Igen a Hajdúságot is szépen megszórta most,a csapadéktérképeken is szépen látszik.És a Hajdúságon belül,ha megkérdezhetem melyik városból észlelsz?És jó lesz ha tudsz pontos adatokat mondani!:)Itt az mezőgazdasági boltban,már 800Ft-ért lehet kapni ilyen zöld színű csapadékmérőt,ami 33mm-ig mér.
Egyébként milyen vihar volt az??Csak azért,mert nagyot nevetek,mert az összes Budapesti észelelő akit ismerek ugyan így írta mint Te,hogy majd ki esett az ágyból akkorát dörgött!Pedig nagy Budapest és olyan sok villám nem lehetett,hogy mindenkinél olyan közel csapjon be!Jó kis vihar lehetett.
Internet szűke miatt nem tudtam jelentkezni ezen a nagy esős héten sajnos.Szóval örülök,hogy végre mindenütt sok eső esett!Utoljára Szegeden vasárnap délután voltam,és Szentesre vasárnap 19:30-kor érkezdtem.Na de!Ekkor kezdődött Szentesen az év legjobb vihara!!20h-ra nagyon sűrűn villámlott ny és dny felé és az áramlás dny-i volt így tudtam,hogy lesz "valami".És nagyon sokat villámlott ezek égtájak felé,másodpercenként,nagyon élvezetes volt.És 20:20-kor megjött az eső!De úgy,hogy a látótávolság 50m-re csökkent és kb 10perc alatt 15mm jött le.20:30-kor közeli dörgések is voltak,de aláfestésnek folyamatos morajlás volt,mert igazából nem érintette teljesen Szentest,hanem é-ra vonult el a java.És ezért Csongrád városában sokkal több esőt is adott,meg jégeső is volt ott ahogy mondták.21h-ra márcsak kelet felé villámlott,és kiderült az ég szinte.Éjfélkor pedig arra ébredek,hogy esik az eső...és egész delelőttig esett és 24mm esett.Ezután eljött a kedd este és 20h-kor elkezdett esni az eső és egész szerda délig!Újabb 28mm eső esett.így Szentesen ezen a héten hozzávetőlegesen 67mm eső esett.Nos és most értem haza Szegedre.Itt a vasárnap esti zivatar nem érintett,semmi nem esett,de 16mm esett hétfő reggelig azt éjszakai csendes esőből, azután a szerdai csapadékból itt 26mm esett és tegnap csütörtökön 3mm esett még, így ezen a héten nálam "csak" 45mm eső volt,és ha hozzáadom az előtte levő 4.5mm-t akkor az Októberi csapadékmennyiség 49.5mm!:))
Fogok venni én is egy mérőedényt! Most biztosan győztünk volna itt a Hajdúságban,csak hát nem tudom mennyi esett,de nagyon sok az biztos.
Vasárnap kéményt raktak a kőművesek nálunk és attól kezdve az eső is beindult, tegnap este hagyta abba.
Amíg M.Libus nincs itt,vezetek,mert 30mm esett tegnap óta!Kizöldült még a kutyasz. is.Elkezdtek hajtani a cserjék,jót tenne egy kis fagy.Hogy készülnek így a télre.Bezzeg tavasszal nem tudott esni.Nagy vihar erre nem volt,csak a szél,az fúúj nagyon.
Micsoda vihar volt tegnap este óta többször is az éjjel!Fél háromkor majd' kiestem az ágyból, akkorát durrant!Szakadt, mint a fene.
Hurrikánferkó!Írjál 20,5mm-t Budapest keleti széléhez!
Tegnap 6 mm esett nálunk estig. Keleten, észak-keleten villámlott folyamatosan, aztán nyugatról nagy fekete felhők jöttek, egész éjjel esett, reggelre kb. 12 mm gyűlt össze. Végre sár volt, még 1/2 6-kor is esett szaporán, akkor jöttünk el. Pesten már süt a Nap, csak a szél süvít.
Jó lenne még egy kis meleg a gombáknak. Pár őzlábat láttam csak.
A péntek-szombat-vasárnap együtt Budapest Mátyásföld:10mm.Szombat este villámlás is volt.
Ma összeadtam az idei esőket.Igaz ugyan, hogy az első hármat nem mértem, mert féltettem az edényt a fagyoktól, azok saccra együtt olyan 30mm lehettek.Mértem eddig 126-ot.Összesen legyen mondjuk 160mm, hóveszte óta.A hó 50centi volt összesen, az mennyi lehet vízben?50mm?
Mert akkor eddig idén 210mm-nél tartunk.Azért ez nem túl sok, ha figyelembe vesszük, hogy éves szinten 400-450mm-nek kéne lennie.
