"Csak néha téved autós a tavaly átadott M6/M60-as autópályára, naponta nyolcezren. Ezzel az összes sztrádabevétel öt százalékát produkálja a pálya, ez nagyjából 2,5 milliárd forint. Ehhez képest a rendelkezésre állási díj meghaladja a 66 milliárdot."
Ennyit tud a Gyurcsányod. 2,5 mrd bevétel, 66 mrd kiadás.
És ne hasonlítsd össze az összes útdíjbevételt a mutyiban épült néhány szakasz óriási díjával.
"..Legalább hat hónappal minden soron következő éves költségvetési időszak előtt a felek kötelesek megállapodni az adott időszakban felhasználandó hitel összegéről és a magyar fél az adott éves költségvetési időszakban fel nem használt hitel egyeztetett összegének 0,25%-át rendelkezésre tartási díjként köteles megfizetni..
..A magyar fél 21 éven keresztül minden év március 15-én és szeptember 15-én fizeti vissza a hitel ténylegesen felhasznált összegét, azzal, hogy az első részlet a paksi atomerőmű 5. és 6. erőműblokkja üzembe helyezésének dátumához legközelebb eső március 15-én vagy szeptember 15-én, de legkésőbb 2026. március 15-én esedékes..
Törlesztés
A visszafizetési összeg három ciklusban történik tizennégy részletben az alábbiak szerint: az első 7 évében a ténylegesen felhasznált összeg 25%-a, a visszafizetés második 7 évében a ténylegesen felhasznált összeg 35%-a, az utolsó 7 évében pedig a felhasznált összegének 40% -a..
..A magyar félnek jogában áll a bármely felvett összeg előtörlesztése névértéken és további díjak nélkül, amennyiben az előtörlesztés tervezett időpontja előtt nem kevesebb, mint 90 nappal erről értesíti az orosz felet."
Lázár: már jövőre elkezdjük lehívni a paksi orosz hitelt
2015. május 14. - 15:43
"...a Paks2 nevű bővítési projekt pedig már jövőre elindul, így elkezdjük lehívni az orosz hitelt. Sőt az oroszoktól való politikai függés csökkentése érdekében már most vizsgálja a kormány a hitel előtörlesztésének lehetőségeit is."
nyuszifül, mondom: ha jó döntésnek tartod akkor számold be, ha nem akkor írd le h ellenzed és levonjuk. rendicsek ? azért csak nem lehet baszni is meg szűznek is maradni. ha valaki hitelt vesz fel akkor számoljon a következményekkel.
Látod, a "kalkulálni vele" az valóban helyes meghatározás, viszont addig nem tudod hozzáadni az adóssághoz, amíg nincs vele dolgod.
Nincs is rá szükség, pont az a lényege a konstrukciónak, hogy lényegében soha ne az egész összeg ketyegjen, és minél kisebb terhet jelentsen egy adott év költségvetésének.
Fölösleges már megint write only üzemmódban nyomatni, épp elégszer érintettük Paks 2-t, és pontosan le van írva, méghozzá ebben a topikban, mikortól mennyi ketyeg.
2014. márc. 13. - A magyar fél az idei évtől évi 3,95 százalékos kamatot fizet az orosz ... a hitelt fel sem vettük, de már fizetünk, mint a katonatiszt. nagyszerű
Nézd, nem olyan bonyolult ez. Megnézed, hogy mennyi a gdp, és megnézed, mennyi az adósság. Az ezen felüli számmágia, hogy te mit számolnál hozzá, meg mit nem számolnál hozzá, a te magánügyed, de itt érdektelen.
Látod milyen érdekes, abból a hitelből vett részvényt, a hitelt is visszafizette, az államadósság is alacsonyabb szinten van a gdp-hez képest, ráadásul a devizatartalék is több, mint akkor.
Na ezt fejtsd meg:)))
Tegyük hozzá, hogy a MOL részvények folyamatosan hozzák a pénzt mindamellett, hogy stratégiai jelentőségű.
Persze a ballibbantak csak akkor zúgolódnak, ha a magyar kormány (azaz mi) vagyunk a befektetők. Ha más csinálja, akkor jó dolognak tartják.
tündérbogyókám, azt a lopást nem számoljuk és akkor ott tartunk hogy a Fidesz még GDP arányosan is növelte az államadósságot. te meg ide jársz körberöhögtetni magad hogy a tolvajok visszafizettek valami hitelt.
Az egy rendkívül fontos szempont, ha egy ájemef hitel van visszafizetve, ugyanis az jóval inkább megterhelő egy költségvetés számára, mivel az ilyen nagyságrendű összegekhez képest jóval rövidebb a futamidő.