Ha ironikus volt, akkor ok, de amikor olvastam a következőt egy szegeditől, akkor én is gondoltam valamire... ami nem az együttérzés
az idézet:
Csapó Attila CsapsziMivel a fasszopók megtudták,hogy alá akarunk írni Talanttal,mert nem tudja kifizetni a Kielce a 6 hónap tartozást az edző és a játékosok felé jan.31.-ig ,így gyorsan kivásárolták Remilit,hogy legyen pénzük a lengyeleknek kifizetni az elmaradt bér egy részét,amivel nyertek egy kis időt,így lehetetlenné tették a szerződés aláirását a Szegeddel.
Közben úgy néz ki Kielce megoldotta a szponzor kérdést!”Egybehangzo hirek szerint a Kielcenek megvan az uj szponzora - ma este mindenki gyujtson egy gyertyat a szegedert, biztositsuk oket egyutterzesunkrol, ugy erzem ez a bajtarsias minimum”Csak a Veszprem csoportban olvasható!😅
Vlah egy komoly erősítés lehet bár távozók oldalán sem akárkik vannak; Claar, Palmarsson. Nilsson egy nagyon tehetséges fiatal volt, de mára már csak a neve tartja fent. Egy nagyon sérülékeny játékos.
Érdekes pletyka ez, teljesítménye nem indokolná az elküldését, de még Karalek érkezése sem, ugyanis ő Fabregast pótolná. Makuc 2026-ig hosszabbított a Barcával. Illetve egy érdekes transzfer még év végéről, amiről nem esett szó eddig, Julien Bos Montpellier nevelés nyártól a Nantesban folytatja.
Mondjuk egy nemrég visszavonult Kallmannál ez meglenne?
Parrondo, Nb-I es tapasztalattal lett BL győzes a Vardarral. Valahol el kell kezdeni. A Ciudad Real/Atletico Madridból sokan lettel edzők, sőt sikeres edzők
Attól, hogy leírod miért nehéz egyszerre edzőnek és sportigazgatónak is lenni, még nem lesz nagyobb valószínűsége Pastor maradásának. Igen, lehet túl nagy falat lenne egy fiatalabb, tapasztalatlan edzőjelöltnek, de ez legyen az ő gondjuk. És annyira a szegedi klub sem amatőr, hogy akinek a távozását bejelentették ősszel, azzal a szezon végén új szerződést kötnek.
Az én félig tréfás megjegyzésem, miszerint Pastor lehet, hogy mégis marad azon alapult, hogy egy fiatal edző nem feltétlen alkalmas arra, hogy hipp-hopp kialakítson egy komplett szakmai működést, főleg egy stabil BL csapatnál. Ahhoz vízió-, tapasztalat-, kapcsolatrendszer-, team és még sok minden kell. Mondjuk egy nemrég visszavonult Kallmannál ez meglenne? Edzőnek- vagy egy klub első számú szakmai Vezetőjének lenni szerintem nagy különbség de lehet, hogy túl misztifikálom...
Én azért nem gondolnám, hogy ha Pastornak végtelen mennyiségű pénz állt volna a rendelkezésére, akkor csak azokat viszi Szegedre. akik a Veszprémnek már nem kellenek.
Meg emlékeim szerint Csányi korábban nyilatkozta, hogy nekik ekkora költségvetés áll a rendelkezésükre, nem ők nem tudnak világsztárokat igazolni.
"- Csányi 10 éve tulaj, eddig is kinyithatta volna a pénztárcát" Szerintem eddig is nyitva volt, csak JCP egyedül diszponált felette. Elfáradt a kapcsolat és új ember fog/ kell hogy jöjjön. Új "szakember" lehet Pl.: Talant is.
Egyetértek. Náluk most nem csak az a kérdés, hogy ki lesz a következő edző, hanem hogy milyen kaliberű lesz. Mert ugye nem mindegy, hogy egy Dusi vagy egy Skala vesz át az irányítást...
én hallottam olyat, hogy Dusiék mennek Szegedre, plusz Nahi és Tournat is...előszerződés van, csak még nem akarják bejelenteni...Csányi most úgy érezte, itt az idő kinyitni a pénztárcát, és állítólag mivel a jelenlegi szinten megszűnik majd a kielcei kézilabda, nem a teljes vételárat kell kifizetnie a játékosokért...
aztán rögtön más tűzközeli forrásból hallottam, hogy ez teljesen kizárt.
ez szerintem olyan dolog, amit max 3 ember tud: Csányi, Szűcs és Talant.
hogy őszinte legyek, több dolgot fel tudnék hozni ellene, mint mellette:
- Csányi 10 éve tulaj, eddig is kinyithatta volna a pénztárcát
- azért a Dusebajev family meg a két francia nem aprópénzért fog pattogtatni + a kivásárlási ár igencsak nagy összeg lesz
- nekem nagyon az jön le, hogy amíg lehet, kitartanak Dusiék Kielcében, és még sok idő van júniusig szponzort találni
-
viszont: - nagyon a nagy csend és a nyugodtság Szegeden, óriási amatőrizmus lenne, ha júniusig hagynák ezt a dolgot, mert akkor már nagyon nehéz lesz edzőt és főleg játékost igazolni (vagy van egy B opció nyárra a pakliban)
- a végtelenségig Dusiék sem várhatnak, mert bármekkora klasszisok, azért a jövő évi keretek (és a büdzsé) a nagyobb csapatoknál bőven készen lesznek nyárra
- a Szegednél azért elkezdődik egy igen komoly ráncfelvarrás, és náluk bőven beférne a 2 Dusi meg a két francia
Szó volt itt érintőlegesen a Szegedről. Aztán csak úgy belegondoltam, hogy arrafelé most elég érdekes lehet a helyzet, mert bár pénz van rendesen, de Pastor kirúgásával náluk megszűnik a szakmai háttér. Ott ugyanis tudomásom szerint nincs sportigazgató. JCP egyedül vitte a szakmai részt. Az Ő irányelvei szerint működtetik a szakmai munkát, így választják ki az alkalmas játékosokat stb. Most akkor milyen elvek alapján fognak igazolni? Milyen játékstílusra optimalizálják a keretet? A pénzügyesek (mondjuk Dr. Szűcs) fogják eldönteni? Kíváncsi vagyok mi fog történni ott. Egy fiatal edzőre pakolják ezt az egészet? Dusinak feküdne, de vajon elérhető lesz? Nem lepődnék meg, ha végül maradna a Mister... :)
A dánoknak őrület, hogy milyen kapusaik vannak. Nielsen be se fért a vb-n a dán keretbe (Landin és Möller védtek).
Korábban valaki írta itt Möllert pletykaként, aztán Möller hosszabbított.
A Cupara távozásáról szóló hír könnyen kacsának is bizonyulhat. Legalábbis 1 hónappal a hosszabbítása után teljesen értelmetlennek tűnik ez az egész sztori. Ha képben volt a Bucharest, megtehette volna, hogy egyszerűen csak nem hosszabbít. Valamiért mégis hosszabbított. Persze az a kérdés felvetődik, hogy miért csak 1+1 évvel és a +1 év jelen esetben mit jelenthet?