a kávézó is nagyon drága. A wifi-vel egy árban van. A partokon, mint általában sok helyen lehet szabad wifi-t találni. Pl. a Mekiknél.
A hajóról való ki-beszálás nincs korlátozva. Egy praktika: Vissza lehet menni a hajóra ebédelni.
A szárazföldön vásárolt italt a kabinodba nem lehet bevinni. Minden hajóralépéskor ultrahangos csomagvizsgálat van.
(Na persze cipőt, derékszíjjat nem kell levenni.) Ha italt vettél a parton, azt a szolgálat átveszi, igazolást ad róla. A hajóút végén kiszáláskor felveheted és hazaviheted. Ez leginkább azt a célt szolgálja, hogy az alkoholos italokat a hajón vedd meg a bárokban, éttermekben.
Ha a hajón a duty free ben veszel italt, azt is az út végén veheted át.
Még egy technikai dolog. Nem minden hajón van hazai csatlakozó aljzat, és 220-30 voltos feszültség.
Némelyiken 110 V van és amerikai aljzat. Egy csatlakozó átalakítót érdemes vinni.
A telefon, fényképezőgép, laptop töltők többsége 110 - 230 voltról üzemelnek. Érdemes megnézni, a műanyg házon rajta van.
Más fogyasztó pedig nemigen kell. Hajszárító minden kabinban van.
Köszi a válaszokat! Olyanra van lehetőség a vasúton, hogy leadd a csomagjaidat? Amikor vége a hajóútnak még 1 napot Velencében maradunk és jó lenne a csomagoktól megszabadulni, persze úgy, hogy biztonságban vannak. :-) Vien
A leírásodból ítélve Nektek nagyon bejött ,és az elvárt szolgáltatást kaptátok.
Azt hiszem meggyőztél a hajóválasztásban . A mobilt a hajón kikapcsolva hagyom, partot érve fogom tudni használni. Az internetet sajnálom jó lett volna, de talán a szárazföldön megoldható. Egyébként az Eu. kikötőkbe van wifi ?
Írtad az internet kávézót, ez is drága , vagy csak a wifi.
Amikor kiköt a hajó a ki és beszállást bármikor és többször is megteheted?
A hajóra a szárazföldön vásárolt italt fel lehet vinni a fedélzetre? Mennyire nézik?
( itt ajándék italra gondolok elsősorban )
Segítségedet és válaszodat még egyszer nagyon köszönöm!
A vasútállomástól kb 15 percre van gyalog a kikötő bár lehet nagy csomagokkal nem a legkellemesebb ennyit sétálni. A vaporetto 7 € /fő + a csomagért is fizetni kell ( talán 1€ / bőrönd). Vizitaxi tuti ennél jóval drágább, viszont a közúti taxit érdemes megkérdezni, a rövid táv miatt lehet olcsóbb még a vaporettonál is .
A hajón napi több oldalas programújság jelenik meg. Este már vár a kabinodban a másnapi. Minden információ, program, esemény benne van. Hol, mikor, milyen műsorok vannak. Kikötés, indulás időpontja, helyi időjárás, stb.
A hajón készpénz forgalom nincs. Kivétel a casinó.
Kapsz egy mágneskártyát. Az a kabinkulcsod, azzal "fizetsz" minden szolgáltatásért. (Fakultatív kirándulás, vásárlás a hajó butikjaiban, italokért a medenceparttól az éttermekig.) Ezzel a kártyával hagyod el a hajót, és méssz vissza. A számítógép kontrolálja, visszaértél-e.
Induláskor a bankkártyádról zárolnak egy összeget. (Reálisat) Ha fogytán, értesítést kapsz a kabinodba, hogy feltöltés végett keresd fel a recepciót. Másik mód, hogy készpénzt helyezel letétbe. Az út végény nyomtatásban egy konkrét, precíz elszámolást kapsz, minden költésedről.
A hajón a net pokoli drága. Egyébként van internet kávézó. (Műholdas kapcsolat.)
