Amennyiben csak egyszerű navigálásról van szó nekem jobban bejön a Garmin (jobban bírja a fizikai behatásokat, cseppálló, 20h készenlét+szivargyújtós csatlakozási lehetőség, egyszerűbb rögzíthetőség, nehezebb térkép frissítés, nagyon gyenge utvonaltervezés).
A PDA több funkcióra használható (e-mail, internet egy mobil készülékkel, ha véletlenül leesik akkor nagyon rosszul tudja magát érezni az ember).
Mindenki jól gondolja meg, hogy pontosan mire is akarja használni a jövőben a készüléket amire beruház.
Ááá, nem honlap az, csak ha valamit fel akarok tenni a netre, azt így meg tudom csinálni. Vettem kb.22e Ft-ért egy .mac előfizetést egy évre és abban ez is benne van. Azt hiszem, hogy most már 1GB-ig pakolhatok. (Meg van egy könyvtáram az apple szerveren, amit itt az irodában is látok, meg otthon is, így tudok munkát hazavinni: bepakolom oda a cuccokat. Ráadásul az irodában pc van) Ezért mondom, ha valamit gyorsan fel kell nyomni, csak küldd el, felteszem, ha már nem kell, leszedem.
Bocsi hogy belepofa, de véleményem szerint egy különálló GPS Vevővel jobban jársz ha kocsiban is szeretnéd használni, noha többe kerül. Egyébként ASUS 730-at ajánlom. Viszont elismerem hogy az álltalad kinézett gép is jó ketyere(nekem egy A620-as van).
Hát igen, én is számolgattam és pont arra a megállapításra jutottam mint Te, a PDA-knak viszont 1 hatalmas előnye van az "olcsóbb" GPS-ekkel szemben hogy sokkal több mindenre lehet őket használni, szóval a lényeg hogy kivan ez az üzletpolitika találva, akinek masszívabb cucc kell az kénytelen megvenni a GPS-eket, akinek meg elég egy kevésbé strapabíró cucc is mert mondjuk nem OffRoad-on akarja használni annak meg tökéletes a PDA, szerintem! Mostmár tudom mit szeretnék venni, megpróbálok erőt gyűjteni a kifizetésére!:) Ice
hát igen a PDA hátránya a sérülékenyebbség, illetve a kijelző tükröződése erős fényben...
Amúgy összeszámoltam, hogy ha PDA-hoz és Garminhoz is megveszed hivatalosan a térképeket, cuccokat akkor nem drágább a Garmin... sőt még lehet olcsóbb is....
Nekem a Quest az álmom.... Vízálló, nagy memória, és klasszul fel lehet szerelni a DL-re... ;)
Szasz Macipapaa! Hát igen, elég jókat írnak róla, szerintem is jók a tulajdonságai, és az ára tényleg nagyon rendben van! Most egy kicsit utána néztem viszont ennek a témának és nekem csak a Garmin cuccok jöhetnek szóban ugyanis végre kiderítettem nekem az OffRoad miatt szükséges a Topo xxxx és TopoGuide Magyarország progi és ezt csak a már említett márka néhány készüléke tudja ill tudná ha megveszem majd a progikat! Köszi a linkeket sokat segítettek! Ice
Írigyellek, ma én is mentem volna tuti, de kerekek nélkül egyenlőre még nem tudok motorozni!:) /Eloxáltatom a felniket./ Nálunk dél körül csak úgy röpködtek a plusszok, és halottam hogy néhányan szintén úgy gondolkodnak mint én, csak nekik van kerekük!:)
Szerintem drága, sérülékeny és még venni kell hozzá egy pár szoftvert hogy tudd arra használni amire szeretnéd! És nekem nem jó mert nincsenek földutak a térképen, de ha vannak is csak a nagyobbak vannak rajta, szóval marad a Garmin, mármint hogy szerintem én azt veszek, és valószínű a MAP 60C-t! Strapabíró, viszonylag olcsó, a gombjait normálisan lehet menteközben is nyomogatni, még akár krosszkesztyűben is, nem kell állandóan levenni, 20h a működési ideje, nagyon sok plussz is szól mellette!
Szal voltam gurulni ma, kb egy 60-70km-t. Oda fele jo volt vissza fele baromi hideg, de jo volt. :)
Tulleptem a 800km-t, most mar 7500-ig el lehet porgetni. Hat :) itt mar durvul a helyzet :) 6-ba nem is nagyon tudtam elporgetni addig mert mar nagyon ment. Szoval az ilyen 160-as utazot sztem lazan birna. Olyan 100-140 kozott mentem ahol lehetett, jol viselkedett a gumik is jol viselkedtek a hideg ellenere.
Olyan 3000 korul van egy tartomany ahol valami nyikogas van valahonnan de sztem nem a blokkbol jon.
Köszi, az szuper lenne, mármint ha majd megmutatnád, érdekelnek a PDA-k is, főleg azért mert több mindenre jók mint egy GPS, viszont mechanikailag nem annyira stabilak, masszívak, szóval ezért ez a nagy dilemma! A felrakáshoz meg sok sikert, ha esetleg valamit megkell hegesztetni, pl. alumíniumot vagy más anyagot, tudok segíteni, csak írj!;) Ice
Ma én is motoroztam 55km-t a hideg ellenére is. Be kell járatnomezt a kis masinátés még nagyon sok van hozzá hátra. (Most tart 72km-nél az óra.) Azért az udvarban kerültem egyet a Pegaso-val is, ég és föld. Jó lenne, ha jobban bírná a várost, de nem úgy tűnik. Ha meg DL1000 lesz, azzal meg tényleg baromság munkába járni. És azt is bevallom, még ezt a bejáratós 80-nal száguldozást is élveztem. (A könyve szerint 1000 km-en át csak a max teljesítmény 80%-ával mehetek. Ezer km! Ezzel! Szerintetek normális ez? Mi van, ha pl. 500 után már hajtom?)
