Keresés

Részletes keresés

endrebá Creative Commons License 2022.04.01 -2 0 3679

Dehooogy..   

A nőhatalom azonnal meghátrál, amikor a fronton lelövik az első nőkatonát.

Már a küszöbön álló harci helyzet is sokat fog csökkenteni a hangerőn -  de az első hősi halott nő..   az csodát fog tenni a nőhatalmi igények terén.

És majd ha a vért kívánó elsőlépcsősök legnagyobb részét leturmixolják, akkor egészen csend lesz az "egyenlő elbánás" - ról. 

Előzmény: LáHamá (3678)
LáHamá Creative Commons License 2022.04.01 0 0 3678

Hát de.

A jövő a nőhatalom!

Imigyen áll helyre az Univerzum kibillent volta!!!

Előzmény: endrebá (3677)
endrebá Creative Commons License 2022.04.01 0 0 3677

Szia LáHamá, ez megint nem ide illő téma..  de kíváncsian figyellek. 

Előzmény: LáHamá (3675)
endrebá Creative Commons License 2022.04.01 0 0 3676

Ez szerint a tisztelet az csak elfogadó elismerés..  hm..  elutasító elismerést is el tudok képzelni.

Akkor pedig a tisztelet az elismerés.  Elismerése a teljesítménynek..  vagy a változásnak. . 

Előzmény: Szibillia3 (3674)
LáHamá Creative Commons License 2022.03.31 0 0 3675

"– Nem is tudom, C’baoth mester… – Obi-van hatalmasat sóhajtott. – Te itt turbólézerekről, nagyszabású stratégiákról és nehézcirkálókról beszélsz. Csakhogy ez nem a Jedik módszere…

– Az lehet, viszont ez a jövő útja – felelte komoran C’baoth, és elködösült tekintetét a kabin falára szegezte, mintha látott volna valamit a sima, sötétszürke fémfelületen."

Előzmény: Mlle. Grenelle (3673)
Szibillia3 Creative Commons License 2022.03.31 0 0 3674

„Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az Úr ad neked!”

Ötödik parancsolat. 

Van ilyen is. :) 

Előzmény: endrebá (3671)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.03.30 -1 0 3673

"- Én Joruus C'baoth Jedi-mester vagyok, és szolgám a világot összetartó Erő!

- Maga pedig az én szolgám."

Előzmény: LáHamá (3657)
cyr45 Creative Commons License 2022.03.30 -3 0 3672

Erről az öreg Ford (nem az elnök, az autógyáros) jut eszembe.

Az ő mondása volt az alábbi:

"Nálam a vásárló olyan színű kocsit választhat, amilyet csak akar!

Feltéve, hogy az a szín a fekete.":-))

Előzmény: endrebá (3671)
endrebá Creative Commons License 2022.03.30 0 0 3671

Nade pont azért beszélgetünk róla, mert ilyen lényegesen mást gondolunk a fogalomról.

Ami az elfogadást illeti, úgy nézem hogy tőlem még a kritikusaim is minden véleményemet elfogadják - ha azok megegyeznek az ő elképzeléseikkel.   :-)))

Előzmény: Szibillia3 (3670)
Szibillia3 Creative Commons License 2022.03.30 0 1 3670

És tulajdonképpen, ha itt csak ezt a néhány egymástól különböző véleményt nézzük, mint tiszteletre méltóságot, akkor azt mondhatjuk, hogy ha kilépünk a Nőhatalmi változásokból még inkább kiderül, hogy teljesen mást gondolnak tiszteletre méltónak az emberek, és így ne csodálkozzunk, ha van is, meg nincs is, hiszen az elvárás és a "megkapás" egyáltalán nem mondható, hogy "együtt járnak", és a tiszteletünk más embernek nem méltó tiszteletre, az ő tisztelete pedig nekünk nem az. Ami nem baj, csak vita ne legyen belőle nagy, illetve az elfogadás, ami fontos, ha nem akarunk vitatkozni, veszekedni, követelni. :) 

Előzmény: endrebá (3669)
endrebá Creative Commons License 2022.03.30 0 0 3669

Nehogy elnézést kérj azért amire büszke lehetsz..  :-)))

Jó témát találtál.

