Talán az utolsók egyike vagyok, akik Nubira III-at vásároltak. Kecskeméten 2005.03.25-én minden esetre ez volt az utolsó darab. Kicsit szégyenlem bevallani, de előző 3 éves Lanosomat - amivel egyébként teljesen elégedett voltam - készültem lecserélni egy Opelra, akciós ár és légkondi hiánya miatt. Ez lett belőle:
Nubira III 1.8 CDX nem bántam meg :)
Most 25000 km van az autóban, eddig kifogástalanul műxik! Viszont 2 jobb + 1 bal első izzócsere nekem is megvolt már. Átlagfogyasztás: 8,22 l Városi: 8,5 - 9,2 között Országút: 7,5 körül (Eccer :) betartottam KRESZ-t Kecskemét-Miskolc-Kecskemét útvonalon, 6,9-re jött ki az a nap!) Egyébként 3000-3200-as fordulaton 110-120 közötti tempóban. Autópályán eddig viszonylag keveset használtam, nem is tudtam külön mérni.
Anibusz! A külső hőmérséklet érzékelője az első lökhárítóba van beépítve.
Ajánlok egy kis szakirodalmat. Gépkönyv 4-16: "Ha a légkondicionálót nem használja rendszeresen, a légkondicionálást minden héten be kell kapcsolni néhány percre, még télen is. Ez biztosítja a kompresszor és a tömítések megfelelő kenését és növeli azok élettartamát."
A fentiekkel összhangban javaslom újra elolvasni a 4-8. rész Fűtés fejezetét is. Én minden alkalommal gondoskodom a Chevi ilyen módon történő karbantartásáról...
Szerencsés vagy Göri, a nyári gumi nem egy tutto dolog ilyen időben !
Ma délután sütött egy kicsit a nap, ááá, mondom, leveretem gőzberestával először, életem első Lacettijét. Szép lett a kicsike ! Mondjuk ráférne egy belső ganyézás is... Szerintem ha tiszta egy autó kívűl - belül, akkor jobban is megy, meg erősebb is, meg csendesebb is ! Vagy nem kéne ennyi Merlot - ot innom ? :))
Ma jól vizsgázott a nyári kunyhó gumi és az ABS. Reggel olvasom az újságba, hogy a hó miatt sok koccanásos baleset volt a napfény városába. Erre elviszem a gyereket az isibe fél órával később és 5 km/órás sebességgel majdnem belecsúsztam egy előttem álló autóba. Az ABS dolgozott mint a gép, a pedált pedig szinte a padlóig nyomtam. Huh 700 kilométer van a kocsiba és 16 év alatt sem volt soha koccanásom. Mindenkinek szép napot :-)
Kössz mindenkinek a fogyasztásra vonatkozó infókat. Ezek szerint az enyém sem olyan rossz. Most 6200-nál tartok és fokozatos teljesítményjavulás érezhető. Egyre jobban erőre kap a gép. A légkondit még nem tudtam kipróbálni.
Különben a kocsival nagyon megvagyok elégedve kényelmes, bőséges helykinálat, jó teljesitmény, csöndes, jó utazási konfort.
Mindenkinek jó utat! Vigyázzatok magatokra és a gépre!
igen, lehetséges mert ott lakom mellette, és ha megyek még valahova, akkor nem szoktam beállni az udvarba. Ja, és tudtommal Vörösváron nincs másnak Lacettije.
Nekem is 1,8-asom van, és a fogyasztás 8-9 körül ingadozik, elég sportos használat mellett. Bár Pesten ritkán járok. A legjobb értékem 6,36 volt, a legrosszabb 10,9.
Jó hír viszont, hogy egyre jobban csökken. Most 17000-nél járok. Azt lehet mondani, hogy 12000 körül kapott igazán erőre az autó.
Szerintem mindenki javulásra számíthat 10000 felett.
1.6 SW-m van. Tavaly nyáron városban légkondival 8,5 litert evett. Most a hideg ellenére nagyjából tartja ezt az értéket. Autópályán 130-as tempóval haladva beéri 7 literrel. A másik hozászólást illetően: Én elég mérges lettem volna ha a szervizben felszámolják az ablakmosót, amikor tele van a tartály, meg hasonlók. Ha az izzóimat piszkálta volna a szerelő, meg egyenesen letörtem volna a kezét, mivel az 4 első izzóm (tompított+refi) több mint 10e forintba van. Hideg fehér fényű, quartzgázos izzók, természetesen tökéletesen működnek, úgyhogy azt inkább ne cserélgesse! :D Fagypont alatti hőmérsékleten meg nem mosunk kocsit! (jobb helyeken) Üdv!
