Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.08 0 0 467

Gondolhatod, hogy nem lábrázásból megyek le egyedül téblábolni az alagsorba...szeretnék fejlődni, komolyan is veszem, de csak egy bizonyos szintig! Attól még, hogy nem edzek kitüntetett figyelemmel minden egyes izomcsoportot, vehetem komolyan a testedzést-a saját szintemen.

Amúgy Dorien meglátását is átgondoltam (a röhejességről), vissza is keresgéltem, hogy Ő mit mivel párosít! Találtam is jó ötleteket! 

Csinált Hát-Váll programot. Én arra gondoltam, hogy ehhez hasonlóan lesz egy HÁT-VÁLL-TRICEPSZ napom, meg egy MELL-BICEPSZ-(HAS) napom.

Ezeket cserélgetem.

Hé + Szo -- HátVállTri, Sze--MellBicHas; aztán Hé + Szo MellBicHas, Sze -- HátVállTri

Izmonként 2-3 fajta gyakorlattal.

Mit szólsz?

PS: :-) az 50 kilóhoz csak annyit, hogy én nem sokkal vagyok felette a fekvenyomásomat illetően-most még... :-((((((( PEDIG NEM LAZÁZOK! :-D

Előzmény: Ayreon (466)
Ayreon Creative Commons License 2006.05.08 0 0 466

Na azért félre ne érts, én komolyan veszem az edzést.

Sokszor látok srácokat lejönni, 50 kilók alatt lazázni, beszélgetni, pultot támasztani, téblábolni. Az ilyet nem szeretem, csak feleslegesen szúrja el az idejét. Ha valaki csinálja csinálja rendesen, az más, hogy igazából nincs tétje nálam én csak magamnak eddzek, mint szerintem itt még sokan.

Előzmény: Törölt nick (465)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.08 0 0 465

AMúgy tetszik a hozzáállásod, valami hasonlóféle az enyém is, tény, hogy kisebb beleadással (nálam a kosárlabda az első!).

De méregetni én sem méregetem magam. Max a súlyomat. :-)

Nem biztos, hogy csak a "VAGY ELVAKULTAN, MINDENT EZ ALÁ RENDELVE, VAGY SEHOGY"- elv szerint kell ezt csinálni...

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.08 0 0 464

Ó be jó, hogy ezt írod!

A helyzet ugyanis az, hogy mióta a legutóbbi 3 hétben csak heti 1x, ma (hétfőnként) edzek mellre, félek, hogy nem jut elég idő rá, és "túlpiheni" magát, tehát nem fog fejlődni. De így akkor átalakítom a napi gyakorlatokat!

Akkor jól értem, hogy Nálad úgyszólván A és B heti edzés létezik, ugye? Egyik héten a  mell-has-tricepsz van két napon, a másik héten a másik adag esik két napra!

:-)

Előzmény: Ayreon (463)
Ayreon Creative Commons License 2006.05.08 0 0 463

Persze, hogy eleget.

Ha a lehetőségekhez mérten jól alszol, és, ha kihagysz 48 órát simán edzhetsz ismét ugyanarra az izomcsoportra.

Előzmény: Törölt nick (462)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.08 0 0 462

Akkor van olyan, amikor egy héten 2-szer is csinálsz mondjuk mell-has-tricepszet? Pl. hétfőn, aztán pénteken is?

Eleget pihennek az izmaid?

ÜDV!

Előzmény: Ayreon (459)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.08 0 0 461

Úgy látom nincs jó napod, Dorien.

Azért köszi.

Szia

Előzmény: Dorien (460)
Dorien Creative Commons License 2006.05.08 0 0 460
Ne aggódj, a te hozzáállásoddal tökmindegy, mit mivel edzel. :)
Egy nap csak bicepsz, másik nap meg mell-hát... számomra enyhén röhejes. :)
Csak nézd meg, mekkora izomcsoportok ezek.
Előzmény: Törölt nick (457)
Ayreon Creative Commons License 2006.05.08 0 0 459

:D Nem. Én épp most jöttem edzésből.