Pláne, hogy a hóból szinte semmi nem ment be a földbe, mert a napon, hidegben hetek alatt olvadt el, és a szél vitte el a nagyját.
M.Libus egyáltalán nem utállak,sőt!Pláne esett ma 10mm,tíz mm.És még dörög,villámlik./Jut eszembe,hogy nincs szünetmentesem./
Endru,lehet kapni gazdaboltszerűben esőmérőt,kb.1400Ft a legegyszerűbb,de ez elfagy legtöbbször,egynyári.
Jaj,de jó,hogy esik!
Eső eddig összesen 4mm esett , .
Most naplementekor viszont gyönyörü felhők
repkedtek felettünk .
Ugy nézett ki , hogy észak felé nagy
eső eshetett.
Égzengés , meg villámlás is volt , eső
persze semmi.
Meg persze gratulálni is akarok,de lehez ez már túl "általános"?:)Sopronban 48mm a két nap.Szépen elmosott akkor Téged,NEHOGY elköltözz arról az aranyat érő településről!!
Nem megmondtam Neked,hogy sok eső lesz?És én még keveset is írtam akkor 1-én,mert 30-50mm-t írtam,de úgylátszik,kevés volt az intervallum!:)
Mostmár csak ide kéne,hogy jöjjön Szarvason is nagyon szomorúek az emberek,ez tiszta elátkozás,nem igaz,hogy még mindig a téli bőségünkért senyvedünk??Itt ma 0.5mm a tegnapiva negyütt 4.5mm.
Csak nagyon óvatosan, szinte lábujjhegyen merem megírni, hogy itt a két nap alatt 68 mm esett...
Tudom, hogy utáltok érte, bocs...:)Ja, és végül volt zivatar, szombaton reggel arra ébredtem...
Szombathelyen az Arborétumot félig elöntötte a víz, alig lehet benne közlekedni.
Már megint csupa sár lett a kerti cipőm...:)
Jelentem Sopronban éjfél óta elérték a 31mm-t!És azt mondja nekem a soproni észlelő,hogy unja az időt!...Hát ebből is látszik,hogy elvannak már kényeztetve a sok esőtől,mert én itt esekedek és még 1mm se esett le ma.S ha összeadjuk a teganpi és azelőtti csapadékot Sopronba akkor 43mm ott az Októberi mennyiség eddig!Nálam 4.5mm!
Kelet Mo-t már megint nem érintette a csapadék!!:((Nem igaz,nálam a tegnapi él még a 4mm,mert ma éjszaka csak 0.2mm esett holott,Szombathelyen 23mm és ha a tegnapit hozzáadjuk akkor ott 30mm az elmúlt 24h-ban,akkor Pécsen 16mm ma éjszaka ugyanígy Siófok is 16mm,de Szeged 0.2mm keletebbre meg még ennyi se!:((Magyarlibánál már sok gomba lehet ennyi eső után.Ja és Zalaegerszeg 35mm az elmúlt 24h alatt!
Kár volt előre inni medvebőrére,mert 0,5mm esett összesen.Délután is csöpögött,de meg sem néztem még,nem sok lehet.A tüzet nem oltotta el a kertben.Brü-hü-hü.Rádásul a lottó 5-ös sem a miénk.
Magyarlibus,ne vidd a padlásra a slagot,postázzd ide!
Zivatar van, mostmár elvonulóban,de csak 2mm esett.Jön az utánpótlás ny felől.Nem is hittem volna,hogy látok villámot és hallok dörgést még ebben az évben.Amúgy meg hazazavart a munkából,pedig elég jó órabérben voltam...
Pedig Szombathely és környékén volt zivatar elég intenzyv esővel,mostmár Sopronban is esik az eső.Nyíregyháza meg úszik!!15mm azóta mióta beírtam,hogy zivatar van ott,de ott is vége.Itt még száraz minden,de ami késik nem múlik,ez mégcsak az elő ízelítő az igazi csapadék majd vasárnap jön.
Hát, itt csak eseget, de zivatarnak nyoma sincs. Esetleg Sopron környékén? De azért ez is öröm...:)
Tozatu: olyan nem jó erre gondolni, pedig a lassan tényleg elkezdhetjük a cuccolást befelé...
A zöld hosszú izé nem kelt el, lassan annak is helyet kell keresnem a padláson...
A fagytól szerintem még nem kell tartanod egyenlőre.Én pl Novemberig nem remélek fagyot itt Szegeden,de pl a Mátrában már volt is fagy,de az a domborzat és a völgy hatása miatti inverzió következménye.
Azta!Ez nem semmi már esik nálad?
Magyarlibánál meg már zivatar van!!Nyíregyházáról is villámlást,dörgést jelentenek!Én már atzhittem,nem lesz Mo-n zivatar.