Létezik az, hogy én már a te autódat láttam többször a Fő úton az egyik udvarban ill. a Gyógyszertár előtt parkolni? Egy matrica is van a hátsó lökhárítón?
Már régen nem írtam, most pótolom. Az enyém 1,6 Platinum SW. Eddig mentem 16184 km-t tankoltam 1226,19 litert a göngyölített fogyasztásom 7,57 liter/100 km. Ez adódik országúti és autópályás használatból, hetente egy pesti közlekedésből, amikor kb 40 és 80 km között megyek a városhatáron belül, de már sikerült 180 at menni egy nap. mivel ismerem a várost, ritkán ácsorgok dugóban, de megtörtént a múltkor, hogy 8 km-t mentem másfél óra alatt. két útfelbontás és két karambol, plusz a Moszkva téren kézzel irányították a forgalmat. az országúton 100-130 a szokásos, az autópályán 130-140, vagy több. a legmagasabb fogyasztásom 8,89 volt ez akkor volt, amikor minden szabályt betartottam. A súly nagyon változó. Már előfordult hogy 12 helyre elmentem vásárolni Pesten és elfért az első ülésen az összes cucc, máskor meg nem látok ki a hátsó ablakon, de a súly akkor sem borzalmas. Néha hídmérlegen megyek át, 80-150 kg között mértek. Mindig egyedül utazom, a feleségem összesen háromszor ült benn, nagybevásárlást intéztünk. 6000 km után volt egy 0-ás olajcsere 12000 ft, most egy hete 15400 km-nél volt a hivatalos, 20250 ft. beletettek egy harmadik fényszóróizzót valahova, felszámoltak ablakmosó folyadékot, de mivel tele volt, nem tudom, mibe öntötték. a lámpáim egész addig tökéletesen működtek, fogalmam sincs, hova kellett az izzó. nem szóltam, a számláról olvastam le, hogy mit is számoltak. viszont a kocsimosás csak 6 kemény forint volt. igaz, utána lefagytak a lapátok. A kocsiról most ennyit, még semmi baja nem volt, szeretném, ha így is maradna.
" Légyszíves írjatok a ti autótok fogyasztásáról, mert én egy kicsit soknak tartom az én kocsim étvágyát!! "
az enyém 1.8-as, és az első tankolás szinte majdnem városi volt Vecsés-Árpádhíd között (azt hiszerm városnak minősül, a legnagyobb dugóban) 9,8 l/100 km volt.
aztán a nagy nagy hidegban volt 1 alkalommal 10,2/100 km de most van benne 4500 km és lecsökkent 8,7-re. Azt hiszem összetehetem a kezem ezért a fogyasztásért.
De várd meg mig összekopnak az alkatrészek. Az előző autóm Lanos 1.3 kn 40 ezer környékén érte el a legjobb fogyasztását!
Az enyémben 2000 km van vegyes város és autópálya 140-160 km/h -val, reggelente helybenjárás, légkondi. 1.4 -es 7,8 és 8,3 közt ingadozik, ami szerintem a téli fagyokhoz, az 1,2 tonnás önsúlyhoz nem rossz így az elején. A régebbi autóimból egyet sem húztak meg, ezt nemegészen egy hónaposan igen. És szinte az összes újautós ismerősöm kocsija sérült az első 3 hónapban. Persze mindegyik télen.
most voltam az első olajcserén, és jejleztem, azt mondták, hogy ha nem szünik meg, 1-2 héten belül megnézik! De hát ez nem influenza :)
Azért köszi.. majd odafigyelek!
Tegnap a Határúti Metrónál egy fehér 5 ajtós Lacsit darabokra törtek..... kamion bevágott elé .. és ő volt az erősebb......részvétem.... a fickó sírt..... megértem...
tanúskodtam, mert legalább mi tartsunk össze.. 1 !!!!! napos volt az autó, hiteles, és sajna totálkárosra tört.....
Nincs különösebb oka a kérdésemnek, de már többen emlegettétek Vácot, gondoltam felmérem kik vannak Pest megyéből. Naponta egyre több Lacettit látok, (Budapest), és rengeteg taxiként funkcionálót. Hátha valaki fórumtag közülük.
Fotó a fóliázott autónkról folyamatban, most próbálok kábelt szerezni a kép feltevéséhez.