Köszi mindenkinek a hozzászólást, tegnap eldöntöttük, hogy nem vállaljuk be most ezt az utat. Talán maj később... Addig is olvasgatom, ti merre jártatok. Üdv. mindenkinek.
Az Aeroviva csinál olyan utat, hogy BKK-ból Bangkok Air visz tovább Samuira, ezért írtam ha így száll le az jó.
Ez így ebben a formában nem felel meg a valóságnak. A 2005/2006-os téli szezonban nem volt ilyen aeroviva-járat, csak Surat Thaniba érkező. Amikor még a Travel Service repülte az aerovivás utakat, akkor volt ilyen utoljára.
Külön charterjegyeket árultak az idén olyan lehetőséggel, hogyha a charterlánc utolsó járata utáni időpontban akart az utas visszaérkezni, akkor a visszautat a Bangkok Air/Thai Airways bonyolította USM-BKK, illetve HKT-BKK útvonalon, BKK-BUD viszonylatban pedig a rendes, menetrend szerinti Malév járatra volt érvényes a jegy.
Szerintem sem éri meg kivinni a kicsit, és titeket is akadályozni fog a különböző programok során. A gyereknek tuti, hogy még csak emlékképe sem lesz, hogy milyen csodálatos helyeken járt. (én Braziliába vittem ki a gyerekeket és ők sem emlékeznek sok mindenre, csak akkor ha visszanézik a videót pedig ők akkor 6-8 évesek voltak)
Nekem meg van a mail címe és fel is vettem már a kapcsolatot a kint élő ismerősömmel, de hátha te tudsz neki inkább segíteni, ha gondolom átküldöm priviben a mail címét.
Két nap óta filózok hozzászóljak-e, de most úgy döntöttem elmondom.
Semmiképpen nem javaslom a Budapest-Bangkok repülőútat egy 1 éves kisgyerekkel. legfőképpen a gyerek szempontjából nem.
1) A Budapest-bangkok távolság felnőttnek is embert próbáló táv. Gondoljátok végig mit él meg ebbeől egy 1 éves baba , kiszakítják a maga kis megszokott világából és egy szűk helyre beszorítva repülhet 12-13 órát. Közben a leszállás -felszállás a szervezetének nagyon megterhelő -felnőtt is könnyen kaphat mélyvénás trombozist, ha hajlama van rá.
2) Mire emlékszik a baba mindebből, vannak emlékei a thai útról. Nem semmi, mert ilyenkor még nem rögződnek tartós emlékképek.
3) Tudnak menni a szűlők kirándulni vele? szerintem erre a kérdésre is nem a válasz, mert akármiléyen kemény kiképzést kap is a kicsi, azért nem járhatók be olyan távolságok, illetve az ember nem enged meg magának annyit , mint ha gyerek nélkül menne. Arról már nem is beszélek, hogy Thaiföldön hasonlóan az afrikai, és a Közel-Keleti, ill. kis-ázsiai országokhoz, szerintem érdemes a napot kevés whiskyvel indítani fertőtlenítési célzattal. Kisgyerek ezt a módszert nem alkalmazhatja. Hiába tisták a szállodák tapasztalatom szerint is Thaiföldön, de más a mikroklima mások a baktériumok, vírusok, amikkel együtt élünk. Az 1 éves kisgyerek szervezete épp, hogy hozzászokott a magyar viszonyokhoz, nem igazán tud alkalmazkodni a délkelet-ázsiai viszonyokhoz. Had ne mondjam, hogy két éve Marokkóból hazatérve olyan vírus fertőzést kaptam, hogy 10 nap betegállományban voltam szabadság után, pedig nem vagyok egy beteges típus hálistennek. Az ügyeletes orvos azt mondta ez tipikus a más féle mikroklímára így reagált a szervezetem, pedig a RIU Tikida Dumas hotelben laktunk nem a kempingben.
Én biztos, hogy ha komolyan érlelném magamban a thai út tervét, először a gyerekorvossal beszélném meg a dolgot, de ennek az útnak nem indulnék neki ilyen pici babával. A mi a lánnyunkkal 10 év alatt csak Európában (Németország, Ausztria) voltunk, és 10 éves korában merészkedtünk ki vele először Afrikába.