Én Mell-has-tricepsz és Hát-bicepsz-váll napokat tartok. Az előbbi napon a mellezés mellett lábazok is. Egy héten 3x megyek, tehát van olyan hét amikor a mellemet fingatom ki, van olyan amikor a hátamat és persze a többi izmot. Néha hát-váll-picepsz van, akkor a vállam kap nagyobb terhetlést,mert még nem vagyok annyira elfáradva.

Röviden ennyi.

Én nem eszek táplálékkiegészítőt, és gyakrolatilag minndent megeszek kivéve a kenyeret és lehetőleg a tésztákat. Kenyeret sosem eszek. Rengeteg zölséget, gyümölcsöt, húsokat zöldségkötettel, rizzsel, sok vizet, halat, tejet-tejterméket, pl. sovány sajtokat.

Kalóriákat nem számolgatok, bicepsz körméretet nem mérek, ugyanis én azért edzzek, mert nekem jól esik. Szerencsére jó az alkatom, így egész jól fejlődök, de nekem az egészben az edzés után kellemes érzés a lényeg, és az, hogy látom a tükörben, hogy ha megfeszítem a karom, hogy nem egy rakás puding van ott összehordva. Ennyi.

Mirrmurr Creative Commons License 2006.05.08 0 0 458

Hasat eddz mindig! Egyrészt könnyebb a szerveknek (úgy is mondhatjuk, hogy könnyebben megy a szarás:)), javítja tartásod, másrészt ha elhanyagolod, majd 30 év fölött kezded szidni magad, hogy. És nem csak hasra hízik az ember, hanem deréktájra vagy seggtájékra, combra, és aztán majd nem győzöd futni a kilométereket, hogy leadd a felesleget. Meg hülyén is néz ki, hogy lóg a bendő. Még ha valaki jól is nézne ki, a dülledő pocak tök kiábrándító.

Én 31 vagyok, és hidd el, hogy 30 fölött marha gyorsan el tud szaladni a ló, szóval jobb a megelőzés. Szerencsére én még kitartok:)

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.08 0 0 457

Pfú, úgy látom, ütköznek a vélemények.

Az eredeti képletről viszont nem írtatok se rosszat, se jót. 

Tehát a MELL-HÁT és TRIC-VÁLL együttesről.

A bicepszre azért lesz egy teljes edzésem, mert -megfogadva Béci tanácsát- akarok csinálni 3 fajta gyakorlatot is (kétkezessel, egykezessel és a "koncentráltat") éd sajnos 4 gyakorlatnál többre egyszerűen nincs időm.

Béci, tuti leszólsz majd érte, de én lábra nem edzek, így azt nem tudom párokba rakni. A hasamra tudom, hogy ráférne, de felülni útálok, és szerencsémre nem vagyok hasra hízékony, úgyhogy csak úgy "elvagyok" vele. ;-)

Mindenesetre ma CSAK bicepsz, szerdáig meg még várom a véleményeket.

Ayeron, Threepwood, Ti a súly alatt maradtatok? :-DD

BBéci Creative Commons License 2006.05.08 0 0 456
 A bicepsz + hát semiképp nem javasolt, mert a hátazásnál is dolgoznak a karhajlító izmok. Tricepsz + hát,  mell + has, bicepsz + láb, váll + has az én edzésprogramom. Szerintem bevált.
Mirrmurr Creative Commons License 2006.05.08 0 0 455

Amit nem nagyon ajánlok: mell + váll. A bicepsz önmagában OK, de szerintem nem akkora izom, hogy csak arra figyelj egy edzés alkalmával. Ha a háttal rakod egybe, akkor hátazás alkalmával már be is melegítetted, azért jó. Ha meg a mellel, akkor tudsz csinálni egy komplett bicepszezést.

A nagyobb izomcsoportokat érdemesebb önállóan edzeni, de isten igazából én csak a lábat szoktam külön napra hagyni, minden mást párosítok. És a párokat is cserélgetem, hol mell-hát, hol mell-bicepsz, mell-tricepsz, néha hát-bicepsz, máskor hát-tricepsz.

