Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
A kését leszarom. Megértem, hiszen a közlekedést nem lehet tervezni. DE A sietést azt kurvára nem díjazom. Amikor van idő és lehetősség, akkor tessék pihenni a megállóban és nem hajtani, hogy hosszabb legyen a fordulós szünet!
31-esen vasárnap délután van olyan időszak, amikor 4-5 busz is teljesen tömve van...
A HV-nál is voltak késések, nem is kicsik, de erről aligha a szolgáltató tehet...Hatalmas dugók vannak... Európában több helyen ütemezett menetrend van, de ennek feltétele az, hogy kiszámítható legyen a menetidő... Mivel nálunk nincs buszsáv, csúcsidőben nagyon nehéz...
A menetidők nagyon sok helyen szűkre vannak szabva, és folyamatosan nyomni kell a buszoknak a gázt... A szóló buszokban is a csuklós motorja dolgozik, igaz kicsit korlátozva, de így is nagyon jó menettulajdonságokkal bír.
Azt viszont jól látod, hogy a sofőrök nagyrésze leszarja az utastájékoztatót, néhányuk pedig szabotálja a hangot...
Nos nem egyenként válaszolok, hanem vegyes salátában mindenkinek.
Menetrend: Hogy lehet az, hogy amíg a volán szolgáltatott (nem mintha szerettem volna őket), addig legalább ha x időre kimentem a buszhoz, akkor nagyon kevés kivétellel ott volt. Most, hol előbb jön, hol később. Semmi rendszer nincs. Ma pl. a 3-as trolinak 8:16-kor kellett volna indulni a Segnerről. Hát 8:13-kor úgy húzott le mint a kis angyal... Na és kedves nagyokosok, hogy van az, hogy vasárnap késő du. a 31-es járat két megálló alatt 6 perc késést szed össze? Ugyanabban az időben az említett 34-es pedig 44 helyett már 36-kor a megállóban volt. Hogy van az, hogy nyugati országokban, ha időtöbblet van, akkor addig várakozik a jármű a megállóban amíg el nem jön az indulási idő, vagy oda nem ér egy másik járat a megállóba?
"Ha az elsőajtózásra gondolsz, akkor azért, mert így könyebb az ellenőrzés." Nem, az első félajtózásra. Egy nehezebben mozgó (ráadásul kicsit húsosabb néninek) nehezebb a felszállás, de ez igaz az idősebb emberek, vagy a terhes nőkre is. Mivel a DKV alkalmazza a sofőröket, ezért NEKI KELL BETARTATNI ezeket! Vagy mindegyik legyen félajtós, vagy egyik sem. Most arról szól a történet, hogy a sofőr elvtárs kénye kedve szerint vagy nyit vagy nem. Na erről kellene leszoktatni őket. Ha meg fázik öltözzön fel (nagyon sokszor látok ingujban vezetni sofőröket).
Másik, bevezették a bérletmutogatást. ÓÓÓÓ nagyon jó, szorgalmasan mutogatom, de csak egy-két üdítő kivétel van aki biccent, vagy megköszöni, a többi rá sem bagózik. Na ez is érdekes.
"Azért, mert tartani akarják a menetidőt és ezeknek a buszoknak a gyorsulása vetekszik a személyautókéval." Akkor miért van, hogy kevés kivétel normálisan vezet? Pl. nagyon sokszor tapasztalom, hogy indokolatlan piros lámpa ellenére is nyomják, és a végén pedig nagyot fékez. Nem fogadom el, hogy sietnek a menetrend miatt, a fentebb leírt tapasztalatok miatt. Miért van az, hogy a kollégám közepes teljesítményű járművével lakott területen nem tudott megelőzni egy járatot? Biztos nagyon sietett, de ennyire? Hova?
A sokat szidott IK-sokkal jobban átjárhatóak voltak, hiába volt hidegebb, még akkor is kellemesebb volt, mint dög melegben utazni. A páratartalom nagyon függ az időjárástól is, az nem kritizálhatom, azt viszont igen, hogy közepesen felöltözve (mert előtte távolságot kell gyalogolni a megállóig) felszállok a buszra, és két percen belül kiver a víz? Sajnos nem elegendő cipzárazni, nem segít. Valamit tömegben nem igazán lehet megtenni, ha kapaszkodnom is kell(ene).
