hajdu bihar megyében derecskén lakom és arra az el határozásra jutottam hogy sima snapsz egyszerű legolcsobb kacsát szeretnék venni de a lények hogy napos legyen
Jó az elgondolásod. A könyv úgy írja, hogy 37.5-37.8 között kell tartani a hőmérsékletet. Én max 37.7-re fogom csökkenteni. A páratartalomról sajnos nem ír, így azt nem változtatom, hanem a korábbi tojásokat picit több permettel fogom lefújni, és persze hűtéskor kiveszem a keltetőből, a keltetőt bezárom, hogy a 2. adag tojás ne hűljön ki. Persze ez 4 napon keresztül lesz így, mert az 5. napon ( ami az első adagnak már 15 nap) hűteni kellesz.
Köszönöm szépen a válaszodat, az a baj, hogy csak egy liba tojik még a háromból, s mivel kétnaponta tojik egyet, így sokára fog annyi tojás összegyülni, hogy érdemes lenne a keltetőgépet beüzemelni. Vagyis az eleje a tojásnak már nem lesz keltethető. Úgyhogy várok még, hátha ebben a jó időben elkezd a másik kettő is tojni.
Szia Zsófi69! Azt irja a szakirodalom, hogy kb. 15 napig lehet gyüjteni kb. 10-15 C-os hőmérsékletü helységben és minden nap forgatni kell egyszer. Mielőtt beteszed a gépbe minimum 12 órát szobahömérsékleten kell tartani, én egy napig hagytam. Én igy csináltam a tyuktojásokkal és 25 tojásból 23 csibe kelt ki. Szép napot kivánok mindenkinek. csave1
Tényleg érzik a libák, kacsák a jó időt, mert nálam is elkezdtek tojni. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezek a tojások, jók - e már keltetni. Vagyis be lehet - e már rakni őket keltető gépbe. Hány napig lehet gyüjtögetni a kacsa és liba tojásokat?? Mert én még soha nem keltettem kacsát, libát. Vagy esetleg még várni kell a tojásgyüjtéssel, s majd ha jó idő lesz, akkor kezdjem el összegyüjteni. De attól félek, hogy mire jó idő lesz, akkorára meg kitojják magukat, s nem lesz tojás amit keltethetnék. Vagy tévedek??
Úgy néz ki mégis csak közeledik a tavasz, mert a libáim tojásrakásba kezdtek. Már javában tojika 2010-es bütykösöm, és a 2010-es magyar libám is, és ma elkezdett tojni az egyik 2009-es bütykös is. Gondolom a napokban elkezd tojni a 3. bütykös is.