..szerintem azon kívül, hogy mennyire bővítető, vagy sem, meg hogy milyen kiegészítők kaphatók hozzá, még ne felejtkezz meg a kijelző láthatóságáról sem!
Gondolkodom régóta én is valami egyszerű, "olcsóbb", jó kijelzőjű, bővíthető, időjárási és útviszionyokat is jól viselő gps-pda megoldásban, de még nem találtam minden igényt kielégítőt....(pedig nem vagyok nagy igényű, csak a legjobbat szeretném!) :))))
Amit most nézegettem az a Garmin GPS MAP 60C / Bike-R!!!! Neked mi erről a véleményed?/, csak egy bajom van vele hogy kicsi a beső memóriája /56MB/ és nem is bővíthető!:(
Iceapo,
A kérdésedre meg is adtad a válasz: kicsi a memória, és nem bővíthető. Ha még azt is megnézzük, hogy mindezt City Select Europe térképpel 165 000 Ft-ért tudod megvenni, akkor jobban jársz, ha megveszed tőlem a zsír új Questet 140 e ft-ért :))) Abban 246 MB memória van, City Select v7.0 térképpel...
Különben a Fujitsu-Siemens Pocket Loox is jó választás, rengeteg hasznos funkciója van... (Wlan, Bluetooth,IrDA, USB, pendrive-val is használható!!!)
Te kecso egy kérdés merűlt fel bennem, mégpedig, szerinted, erre a PDA-ra lehet részletesebb magyarországi térképet is rátenni, mint amilyen a Garmin-nak is létezik, gondolok itt pontosabban a magyarországi katonai földút térképére, mert tudod nekem terepen kellene elsődlegesen, vagy létezik valami ilyen , hasonló szoftver PDA-ra, amin a földutak is rajta vannak? Ice
Kicsit vissza kerestem a fórumon GPS ügyben, találtam egy csomó infót, na most utána nézek ezeknek! Viszont ezt találtam a már említett Fujitsu-Siemens PDA-ról:Szóval ezt találtam Az ár egyenlőre nagyon tetszik + egy vízálló tok hozzá azután lehet vele akár terepezni is!;)
Én is erőssen gondolkodok most valami hasonlón, de még nincs kiforrott elképzelésem, még csak tapogatózom, lesz tavasszal asszem a Motorkiállítás meg Boot show vagy mi na ott lesznek GPS-ek meg remélem PDA-k is majd ott kinézek valami akciós cuccot, már ha lesz egyáltalán valami akció! Tudom ez téged nem érint már, csak azért írtam le, mert hátha mást is érdekel ez a GPS, PDA vásárlás téma!
Amit most nézegettem az a Garmin GPS MAP 60C / Bike-R!!!! Neked mi erről a véleményed?/, csak egy bajom van vele hogy kicsi a beső memóriája /56MB/ és nem is bővíthető!:( Egyébként az PDA-k is érdekelnek, de tőlük meg azért félek, mert egyrészt ugye sokkal drágább, másrészt mekem terepen kellene főleg és nem tudom hogy létezik e olyan ami nekem megfelelene, tokot meg nem akarok venni hozzá még egy kalap pénzért!:( Szóval lehet hogy mégis a GPS mellett döntök! A Magellánokról esetleg tud valaki valamit? Ice
Pár hete regisztráltam, akkor írtam is pár hozzászólást, de azóta sajnos nem nagyon van ídőm írni, olvasgatni még csak-csak, de annyira pörög a fórum, hogy néha az is nehéz, hogy egy napi adagot végignézzek.
Az utóbbi témákhoz néhány gondolat: - a jó időt én is várom már nagyon, - tavaszra én is tervezek 1-2 okosságot a gépre, minden átépítést dokumentálok képekkel is, ha elkészültek, közzéteszem őket - kipufogóban nekem marad a gyári, túrázásra szerintem jobb, se az utas nem őrül meg a hangzavartól, se a túra többi résztvevője. Viszont közeli ismerősök tapasztalatából tudok nektek ajánlani egy szintén magyar, ámde annál profibb a mester: tatabányai, Egrus néven dolgozik alutól a karbonig bármilyen gépre bármit megcsinál baráti árakon. Nagyon szép hang, de kérésre gyárt hangtompítót is. Egy 650-es suzuki burgmanra 30-35 pénz volt tavaly egy kerek dob. - tetszik ez a PDA felfogatás, csak az a bajom vele, hogy nekem nem tudja magától a PDA a gps-t, így kell még alulról egy kábelt bevezetnem. Ha bevezetem így a kábelem kitakarná a műszerfal közepét, meg csúnya is lenne. Ha felemelem az egész tartót, hogy a kábel elférjen, akkor már lehet, hogy zavarna a kilátásban. Egyébként profi a megoldás, hasonlón töröm a fejem én is, de eddig a kormányon való rögzítésen agyaltam.
Tud esetleg valaki segíteni nekem HP IPAQ-hoz való tartóban? Olyat keresnék, ami biztosan és stabilan fogja a gépet és lehetőleg aktív tartó, tehát van neki egy apa fele, amire a pda-t rácsúsztatom és egy anya fele, ahová a kábelem rögzítem...és az egész lehetőleg ne kerüljön 20000 Ft-ba...