A 35S story a Dobozin történt meg. Mivel az utastájékoztató nem működik, ezért a buszon fingom sem volt, hogy időközben már nem azon a járaton utazom. Annyit megtehetett volna a sofőr, ha tudja, hogy szar a rendszer (még pedig tudja) akkor azért van előtte egy miki, hogy belevartyogja. Nem?
Fikázás: ez nem fikázás, hanem tények.
"A sofőr kell szidni nem a DKV-t luxus elindulni időben sajnos, de ez igy volt már volnáos időben is. " A DKV alkalmazottai, nekik pedig a DKV által előírt módon kell közlekedni. Legközelebb ezzel az analógiával szidjad a benzinkútkezelőt, hogy drága az üzemanyag. Na kb annyi értelme van, ha a sofőrnek pofázok.
"Valószinüleg nem láttad első heteket, akkor nagyon rossz volt :) most már egyre jobban működnek! " Ha ez az egyre jobb, katasztrófa. Én azt gyanítom, hogy egyes sofőrt zavarja és szabotálja. Miért van az, hogy manapság csak néhány buszon hallható a hangos tájékoztatás, a monitorok általában mennek... ha mennek...
Az a baj, hogy a régiből is egy szeletet láttam, és nagyon szerettem ezekben a hónapokban, alig volt kifogásom. Most is csak egy szeletet látok és egyre rosszabb. Azon gondolkodom, hogy a következő hónapban nem is veszek bérletet inkább egy meleg síruhát és biciklivel járok...
Egyértelműen látszik, hogy a járművezetőket kell megregulázni. Sok esetben kényük kedvük és kényelmük szerint történik sok dolog. Amíg a DKV nem követeli meg (nem ellenőrzi és nem szankcionálja) addig mindenki szarik bele az egészbe.
Én legszívesebben a járművezetők nagy részét fenékbe rúgnám, és olyan garnitúrát ültetnék oda akik megfelelően végzik a dolgukat.
Egyébként vallom, hogy kb 5-8 ember fenékbe rúgása után mindegyik összekapná magát.
Én egy olyan munkahelyen dolgozom, ahol nagyon keményen veszik az utasításokat, és ez így van jól. Nagyon sokat fizetek ahhoz képest, hogy a sofőr urak mosolyogva húzzanak el előttem a megállóhoz érve.
Valaki nézze már meg nekem, legyen szives, hogy a helyközi menterend neki is rossz? Vasránap létavára alig megy valami, csak azokat teszi ki amikre az van irva, hogy "naponta" szerintem hiba lehet, mert külömben nem fognak rá felférni :S
Tegnap egyébként egy ismerősöm rákezdte, hogy régen milyen jó buszok voltak, nem kellett lépcsőzni az ülésekhez, az utasfolyosó milyen széles volt az Ikaruson... És most az a legnagyobb problémája, hogy az utasok néha egymás szájába csapják s hajukat... Csak közben elfelejtette, hogy az Ikarus nem alacsonypadlós volt, nem 2+2 ülés volt egy sorban (ahol meg igen, nagyon szűk hely volt), és az ülőhelyek több mint 80%-a igen szűkös lábtérren rendelkezett...