Szóval ez csak egy vélemény, de én pont a gyerek érdekében nem mennék vel ilyen nagy távolságra - megkérném inkább a jó nagyszülőket a felügyeletre.
Hopp, nem gondoltam, hogy ekkor követ dobok a vízbe egy ártatlannak szánt hozzászólással.
Utazó36:
Nem akarok flame-et, de lehet, hogy a másik fórumon sem a bőrönd volt a baj, hanem a stílus. Elég régóta Indexezek és Törzsasztalozok, egy-két szúrás nem tántorít meg, úgyhogy engedelmed nélkül is maradok.
BonLaci:
Igen, köszi olvastam, s azt hiszem, már váltottunk is levelet. Biztos csak azért nem vagyok, mert az Ő levélcíme itt nem publikus. Az enyém nyílt, bárki megtalálhat rajta.
timcsi80:
Jó kérdés, de nem akarom hosszan untatni a publikumot. Vasárnap lesz a választások első fordulója - a nagykövetségen a magyar szavazás is ekkor lesz -, elég régóta mennek a felvonulások, tüntetések. Szerintem az ellenzék akciójába csöppentetek bele, mert akkor még csak ők akcióztak. Mostanában a Sanam Luangon volt minden este naggyűlés volt, egyik nap az ellenzék, a másik nap Taksin elnök hívei. Az ellenzék sárga színeket használ, piros feliratokkal - nem mellesleg ez a királyság hivatalos színe -, a miniszterelnököt támogatók pedig a fehér-kék összeállítást (a Thai Rak Thai párt színei a thai lobogóból). Az utóbbi napokban egyébként elözönlötték a várost, a Sanam Luang nem egy központi hely a mindennapi életben, ezért a hétvégén végigvonultak a Sukumvit úton, a Nemzeti Stadiontól az Emporiumig, tegnap este pedig 100 ezres naggyűlés volt a Siam Paragon előtt. El lehet képzelni, mekkora volt a dugó.
Hát hogy a hangulat milyen? Nehéz kérdés. Egyrészt a tévében is folyamatosan lehet látni, ahogy a szónokok kivörösödött nyakkal küldik Taksint melegebb éghajlatra. A felvonulásokon a legenyhébb grafika, ami Taksint Hitlerként ábrázolja. A szónokok dühét és kiabálását látva rögtön elfelejtjük az udvarias, előzékeny, toleráns thaiok mítoszát, akik ugye az útikönyvek szerint sosem mutatják ki mérgüket. A tömeg viszont alapvetően békés, nem túl veszélyes külföldiek számára sem egy ilyen tüntetés. Rendőri jelenlét azonban van, a hétvégi menetre a hírek szerint 20 ezer rendőr vigyázott.
---
Amikor azt írtam, nem vagyok turista, s valószínűleg sok mindent jobban tudtok nálam, akkor ennek semmi éle nem volt, komolyan gondolom. Nem tudok tanácsot adni Khao San Roaddal kapcsolatban, mert két év alatt háromszor jártam ott, akkor is csak barátokkal találkoztam. Természetesen nem is ajánlhatok utazási irodát Thaiföldi nyaraláshoz, mert azt se tudom, kik szerveznek ide utat.
Kicsi baba: ez is egy olyan téma, amihez nem értek, s abba nem szólok bele. Saját tapasztalatom nekem is csak annyi, hogy gyerektől és szülőtől függ, mekkora útra képesek elmenni. Volt, hogy a gyermek átaludt békésen egy Budapest - Bangkok út nagyrészét, de jártam úgy is, hogy a Budapest-London utat üvöltötte végig egy nem is csecsemő. Hozzáteszem, szülőként én sem érzem jól magam, ha a gyermekem miatt az egész repülő engem átkoz. Thaiföldön nem kell félni, a jobb szállodák jól felszereltek, ha pedig orvosra van szükség, akkor a bangkoki nemzetközi kórházak messze verik a magyar kórházakat. Saját tapasztalat.
