo Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3301
Én is erőssen gondolkodok most valami hasonlón, de még nincs kiforrott elképzelésem, még csak tapogatózom, lesz tavasszal asszem a Motorkiállítás meg Boot show vagy mi na ott lesznek GPS-ek meg remélem PDA-k is majd ott kinézek valami akciós cuccot, már ha lesz egyáltalán valami akció! Tudom ez téged nem érint már, csak azért írtam le, mert hátha mást is érdekel ez a GPS, PDA vásárlás téma!

Amit most nézegettem az a Garmin GPS MAP 60C / Bike-R!!!! Neked mi erről a véleményed?/, csak egy bajom van vele hogy kicsi a beső memóriája /56MB/ és nem is bővíthető!:(
Egyébként az PDA-k is érdekelnek, de tőlük meg azért félek, mert egyrészt ugye sokkal drágább, másrészt mekem terepen kellene főleg és nem tudom hogy létezik e olyan ami nekem megfelelene, tokot meg nem akarok venni hozzá még egy kalap pénzért!:( Szóval lehet hogy mégis a GPS mellett döntök!
A Magellánokról esetleg tud valaki valamit?
Ice
Előzmény: kecso_dl (3290)
posap Creative Commons License 2006.01.29 0 0 3300
sziasztok!

Pár hete regisztráltam, akkor írtam is pár hozzászólást, de azóta sajnos nem nagyon van ídőm írni, olvasgatni még csak-csak, de annyira pörög a fórum, hogy néha az is nehéz, hogy egy napi adagot végignézzek.

Az utóbbi témákhoz néhány gondolat:
- a jó időt én is várom már nagyon,
- tavaszra én is tervezek 1-2 okosságot a gépre, minden átépítést dokumentálok képekkel is, ha elkészültek, közzéteszem őket
- kipufogóban nekem marad a gyári, túrázásra szerintem jobb, se az utas nem őrül meg a hangzavartól, se a túra többi résztvevője. Viszont közeli ismerősök tapasztalatából tudok nektek ajánlani egy szintén magyar, ámde annál profibb a mester: tatabányai, Egrus néven dolgozik alutól a karbonig bármilyen gépre bármit megcsinál baráti árakon. Nagyon szép hang, de kérésre gyárt hangtompítót is. Egy 650-es suzuki burgmanra 30-35 pénz volt tavaly egy kerek dob.
- tetszik ez a PDA felfogatás, csak az a bajom vele, hogy nekem nem tudja magától a PDA a gps-t, így kell még alulról egy kábelt bevezetnem. Ha bevezetem így a kábelem kitakarná a műszerfal közepét, meg csúnya is lenne. Ha felemelem az egész tartót, hogy a kábel elférjen, akkor már lehet, hogy zavarna a kilátásban. Egyébként profi a megoldás, hasonlón töröm a fejem én is, de eddig a kormányon való rögzítésen agyaltam.

Tud esetleg valaki segíteni nekem HP IPAQ-hoz való tartóban? Olyat keresnék, ami biztosan és stabilan fogja a gépet és lehetőleg aktív tartó, tehát van neki egy apa fele, amire a pda-t rácsúsztatom és egy anya fele, ahová a kábelem rögzítem...és az egész lehetőleg ne kerüljön 20000 Ft-ba...

posap

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!