Én még emlékszem olyanra, amikor azon izgultam, hogy vajon milyen busz jön a sok fajtából? Én még emlékszem olyanra, amikor reggel leültünk a jéghideg műbör ülésre... ..., amikor nem lehetett behuzni az ablakot, mert be volt fagyva... ..., amikor fogtuk a jéghideg korlátot, és próbáltuk minél jobban felmelegíteni.... ..., amikor meg kellett nézni az ülést, mielőtt ráültünk, hogy nincs-e rajta 2 hónapos szutyok, nincs-e rajta az ablakon át befolyó víz, nincs-e rajta szemét... ..., emlékszem még gusztustalan módon kigraffitizett buszokra.... ..., emlékszem még ajtókra, amik odazártak embereket, nyitva maradtak hosszú percekig, akár menet közben is... ....,emlékszem olyanra is, amikor az utasok segítettek az ajtókat bezárni, mert egyszerűen önmagától nem volt rá képes ...emlékszem olyanra, amikor talán a HPR-61* dallamos csengője egész úton zenélt megállás nélkül... ..., emlékszem az öreg nénikre, akik magukat se nagyon tudták felvinni a buszra, nemhogy a csomagjaikat... ...., emlékszem az első MAN SL222-esekre, amiken végre valahára volt működő fűtés, ellentétben az Ikarusokkal, amiken csak elvétve találtunk működő darabot... ..., emlékszem a Berkhof-okra, amik élményszámba mentek számomra, 27-es állandó buszai voltak... ..., emlékszem a Neoplanokra...Meg lehetett rajtuk dögleni a beáramló gázszagtól, a portól, ami az üléseken, a csukló szövetén volt..Leültünk, és szállt fel a por... Emlékszek rá, amikor 15-20km/h-val közlekedtünk végig, mert mindennapos volt a meghibásodásuk.... ..., emlékszem az a Jelcz-ekre, amiket hiba volt megvenni...Olyan anyagok voltak benne, mint egy szovjet bili alkotóanyagai... ..., emlékszem a MAZ-okra, amik mindig mentek, a remek fűtésükre... ..., aztán jöttek a Solarisok...kegyetlen jók voltak azok is, de én a MAZ-okat jobban szerettem...A Solákban nagyon megrekedt a levegő... ...,jók voltak a Solarisok, de csak dísz volt a járműállományban, olyan kevesen voltak... ...,reggel 25-ösön, esélyünk se volt, hogy ne Ikarust kapjunk...örültünk volna már egy MAN-ek is...de reménytelen volt...
De a Veres Péteren nem kell leszállnom és az eggyel előrébb lévő megállóba sétálni, ahol kivül világosan lehet látni, hogy hogy smint...
A belső monitorokon látszik a viszonylatjelzés.
Esetleg ha nem kell leszállni itt, akkor lehetne egy figyelemfelhívó kis bemondás: "Tisztelt Utasaink! A busz továbbá X viszonylaton közlekedik, üdvözöljük kedves utasainkat!"
No akkor én sem hagyhatom szó nélkül az előttem elhangzottakat:
Ahogy kivettem Dreamer szavaiból ő egy átlag utasnak számít, remélem nem haragszik meg ezért a kijelentésemért. Pont emiatt az ő által tapasztalat problémák sokkal többet nyomnak a latba, mint bármelyikőnké itt a tapasztaltabb emberek közül. Hiszen a közösségi közlekedés ő értük is van. (És ők vannak többen, jóval többen.) Úgy kell megszervezni egy közösségi közlekedési rendszert, hogy egy nem rutinos utas is kiismerje magát rajta.
Dreamer:
"Miért nem pontosak a járatok indulásai sem?"
Sajnos azelőtt sem voltsk pontosak, de az tény, hogyérthetetlen módon hajnalban vannak súlyos késve indulások és sajnos gyakrabban indulnak korábban a buszok, mint egy fél éve.
"Miért nem működnek az utastájékoztató rendszerek? Vagy csak félig?"
Mert nem követeli meg senki rjatuk, hogy normálisan működjün. Felhívtuk az önkormányzat figyelmét, hogy a tender kiírásba ezt is bele kellett volna fogllani. Azt mondták nem lesz gond. Hát, lett!
"Miért kell az utasokat csak a fél ajtón felengedni?"
Ha az elsőajtózásra gondolsz, akkor azért, mert így könyebb az ellenőrzés.
"Miért vezetnek állat módjára a gépjárművezetők?"
Azért, mert tartani akarják a menetidőt és ezeknek a buszoknak a gyorsulása vetekszik a személyautókéval.
"Miért kell szaunában utazni."
Előfordul. A klíma automata, így egy bizonyos hőfok felett bekapcsol, de sajnos a páratartalmat nem figyeli.
"Hogy lehet az, hogy elindulok egy járattal 34-esként, és megérkezek a Segner térre 35S-ként?"
Előttem elírták, hogy a Dobozira érkező józsai buszok gyakran garázsmeneti járatként (35S) csak a Segner térig közlekednek. A szolgáltató hibája, ha erre nem hívták fel helyben a figyelmedet.
"Meddig kell ezt még tűrni?"
Még 7 és fél évig, de szerintem utána is.
"Hol van az utasorientált politika?"
Megrendelték, de nem ért ide. Valószínűleg útközben leesett a kamionról.
"Komolyan mondom valamit tenni kellene, azonban egy fecske nem csinál nyarat... támogatókat keresek."
