Persze, dehogy nezem meg. Neked a szolgaltatas van megrendelve, hogy a terhelesekrol kuldjon SMS-t. Rajottem. Nekem nincs ilyen. Majd legfeljebb interneten megnezem.
Ertem. Tehat arra ne figyeljek oda, hogy most az egyenlegem a PayPal oldalan 0-at mutat? Ettol meg mukodik a dolog? Amugy en nem adtam meg mobilszamot asszem, de mindjart megnezem.
Nekem OTP-s elektornikus szamlam van egy vitrualis MasterCard-al, es a beazonositoas tokeletesen mukodott. Kb. 2 napot kellett varni, mig megerkezett a szamlara a terheles, es a kozlemeny rovatban a kovetkezo volt:
Na nem teljesen ez, mert a szamokat atirtam, de a 1234PAYPAL--*EXPUSE sorbol kellett az 1234 helyen levo szamot megadni a kartya azonositasahoz.
Viszont van egy dolog, amit nem ertek. Illetve csak felig. Vagy inkabb csak 1/3-as reszt. :) (Johnson)
Komolyra forditva a szot. Ugye ha nem amerikai vagy olyan szamlaval rendelkezem, amit a PayPal elfogad, akkor nem tudok a PayPal szamlamra penzt utalni. Viszont akkor hogyan fizetem ki az arut, amit megrendeltem?
Vegigjatszom a Send Money reszt, ahogyan kell es kesz? Vagy hogyan?
Regebben a BidPay-t hasznaltam, ami mar kezdetektol fogva mukodott Magyarorszagrol is, de sajnos most mar nem fogadnak egy MasterCard-ot, csak Visa-t, igy mar nem tudom hasznalni, mert nincs Visa-m, es nem is akarok meg1 bankkartyat.
"A kártyaszámodat kell megadnod, és minden paypales fizetéskor onnan vonódik le az összeg.
Feltéve, hogy a címzettnek olyan Paypal-accountja van, amivel tud fogadni ilyen típusú (nem a Paypal-egyenlegedből származó, hanem a kártyára terhelt) fizetést és hajlandó is vállalni annak a költésgét."
Honnan tudom meg, hogy tud fogadni ilyen típusú fizetést? Csak onnan, hogy mailben megkérdezem az eladót? Milyen költséget terhelnek rá ilyenkor a címzettre?
én is kezdem unni a várakozást, még pénteken regisztráltam magam, tegnap már látszott a terhelés, de közlemény rovatban semmi változás, és az ügyfélszolgálat sem reagál ezúttal... :( pedig idáig minden problémámban segítettek 1-2óra alatt... (HVB)
de kiirja... annyit ir, hogy kártya autorizáláshoz.... nevetséges... raádásul mondták irjak egy levelet az informacio@otpbank.hu cimre mert onnan egy óra múlva választ kapok.... nahh ennek 2,5 órája...
beléptem ma a netes kártyás rendszerembe... megtaláltam a három terhelést amit a paypal.com követett el ellenem....de azoknak se csekkszáma... ráadásul közleménybe is csak annyi van: Kártya Autorizáláshoz...
és az OTP által generált záralási sorszám van.. ami hat számjegyű... annak az utsó négy számjegye kell?? és a három terhelésből melyik???
jahh.. mégegyinfo... az OTP telebankos kisasszony közölte:
"magyarországon és a kelet európai régiókban a paypal.com nem igazán használható.... "..
You're just three steps away from the freedom of Expanded Use:
Step 1: Authorize PayPal to charge a €1.50 EUR Expanded Use Fee to your card. (You will receive a €1.50 EUR bonus in your PayPal account after you complete enrollment.)
Step 2: vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv On your next credit card statement (monthly transaction history), find the 4-digit Expanded Use Number that will be printed in the item description section of the charge. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ It may take 3-4 business days for the number to appear on your statement.
Step 3: Log in to your PayPal account, click the Complete Expanded Use Enrollment link on your Account Overview, and enter your Expanded Use Number.
"Your unique Expanded Use Number was sent to your credit card ending in 0053 on Jun. 27 2005"
Tényleg nem olyan egyszerű kihámozni, mit is kell megadni, de azt azért nem értem, miből gondoltad, hogy a kártya utolsó 4 jegyét kell megadnod? Hisz az már ebben a mondatban is szerepel, arról nem beszélve, hogy bárki aki ismeri a kártyaszámot, az vissza tudná igazolni. Tehát nem "verfiájolná", hogy hozzáfér a számlához.
Szerintetek még mennyi idő kell mire a paypalt pénz fogadására is lehet majd használni? Nekem ez lenne a fontosabb. Eddig 21 + feedbackom van eladásból az ebayen, de legalább 100 lehetne már, ha fogadni is lehetne paypallal.
- Az egy dollárt nem terheli, csak befoglalja, néhány nap múlva felszabadul - A másfél eurós kód csak akkor kell, ha 100 euró felett is akarsz utalni. Most nem lett volna rá szükség. - Ha nem vagy képes megérteni egy egyszerű angol mondatot, amiben leírják, hogy hol találod a kódot, vásárolj inkább az Ecserin, ne az Ebayen.
átutaltam a számlámra 6000 forintot (webkártya), hogy ki tudjam egyenliteni a könyvet amit vettem az e-bay-en. Mivel első vásárló vagyok ezért regelnem kellett a paypal.com-hoz... ok..vonjanak egyszer 1.5 eu-t, hogy legyen kódom.... de ne vonjanak mégegyszer és ne vonjanak utána még 1 dollárnyit is...
a hatezer forintomból jelenleg 5041 forint van a webkártyámon és kurvára nem tudom a szolgáltatatást használni..mert ezek a faszfejek betiltották a kártyámat és basznak válaszolni a "faxcoversheetjükre"...
úgyhogy lehet kurvajó és kurvabiztonságos csak egyáltalában nem egyértelmű a használati utasitás amit mellékelnek...
Végül a Paypal az első utalásod után visszaadja a másfél eurót.
És tényleg visszaadja! Nekem két kártyám is van a rendszerben és mindkettőről levont 1,5 EUR-t visszaküldték. Volt közben egy törölt tranzakcióm, azt is rendben visszakaptam.
Ha igénybe kívánod venni a 100 euró feletti fizetés lehetőségét, a Paypal beterhel másfél eurót. A közleménybe beírja a kódot. Te ezt látod a kivonaton, megadod.
Ha nem terhelne, nem tudna kódot jutattni a számlakivonatodra.
Végül a Paypal az első utalásod után visszaadja a másfél eurót.
akkor már csak azt nem értem, hogyha én nem tudom megadni anégyjegyű számomat akkor ő miért von le tőlem lóvét??? ráadásul egy iksz szám megadása után egyszerűen tiltja a rendszerében a számlát... de az ugye fel sem tűnik neki, hogy "meglopott" 3 EU-val...
szóval számomra leirta magát ez a fajta dolog...
nem szivesen használok egy olyan "biztonságos" dolgot ami ennyire biztonságos.