Biztos jobb lesz,ha mégis belevágtok.Akkor cserepezz,ments ami menthető.Slagot kell csomagolni?Ferrihurrinak jó helyre menj,ahonnan nincs még jelentője.;)
Ó,tehát akkor költözöl?A városból is?Az nem jó, a sok hercehurca,meg a szép kert,még jó hogy olyanok veszik majd meg akik nem hagyják a sok munkád kárbaveszni.Igaz nem tudom az előzményeit,hogy miért is van mindez.Azért arrafele még nincs "anyirra" sivatag...
Ja-ja néztem,az internetem végig követtem.És még így is nagy pusztítást csinált,pedig sokat erősödött mire partot ért,addig volt,hogy 5-ös tehát a legnagyobb erősségű volt az Óceánon,de 2-es erősségű volt mire partot ért,tehát ha nem veszített volna az erejéből akkor...Egyébként valami fehér porról beszélnek,hogy ha a viharfelhőbe szórják akkor az több ezer szeres vizet elszív,mint maga a por és így szinte eltűnik a viharfelhő.Ez nem jó hír...
Hát nem, de a jobb reményében talán könnyebb lesz megemészteni. A szerencse, hogy nagy kertbarátok a jelöltek és nagyon örültek a "készletnek". De nem a sivatag irányába készülünk...:) Nem biztos ám még az egész, csak elég komoly...
Nézted FeriHurri a hétvégi hiradásokat?
Kábé igazad lett, elég jól szétgyepálta az amcsikat a hurrikán, amit figyeltél!
Azért jó, hogy errefelé ritka az ilyesmi...
Sziasztok,
csendben vagyok, mert elégedett vagyok az idővel, itt a nyaram! Amúgy meg kissé problémasan élem a mindennapjaimat. Úgy néz ki, hogy elkelt a slag, a házunkkal együtt, bár még nem biztos. Elég nagy falat egy ilyen változás, gyűrjük lefelé erősen.
Eső ugyan nincs mostanában, de a hajnali harmat sokat húz a helyzeten. Ezzel együtt elkelne, de HuriFeri ígért valamit...
Csak az a baj,hogy egy jó darabig nem is lesz csapadék már megint.
Magyarliba!Mi van veled olyan rég jelentkeztél már!Vagy ilyen sok gomba van?:)Ja és Sopronban a mai napig 365mm esett ebben az évben,én pedig 295mm-t mértem itt Szegeden eddig,hm nem is vagyok annyira lemaradva...
Nem csak felkeltem korán,mert még nem tanultam semmit és azért.
Itt nemvolt semmi csapadék azóta se,de ahogy látom máshol se!:(Ez a baj,hogy egyszer natalántán esik több eső akkor mintha az idő letorolná és nem esik vagy egy hónapig újra!:(
A hét Tmin hőmérséklete 8.4°C,de azt nemtudom melyik hétköznapi nap volt ez.
Az egész múltheti nyavajgásból még igazi csapadéknyom is alig jött össze itt Pesten.
Slag rulez.Csak arra volt jó, hogy két nap mehettem HÉVvel dolgozni a jó kis bringázás helyett.
Üdv,nálunk szombat késő este elállt,ma ragyogó napfényes időnk volt, -kőműves tette a dolgát- bár déltől erős szél támadt.
Az éves csapadék saját mérés szerint hóolvadás óta 81mm (!!!) Megpróbálok egy másik mérési pont adataihoz is hozzájutni, de max +- 5mm eltérést gyanítok. Most még a klíma is más, hogy esett!
Azért azt nem mondhatod,hogy a sor végén kullogsz,mert pl Budapest,Győr,Zsámbék,meg ezeken a területeken 0.5-5mm volt a tekjes csapadék a ciklonnak,tehát jól állsz.Debrecenben pedig 31mm a teljes.
Itt mostmár látszódnak a csillagok és eléggé hideg van 10°C mindjárt alatta leszünk.
Nálunk még 2mm összecsepegett,tehát ez a kedves ciklon csak 19 mm potyogtatott itt el,a sor végén kullogunk,szokás szerint.Kémeim jelentették,hogy Debrecenben is sok esett,pontosan nem tudják.Csk ne lenne még ilyen hideg.Nyaff-nyaff.
Szia Frint!Nagyon örülök,hogy Nálad is sok eső esett végre,ha nem is a legjobbkor,de mostanában örülni kell az esőnek akkor mikor van!Nekem jöhet bármikor.Mennyi nálad az éves csapadék?