Mobiltelefon működik a nyílt tengeren is, a hajó hálózatáról, szintén műholdas kapcsolaton keresztül.
Indított hívás 1000 Ft/perc, a fogadott sem sokkal olcsóbb. A kikötőkben a parti hálózatot kell használni. Az EU-ban kb. 65/35 Ft. a percdíj. Micsoda külömbség.
Így hát javasolt a kézi hálózatválasztás beállítása.
Szobaszervíz. Naponta cserélik az ágyruhát. Ha használtad már a törölközőt, automatikusan tisztát tesznek. Naponta kétszer, háromszor teszik rendbe a kabinodat. Mindig vár a friss jégkocka egy hatalmas vödörben. Minibár van a kabinban. Ha a fedélzeten 6 sört kérsz egyszerre, 5 árában adják. Egy bukósisak szerü biliben, (nem pezsgős vödör) tele jéggel. Beteheted a mini hűtőbe, és hideg marad. Így gazdaságosabb. :)))
Egy ilyen hajóút hatalmas pihenés és örök élmény. Ha egyszer voltál, mindig keresni fogod a lehetőségét az ismétlésnek.
Úszó város. Csodálatos. Mi most készülünk a harmadik ilyen útra.
Teljes kényelem, maximális kiszolgálás, "etetés" 24 órán át folyamatosan.
Minimum külső kabint válasszatok, de mi a második úton erkélyesben voltunk.
Már csak az utóbbi kabintípusra vágyok.
Este kellemes programok. Egyidőben mindenhol más jellegü.
Szinházi előadás (többnyire musikel, vagy zenés darab, amit mindenki ért) , az átriumban komolyzenei előadások. Valamelyik bárban kabaré, aki perfekt érti a nyelvet. (A földközin német a hajó nyelve.) Máshol diszkó, külön - külön minden korosztálynak. Másik bárban élő zene, tánc. Szóval nem lehet unatkozni.
Gálaestekre sötét öltöny, hölgyeknek estélyi, vagy koktélruha az elvárt öltözék. Különösen a kapitányi gálaest a fő esemény.
Én a normál vacsorákhoz is öltönyben megyek, csak oda világos színüben.
Az étkezéseknek három fő helye van.
Az ültetős fő étteremek. (A Norvegian-on ha jól emlékszem 3 van) A termfőnök a bejáratnál az asztalhoz kisér. Ha kérésed van az ültetéssel kapcsolatban, természetesen maximálisan figyelembe veszik. Étlapról választhatsz, bármit bárhányszor, bármennyit. Fizetni nem kell, csak az italokért. Jégkockás ivóvíz ingyenesen és korlátlanul. Ha kiürül a poharad, kérés nélkül teletöltik. Fenséges szakácsremekeket lehet megkóstólni. Én épp a Norvegián -on ettem először homárt. (Egy átlag vendéglőben min. 10 ezer, de inkább több.) Ezek az éttermek maximális kulináris élményt nyújtanak, mint ételekben, mint a szakszerü kiszolgálásban.
Speciális éttermek. Susi, olasz pizzázó, stekhaus, stb. Ezekben egyszeri díjat kell fizetni 10 € körül. De bent már mindent ehetsz korlátlanul. Természetesen felszolgálással.
Svédasztalos éttermek. Sportos, hétköznapi ruhában, de deklaráltan hosszú nadrágban illik megjelenni. Önkiszolgáló, annyit veszel, amennyit akarsz. Bőség zavara. Az éttermeket egyébbként lehet kombinálni egymás után., de nem tudsz annyit enni.
Ezektől függetlenül a medencék mellett sütik a kolbász, főzik a virslit, fagyi, sütemények korlátlanul.
Na ezért írtam én a korlátlan "etetést".
Szauna, edzőterem használata és még sok minden ingyenes.
