Tone Tiselj szép kis sztaniol papírba csomagolva kóklerezi Vranjesünket:
„Vranjes teljesen más környezetből érkezett. A mentalitása, a vezetési stílusa és a játékosok is különböznek Svédországban vagy Szlovéniában. Úgy láttam, a játékosok részéről sincs meg a bizalom már az edzőben. Sok volt az improvizáció, miközben már nem használják azokat a módszereket, amelyeket az én időmben, nem készültek pszichológiai profilok, nem kell jelentést tenni az edzőbizottságnak. Számomra semmi drámai nem történt ezen az Eb-n, valami ilyesmire számítottam.”
Ilyen meccsre épeszű ember nem fogad. Mondjuk másmilyenre se, mert nem véletlen a bank nyer, sportfogadásból játékos még nem gazdagodott meg szerintem.
Dolgos, jó csapatunk van, de ha a játékosokat egyenként összevetjük az ellenfelekkel, azt látjuk, hogy a mieink közül jóval kevesebben játszanak a legerősebb versenysorozatokban."
"A BL-meccsek hőfokát, tempóját, feszültségét nem lehet edzésen modellezni, márpedig az igencsak kiegyenlített Eb-mezőnyben is hasonló minőségűek a meccsek. Ebből a szempontból csaknem minden meccset hátrányból kezdünk.”/By Lékai/
Nyilván jobb lenne a későbbi meccs, de ha 2 nap múlva is játszunk, akkor meg hátrány lenne, ugyebár a mi csapatunk 1 órát buszozik a csarnoktól is a szállásra.
Egyébként a hollandok még mindig túlteljesítenek szerintem, nem tudom, ez meddig tartható, a portugálok pedig a rossz felkészülés után egyre jönnek játékba, nem tartom valószínűnek, hogy tét nélkül is ne a győzelemre játszanának (nekik is vannak szurkolóik itt).
2011-es VB óta kaptunk ki Izlandtól amúgy? Emlékeimben a 2012-es olimpia, a 2014-es EB döntetlen, egy 2017-es VB előtti felkészülési győzelem és a 2020-as EB csoportgyőzelem van. Plusz az edzőjük ült a padon a 2017-es magyar-dánon is :)
Itt a cáfolat a szlovák sajtó hazugságára a kézilabda-Eb kapcsán,
Egy szlovák sajtótermékben két nappal ezelőtt nyilatkozat jelent meg Martin Simonidestől, a férfi kézilabda Európa-bajnokság szlovákiai szervezőbizottságának elnökétől, amely bírálta a magyarok rendezését és a magyarországi telt házas mérkőzéseket. Pár órával később azonban kiderült, hogy a cikk hazugság volt, mert Szlovákiában egyetlen sportvezető sem adott ki ilyen nyilatkozatot. A témával kapcsolatban Szijjártó Péter külügyminiszter és Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is egy-egy poszttal jelentkezett.
Kalandvágyból belenéztem a norvég-litván ütközetbe. A skandinávok szurkolótábora saját magukból áll. 16-15 a litvánoknak és a csarnok túlnyomó többsége fütyül és fujjol, ha a norvégok támadnak.
Ki érti ezt? Hiszen olyan kedves, szimpatikus, szerény fiatalemberek. Ja, nem.