Én tudom milyen szar dolog csupa olyasmit enni ami pépes meg folyékony, fél évig tartott amíg rendbeszedtek. A turmixgép lett a fő konyhai eszköz... :))))
Jó annak , akinek legalább protkója van . Nekem tán' ha jövőre összejön ....de lehet bankot kell rabolnom hozzá . Egyelőre annak is örülnék , ha ez az állkapocs repedés begyógyulna , aztán kihúzathatnám a csonkokat , amik maradtak a sugár után . Qurva bonyolult lett a pofázmányom .
Eddig szinte orvost se láttam az életem során , a műtét óta sajna pótolom .:-(((
Az orosz tanárnő egy ide férjhez jött orosz tündérke volt, soha nem buktatott meg senkit. A türelme végtelen, amikor már tizedszer kérdezte meg valaki hogy mi oroszul a kolbász mee elfelejtette, akkor is mosolyogva válaszolt hogy "kolbászá". :)
Csak az első órák után fakadt sírva a nyerítő, bégető disznóólban hogy bezzeg odahaza a diákok nem ilyen rosszak hanem szép csendben ülnek a padokban hátratett kézzel.
Na, ami visító bruhaha erre kitört, az a Vörösmarty egész történelmében párját ritkíthatta. :))))
Amit nem használunk, azt elfelejtjük, de hamar visszajön, amikor kell. Én azért többre emlékszem dospapinál az oroszból, de komolyan beszélni én se tudnék rajta. :) Pedig 4 évig ötös voltam belőle.
A krasznodari műszergyárban egy kéthetes műszerjavítás-tanfolyamon az igazgató fogadott minket egy tíz méteres, zöld posztós asztal végén trónolva. Csak orosz-német tolmácsuk volt, az fordított németre és én onnét a többieknek magyarra.
Aszongya a főnök: - Mivel a tolmács nem ér rá, az első három nap intentív orosz nyelvtanfolyam lesz és utána a kiképzés oroszul folyik majd.
Válaszoltam németül a tolmácsnak: - Kérem mondja meg neki, engem odahaza alap és középfokon nyolc évig tanítottak oroszra. Annyit tanultam meg hogy bábuska-déduska-papa-mama-hamm-hamm és ha valaki itt három nap alatt megtanít oroszul az megkapja a Nobel-díjat. :))))
De nyáron van egy rakás intenzív nyelvtanfolyam, iratkozz be egyren annyit simán meg lehet tanulni, amivel már tudsz kenyeret venni, meg bemutatkozni. Én 2010 nyarán jutottam el nulláról B1-es szintre, azzal jöttem ki. Aztán pár évvel később meglett a B2-es (középfokú) nyelvvizsga is. A nyelvtan részén elég szarul muzsikáltam, de szövegértés meg a beszédkészség felhúzta eredményes szintre. :D
Ha sor kerülne rá , te leszel akit megkérek , hogy gyere el velem vásárolni .:-)
No de hol van az még ?
Tudod ... az maga az önzés , ha akkor mennék , mikor már segítségre szorulok . Most még legalább főzni/mosni/takarítani tudnék segíteni nekik , míg dolgoznak .
Én amondó vagyok hogy ebben a korban egy ilyen változásba belebetegszik az ember, úgyhogy én lebeszélnélek róla.
Én itthon maradnék a saját lakásomban még 10-15 évig, azután amikor már segítségre szorulnék akkor mennék ki hozzájuk eladva/nekik adva mindent.
Ha mégis velük együtt mennél ki, van korszerű fordítógép saját, díjmentes SIM örökkártyával. Rábeszélsz/rábeszéltetsz és gombnyomásra mondja a fordítást a kiválasztott nyelven.
Én két éve vettem egy VASCO Minit, azóta megjelent a továbbfejlesztett, még okosabb változata is.
Mitől lenne neki rosszabb , mint Londonban ? Mostani munkáltatója már közölte vele , hogy akkor is megmarad a mostani állása (most is otthonról dolgozik) . Nagyon elégedett vele . A megélhetési költségekről meg majd ősszel személyesen tájékozódhatnak .