Előzmény: Szibillia3 (3666)
endrebá Creative Commons License 2022.03.30 0 0 3668

Szia Nemisanyóca, a tisztelet mértéke a relatív - de a fogalma az egzakt.

Amit írsz róla az fontos.  Hogy azt tiszteli az ember, ami jobb mint az övé. (ezt én kifelejtettem)

Hogy amiben egyenlő, az nem tisztelni való hanem természetes.

Az is igaz hogy nézőpont kérdése hogy kinek mi és miért..  ezért is nagyon jó ötlet volt Szibilliától hogy megfogalmazta hogy ő mit vár el hogy tiszteljenek.

Előzmény: Anyóca99 (3665)
endrebá Creative Commons License 2022.03.30 0 0 3667

Én meg azt hiszem hogy olyasmit értesz belőle, ami nincsen benne..  vagyishát..  hol olvastál olyant hogy a semmiért cserébe tiszteljen?

Meg hogy én ezt feltételnek szabom egy kapcsolat kezdetén.. ?  Dehogy szabom.

Az én csekély tapasztalatom meg azt bizonyítja, hogy aki nem is tudja hogy mit tiszteljenek a tulajdonságai között - annak majd meghatározzák.  Önzően és erőből.

Tudom hogy Szibilliának van egy fia, az esetével azt akartam példázni hogy akik előtt már ott a lehetőség.. a lehetősége hogy szülhessenek ők is - azoknak már jár a te tiszteleted, mindegy hogy gyerek nélkül élik le az életüket.

Előzmény: cyr45 (3664)
Szibillia3 Creative Commons License 2022.03.29 0 1 3666

Különleges és jó, hogy egy szónak (tisztelet) mennyi értelmet adunk attól függően, hogy melyikünk mit tisztel. 

Nem szerintit, vagy nemének egyik legfontosabb tulajdonságának "kihasználását" (anya), vagy többet, mint amit ő tud megtenni. 

Jár, vagy nem jár, ki kell-e érdemelni, és még a "tiszelet" jelentése is más.

Én továbbra is úgy gondolom, hogy nekem miért gondolom, hogy tisztelet járhat azért, amit leírtam (nem kötelező persze, főleg, ha nem értenek egyet azzal, amit én annak gondolok), ami nekem fontos.

Az biztos, hogy attól mert én meg tudtam csinálni, még tisztelem a másikat is, ha ő is annyit tesz, hiszen én tudom, hogy ez mivel jár, hogy mit tettem, hogy megtegyem, hogy mit "áldoztam" érte és mennyit.

Vagyis... nem (csak) azt tisztelem a másikban, ha több, mint én, mert akkor a saját "teljesítményemet" nem becsülöm meg, nem tartom tiszteletre méltónak.

De. Én annak tartom azt is, amit én "teljesítettem", mert tisztelem magamban azt és még urambocsá' büszke is vagyok rá. 

Anyóca99 Creative Commons License 2022.03.29 0 0 3665

Beszéltek a tiszteletről ... szerintem relatív .

Azt tisztelem a másikban , ami számomra fontos , és abban jobb nálam . Ha  "csak" annyira jó benne , mint én , az valahogy természetes , nem fordulok felé különös tekintettel .

Hétköznapi példa : ha valaki egyedül felnevel és képes lábra állítani két gyereket (iskoláztatja/szakmát ad a kezébe) , az nekem hétköznapi , mert sokan megcsináltuk/sokan megcsinálják . Ha erre képes öt gyerekkel is , az ma már maga a tiszteletre méltó csoda .