Sziasztok, hétfőn indulunk Velencéből a Costa Fortunával. Velencébe vonattal megyünk. Tudja valaki, hogy hogyan tudunk a Mestretől a hajóig eljutni? Estleg nem jön valaki közületek? köszi
Egy példa, a novemberi kombinált repülőjegyünk: Budapest - Las Vegas (Brüsszel, Chicago), Los Angeles -Miami, (közben a hajóút) Miami-Budapest (Párizs) és mennyiért? 810 Dollár/fő
(Las Vegas - San Francisco - Los Angeles utat autóval tettük meg.)
Ide írok, ha nem baj, "foratálva" lett a gépem és az outlook még nincs telepítve, ezért nem engedi megnézni az e-mail címedet:-)
ÉTK Print utazási iroda, a facebookon-ha van neked- is rájuk tudsz keresni, ha bejelölöd őket, akkor értesülsz a friss akciókról. Mi már jónéhány utunkat náluk foglaltuk le. Nagyon segítőkészek.
Engem édrekelne, melyik iroda hirdeti ezt az utat, hálás lennék, ha leírnád ide, esetleg e-mail-ben. Június nem megfelelő, de még idén mindenképpen el szeretnénk menni valahová, ha hajós útra, hát annál jobb, last minute is megfelel, de inkább augusztus végétől októberig tervezzük.
Nem rossz ár, balkonos kabin, a repülő, sőt a transzfer is benne van.
A hajóút csodálatos, de a meglátogatott helyek szinte mindegyikén jártunk már.
Rengeteg a "fehér folt", ezért inkább még ismeretlen tájak felé mennénk.
Mi egy nagyobb útban gondolkozunk. November-december tájékán. Talán Ausztrália.
Ez ügyben kutakodok a látnivalók és a lehetőségek után.
A magyar irodák többsége a reptéri illetékekkel játszik. Jobb helyeken az ár tartalmazza. Szerintem az utóbbi a korrekt árközlés. Kicsit olyan, mintha a közértben a zsemle árához külön írnák ki a szállítás költségét. :)))
Nem reklám...csak gondoltam hátha valakit érdekel.
Most kaptam ezt az ajánlatot(szerintem nagyon szuper mert minden transzfer benne van az árban):
!!! ÚJDONSÁG !!! 145.000,- Ft/fő!!! Hajóút repülővel "Mare Nostrum" lovagjai MSC Fantasia, 8 nap / 7 éjszaka Budapest - Genova - Marseille - Barcelona - tengeren - La Valetta - Messina - Civitavecchia/Róma - Genova - Budapest Június 4. Balkonos kabinban: 145 000 Ft / fő Az ár tartalmazza az elhelyezést a hajóút idejére kétágyas kabinban kategóriának megfelelően, teljes ellátást, kikötői illetéket, repülőjegyet Budapest-Milánó-Budapest útvonalon Malév közvetlen járatra, transzfereket a kikötő-reptér-kikötő között. Az ár nem tartalmazza a szervízdíjat (kb. 7 EUR/fő/nap) mely a helyszínen fizetendő, reptéri illetéket kb. 12.000 Ft/fő.
Ha valakit érdekel írjon és megadom az ut. iroda elérhetőségét.
Egy buszos szigeti körutazásra fizettünk be. Több helyre elkalauzoltak. Utána sétálgattunk a kikötő környékén.
Mi a távoli vidékeken inkább a helyi látnivalókat nézzük meg. Kevésbé a még oly vonzó strandokat.
Itt Európában is sok szép strandolásra, fürdésre alkalmas hely van.
Másik dolog, hogy rendszeresen vitorlázunk az Adrián. Ennél fogva az eldugott, netán lakatlan szigetek csendes fürdőöbleiben "kiéljük" strandolási vágyainkat. Olykor (szélcsendes időben) pedig a partoktól sok -sok kilométerre megállítva a vitorlást a nyílt vízben lubickolunk.
A nagy hajókon a szárazföldi programok után, valamint a kikötés nélküli utazós napokon valamelyik medencében frissítjük magunkat.
