Oké, de most azért vegyem meg az én esetemben január végén a veszprémit, hogy legyen minek a visszaigénylésével külön szarakodni?
Ha meg nem veszem ki, akkor nagy kegyesen elengedik a büntit abban az esetben, ha utólag megveszem - vélhetően már februárban(!!!) - azt a veszprémit, amit akkor már nem is kéne, majd rögvest álljak be a sorba visszakérni??
Ha valaki azt állítja, hogy olyan szakasz miatt vett megyei matricát, ami február 1-től ismét ingyenes lesz (M86, 61-es, hidak, reptér, Veszprém), tehát nem lesz rá tovább szüksége, vissza fogják adni.
A február 1. azért van, mert az új rendeletnek meg kell jelennie a Közlönyben. Addig nem hivatalos semmi.
Ez az "egyszer használta" kifejezés egy szerencsétlen mondat volt a sajtótájékoztatón. Leginkább azt akarta mondani, hogy ha nem használta régi fizetősön, tehát csak az új fizetős szakaszon. Az egyszeri használatnak nem is lenne értelme, mert ha háromszor mentem ki Pestről a reptérre (amit egyébként nem is tudnak, mert ott se fix, se mobil ellenőrzés nem volt az eltelt 24 napban), akkor mi van? Semmi.
De annak sincs semmi értelme, ha régi fizetősön is használtam a megyeit. Mivel január 1-jén abban a tudatban vettem matricát, hogy használjam az új szakaszon, de akkor már miért ne menjek a régin is? Azt viszont utólag nem lehet számon kérni, hogy miért mentem a régi szakaszon is, miért nem csak az újon?
Nem fognak ezzel foglalkozni, Miskolcnál se foglalkoztak. Aki tényleg csak arra a pár kilométerre vette meg, attól visszavették, ha meg máshol is használni akarja, vissza se adta.
Gondold el, ha a reptér miatt 3.000-en akarják visszaadni, az ügyfélszolgálaton a sorban egyesével elkezdik bogarászni az adatbázist, hogy mentél-e máshol is az eltelt időben? Szerintem a rendszer egyébként sem alkalmas erre, csak a szabálytalankodókat jegyzi fel, a térfigyelő kamerák meg eleve nem erre vannak kitalálva. Vásárláskor még azt sem dobja ki a gép automatikusan, hogy ugyanarra a rendszámra van már matrica véve...
Szó nélkül visszaadják a pénzt, aki kéri, csak legyen már végre vége ennek a nehéz időszaknak, mikor alulról-felülről csesztetik az illetékest, örül, ha az állását meg tudja tartani. Máshol ennek a fele is elég lenne a lapátnak.
Ez számomra azt jelenti, hogy ha januárban elmész a 90-esig Veszprém megyei nélkül, nem kapsz pótdíjat és szolgáltatási díjat, de a Veszprém megyei évest meg kell venned. Miközben február 1-től ebben az esetben már nem lesz rá szükséged. Januárban még szükséged van rá.
Igen, ezt is ki lehet belőle olvasni, bár teljesen nonszensz, hogy 7 napra éves matricát kéne venni. Ha ez mégis így lenne, akkor kénytelen lennék úgy fogalmazni, hogy a büdös kurva anyját alsó és felső szinten minden balfasznak, aki ezt így kitalálta.
A "legegyszerűbb" megoldás, ha megveszed a vasi/veszprémi matricát, használod a pályát, szabályos vagy. Február 1-jén meg visszaváltod, mert akkor már nem lesz szükséged rá.
Ha naponta kell használniom akkor nem válthatom vissza, mert egynél többször használtam. A vasi visszaváltásáról nem olvastam.
A "legegyszerűbb" megoldás, ha megveszed a vasi/veszprémi matricát, használod a pályát, szabályos vagy. Február 1-jén meg visszaváltod, mert akkor már nem lesz szükséged rá.
Ha én ezt az egészet egy szomszédos országról hallanám, hogy mi folyik ott december közepétől, nem akarnám elhinni, hogy ilyen létezik.
5. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nem kérhet 1470 forintos szolgáltatási díjat azoktól, akik januárban matrica nélkül használták a fizetős utakat, de később megváltják az adott útszakaszra érvényes megyei matricát. Keresik a megoldást a matricák kényelmes (akár postai úton történő) visszaváltására is. A visszaváltásra február 28-áig van lehetőség.
Igen, de ez csak febr. 1-től él, és csak akkor, ha megváltod az évest.(Zarándokolsz.) Mi lesz a vasi matricákkal?
Elzarándokolsz, veszel matricát, nem kell fizetned 1470 pénzt, arra ami megszűnik?
Január 31-ig kell a Veszprém megyei is. Csak február 1-től nem kell Veszprém megyei. Ez ugye annak köszönhető, hogy jelenleg a megye utolsó csomópontjáig lehet menni, február 1-től a következő megye első csomópontjáig.
