" Vagyis: az állam most leginkább tartalékol és több készpénzt tart a számláin. Várható, hogy az év végén ismét csökken a bruttó adósság, hogy a hivatalos mutatóban az elmúlt év alatti szintet sikerüljön tartani: az adósságmutató ilyen „szezonalitása” néhány éve tart már ugyanis."
Ha a számok mögé nézünk, akkor szarabbul teljesítettek mint a szocik az elcseszett 8 év alatt!!
- lecserélt alacsony kamatu adósság, manyup ellopása, Paks2, adóemelések és szektoradók, ....-
De nem akarok ismételni, mert neuronhiányos agyhalottakkal nem lehet lrdemben vitakozni, egy baromságot hajtogatnak - gdp százalékos adósság.- aminek semmi köze a gazdaság állapotjelzőjéhez, csak a vakhitüeket lehet hülyíteni.
" 2002-2010 között qrmányzó cuclib progresszió az adósság növekedésének dinamikáját még durva jövőfeléléssel is csak "
a köcsög cuclibek és komcsik építették tele az országot autópályákkal és hozták ide az ipart ami kvázi eltartja az országot, Horn kormány 30%-ot nyomta le az adósságot. jövőfelélésről akkor ennyit. Fidesz autópályák: 10 év alatt 0 km. ők az mire veszik fel a hiteleket btw ? tizianóra meg stadionra? ebből lesz a GDP ugyi ? :o))) meg tiborcz lámpáiból, vajna kaszijonától. köszönjük emese.
'Ha pedig a ballib trolloktól megtisztítod' de akkor viszont dögunalom lenne itt adósságilag - évközben bespájzolnak a kibocsátásokkal, aztán törlesztés, év eleje megint 76% körüli - osztjónapot, semmi se történik...
így legalább a borsosalmákok visznek egy kis színt a semmibe - én már csak szórakozni járok ide. Hátha egyszer új mantrával állnak elő és magam is megrettenek:D
A Magyar Nemzeti Bank által ma közzétett előzetes második negyedévi pénzügyi számlák statisztika szerint 2%-ponttal 79,6%-ra visszaugrott a GDP arányos adósságráta
Megkérdezném, hogy hol szerepel ez a mondat, mert én bizony nem találtam az mnb által közzétett anyagban.
Biztos az én hibám.
Főleg ez a rész érdekelne:
2%-ponttal 79,6%-ra visszaugrott a GDP arányos adósságráta
"Azt azért sose feledd, hogy a "reformok" az jellemzően ballib szóhasználat. Legutóbb épp Hordágy Ágnes idején amortizálták le totálisan szerencsétlen fogalmat."
az én szememben akkor nép amortizálta le magát hogy nem akart jobb EÜ-t hanem ebben a rohadásban akar támolyogni otthonról bevitt wc papírral, gyógyszerekkel, meg kajával. lassan már az épületet meg az orvost is otthonról kell bevinni. Nem csoda hogy aki megteheti, és rászorítja az állapota az menekül a fizetősbe. Előbb utóbb csak rájönnek hogy hazugság volt hogy "fizettünk már így is eleget", vagy ha nem is de akkor is fizetni fognak. Rá. és sokkal többet. mintha akkor megcsináltuk volna.
..nem lényegtelen, sőt. Szívesen láttam volna, ha a németek, osztrákok, spanyolok, görögök, franciák kipróbálják a köt.manyupot, de egyik se foglalkozott vele, úgy látszik ők is értelmetlennek találták.
Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a GDP 79,6 százalékát érte el 2015 második negyedévének végén – tette közzé a jegybank. A közlemény szerint az adósságot a második negyedévben a nettó adósságfelvétel 397 milliárd forinttal, míg a forint árfolyamváltozása 508 milliárd forinttal növelte. Az adósságmutató az egy évvel ezelőttihez képest 3,1 százalékpontot csökkent, a tavaly év véginél azonban 2,1 százalékponttal magasabb. Az adóssághelyzet javulását mutatja azonban a nettó tartozás csökkenése: ez a GDP 71,2 százalékát teszi ki, ami mind az egy évvel ezelőttinél (74,4 százalék), mind pedig a tavaly év véginél (73 százalék) alacsonyabb. Vagyis: az állam most leginkább tartalékol és több készpénzt tart a számláin. Várható, hogy az év végén ismét csökken a bruttó adósság, hogy a hivatalos mutatóban az elmúlt év alatti szintet sikerüljön tartani: az adósságmutató ilyen „szezonalitása” néhány éve tart már ugyanis.
A Magyar Nemzeti Bank által ma közzétett előzetes második negyedévi pénzügyi számlák statisztika szerint 2%-ponttal 79,6%-ra visszaugrott a GDP arányos adósságráta, ami a tavalyi harmadik negyedév vége óta a legmagasabb.