Ahogy kedvem és bioritmusom diktálja.

Előzmény: Törölt nick (453)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.05.08 0 0 454

Ú, de megkívántam a szalonnás tojást! Amúgy én is megeszek mindent. Egyszerűen a mértéket kell megtartani, mindent lehet enni. Aki alkatilag olyan, az persze figyeljen oda, de alapesetben szerintem ami természetes, legyen az zsír, szalonna, fehér kenyér, az jöhet.

Előzmény: BBéci (451)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.07 0 0 453

Hi!

Biztos mindenki gyúr, mint nagyanyám a tésztát, azért nem ír senki.

No, azért van itt valami: melyik a legjobb párosítás az alábbi 4 testrész edzése közül?

MELL; TRICEPSZ; HÁT; VÁLL ??

Amiért kérdezem: ezeket a gyakorlatokat szeretném két napra szétosztani. A bicepszre egy teljes napot hagyok, akkor csak azt fogok edzeni.

Az én tippem:

MELL + HÁT

VÁLL + TRICEPSZ

Mit gondoltok?

ÜDV!

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.06 0 0 452
Akkor Neked szerencsés alkatod van, én ilyen kajáktól nagyon elkezdek hízni, pedig rendesen edzek heti 4-szer én is. Na húzok is mert ma hát-tricepsz lesz, aztán már el vagyok késve. Üdv
Előzmény: BBéci (451)
BBéci Creative Commons License 2006.05.06 0 0 451
 A diétázást sosem próbáltam, mostanában is megeszem mindent amit szeretek: körömpörkölt, töpörtyű, szalonnás rántotta, ráadásul a sört is kedvelem, viszont nem zabálok. A jó kondíció megtartása és a hiúság vezérel, sokkal jobban érzem magam, ha heti 4-5 nap edzek, mintha kétkapura tunyulnék.
Előzmény: Törölt nick (450)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.06 0 0 450

Fú basszus gratulálok, bárcsak így néznék ki 48 évesen! (addig még van 19 évem remélem addig valami lesz :D)

Lassan befejezem én is az ún. "tömegelést". Mostanra megvalósult egy célom amit kitűztem 110-be tudok 6-ot nyomni az utolsó sorozatban. (piramisban nyomom) Közeledik a diéta ideje, ahol is nem tűzök ki borzalmas célokat, de szeretném olyan 12%-ra levinni a testzsíromat, a jelenlegi 15%-ról, minél kevesebb izomvesztéssel (most 97,5kg vagyok reggel üresen). Szinte teljesen beálltam a tiszta kajálásra az utóbbi egy-két hónapban, szóval csak a szénhidrát mennyiségén kell csökkentenem. Először 200gr-ra csökkentem aztán meglátom mi lesz, ha szükséges tovább, ha nem nem. Mivel az első diétám lesz, ezért lehet elbaszom, de most az nem is lényeges, csak hogy kitapasztaljam, hogy a szervezetem hogyan reagál a dolgokra. Még csak egy éve edzek (előtte bokszoltam) de úgy érzem a tömegnövelést sikerült kitapasztalnom, sajnos a lassú anyagcserém miatt, kb 350gr szénhidrát az amitől még növögetek, de nem vészesen zsírosodok. 400gr felett már kezdtem átmenni disznóba :) pedig van olyan haver aki a duplájától sem zsírosodik, dehát egyén függő ez is. Hát ennyi, bár gondolom senkit nem érdekel :) azért üdv mindenkinek

Előzmény: BBéci (433)
BBéci Creative Commons License 2006.05.06 0 0 449

180-181 cm magas vagyok, a súlyom 81-82 kg. 7 éve pár hónapig 85-86 voltam, de akkor vadul tömeget növeltem.

Az edzés biztosan meg fog látszani rajtad, ha némi fehérje turmixot iszol, az még jobb lesz!