Mert? Mit szeretnél csinálni? Keresd fel a témával foglalkozó helyi civil szervezetet. Hátha ők tudnak segíteni. ;D
uhhuka:
"A sofőr kell szidni nem a DKV-t luxus elindulni időben sajnos, de ez igy volt már volnáos időben is."
Nem a sofőrt kell szídni. A szolgáltatóval állsz szerződésben , nem a sofőrrel.
ziu317:
"De ha bajod van a sofőrökkel, akkor miért nem kérdezed meg a volánt, hogy milyen sofőröket adott át."
Ehhhhh. Nehogy más a Volán tehessen arról, hogy milyen embereket vett át a DKV.
"Érdekes, azelőtt nem volt velük probléma?! "
Volt. Ugyanilyen, és kb. ugyanennyi, mint most.
"Egyszer az a baj, hogy van fűtés máskor, hogy nincs, akkor mi a jó."
Belőled DKV-s lesz. :D Talán ha eltalálnák az ideális hőmérsékletet a buszban. Ez sincs szabályozva folyamattal. Ezért van össze-visszaság.
"Ha nem akkor arról se a cég tehet, hogy nem figyelik a menetrendet, ha a végállomásnál vált át akkor figyelni kell, meg esetleg a menetrendet megtanulni. "
A menetrendben nincs benne, hogy melyik busz melyik viszonylaton megy.
ltnine2:
"Szerintem az a nem normális, aki nem tudja megérteni, hogy ott végállomás van...De lehet jobb lenne, ha benyomná a sofőr Garázsmenetbe, aztán majd az ITK telephelye előtt leszálhat:)"
Szerintem meg az a nem normális, hogy erre a szolgáltató az érintett járatokon nem hívja fel a figyelmet. Gondolj bele. Ez ugyanaz a szitu, mintha a 25-ös a Veres Péteren, viszonylatot váltana és 25B-ként Bánkra menne.
Szerintem arra gondolt, hogy 34-es volt a busz, amivel ment a Dobozi felé, aztán viszonylatváltás volt 35S-re a végállomáson...
Szerintem az a nem normális, aki nem tudja megérteni, hogy ott végállomás van...De lehet jobb lenne, ha benyomná a sofőr Garázsmenetbe, aztán majd az ITK telephelye előtt leszálhat:)
Én is szeretnék reagálni a fikázásra, mert ez az volt Dreamer részéről...
Azt tapasztalom, hogy a sofőrök nagyrésze betartja a pontos indulást a végállomásról, HA minden feltétel adott... Nem egyszer van olyan, hogy dugóba kerülnek a buszok, és még pótlással is megcsúsznak. Jó példa erre a 25/25Y, ahol 6 + 1 eszköz van, és még ilyenkor is előfordul csúszás.
Félajtó: Ez sok minden miatt lehetséges... uhukka-nak üzenném, hogy nem azért egy szárny nyílik ki az elsőajtónál, mert az ajtó hibás, hanem mert a sofőr szabályozhatja, hogy melyiket nyitja ki... Mivel a buszokon előfordulhatnak biztonsági őrök, náluk célszerű megfelezni az ajtót, hogy ne kelljen még a nyiló ajtóval is foglalkoznia az őrrel. Másrészt a sofőröknek nincsen klassszikus, zárt fülke. Télen talán ők sem akarnak megfagyni...
Utastájékoztató: Sajnos mindig van 3-4-5 olyan busz, ahol nem működik a rendszer. A többiben majdnem minden esetben van hang vagy monitor...Sajnos mindháromnak kellene lennie.
Sofőrök pontosságáról jut eszembe...Ezuton szeretném megköszönni annak a Kedves Sofőrnek lelkiismeretes munkáját, aki szolgáltatóváltás előtti estén 20!!! perccel hamarabb ért a Segnerre utolsó 25-ös járatként és húzott el a nagyvilágba!
És ha a 35S-s hozzászólásod tényleg egy kérdés lett volna, hogy miért akkor arra még elmondom, hogy miért. Ja egy sofőr végez akkor szépen Garázsmenetbe vált és "haza megy", igaz?! Igen általában, de a Józsai buszoknál ez nem így megy. Azért, hogy ne menjen üresen a Segner térig elvisz téged, de az lényegében már akkor végzett. Ezért vannak a "J"-s és "S"-s járatok. A "J" járatok Józsáról indulnak, ugyan így. Már végzett és go garázs, de a segnerig elvisz. tehát, lényegében a Józsai vonalaknak a "kiinduló és végpontjuk". Nem tudom, most hogy fogalmazzam meg jobban, de remélem érted. lényegében ezek bele vannak építve a menetrendbe, hogy ne üresen menjenek. ha nem voltam pontos akkor előre is köszi annak aki kijavít.
