Neked kéne magyarázkodni, hogy lehetsz annyira hülye, hogy néhány rövid ppp-s szakasz díját hasonlítod a teljes főút és autópályahálózat útdíjbevételéhez.
De ilyenkor jól jön a balfaszok utolsó érve, miután házhoz mentek a lóf@szért:
A stadionok!
Bármilyen hülyeséget is írsz be, egy jó stadionozással a többi hozzád hasonló dilettáns figyelmét el tudod terelni.
"Csak néha téved autós a tavaly átadott M6/M60-as autópályára, naponta nyolcezren. Ezzel az összes sztrádabevétel öt százalékát produkálja a pálya, ez nagyjából 2,5 milliárd forint. Ehhez képest a rendelkezésre állási díj meghaladja a 66 milliárdot."
Ennyit tud a Gyurcsányod. 2,5 mrd bevétel, 66 mrd kiadás.
És ne hasonlítsd össze az összes útdíjbevételt a mutyiban épült néhány szakasz óriási díjával.
"..Legalább hat hónappal minden soron következő éves költségvetési időszak előtt a felek kötelesek megállapodni az adott időszakban felhasználandó hitel összegéről és a magyar fél az adott éves költségvetési időszakban fel nem használt hitel egyeztetett összegének 0,25%-át rendelkezésre tartási díjként köteles megfizetni..
..A magyar fél 21 éven keresztül minden év március 15-én és szeptember 15-én fizeti vissza a hitel ténylegesen felhasznált összegét, azzal, hogy az első részlet a paksi atomerőmű 5. és 6. erőműblokkja üzembe helyezésének dátumához legközelebb eső március 15-én vagy szeptember 15-én, de legkésőbb 2026. március 15-én esedékes..
Törlesztés
A visszafizetési összeg három ciklusban történik tizennégy részletben az alábbiak szerint: az első 7 évében a ténylegesen felhasznált összeg 25%-a, a visszafizetés második 7 évében a ténylegesen felhasznált összeg 35%-a, az utolsó 7 évében pedig a felhasznált összegének 40% -a..
..A magyar félnek jogában áll a bármely felvett összeg előtörlesztése névértéken és további díjak nélkül, amennyiben az előtörlesztés tervezett időpontja előtt nem kevesebb, mint 90 nappal erről értesíti az orosz felet."
Lázár: már jövőre elkezdjük lehívni a paksi orosz hitelt
2015. május 14. - 15:43
"...a Paks2 nevű bővítési projekt pedig már jövőre elindul, így elkezdjük lehívni az orosz hitelt. Sőt az oroszoktól való politikai függés csökkentése érdekében már most vizsgálja a kormány a hitel előtörlesztésének lehetőségeit is."
nyuszifül, mondom: ha jó döntésnek tartod akkor számold be, ha nem akkor írd le h ellenzed és levonjuk. rendicsek ? azért csak nem lehet baszni is meg szűznek is maradni. ha valaki hitelt vesz fel akkor számoljon a következményekkel.
Látod, a "kalkulálni vele" az valóban helyes meghatározás, viszont addig nem tudod hozzáadni az adóssághoz, amíg nincs vele dolgod.
Nincs is rá szükség, pont az a lényege a konstrukciónak, hogy lényegében soha ne az egész összeg ketyegjen, és minél kisebb terhet jelentsen egy adott év költségvetésének.
Fölösleges már megint write only üzemmódban nyomatni, épp elégszer érintettük Paks 2-t, és pontosan le van írva, méghozzá ebben a topikban, mikortól mennyi ketyeg.
2014. márc. 13. - A magyar fél az idei évtől évi 3,95 százalékos kamatot fizet az orosz ... a hitelt fel sem vettük, de már fizetünk, mint a katonatiszt. nagyszerű
Nézd, nem olyan bonyolult ez. Megnézed, hogy mennyi a gdp, és megnézed, mennyi az adósság. Az ezen felüli számmágia, hogy te mit számolnál hozzá, meg mit nem számolnál hozzá, a te magánügyed, de itt érdektelen.
Látod milyen érdekes, abból a hitelből vett részvényt, a hitelt is visszafizette, az államadósság is alacsonyabb szinten van a gdp-hez képest, ráadásul a devizatartalék is több, mint akkor.
Na ezt fejtsd meg:)))
Tegyük hozzá, hogy a MOL részvények folyamatosan hozzák a pénzt mindamellett, hogy stratégiai jelentőségű.
Persze a ballibbantak csak akkor zúgolódnak, ha a magyar kormány (azaz mi) vagyunk a befektetők. Ha más csinálja, akkor jó dolognak tartják.
tündérbogyókám, azt a lopást nem számoljuk és akkor ott tartunk hogy a Fidesz még GDP arányosan is növelte az államadósságot. te meg ide jársz körberöhögtetni magad hogy a tolvajok visszafizettek valami hitelt.