Szerintem nézőpont kérdése , kinek miért tiszteletre méltó valaki .

cyr45 Creative Commons License 2022.03.29 -3 0 3664

Azt hiszem, értem.

Tehát te azt várod el, hogy feltétel nélkül tiszteljen egy nő, aki veled szeretne tartós kapcsolatot.

Csak azért, mert te férfi vagy, annak születtél, ezáltal (fizikailag) erősebb is vagy, mint ő.

Ezt az elvárást tartom én valamilyen értelemben nagyon idejétmúltnak!

Hogy egy kapcsolat létrejöttében te ilyen feltételt akarsz szabni, már annak indulásakor.

Pedig inkább kölcsönösségre érdemes törekedni, az én csekély tapasztalatom azt bizonyítja.

Szibilla egyébként nem gyerek nélkül élt, és él, hanem egyedül nevelte a gyerekét! Valami miatt.

Ami valóban hatványozottan tiszteletre méltó, szerintem. Partnere ettől függetlenül nyilván lehet.

Előzmény: endrebá (3662)
endrebá Creative Commons License 2022.03.29 0 0 3663

Jajj te szegény LáHamá..   neked szeretni nem is elég őket?

Előzmény: LáHamá (3661)
endrebá Creative Commons License 2022.03.29 0 0 3662

Én úgy emlékszem hogy a kiindulópont az volt hogy te jobban tiszteled a nőket mint én.

Aztán jött az hogy mi is a tisztelet szerinted, erre a 615 -ösben én is megírtam hogy az a fogalom mit jelent nekem.

Aztán Szibillia megírta hogy ő mit érez tiszteletnek, és azóta arról írunk hogy én mit érzek tiszteletnek.

Most.. most írtad meg azt hogy szerinted alapból jár tisztelet a nők számára hogy élhessék a saját életüket akár gyermek nélkül - mert lehetőségük van rá hogy úgy élhessenek ahogy Szibillia.

Nem akarlak kijavítani és megváltoztatni - de úgy veszem észre hogy te meg akarsz változtatni engem.

Az hogy először azt írtam, az azért volt mert nem a te érzékeny szemednek írtam. Az hogy most így írtam, az pedig neked szólt.  Azért változtattam meg hogy ne fájjon neked.

De ha saját magamat kell megfogalmazni, akkor az vagyok én - csak ilyennek is tudok látszani.

Előzmény: cyr45 (3660)
LáHamá Creative Commons License 2022.03.29 0 0 3661

Száz szónak is egy a vega.

Térdre az Anyák előtt.

Előzmény: cyr45 (3660)
cyr45 Creative Commons License 2022.03.29 -3 2 3660

Rendben.

Visszakanyarodva az eredeti témához, a nők tiszteletéhez, a férfiak részéről.

Úgy gondolom, hogy mindannak a lehetőségéért jár alapból a nők számára a tisztelet, amiket

Szibilla részletesen kibontott, a saját esetében.

És egészen addig jár alapból ez nekik, amíg az ellenkezőjét nem bizonyítja egy nő, a tettei által.

Onnantól fogva neki nem, de a többi nőnek változatlanul jár.  Szerintem.

Korábban ezt írtad: Rajtam az erőmet tisztelje egy nő aki hozzám akar tartozni.

Most ezt: elmondtam hogy mit szeretnék ha tisztelne velem kapcsolatban az aki hozzám tartozik.

A két megfogalmazás között (számomra) lényegi különbség volt!  Azért is észrevételeztem.

Az első mintegy követelés volt, mindentől függetlenül.

A második csak kívánság.

Amit minden bizonnyal teljesíteni is fog az illető, ha kiérdemled!  Az pedig rajtad múlik...

Előzmény: endrebá (3658)
LáHamá Creative Commons License 2022.03.29 0 0 3659
Előzmény: endrebá (3658)
endrebá Creative Commons License 2022.03.29 0 0 3658

Okérendben, annak tartod vagy nemtartod aminek neked tetszik.

