A forgásérzetet ez is megadja. Ezek az olasz tölcsérek szinte megegyeznek az amerikai tölcsérekkel. Csupán néhány mm az eltérés. Azonban az elgondolthoz képest nyilván másképp foxólni, mert más az elektronika, hanxórók, doboz. Itt egy plusz különbség van, a mély"szimuláció". Ezeknek a korai típusoknak ez még elég egyszerű, azért írtam idézőjelbe. Egy Motion Sound, Leslie2101 ugyanazan kialakítású dobszimulációja viszont meglehetősen élethű. Viszont árban lényegesen jobb. Én is kedvelem az ilyen féllezliket, elfogadható kompromisszum mert univerzális, jól szól rajta a zongora, szintihang is.
Csak annyi hozzáfüzni valóm van a "Német anyag" elméletedhez,Olaszországban
Anconában gyártodtak a dynacord a wersi, az Elka , allsond , és még a marshall lezlik is
olasz anyagból olasz munkaerővel.
Van ergy igazi relikviám nagyon szeretem egy dinacord analog viszhang studio rackom amit a belső matrica tanusága szerint Magyarországon raktak össze 1979-ben nagy valószinüleg a mechlaborban
Igazából ilyen illusztráltat nem sikerült még lenyomnom, de jól láthatóan hibás.
Rövid. Fele a takart rész.
Nem irigylem a Nyúbíszrí tulajdonosokat. Majdnem ugyanolyan nehéz egy dög, ráadásul még rosszabbul is szól, billentyűzete is elmarad, mindezt horror összegért.
Dynacord DC 100 lacit is használok. Mert olcsón hozzá tudtam jutni. Rock a 70 -es évekből, had döngjön, erre minden műlacinál jobb. Bírja a hangerőt, mechanikailag semmi gond. Már leesett a buszról is de német az anyag .A súlya viszont ennek is tetemes. Tehtube B-3 as programjait használom , Roland A 33 -al. Elfér a hónom alatt és a kocsmák sarkában. Meg a kocsi csomagtartójában. Amire kell arra 100%.
Amint rákötöm az M-3 at mindjárt más a helyzet. Minden olyan dolgot el lehet felejteni ami a nagy falaicikból előjön, mert ekkor is az a kemény viszonylag szűk tartományban hullámzó hangokat produkálja amire készítették. Mindent egybevetve viszont, az árához-szállítás-gyötrés- képest, csak jókat tudok mondani.
Eladó egy kétrotoros tranyós 100 wattos szép űllapotban lévő Elkatone 610-es leslie.
Természetesen a vezérlő pedálja is megvan. Mechanikusan tökéletesen működik, de elektromosan kezd kijönni rajta vami. A hangmellett egy mély zuholó hang is jelentkezik egy idő után.
Nahát, de jó ilyen dolgokat feszegetni. Igazi gyöngyszemek ezek és az alábbi klippben ami külön tetszik, hogy nem kell mindig a lacit erőltetni az orgonára. Sajna sokan (ismerőseim közt is) rögtön helikopterpilótának állnak, ha orgona v. klón közelébe kerülnek, ui. rögtön a rotor kapcsolót kezdik macerálni... :)
Kedvenceim az olaszok, Ők valahogy nagyon muzikalisak...bizonyitja az is, hogy tavaly Londonbol rendeltem egy 4 CD-s Trovajoli Marc 4 Box-ot. Fantasztikus csemegek vannak raj
Neszenekem! Leírták a clip leírásában is most látom, attól függetlenül nekem annyira ismeretlen név volt idáig, mint a Lakodalmas Lajosnak Jimmy Smith. :)
Néha jó szemezgetni vaktában a neten, milyen kis drágakövekre lel az ember... nembaj legalább feldobtam a felszínre, hátha másnak is tetszik.
Es ahogy illik nekem meg is van mono USA nyomasu lemezen mindketto:-) Ez a rozsaszin boritos nincsen sajnos...tenyleg jo izuen nyonja, jo zene!
Jackie Davis senkinek nem kell ilyen jo aron elvtarsak a forumban? Hol ha itt nem? Ennyire a download mar a trend? Mint Hammond orgonaban, itt is az eredeti a jo, es nem a klon:-) BUÉK!!!