Az Aeroviva csinál olyan utat, hogy BKK-ból Bangkok Air visz tovább Samuira, ezért írtam ha így száll le az jó. Nem árulják itthon az irodák becsapással az utakat, mindenki tudja, hogy Surat Thani nem Samui.
Ez egy utazási irodás topik, engem sem tűrtek meg a hátizsákoson amikor leírtam a bőrönd szót. Tehát a segítség nem arra irányult amire a kérdés fel lett téve.
Ha segíteni szeretnél akkor arra válaszolj, hogy:
1. Milyen utazási irodát ajánlasz Thaiföldi nyaraláshoz
2. Induljanak-e útra egy picibabával
Ha erre tudsz javaslatot szívesen várjuk, ha nem akkor köszönjük, hogy olvasod a topikunkat.
Olvastam, hogy kinnt élsz Bangkokban. Talán tudnál segíteni. Márciusban voltunk ott, és belecsöppentünk a Királyi Palota környékén egy jó nagy " felvonulás" félébe. Az emberek buszokkal érkeztek, és egy rettentő hosszú, ( kb 100m ) fehér lepedőszerűséget vittek, amin egy csomó aláírás volt. Mindenki nagyon kedves volt osztogattak zászlót, meg kaptunk egy olyan kitűzőt is, ami pinkrózsaszínű szívecske volt, kb 2 cm-s.
utána egy csomó thai emberen láttuk kitűzve.
Nem tudod véletlenül, hogy mibe csöppentünk? És ez a kítűzős dolog kinek a jele Thaiföldön? Arról hallotunk hogy az áprilisi választások miatt vannak tűntetések, de hogy most ott az ellenzék, vagy a kormánypártiak tűntettek az nem tudtuk eldönteni.
De az biztos hogy volt hangulat, szóval fantasztikus volt az egész, én még ilyen közelről soha nem láttam.
Eszem ágában sincs helyreigazítani senkit. Te ezt írtad: "Mi Aerovivával voltunk egy negatívum volt, hogy a Malév nem Samuin hanem Surat-Thanin szállt le és ez nagyon rossz volt, viszont ha Samuin száll le az nagyon jó."
Erre mindössze annyit jegyeztem meg, hogy Malév gép nem szállhat le Koh Samuin, a lentebb kifejtett okok miatt.
Mellesleg nagyon örülök, ha mindent olyan jól tudtok. Megjegyzem, nem vagyok turista, Bangkokban élek, így sok dolgot tényleg jobban tudhattok nálam. Én csak segíteni próbálok néhány infóval, persze nem erőszak a disznótor.
Koh Samui reptere a Bangkok Airways tulajdonában van, csak az ő repülőgépeik használják. Malév gép vagy egyéb charter ezért nem is mehet Koh Samuira. Ha otthon valamelyik utazási irodában valaki mást állít, akkor tájékozatlan vagy rosszindulatú. Nem korrekt úgy hirdetni egy utat, hogy közvetlenül Koh Samuira repülnek, kivéve persze ha a Bangkok Airways gépeit használják (mintha hallottam volna valami együttműködésről a Malév és a Bangkok Air között, de ez gondolom csak a menetrendszerinti járatra vonatkozott).
Mi úgy tapasztaltuk, hogy a hazautunkon velünk utazó baba elég rosszul viselte a hosszú repülőutat.
Ja, és egy kicsit önző módon megközelítve a dolgot, engem, mint egy-két sorral mögöttük ülő utast zavart, hogy nem tudtam pihenni, aludni az út során, mivel a baba a nemtetszését általában bömböléssel, sírással és egyéb hangeffektekkel fejezte ki.
Szia! Mi Aerovivával voltunk egy negatívum volt, hogy a Malév nem Samuin hanem Surat-Thanin szállt le és ez nagyon rossz volt, viszont ha Samuin száll le az nagyon jó. Ha Malév géppel mentek akkor Dubaiban leszáll és ott lehet mászkálni vásárolni a váróban 1 órát. Mi Samuin béreltünk egy suzuki kisterepjárót (klimás volt) és a sziget felét bejártuk. Van egy nagyon szép kisállatkert délen ahol vannak fókák is, ezt szerintem élveznétek. Sajnos amire figyelni kell, hogy ez hétfőn zárva van. Dönteni nektek kell. Nekem inkább hazafele volt gond a hosszú út, főleg itthon az átállás, de nem vagyunk egyformák.