Kormany.hu:
"Fónagy János kiemelte, a kormány eltörli az 1470 forintos szolgáltatási díjat a megyei matricák bevezetésével összefüggő ügyekben. Azok tehát, akik januárban jogosultság nélkül hajtottak díjköteles szakaszokra, nemcsak a pótdíj alól mentesülnek, ha február végéig éves matricát vesznek, hanem az egyéb esetekben szokásos szolgáltatási díjat sem kell megfizetniük."
Ez számomra azt jelenti, hogy ha januárban elmész a 90-esig Veszprém megyei nélkül, nem kapsz pótdíjat és szolgáltatási díjat, de a Veszprém megyei évest meg kell venned. Miközben február 1-től ebben az esetben már nem lesz rá szükséged. Januárban még szükséged van rá.
Várj, ugyanebben a kopizott részben az is ott van, hogy az 1500 forintot nem kell megfizetni. Plusz keresik a megoldást a megvásárolt matricák visszaváltására. Ezt hogy? Most meg kéne venni, majd februártól visszaváltanák?
Nem kitalált a helyzet, tényleg mennem kéne és fingom nincs mi van...
Dehogynem. Ha most lemész Aligára Veszprém nélkül, akkor megbüntetnek, ez teljesen egyértelmű. Ha most bemész személyesen, megveszed a Veszprém megyeit, akkor januárban még ki kell fizetned az 1500-at is mellé. Semmi nem változott januárra nézve.
Ha februárban mész be az ügyfélszolgálatra megvenni, akkor (feltéve, ha tényleg így szól majd a jogszabály is), akkor is ki kell fizetned a Veszprém megyeit, de az 1500-at már nem. Egyébként a büntetés pontosan ugyanúgy él.
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nem kérhet 1470 forintos szolgáltatási díjat azoktól, akik januárban matrica nélkül használták a fizetős utakat, de később megváltják az adott útszakaszra érvényes megyei matricát. Keresik a megoldást a matricák kényelmes (akár postai úton történő) visszaváltására is. A visszaváltásra február 28-áig van lehetőség.
Én holnap mennék Aligáig. Ugye akkor most nem kell Veszprém megyei matricával baszakodnom? Mert a szövegből nem feltétlenül ez jön ki.
Mikor, hogyan? A kedvezmények mértéke, visszatérítés módja?
Csak összecsaptak valamit, mert hangos volt a próbaüzem zaja. Miért csak 02.01 a hatálybalépés? Addig fizetni kell? Igen, csakhogy majd visszatérítik. Valahogy. Ha visszatérítik, nem egyszerűbb lenne iziben eltörölni? Mi az, hogy egyszer használta? Ellenőrzés? Mi az, hogy rendszámok alapján? Milyen alapon tárolják a fizetők rendszámát?
Aki munkába járt, többször használta, nem jókedvében fizetett akár két megyére is.
Milyen elven? Az erő elvén. Szerintem (!) nem egy hónapig, akár évekig is megvan a rendszámod, a hely, az idő. Eltéve a sifonérba, jó lesz az még ha ne adj isten kezet emelsz pl. valamellik semmirekellőre.
Itt most konkrétan a matricásról beszélek, az külön rendszer. Belefutottál, megbuktál, jön a bünti, kép eltéve a reklamáció miatt, ok. Ott csak a rendszám meg a koordináta látszik. (Volt vita, kép a neten is fennt volt) Ha van matricád elvileg kidob, mert nem vagy sáros. Tehát, ha matricával mentél, milyen alapon rögzít tárol (legalább egy hónapig? Vagy listáz) Hogy keres vissza?
A forgalomfigyelők külön rendszerben vannak. Itt a másikról van szó. Bizony a nagytestvér a pályákon is figyel. Sok bűnesetnél volt visszanyomozva az útvonal.
A cigánygyilkosságoknál is volt szerepük. Minden rendszámot tárolnak egy ideig. Az idejét úgysem tudjuk meg, bármi is a törvény, meg a személyiségi jog. Az erő velük van.
A rendszámom a közelmúltban biztos listázásra került, mert a kihirdetés után sok kamerának mutattam fel a kinyújtott középső ujjamat jelképként. A nem fizetős M0 szakaszon.
A kamerás rögzítés nem csak a matricával nem rendelkezőkre vonatkozik? Most már majdnem real time üzemmódban mennek, ezért is ugrott az a lehetőség, hogy megúszod, ha nem veszel.
Meddig őrzik a felvételt? ki kezeli ezeket? Akkor gyakorlatilag bármikor rákereshetnek a rendszámodra? Ha febr. 1 után lép életbe, akkor gyakorlatilag min 1 hónapig tárolnak, minden rendszámot? Ha nem követtem el semmit, akkor is? Milyen alapon? Csak mert arra jártam?
Minden autópályán évek óta van folyamatos kamerás rögzítés. Ahol a tehereseknek kellett csak fizetni eddig ott is. Pl. M0, M31. Azokat pár napig biztosan tárolják, ha kell, ha nem.
Gondoljatok a Rezesova esetre például. Ezen felül vannak a mobil video állomások. Ott is mindenki megy a "szalagra".
Volt már javaslat, hogy angol mintára a sebességtúllépést ennek alapján átlagsebességből számítsák szakaszonként. Ez első körben MÉG nem ment át.