Élek a gyanúperrel, hogy a Ti hajótok is Roatan szigetén kötött ki Hondurasban. Úgy hiszem, rossz programot választottatok, ott van a mesés Mahogany Bay a passzív kikapcsolódásra vágyóknak, hosszú fehér homok, kristálytiszta sekély türkiz tenger, pálmák, és ami a lefontosabb: nincs tömeg. Egyszóval igazi paradicsomi környezet, és nyilván sokan vannak,akik már számtalan ilyen helyen jártak, mégis úgy hiszem, ezeket sosem lehet megunni. Vagy: Gumbalimba nemzeti park, dzsungel túra, canopy (drótkötél siklás a dzsungel fekett), pókmajmok, számos madárfaj, papagájok szabadon és szeldítve egyaránt, lehet etetni, etc, szerintem gyönyörű hely és nagyon nagy élmény az aktív szórakozásra vágyóknak.
Honduras valóban egy nagyon szegény ország, de aki egyszer eljut a "kontinentális" Hondurasba, ne hagyja ki Copan maja romvárostát.
Ausztráliával kapcsolatosan gyakorlati tapasztalatokkal sajnos nem szolgálhatok, mivel még nem jártam arra, de terveim között szerepel egy Csendes óceáni hajóút az elkövetlezdnső években, így elég sok információt gyűjtöttem.
Számomra a Holland America Line valamint a Princess útjai tetszettek a legjobban a térségben. Mi bizonyosan olyan útra szerenénk menni, amely lehetőség szerint több országot érint - ha már egyszer olyan messzire utazik az ember.
Nálam ez a favorit eddig, bár a 39 nap + utazás + 2 éj San Diego + min. 4 éj Sydney már időben nagyon sok nekünk. Azért gondolkodtam a hajós úton, mivel: - szeretjüka szervezett utazkat / túrákat - a magyar utazási piacon szervezett Ausztrália - Déli óceán térdsége irreális áron kapható
- szeretjük a hajóutakat
De, nemrégiben megtaláltam az alábbi magyar utat, és nem biztos, hogy a hajót választjuk (legalábbis első odalátogatásunk alkalmával...)
Az ára reális, egy hajóút sem jönni ki kevesebből kirándulásokkal, etc; magyar idegenvezetés, 3 hét, 5 ország, Ausztrália és Új-Zéland minden releváns látnivalója benne van.
Javaslatom a hajóút kiválasztásra és foglalásra, fizetésre a www.restblatzboerse.at honlapot, melyen a "körutazások" gomra kattintva szinte a világ teljes hajóútkinálata megtekinthető. Régebben már több szárazföldi utat foglaltam náluk hihetetlenül olcsón.
Például vagy 6 éve, április végén az alábbit: Bécs repülő - Antalya (Török o.) 1 hét félpanzió benne kétnapos buszkirándulás Pamukaleba. Antalya - Luxor (Egyiptom) repülő, 1 hét nílusi hajóút teljes panzióval Aszuánig és vissza. Luxor - Antalya repülővel, 1 éjszaka félpanzióval majd vissza Bécsbe. Összesen 15 nap. És mennyiért??? Forintban számolva 105 ezerért személyenként. (Egyiptomban minden kirándulás fakultatív volt, az igaz.) Igaz csütörtökön foglaltam és fizettem, szobaton reggel Bécsből már indultuk is. A bizonylatokat a reptéri irodában adták kézbe. Ez az út hihetetlenül olcsó volt.
De a múlt november végi-december elejei hajóutat is náluk foglaltam. Minden korektul és flottul zajlik.
Fort Lauderdale-St.Thomas-St.Kitz-Barbados-St.Lucia-Antigua-Bahamák- Fort Lauderdale 10 éjszaka.
Emerald Princessel. Balkonos kabin a 11. szinten. 1015 €/fő. Csodás út volt. Semmi negatív élmény.