Nagyon köszi, ezek szerint nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek ez megfordult a fejében. Konkrétumok még nincsenek, egyelőre még a keresési-dilemmázási fázisban vagyunk. Koh Samui szimpatikusnak tűnik, ha jól láttam, a repülőtérhez is közel van. Utazási irodát sem választottunk még, a Neckermannal viszont jó tapasztalataink vannak. Ti melyiket ajánlanátok? Az Aeroviváról mindenkinek pozitív volt a véleménye, ha jól láttam. Persze lehet, hogy a végén szép lassan lebeszéljük magunkat a hosszú útról. Olyan 12-14 órát számoltam, ez nagyon sok.
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Én is láttam februári thaiföldi utamon a repülőgépen több családot is pici babával. Szerintem sem lesz semmi gond. Thaiföldről egyébként is csak jót tudok mondani.
Szia! Sajnos nem forumoznak, én meg nem tudok róluk semmit. Azt tudom, hogy a repülőn sokat sétáltak vele amikor lehetett. Szerintem jól bírta 1 év körüli volt. Szerintem nyugodtan induljatok el az ország abszolut alkalmas nyaralásra gyerekkel. Nagyon jók a szállodákés tiszták. A repülő út kicsit hosszú, de a felét tuti végig fogja aludni. Merre mennétek és melyik irodával?
Ez jól hangzik. Nem emlékszel véletlenül, ki volt az? Szívesen megkérdezném, mik voltak a tapasztalataik. Nagyon szeretnénk Thaiföldön eltölteni egy hetet, de nem tudjuk, be merjük-e vállalni babával.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy pici (1 év körüli) babával volt-e valaki Thaiföldön? Mik voltak a tapasztalatok? Mennyire volt az utazás megterhelő? Bocs, ha ez a téma felmerült már korábban, ameddig eljutottam a keresésben, nem találtam erre vonatkozóan semmit. Köszi!
Én is idén februárban voltam először Thaiföldön és szintén Aerovivával. A szervezés tényleg klassz volt, minden Ok volt, de igaztatok van, tényleg drága. Viszont az ország annyira megtetszett, hogy remélhetőleg 1-2 hónapon belül vissza tudok menni, de akkor már egyénileg és majd lesz valami alapon próbálnék hosszabb időt ott eltölteni. Ismertek olyan magyarokat, akik esetleg Thaiföldön élnek/dolgoznak?
Hát végetért sajnos.. Csodálatos volt, feljthetetlen. itt szertném megköszönni mindenkinek a segítséget és tanácsokat .
Három óra késés után szerncsésen érkeztünk Bangkokba. A késést Ferihegyen sikerült összegyűjteni oka március 5-én a szakadó a hóban, ami már önmagában is baromi rossz vicc a Malévos csapat természetesen melyik gépnek, na melyiknek jégtelenítse utolsónak a szárnyát, hát persze, hogy a bangkoki gépét. Többen örjöngtek, többen házi pálinkával múlatták a zord időt. Végre 3/4 5 után du. felszálltunk. Dubaig ledolgoztunk egy óra kését, és ki is szállhatunk. Tisztesség becsület arab barátainknak nem egész 40 perc után villogott, hogy visszaszállás a Malév gépre Bangkok felé. Magyar idő szerint hajnali 3/4 5kor érkezés Bangokokba. kevés alvás után, és baromi fáradtan ugyan , de nem tudtunk lefeküdni, úgy hogy szállás elfoglalása után fél órával már taxiban ültünk (előre kialkudott árért ) és irány az Asia tours irodája, akikkel leleveleztem itthonról egy Ayutthyai egésznapos kirándulást 1800 Baht/fő és ha már benne voltunk egy esti vacsora hajó a Chao Prahyán 1000 Baht/fő. Befizetés után vissza taxi a szállodába. Délután Emporium bevásárló központ+ környék. Vacsora a Bon Lacinak, által ajánlott Honey Houseban ott volt a fényképen látható pincér. A vacsora szuper volt, ezer köszönet Laci.