Jobban mentek előtte a buszok? Hm... akkor te nem tudom, hogy mivel utaztál, ha a késésekre gondolsz akkor azelőtt is volt? A sofőrök olyanok amilyenek, ha az ember a seggét a földbe veri akkor sem lesz jobb, mert a sofőrök nagy része ilyen bunkó paraszt. De ha bajod van a sofőrökkel, akkor miért nem kérdezed meg a volánt, hogy milyen sofőröket adott át. Érdekes, azelőtt nem volt velük probléma?! Egyszer az a baj, hogy van fűtés máskor, hogy nincs, akkor mi a jó. Elmondom az én tanácsom, ami nekem tökéletesen beválik. Képzeld a cipzárom lehúzom és már jobb is. :) Azt én is elismerem, hogy a sofőröket figyelni kell mert nem jó ez a korábban elmegyek stílus, ez nekem se tetszik.
"Hogy lehet az, hogy elindulok egy járattal 34-esként, és megérkezek a Segner térre 35S-ként?" ezt, hogy érted, menet közbe váltott át? Ha nem akkor arról se a cég tehet, hogy nem figyelik a menetrendet, ha a végállomásnál vált át akkor figyelni kell, meg esetleg a menetrendet megtanulni.
Az utastájékoztató (ami mellesleg nekem se igazán tetszik, mert a hócipőm teli van az Inter-Tan kerrel, egy nagy sz**r), de azért meg hozzájuk fordulj.
Mielőtt bárki félreértelmezné (mert van ilyen), teljesen nyugodtan és higgadtan írtam. Kolléga elmondta a véleményét és én is...
1- Miért nem pontosak a járatok indulásai sem? Miért termelnek a sofőrök jelentős időnyereséget?
A sofőr kell szidni nem a DKV-t luxus elindulni időben sajnos, de ez igy volt már volnáos időben is.
2 - Miért nem működnek az utastájékoztató rendszerek? Vagy csak félig?
Valószinüleg nem láttad első heteket, akkor nagyon rossz volt :) most már egyre jobban működnek!
3- - Miért kell az utasokat csak a fél ajtón felengedni?
általában azért, mert rossz az ajtó, én mostanában NEM láttam ilyet.
4-- - Miért vezetnek állat módjára a gépjárművezetők?
ne tőlünk kérdezd, valószinüleg mert mindenki ideges, és siet.
5 - Miért kell szaunában utazni. szolj a vezetőnek hogy meleg van, néha ők állitják be rosszul, de én még nem ültem szaunás buszon :) HV-nál az IK helyköziben az a másik, ott a lehelletemet is látom :(
6-- - Hogy lehet az, hogy elindulok egy járattal 34-esként, és megérkezek a Segner térre 35S-ként? Lehet elszált az egész és rosszul állitotta be a sofőr az utat, ilyet SENKI sem tapasztalt még, ha igen , nme irta ide vagy akárhova :)
Most is számolgatod, mikor jön, ugyanugy mint régen :)) Szerintem jobb mint vot, szóval, nem kell változtatni, max egyes dolgokon.
Néhány hozzászólás a DKV-hoz: - Miért nem pontosak a járatok indulásai sem? Miért termelnek a sofőrök jelentős időnyereséget? - Miért nem működnek az utastájékoztató rendszerek? Vagy csak félig? - Miért kell az utasokat csak a fél ajtón felengedni? - Miért vezetnek állat módjára a gépjárművezetők? - Miért kell szaunában utazni. - Hogy lehet az, hogy elindulok egy járattal 34-esként, és megérkezek a Segner térre 35S-ként?
Megmondom őszintén, hogy általában ősz-tél időben szoktam a tömegközlekedést igénybe venni (van autóm (városba luxus), van segédmotorkerékpárom, nagymotorom, kerékpárom). Normál időjárásban a kerékpárom, motorom használom.
Míg a DKV át nem vette az üzemeltetést semmi gondom nem volt a tömegközlekedéssel, jól jöttek a járatok, tűrhetőek voltak a buszok.
