Keresés

Részletes keresés

cseik Creative Commons License 2023.08.28 0 0 3258

ez eleg vegyes egy konyvnek

Előzmény: gyongyom bokretam (3257)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.28 0 0 3257

Biblia, nyelvészet, A Föld keringése és forgása, Matematika, Fizika. 

Előzmény: cseik (3256)
cseik Creative Commons License 2023.08.28 0 0 3256

mirol szol?

Előzmény: gyongyom bokretam (3255)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3255

Nekem van egy kétszáz oldalas könyvem, aminek az öszeállitásával küszködök.

Előzmény: Cleaning Cloths (3252)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3254

Én fél szavakból nem értek, én azt kutatom, ami az én fejemben van.

gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3253

Nem olvastam el az előzményeket.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3252

Akkor meg nem értem. Ha eddig is tudtad, akkor ??? 

Előzmény: gyongyom bokretam (3251)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3251

Nehogy azt képzeld, hogy most esett le.

Előzmény: Cleaning Cloths (3250)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3250

Úgy érted, hogy leesett nálad a tantusz? :-) 

Előzmény: gyongyom bokretam (3249)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3249

Ha Ha elkaptál . Győztél.

Előzmény: Cleaning Cloths (3248)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.27 0 1 3248

Fordított helyzet ugye, és vicces és tanulságos is, amikor a csúcsról kerül valami a peremfizikához:

2002-ig volt hivatalos összeesés elmélet is az univerzumra, akkor rájöttek, hogy rosszul mértek és számoltak és így törölték.  - Kac-kac  :-) 

Előzmény: Cleaning Cloths (3246)
Elminster Aumar Creative Commons License 2023.08.27 -2 0 3247

"Jelenleg az úgynevezett Peremfizika"

Hűha! tanultál egy új fogalmat! Piros pontot neked!

De ettől még nem kéne minden fórumtémát összeszemetelned a számodra vadiúj ismerettel.

Az értelmesebbek már évtizedek óta tudják, hogy angolul "fringe_science"-nek hívják a világ közös nyelvén az áltudományos meg crackpot hülyeségeket. Hogy ez neked új, az csak téged és az ismereteidet minősít.

De még egyszer: semmi sem jogosít fel abból, hogy te megismertél egy számodra ismeretlen új fogalmat, hogy ezt mindenhová odaszemeteld.

Előzmény: Cleaning Cloths (3246)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3246

Jelenleg az úgynevezett Peremfizika és azon belül a Nem Szabványos Kozmológia foglalkozik ezen kérdéskörrel. 

Nem szabványos kozmológia 

Elismerve, hogy ~1920 előtt a Tejúton kívüli többi galaxis is peremfizika volt. Meg sok más egyéb is. 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.23 0 0 3245

Istenből is jó sokat KÉPZELTEK el az emberek. 

Az elképzelések, viszont .... hát ... többnyire csak mesék és fantáziálások. 

Előzmény: Törölt nick (3244)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.23 0 0 3244

Vannak olyan elképzelések is (kisebbségben), hogy a multiverzum két lemeze összekoccant. Nem a semmiből keletkezett a világ, ez csak részecskezápor. A kozmológiai multiverzum nem tévesztendő össze az Everett-multiverzummal.

Előzmény: Cleaning Cloths (3242)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.19 0 0 3242

A tölcséres MonoŐsRobbanás ábrázolásnak még ennél is kevesebb az értelme. Ez legalább nem sérti meg az anyag és energiamegmaradás elvét. Ja és nem "Semmiből" lesz " Minden" 

Előzmény: szőrinszálán (3241)
szőrinszálán Creative Commons License 2023.08.18 0 0 3241

Nekem erről azok a füstkarikák jutnak eszembe, amit ifjú koromban fújtam az (5éves Terv) cigarettával. Azonban ehhez egy levegőközegre volt szükség. Ha egy „Univerzum” ilyen tórusz lenne, akkor az, valamilyen közegben lenne. Ennél fogva nem a Világmindenség, hanem annak Egy része lenne. Szerintem a semmi nem létezik, nincs, így közeget sem alkothat. Viszont, ha van a semmi, az „több”, mint a valami. ;-)

Előzmény: Cleaning Cloths (3239)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.15 0 0 3240

egyre elterjedtem =  egyre elterjedtebb

Előzmény: Cleaning Cloths (3239)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.15 0 0 3239

MagnaFánk univerzum ábrázolás egyre elterjedtem.