Én se hivatkoztam, hanem elmondtam hogy mit szeretnék ha tisztelne velem kapcsolatban az aki hozzám tartozik.

Mert a téma tetszik.. ahogy Szibillia el merte mondani hogy őt miért tiszteljék, úgy én is el mertem mondani.  Aki nem meri, annak nem kell.

Előzmény: cyr45 (3656)
LáHamá Creative Commons License 2022.03.29 0 0 3657

Az Erő velem wan.  kalapax s.k.

Előzmény: cyr45 (3656)
cyr45 Creative Commons License 2022.03.29 -3 0 3656

Hogy jönnék én ahhoz, hogy "megtiltsam az erőt" bárkinek?...

Csak nem tartom hivatkozási alapnak!

Tehát végképp elfogadhatatlan számomra egy olyan érvelés, hogy tisztelj, mert én vagyok az erősebb.

Egyáltalán, bármi olyan érvelés, amely úgy kezdődik, hogy tisztelj, mert...

Mint már sokszor megemlítettem, a tiszteletet semmilyen alapon elvárni, kierőszakolni nem lehet!

Vagy van, vagy nincs. És ebből a kettőből az alany nem választhat.:-)

Nem, nem emlékszem arra amit említesz.  Ez azt is mutatja, hogy számomra nem volt jelentősége.

De, ha akarod idézd fel, engem nem fog zavarni.

Előzmény: endrebá (3651)
endrebá Creative Commons License 2022.03.29 0 0 3655

Még valami..   ha valaki szintén hiányolja a Ferfihang -ot, akkor annak üzenném, hogy valószínűleg csütörtökig technikai szünet lesz az oldal működésében.

Addíg itt gyűjtöm a mondanivalót.   :-)

endrebá Creative Commons License 2022.03.29 0 0 3654

Hahahaha..   :-)))  Helyes! 

Előzmény: Szibillia3 (3653)
Szibillia3 Creative Commons License 2022.03.29 0 1 3653

Egyetértek veled! :)

Én feltettem neki egy kérdést először, mikor hozzám szólt: "De egyáltalán mi a tisztelet neked?"

Nem kaptam választ.

Valami furcsa néhány szóból összerakott mondat valamire, nem tudom mire, és az, hogy nem jó az érvelésem. 

Kérdésem, hogy miért, még választ sem kapott.

Úgy látszik, hogy engem, mint nőt annyira sem tisztel, hogy válaszoljon.

Ennyit a tiszteletéről, ami jár a nőknek. 

Előzmény: endrebá (3652)
endrebá Creative Commons License 2022.03.29 0 0 3652

Azért mondom, hogy észrevedd.

Az meg nem baj ha szerinted nem érvelés - lényeg hogy értsd hogy a tisztelet az nem az alap.  Az egy extra, amit én valamiért cserébe adok.

Az hogy te ingyen adod, az pedig kíváncsivá tesz, hogy a te tiszteleted milyen ténykedést jelent.

Hogy te mit adsz ingyentiszteletből a teljesen ismeretleneknek - akikről ránézésre feltételezed hogy női nemiszervet tartalmaz az alsóneműjük.

Előzmény: LáHamá (3650)
endrebá Creative Commons License 2022.03.29 0 0 3651

Etikáról beszélgetünk, vagy a tiszteletről?

Nem szeretem ezt a nem élünk az őskorban kifejezést, mert túl sok természetellenes dolgot magyaráznak meg vele.

Illetve a stílus ahogyan az utolsó mondatodban megtiltanád az erőt.. emlékszel mikor eljutottál odáig hogy ne akarjalak az agyagba döngölni?  Az volt részemről az ilyen stílusú érvelés feléd.

Előzmény: cyr45 (3649)
LáHamá Creative Commons License 2022.03.28 -1 0 3650

nem veszem észre

az érvelésed nem érvelés

Előzmény: endrebá (3638)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!