Szombaton nem, de vasárnap délelőtt, ha az időjárás kedvező lesz, biztosan megyek ki fotózni a Zagyva ártérbe. Ha esetleg valakinek lenne kedve... (? :))
Igen, ma voltam "Sooter's Zoli bá'"-nál, de neki is olyan scannere van, ami csak kisfilmet tud.
Van még pár tekercs fekete-fehér roll filmem, még ORWO -szóval min. 20 éves, de simán elő lehet hívni. Pár évvel ezelőtt 1500 Ft-ért vettem egy Lubitel2 kétaknás rollfilmes gépet, működik is szépen, de ha nem tudom scannelni a képeket, akkor nem sok értelme van ilyenre dolgozni.
Sajnos ilyen téren nem vagyok járatos. Én csak a digitális fotózással foglalkozom. Analóg technikával az általános iskolában szakkör keretében találkoztam, de azóta eltelt majd húsz év :)
Szerintem csak Pesten találsz ilyen üzletet, mert hát azért nagyformátumú analóg technikával a közelben kevesen foglakoznak. De ki tudja.
Galéria Fotót próbáltad már? ott egy idősebb ember a tulaj, szerintem Ő ismeri az analóg dolgokat.
Szolnokon van olyan hely, ahol be tudnak scannelni 6x6-os rollfilmet? Ahol eddig érdeklődtem, ott csak a sima kisfilmet tudják scannelni, vagy max. 6*4,5-t.
Amikor január első hetében úgy nézett ki hogy meglesz a vaku, már letöltöttem a magyar használatiját beszkennelt lapokon. De aztán hogy az eladó visszalépett mérgemben elvertem az árát. ;) Nem hiszed el, 65-ért adta volna aztán egyszercsak nem válaszolt ímélre a telefonját meg nem vette föl.
Az eos adok-veszeken most töltöttek fel egy linket ahol magyar nyelvű használatik vannak ,többek között az EX-ről is . Lehet hogy jól jön még az 580-hoz.
Vannak még érdekes manusok! :-)) Akkor a leendő 580-hoz gratulálok:-) A téli álomnál is volt egy kis értetlenkedés ha jól láttam. Az esküvő fotózás jól sikerült?
Na van itt valami amit szeretnék elmesélni nektek, ha már az állványra terelődött a szó: Egy barátom a minap kinézett magának valamelyik apróhirdetési oldalon egy Silk állványt, de nem volt hozzá kép csak hogy micsoda meg az ára. barátom írt neki hogy oké jó az ár de küldjön már egy képet privátba az állványról. Erre kapott egy képet amin frankón látszik az eladó szobája. Haver ír neki hogy klasz a szobád, de hol az állvány?
Most kapaszkodjatok meg. Vagy üljetek le.
Az volt a válasz, hogy hát azt küldte amit kért, egy képet az állványról. Értitek? Egy képet az állványról! Vagyis fölszerelte a fényképezőgépet az állványra, készített egy képet és azt küldte el!!! :))) Zsé miután kiröhögte magát felvilágosította hogy ő úgy értette, hogy az állványt fotózza már le, így küldjön ARRÓL egy képet, a szobájára a kutya se kíváncsi. Erre még a fickó kezdett el neki pattogni hogy mit sz...patja, a kérés nem volt egyértelmű. Hát hogy lehet ezt érteni??? Komolyan majd megszakadtam a röhögéstől amikor elmesélte ma este telefonon, hogy hogy járt.
Húú az még ott van??? ;) Sajnos nincs meg. Akkor előlegeztem meg magamnak, amikor még nem vettem meg a portrémarkolatot meg az állványt. ;) Köszi hogy szóltál, takarítok.
Üdvözlet a topicnak! Most találtam rá a fórumra. Elsősorban lepattant, elhagyott épületeket fotózok fekete-fehér filmre, ill. digitre vegyesen. Emellett a műtermi, és szabadtéri portré is érdekel. Most fogom visszaolvasni az előzményeket.
Tényleg elég szürke sötét idő volt ma is . Mivel fixet nem tudtam a ,mai fotózásról ,így nem indultam el látatlanba ,de nem unatkoztam mert szólt a tesókám ,hogy fát kell vágni. Az sem rossz kis elfoglaltság ,de azért legközelebb próbálok elmenni ,hátha sikerül nekem is egy -két jó fotót csinálni:-) . Lehet majd látni a fotókból,
Hát az este már nem léptem vissza, pedig szívesen útbaigazítottalak volna, sikerült pár szép képet készítenem a rossz fényviszonyok ellenére is. Csak most látom hogy jöttél volna... Legközelebb hétvégén megyek megint.
Bocsi, hogy beleszólok, de úgy tudom Sanyi eladta a 24-70-et. Tehát ezt vegyétek számításba. De van neki 85/F1.4. És azt hallottátok mit vesz most? Az álatok le fog esni :)
Esetleg egy fényerős obival én is be tudok szállni 35/F1.8. Na ez nem a legtökéletesebb esküvőfotózáshoz, mert egy kicsit az arcukba kell tolni, de fényerős :) Persze én nem is erre a célra vettem...
Péntek 13-15:30ig ha jó idő lesz egy kis árvízfotózás?
"tudunk prezentációt tartani a Nikon rendszer előnyéről a "másik" oldal ellenében :-))))"
Nekem még analóg időkben volt Nikon is, Canon is, Minolta is, és csak azt tudom mondani hogy gép-gép. Az ember számít aki mögötte van és fogja. Oké hogy most a váltáskor nem Nikont választottam, de ennek nem érzelmi oka volt, egyszerűen csak ösztönösen döntöttem. Csodálatos képek születhetnek mindkét renszerrel. Nem kell meggyőzni egyik vagy másik előnyéről és hátrányáról, mert az egyik ebben jobb a másik meg abban. :) Na jó elárulom, azért a Canont választottam mert tulajdonképpen a használtpiacon kicsit olcsóbbak hozzá a dolgok, és ez számomra szempont volt. Az 50D engem meggyőzött a képminőségével, a kézreállóságával, és szeretném ezt használni ezen a kis esküvőfotózáson, ha mód lesz rá. De ha nem lesz vaku akkor elfogadom a segítséget mert az fontosabb hogy a barátomnak legyen néhány jó képe. Aztán majd megdumáljuk, hogyan hálálhatom meg neked. :)
Biztos túlságosan naiv vagyok .-)) de ez van. Abból indulok ki, hogy én vigyázok a mástól segítségként kapott dolgokra, feltételezem más is így van ezzel.
Azt tudom, hogy nem újdonsült versenyző vagy :-)
Ha netán elfogadod a segítséget, vasárnap rolanddal együtt tudunk prezentációt tartani a Nikon rendszer előnyéről a "másik" oldal ellenében :-))))