Akkor is, persze ... ha nem így nevezik és másról szól alatta a téma.

Ezt egy videóból másoltam ki. 

Törölt nick Creative Commons License 2023.08.10 0 0 3238

Mellett, nem helyett.

Előzmény: ábmrus (3237)
ábmrus Creative Commons License 2023.08.10 0 0 3237

A nagy bumm helyett vannak új elméletek!!!

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.03 0 1 3236

A Nobel-díjas ellentmondásos állítása: Az univerzum folyamatosan haldoklik és újjászületik

HARD SCIENCE - 9. OKTÓBER 2020

Sir Roger Penrose azt állítja, hogy univerzumunk több ősrobbanáson ment keresztül, és még több jön – ez az állítás nem széles körben elfogadott a kozmológiai közösségben

• Roger Penrose, a 2020-as fizikai Nobel-díjas azt állítja, hogy az univerzum a halál és az újjászületés ciklusain megy keresztül. 
  • A tudós szerint több ősrobbanás is volt, és még több van folyamatban. Azt is állítja, hogy a fekete lyukak nyomokat tartalmaznak a korábbi univerzumok létezésére. 
  • Ezek az állítások rendkívül ellentmondásosak, és nem széles körben elfogadottak a kozmológiai közösségben.

Aszerkesztő megjegyzése: Az ötlet általánosabb értékeléséhez lásd Dr. Ethan Siegel cikkétSir Roger Penrose, az Oxfordi Egyetem matematikusa és fizikusa, aki 2020-ban megosztva kapta meg a fizikai Nobel-díjat, azt állítja, hogy univerzumunk több ősrobbanáson ment keresztül, és egy másik jön a jövőnkben.

Penrose Nobel-díjat kapott olyan matematikai módszerek kidolgozásáért, amelyek igazolták és kibővítették Albert Einstein általános relativitáselméletét, valamint a fekete lyukakkal kapcsolatos felfedezéseiért, amelyek megmutatták, hogy a túl sűrűvé váló objektumok gravitációs összeomlásán mennek keresztül szingularitásokká - végtelen tömegű pontokká.

Amikor átvette a díjat, Penrose megismételte hitét abban, amit "őrült elméletemnek" nevezett, miszerint az univerzum addig tágul, amíg végül minden anyag el nem bomlik. És akkor egy új ősrobbanás egy új univerzumot hoz létre.

"Az ősrobbanás nem a kezdet volt" - mondta Penrose a The Telegraph-nak adott interjújában. "Volt valami az ősrobbanás előtt, és ez a valami az, ami a jövőben lesz."

Milyen bizonyítéka van a fizikusnak erre az elméletre, amelyet "konformális ciklikus kozmológiának" (CCC) nevezett, és amely ellentmond a jelenlegi ősrobbanás dogmának? Azt mondta, hogy hat "meleg" égi pontot fedezett fel (úgynevezett "Hawking pontok"), amelyek mindegyike körülbelül nyolcszor nagyobb, mint a Hold átmérője. A néhai Stephen Hawking professzor, akinek a nevét viselik, felvetette, hogy a fekete lyukak "szivárogtatják" a sugárzást, és végül elpárolognak. Mivel ez tovább tarthat, mint a jelenleg lakott univerzum kora (13,77 milliárd éves), az ilyen lyukak észlelése nagyon valószínűtlen.

Penrose (89), aki együttműködött Hawkinggal, úgy gondolja, hogy valójában képesek vagyunk megfigyelni a korábbi univerzumok vagy "aeonok" által hagyott "halott" fekete lyukakat. Ha ez helyesnek bizonyulna, ez igazolná Hawking elméleteit is.

