Tegnap szinte véletlenül elkeveredtem a Pecsa Café estjére. Sárdy Barbara-Papp Gyula Nem Blues Band volt.
Utolsó pillanatban gitáros cimbora (Fillmore Est) is jött, meg Matyóóó.
Lement a főműsor. Gyuszibá A100/142, meg baromi sok szintetizátor. (amit nem is használtak)
A közönség szinte csak zenészekből állt. Törökbácsi, Muck Feri, Kalmus Józsi, Horváth Zsolt (D.Bill B.B), Mogyorósi László. Sokakat biztos kihagytam.
Mint kiderült, az SPNBB után dzsemmelés lesz. Gyula felhívta a figyelmet hogy bárki beszállhat aki úgy gondolja, de legyen tekintettel másra, ne sajátítsa kis senki se magának az elfoglalt hanxeres posztot. Nem illik.
Az est egyik érdekes fénypontja hogy bejött és letette a saját kis hanxórós motyóját Pataki Laci a Syriusból. Ő maradt fixen és azon nyomta. Amit játszott, példamutató, ízes játék volt. A kíséretautomatikát hagyhatta volna. Ment hosszan a Feelin' good, majd egy blues végeláthatatlan szólókörökkel, sor került mindenkire. Előbb Horváth zsolt, utána Matyóó is az A100 mögé ült. Menetközben kiderítettük hogy az orgona tudna jobban is szólni. Vékonyan szólt. Feltekerte a 122-t, majd lejjebb, keverőn álított, én áthelyeztem a basszmikrofont :-) meg is lett az eredménye, megjött a döge. Szerencsére üzemképes volt a scannere is, amit addig nem használtak.
Utána Kalmus énekelte volna a Little Winget Hendrixtől. Más nem vállalkozott rá, így magam kísértem csak Hammondon. Patakinak bejött, hiszen a Syriussal is ezt csinálták annó, gitárhősöket ültettek át orgonára. Aztán kiviszem a lavórt. Immár ismét sokan. Majd némi gitározgatás, éneklés, le is ült az este, 11 után mindenki hazaindult.
Ja, én mondom nektek, az ipad-es szintik, és egyéb zeneszerszámok most még lehet hogy vicc kategória, de 5-10 éven belül a szinti iparnak óriási gondjai lesznek emiatt ha megizmosodnak ezek a portable kütyük! Jótékony hatásuk már most jelentkezik a régebbi, vagy akár újabb de morzsányi kijelzőjű cuccok midin keresztüli jóval kényelmesebb és gyorsabb macerálásában. Egyesek a desktop pc-k végleges eltűnését és a laptopok, tabletek reneszánszát kezdik harangozni. Mindegy csak mellette jó hammond szimulációk is szülessenek, a kontroll felület már kész hozzá a Hamichorddal...
Mikre oda nem tudtok figyelni?! Én nem vettem észre a videón, de amúgy ha már lúd legyen kövér, én a piros ledes bináris számkijelzésű változatra szavaznék, az tök buli egyrészt, másrészt meg úgy is 10 fajta ember van, aki érti a bináris számokat és a másik aki nem! :D
Rákötöttük a 122XB lezlit az XK3-ra. Előtte próbáltam a legdögösebb hangzást beállítani rajta, a "hangkerekehez" is hozzányúltam. Azért ez, így, már nem low cost kombó. Tovább nem fokozható.
Fiam halkan megjegyezte, szintetizátorhangja van. Ennyi.
Nem tudom ez volt-e már, mindenesetre érdekes és csalóka a nagyon azonos megszólalás. Ugye az XK3 nem az autentikusságáról híres. (nekem kicsit jobban tetszik a digi változat élesebb kattogósabb attakja, viszont a B3-nak a tompaság mellett amennyire innen megítélhető, melegebb tónusa van)
Koszonom !Még nem vagyok egy igazi butor tulajdonos ezért sotétben tapogatozom.Nem a szamok hanem az hogy mitol digitalis hangkerék.Az XK-3c -nel ertem hogy miert digitalis.
B-3PNEW B-3 XK-3c ORIGINAL B-3
GENERATOR (Manual) 96-Digital Tone Wheels96-Digital Tone WheelsDigital Tone Wheels91-Tone Wheels
Nem en csaptam le a 20Ft-os valaszt, hogy a fene vigye el:-) Igen, illik tudnom, megha ez a lemez nincs is meg, de azert kb 15 Jackie Davis Lp tulajdonosa vagyok:-)
Zsenialis orgonista volt! Meg mindig van learazva egy dupla CD a boltunkban ami nem .com vegzodesu, csak victoraudio.hu :-)
Kösz, már majdnem értem. Ezek szerint nincs annyi hangkerék, mint amennyi a regiszterek hangmagasságából kiszámolható lenne. Hogy állítódik elő az 1'-as regiszter? Szűrőkkel? (De akkor az ennél lassaban forgó kerekek alakja a felharmonikusokat is tartalmazza?)
Bocs az okvetetlenkedésért, de most tényleg nem értem.