Előzmény: Törölt nick (447)
Dorien Creative Commons License 2006.05.05 0 0 448
Én is ilyen felszereléssel edzek mellre, karra.
A hát végett terembe megyek, mert azt nem tudom itthon rendesen edzeni. Hozzá teszem a vállat, a nyakból nyomás sokkal biztonságosabb nekem vállgépen.
A lábedzést mostanában hanyagolom, viszont heti 2-3 alkalommal futok 5-6 km-t.
Előzmény: Törölt nick (447)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.05 0 0 447

Valóban nem, mindössze egy fekbaddal, egy kétkezes és két egykezes sulyzóval edzek. Bár mondtátok, hogy ezekkel szinte mindent meg lehet csinálni.Azóta már jóval alaposabban átböngésztem a bodybuilder.hu-t és rájöttem, hogy igazatok volt.

Mindenesetre én maradok az ohne alles módszernél, úgy vagyok vele, hogy azért valami csak meglátszii majd az edzésekből!

Amúgy BBéci, megkérdezhetem, hogy Neked milyen méreteid vannak (súly, magasság)? A képen nem látszol olyan nagyon nagytestűnek, úgy értem, alkatilag!

SZIASZTOK

Előzmény: BBéci (445)
Dorien Creative Commons License 2006.05.05 0 0 446
Jól van, de ha nem edzel egy izmot, akkor akár MyoMaxot is ihatsz minden nap, az nem fog nőni. Edzés után egy jó fehérjeturmix szőlőcukorral meg napi 1 multivitamin szerintem bőven elég akárkinek, aki nem versenyezni akar. A kaja, edzés és pihenés a lényeg, ezeket nem lehet megkerülni.
Előzmény: BBéci (445)
BBéci Creative Commons License 2006.05.04 0 0 445
 A 80-as évek elején én is a Sportrobit ittam turmixként, elég tré volt az íze, állaga.  Testalkattól is függ, éppen ezért javasoltam vékonyka felépítésű sporttársunknak a táplálékkiegészítőket. Ráadásul neki nem áll rendelkezésére hiánytalan gép és súlyzópark.
Előzmény: Dorien (442)
Dorien Creative Commons License 2006.05.04 0 0 444
Felületesen olvastad. :)
Előzmény: Mirrmurr (443)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.05.04 0 0 443
Elolvastam. Ebben éppen nem volt benne az, hogy csak a nokedli meg a rántott hús. Meg a havi másfél millió...
Előzmény: Dorien (442)
Dorien Creative Commons License 2006.05.04 0 0 442
Az ő idejében egyedül a Sportrobi nevezetű akármi volt kapható.

Beszélgetés Kiss Jenő Mr. Univerzummal

De nekem is vannak ismerőseim, akik nem használnak tápkiegészítőket és mégis szépen fejlődnek. Tápkieggel könnyebb a fejlődés, de nem kell túlmisztifikálni a dolgot. Az edzés, kajálás, pihenés helyes egyensúlya a lényeg. Én 2 adag Cytogen Whey Pro-t iszok edzés után egy kis szőlőcukorral és kész.
Előzmény: Mirrmurr (441)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.05.04 0 0 441
Pusztán kajálással, semmi táplálék-kiegészítővel?
Előzmény: Dorien (440)
Dorien Creative Commons License 2006.05.04 0 0 440
Kiss Jenőnek mégis sikerült.
Előzmény: BBéci (439)
BBéci Creative Commons License 2006.05.03 0 0 439

A tiszta aminosav nem befolyásolja az inzulin hatását, de konzultálj orvossal!

A táplálékkiegészítők legnagyobb része nem mesterséges, hanem valaminek a kivonata, mint például a tejsavó fehérje.

Egyszerűen nem lehet annyi fehérjét megzabálni, amennyi az izomnövekedéshez szükséges. Vagy ha mégis megpróbálod, akkor pókhasad nő tőle. Testsúlykilogrammonként 2 g fehérjét kellene enned. Tudod mekkora halom kajából jön össze ennyi?

Előzmény: Törölt nick (437)
BBéci Creative Commons License 2006.05.03 0 0 438
 Ha Chainie is mázsás fickó lenne, nem javasolnék neki kiegészítőket. Neki feltétlenül szüksége van valami löketre.
Előzmény: Ayreon (435)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!