A fizikus 2020-as tanulmánya, amelyet a Monthly Notices of the Royal Astronomical Society című folyóiratban tettek közzé, bizonyítékot szolgáltat a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzásban (CMB) található "rendellenes kör alakú foltokra"amelyek megemelték a hőmérsékletet. A foltokat feltáró adatok a Planck 70 GHz-es műholdjáról származnak, és akár 10 000 szimuláció is megerősítette őket.

Penrose 2018-as tanulmánya rámutatott a CMB sugárzási forró pontjaira, amelyek valószínűleg a fekete lyukak elpárolgásával jönnek létre. Penrose és Vahe Gurzadyan, az örményországi Jerevánfizikai Intézet munkatársai 2010-ben a ciklikus kozmológia támogatását találták a CMB-n belüli egységes hőmérsékleti gyűrűkben. A tudósok akkor azt feltételezték, hogy a gyűrűket a miénket megelőző univerzumban ütköző fekete lyukak gravitációs hullámainak jelei okozták.

Ezek az elképzelések ellentmondásosak a kozmológus közösségen belül, néhányan rámutatnak arra, hogy nehéz egy végtelenül nagy univerzumot az egyik korszakban egy szuper-kicsihez igazítani a következőben. Ez szükségessé tenné, hogy minden részecske veszítsen tömegéből, ahogy az univerzum öregszik.

Nézze meg Penrose legújabb tanulmányát, melynek címe: "Nyilvánvaló bizonyíték a CMB égbolt Hawking pontjaira" itt.

Egy másik lenyűgöző Penrose-elméletért nézd meg nézeteit tudatunk kvantumszintű eredetéről.

MemetikaTan Creative Commons License 2023.07.26 0 1 3235

Egyesek azt értik alatta, hogy azonos zagyvaságokat írnak, mondanak, terjesztenek.

Mint például egyes vallások tanai, ateista tagadásvallás dogmái, tudományos tévhitek, politikai jelszavak ... stb. 

Előzmény: Törölt nick (3234)
Törölt nick Creative Commons License 2023.07.25 0 0 3234

Azon tűnődök, hogy mit jelent érteni (vagy megérteni) valamit.

Elfogadunk egy logikai láncolatot A-ból B-be?

Vagy inkább ha B-ben vagyunk, tudjuk, hogy A-ból jutottunk oda és C-be juthatunk el?

Tapasztalatként elfgadjuk, vagy valamilyen axiómákból kikövetkeztetjük?

Előzmény: Elminster Aumar (3218)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.07.25 0 1 3233

monoteizmus =MonoŐsRobbanás

politeizmus = PoliŐsRobbanás = Multiverzum 

Mindkettő , illetve mind a négy csak vallás, hiedelem és nem is igaz, nem valós.

Akkor is, ha esetleg részigazságok vannak esetleg bennük. 

Előzmény: Bölcs Árnyék (3232)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.25 0 0 3232

https://www.youtube.com/watch?v=mHVYrbaBLSk

[Michio Kaku Explains String Theory] - Húrelmélet, Nagy Bumm (HUN)

Előzmény: ErkölcsTan (3231)
ErkölcsTan Creative Commons License 2023.07.25 0 1 3231

Heidegger - a nagy semmi ... - Index Fórum

Lét és idő

vs.

Idő rövid története

könyvek.

Mindkettő erősen posztmodern filozófia.

Előzmény: Bölcs Árnyék (3230)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.25 0 0 3230

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=164911713&t=9249891

Meghökkentő mesék fizikusoknak !

~

Fred Hoyle és Edwin Hubble elméleteinek az egyesítése !

Nyugodjanak békében, de amikor Stephen Hawking azt mondta, hogy a univerzum a semmiből keletkezett, és amikor Fred Hoyle azt mondta, hogy a semmiből jön anyag, akkor a fentiek szerint bizonyos értelemben mégiscsak igazuk volt, csak ők már ezt nem élhették meg "

ErkölcsTan Creative Commons License 2023.07.24 0 0 3229

Már megvan adva, a kép alatti helyen.

Előzmény: Bölcs Árnyék (3228)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.24 0 1 3228

... gondolom ez 1 YouTube videó, kérlek ad meg ide a linkjét, hogy ne keljen kotorásznunk utána ♥

Előzmény: MemetikaTan (3222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!