Kedd reggel irány a város sky train majd expressz hajó, megint csak ezer köszönet Bon Lacinak az útvonal ajánlatért. Grand Palace két egyenruhás próbálta beadni a zárva van mesét thaijos mosollyal hagytuk ot őket a fenébe, de azért megköszöntük a "segítséget". majd Vat Pho. Utána halál fáradtan a Márványtempolmot csak a hajóról néztük meg, na majd legközelebb...
hazafelé a már ismert úton....
Este vacsorahajó szuper közben nagyon örültem, hogy 49 USD helyett 1000 bahtért sikerült abszolválni a feladatot.
Másnap kora reggel Ayutthaya helyi utazási irodával Nyári Palota, régi sziám főváros (világ örökség része) nagyon szép oda reggel busszal, vissza délután hajóval svédasztalos ebéd.
Másnap reggel irány Phuket . Csoda szép. Hála Pistiés andinak természetesen nem az Aerovivával kirándultunk, hanem a helyi utazási irodával, sziget felfedező túra privát kisérővel személyautóval ebéddel 1500 baht+James Bond túra Phang nga nemzeti park Majmok temploma elefánt trekking (ezt elhagytam volna életemben nem féltem még úgy, mint az elefánt hátán) ebéddel 1000 Baht (kedvezménye ár másik kirándulásokra tekintettel) PhiPhi sziget spedd boat-tal ebéddel 1200 Baht. Jót mosolyogtam közben magamban az Aeroviva idegenvezetőjének ajánlatán James Bond túra majmok temploma long tail boat ebéd és elefánt trekking nélkül, magyarul fél napos James Bond a kinti irodánál induló ár 800 baht Aerovaiva 99 USD. A viccnek is van határa nem??
Száz szónak is egy a vége az Aeroviva szervezése elhelyezése és minden szuper volt, kivéve a kirándulások, de hát nekik is kell egy kis haszon ugye??
És Végül , de a legfontosabb EZER KÖSZÖNET MINDEN FORUMÓZÓNAK, MERT A TANÁCSAITOKKAL ÉS SEGÍTSÉGETEKKEL SIKERÜLHETETT ÍGY AZ UTUNK.
Ma erkeztunk Thaiföldröl - 3 nap Bangkok és 11 éj Koh Samui, mi utazasi irodával voltunk, nem bántuk meg igazából, nagyon elégedettek vagyunk mindennel. Fantasztikus időnk volt, kár volt hagynom rémisztgetni magam, egy szem eső sem esett...
Bangkokban tudom ajánlani a Hotel Amari Atriumot, nagyon szép, nagyon kedvesek, ingyenes wireless internet, fantasztikus reggeli. Koh Samui-on a Central Samui Village-ben voltunk, ez is nagyon jó választásnak bizonyult minden téren, nagyon segitőkészek voltak, mindent megtettek értünk. Sokszor egyedül voltunk a poolokban es a tengerparton - pedig többnyire az összes bungi ki volt adva... és ez nászutasoknál nagyon számit....:-)))), ez a szálloda meglehetősen dél-keleten van, csupa pihi, csupa relax. Naponta 5x indul ingyenes shuttle bus a chaweng-i partnerhotelhez, Central Samui Beach Resort-hoz, ez is gyönyörű, mindent használhattunk ingyen.
Aki kérdezte a nászutat Thaiföldre augusztusban, sztem nem kell izgulni, csak min. 2 hétre menni. Kolleganőmék voltak 2 éve, most is nyárra tervezik. Samui-on voltak, esett néhányszor rövid ideig az eső, de abszolút élvezhető volt.
Full Moon Party - nem olyan veszélyes, mint ahogy beharangozták, de nem is olyan nagy szám, sajnos a zene nagyon nem volt jó szerintünk, pedig mi kedveljük a stilust. De legalább ott találkoztunk kedves fórumosokkal - Crazy Angeloval és a barátjával :-))))
Ha bárkinek tudok valamiben segiteni, akkor csak szóljon.