Na vége 2.4mm lett,így ezt is hozzáadom akkor 55.2mm a ciklon eddigi teljesítménye!Na ez már tényleg csak a parádé volt,mostmár jön a derült ég ék felől.
EZ már mesébe illő!!!Egyszerűen nemigaz!!Szakad az eső!!!6perc alatt 1.1mm,épp mikor elküldtem Onobody-nak az üzenetet akkor kezdett szemerkélni,de most nagyon ráhúzott!Pedig már leakartam zárni a ciklon csapadékát,dehát még nemtudom...
Most,hogy az udvarban leszedtük két melléképület tetőzetét, hogy lecseréljük, szóval most esett 3 nap alatt 40mm...ilyen az én szerencsém. Üdv mindenkinek, végre ide is megérkeztek az esőt adó felhők, mégha nekem nem is a legjobb időpontban. Másutt is esett? Amúgy ez a mennyiség a fele a márciustól-szept.10-ig leesett esőnek. Így már nem semmi...most már csak 350mm hiányzik.Frint
Onobody!Ha nem hiszed akkor ellenőrizd le!Hivatalosan is 51mm-t mértek,és még jó hogy ennyi csak a külömbség 1.8mm a hivatalos adat között,mert sokszor volt,hogy több a külömbség vagy az én javamra vagy fordítva(5km-re lakok a szegedi mérőállomástól),de most szinte egyezik.akkor nézd meg a hidroinfon a vituki csapadéktérképét http://www.hydroinfo.hu/vituki/info/images/csap14.gif és láthatok,hogy csak Szeged,és Makó van benne az 50mm feletti csapadékban,mivel nálam 51mm volt a hivatalos.Akkor nézd meg a weatheronline-n Szegedre az elmúlt 72óra alatt lehullott csapadékot és ott is 51mm a feltüntetett!Tehát itt ennyi,más se akarja elhinni,de ennyi!:)Tizedre pontosan számolom és számoltam.Aradon pl 72mm lett az egész ciklonból pedig nincs messze tőlem...vagy Zentán is 60mm felett mértek,pedig az csak 30km tőlem délre.
A mi ciklonunknak vége,de már 1.5napja követem az Atlanti-Óceánon levű Izabella hurrikánt,legfőképpen ma éjszaka néztem sok műholdképet róla,meg most is néztem műholdat,hát én csak annyit mondok,hogy csak a középpontja 40km átmérőjű,és az egész több száz km széles,benne 311Km/h-s szelet is mértek,és a középpontja 920hPa(nálam most 1019hPa körül van)egyszóval valami írtózatos ami ottvan,ha az elkapja a Bahamákat akkor ott nemsok banánfa marad...Néztem róla előrejelzést,és azt mutatja,hogy eltér ény felé,és még Floridát is kikerüli,de szerintem nem így lesz,mert totál nyugatnak meg(16km/h-s sebességgel),pont Kuba,Bahama szigetek felé!Mire az átmegy ezeken a helyken kb 200-300mm eső várható belőle.Ez a legszebb hurrikán amit eddig láttam műholdon,de csak addig jó amíg a tengeren van,mert utána már a híradóban fogják mutatni legközelebb...
Persze köszi,hogy kimentél megnézni,hogy mennyi esett,csak néha elfog az eső "láz" és akkor gyűjtöm az adatokat sorra.Nálam még reggleig esett 2.6mm amint lefeküdtem,így az elmúlt 24órában,14mm eső esett és a ciklon teljes csapadéka 52.8mm lett!Mostmár csak borult az ég,de kellemetlen hűvös idő van.Szegény budapestiek,ott nem érte el az 1mm-t az összes csapadék amit a ciklon adott.De viszont Nyíregyháza is szépen "termelt",mert a második helyen végzett 50.8mm-el és Szeged 52.8mm-el az első,Szarvas 15mm összesen,Gyulán 32mm,Miskolcon 34.4mm.Onobody!Te mennyivel zártad ezt a ciklont?
Elértem az 50mm-t,sőt már 50.2-nél tartok,most elég jól esik,mármint úgy hogy mostmár legalább látom a víz felszínén az esőt,eddig olyan volt a permetezés,hogy csak érezni lehetett azt már nem lehetett látni,hogy földet ér az esőcsepp.
Akkor megyek aludni,szerintem még nálad is szemerkél Tozatu csak az a baj,hogy ez már nem emeli a szintet.