Most nem lehet kiszámolni mikor érkezik egy járat.
Meddig kell ezt még tűrni? Hol van az utasorientált politika?
Komolyan mondom valamit tenni kellene, azonban egy fecske nem csinál nyarat... támogatókat keresek.
Én úgy tudom, hogy a Borsod Volánnak van/volt egy szerződéses járata Debrecen és környékére, szerintem dolgozók szállítására. Korábban egy Ik 256-ossal csinálta egy 'Nánási sofőr, de mostanában nem láttam erre.
Ma reggel karambolozott a 6:50-kor Veres Péter utcáról induló 25-ös, az LMG-109-es. Az eset a Faraktár - Hajnal utca kereszteződésben történt, ahol egy suzuki-s nő ráhúzta a kocsiját a buszra. A busz beállta megállóba, majd motort leállította és várta a továbbiakat. Nem sérül meg nagyon, sőt...Egy kis festés bánta az első lámpa körül, nem vészes.
Ezután a nép a józsai buszokkal folytatta tovább az útját.
Egyébként feloldották a lezárást a Budai Nagy Antal - Faraktár utca kereszteződésben, így reggel a 25-ös már eredeti útvonalon járt, a Komáromi Csipkés György teret is érintve. Ma délutánra már változott a helyzet. Most már a Budai Nagy Antal Huszár Gál és Ruyter utca közötti szakasza teljesen le van zárva, de a buszok járhatnak, igaz, néha kerülgetni kell az akadályokat. Az autósok a Huszár Gál utca felé kerülhetnek.
Cummins motor és Allison váltó van bennük. Mindkettő tartalékos fordán van 6100 és ha jól tudom 6200 a forda számuk de ezek járatokat nem tartalmaznak így oda mennek és küldik őket ahol szükség van rájuk. A 6:42-es 25-ös kanyarja is csak az indítási jegyzéken szerepel.
Reggel melóba direkt a 6:42-es 25-össel mentem -illetve 25-ösökkel-, mert már a kíváncsiság kifúrta az oldalam. Aztán miután felszálltam, már nem a kíváncsiság fúrt, hanem a busz és nem az oldalamat, hanem egy egész más testrészemet, mert ültem.
'842:
Nem is olyan rossz... :) Ezt azért tudom szmájlival ás őszintén mondani, mert kiállta a magam értékrendjében tesztpályának minősített Széchenyit. Különösebb zajt csak az előttem lévő ülésre szerelt kapaszkodót tartó marok keltett, amit ránézésre kettő perc alatt orvosolni is lehetett volna. A másik zaj, ami talán kirívó, a kompresszor hangja és a rezonanciája. Éles és zörget is picit valamit, de nem számottevő, bár tényleg idióta érzés, hogy valóban hasonlít arra, mikor a szomszéd fúrja a falat. Amikor viszont a sűrítő üresjáraton dolgozik, egész elfogadhatóak voltak számomra a hangok.
Szedni is szedi a lábát a kis rohadék... :) Aláírom, hogy egy Alfát azért nem gyorsulna le, de a többi jellemzőjét tekintve részleteiben sokkal szimpatikusabb. Hiányoltam a vészjelzőket, de jobban belegondolva annyira kicsi a busz, hogy a hátuljából is hallaná a sofőr, ha kissé emelt hangon mondtam volna valamit.
Váltottam pár szót a vezérünkkel. Valami félautomata váltója van a gépnek, aminek a kezelőszerve engem 99,6%-ban emlékeztet egy K.I.T.T. névre hallgató jármű ugyanilyenjére. A gyártóját nem tudtam meg, menet közben pedig nem volt kedvem átmászni a sofőr ölén keresztül megnézni, hogy van -e írva rá valami. Összességében Ő is dícsérte egyébként. Számára is kellemes élmény volt, hogy ebben csönd van menet közben és nem akar a nyakába szakadni fentről semmi.
Ez az egy köre van/volt, miután pedig visszaérkezett, elvileg oktatás folyik/folyt rajta. A '841 a Nagyállón forgolódik, tegnap a 47-es mellett asszem' 11-est is csinált.
Tartom a véleményem, hogy a dizájn nem ér föl egy 280-aséval (:P ), de ezt leszámítva én valahogy pozitívat csalódtam... :)