Jelen pillanatban tényleg nincs középkategóriás fix obi sor. A fullframe E bajonett egyenlőre egy (utólag jó döntésnek tünő) úttörő kezdeményezésnek indult. Ha jobban beindul, akkor lesznek obik is. Közben kijött egy 2/28mm Sony (nem Zeiss) kétféle előtéttel is, szóval van bővülés. Viszont a távolkeleti gyártók már rálltak a manulfókuszos, kézi rekeszes extrém obikra, mint pl. a Mitakon 0,95/50, de a Zeiss is kijött lét Loxia objektivvel.
Fixben csak a Zess 1.8/55 -t látom. A Sony 1.8/50 mintha csak APS méretű lenne.. A Sigma 2.8/60? a sigma névre kicsit allergiás vagyok. Tamron 2.8/90mm biztosan jó, de nekem most ,,alapobjektívnek" kissé hosszú. A zoomok nem igazán érdekelnek.
Köszönöm. Azért kutakodtam, mert mivel én galád nikonos vagyok, és ha vennék egy A7-t, arra megelégednék egy 50mm körüli alapobjektívvel. Valóban a Zeiss különleges minőség, de ma már nagyon jön fel például a Tamron és én erre a másodgépre én nem költenék annyit. De a Sony is csináltathatna egy becsületes alapobjektívet, nem kell annak több százezerbe kerülni. No mindegy, majd felnyomok rá valami nikon alapobjektívet, csak nem akartam ennyire fapadosra venni a figurát. Különben ciki hogy ennyire szegényes a fix objektívek választéka.
Nincs olyan ha autófókuszos optikára gondolsz. csak apsc nexekre gyártanak 3rd party gyártók egyenlőre. felesleges nem a zeiss obikat venni, mert annyira jók.
Biztosan türelmetlen vagyok, de nehéz az A7-re valami fix alapobjektívet keresni, mert mivel adapterrel összes eddig gyártott objektív felmegy rá, így a találatok száma rengeteg. De én nem ezekre gondoltam, hanem azokra, amelyeket konkrétan erre a géptípusra terveztek. Nem az eredeti Zeiss-t keresem, mert azért az kurva drága. Tehát nem valami adaptált dolgot keresek, ahol se AF se rekeszműködtetés. És persze ki is kell rajzolni a full méretet.
Ki tudja valaki ide listázni azon idegen gyártók objektívjeit, amelyek a Sony A7-hez készültek, és teljesen kompatibilisek az A7-tel?
Ja a válasz: Az A-s rendszerben más az AF rendszer, ezt kapod meg az adapterben. Az A7 érzékelőn mér kontrasztalapon, de ezt nem tudja normálisan az A-s obinak elmondani. Úgyhogy az adapterben ott van talán a féligáteresztő tükör ami az AF pontokra vetiti a képet. Remélem jól tudom.
Nemtom én csak manuálos obikkal használom. 70-210 helyett van nálam egy 2/85 és ha kell egy 2,5/135. 24 mpixelből kényelmesen kivághatom a különbséget. Az A7 nagy előnye a kis méret, pont ezért nincs szerintem E bajonettes 2,8-as zoom, mert azzal borulna az egyensúly. Ezért sem gondolkozom átalakítóban, eladtam szinte minden A obimat, mert leszakadt a vállam. A manuálfókuszos Minolta obik pehelysúlyúak, igaz nincs AF, de van elektronikus kereső. Szinházi fotózás Adaptall 3,5-4/70-210 telével: https://plus.google.com/u/0/photos/108703049241469179169/albums/6058301928934144657 semmi sem lehetetlen
Haly keresek A7 vázat használtan a lehető legolcsóbban.
Illetve ha valakit érdekel fel tudok ajánlani egy cserét
D7000 26 e expo Meike portrémarkolat Nikkor 50mm 1.8 G (napellenzővel) Sigma 18-35 3.5-4.5 Nikon 55/3.5 micro M42 es átalakító lencsés Yongnou távkioldó illetve egy közgyűrű sor.
Egy gyári tartalék, idáig elég volt :-) Amikor még nem volt, akkor a Velodrom Milllenárison 250 képet csináltam. Ott autókra vártunk, gyakran néztem a keresőt, 10% maradt benne. Aztán egy esküvőn kb. 500 kép lett egy akkuval, nyilván ott kevesebb keresőhasználatra több expo jutott. Szóval sok múlik a használaton, de itt van ez a cucc: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=134287177&t=9220403
Nem tudom. Kell egy abszolút kifogástalan objektív, amellyel a meglévőket össze tudod hasonlítani. De ez gondolat csak az élesség szempontjából működik. Ha egy objektívnek a rajzát a saját kedvenc fotótémádhoz, például portréhoz megkedvelted, akkor nem kell lecserélned.
Van egy 2/100 Olympus obim A bajonettre átalakítva, azt nagyon szerettem 24 mpixelen. Most gondolkozom hogy eladjam vagy vegyek egy NEX-A adaptert. Bár a Minolta MD 2,5/100 elég jó alternatíva helyette súlyban és a képminőség is baromijó.
Elvileg működik a 36 Mpixel, de nagyon kell figyelni, nagyon jó optikák kellenek, és nem szabad a rekeszelés miatt a fényelhajlási zónába kerülni. Nagyon kritikus a kicsi mélységélességi és a még kisebb pixelélességi zóna, és 11-es rekesznél már a fényelhajlás is korlátoz. Szóval ha a fotótémád nem túl nagy mélységi kiterjedésű, akkor elérhető a 36 megapixel, de olyan felvételeknél, amelyek szélességi és mélységi kiterjedése hasonló, ott ilyen fokú, 36 megapixeles élességet nem lehet elérni. Azért láthattad az oldalamon, hogy a 100-as Zeiss makró karcolt egy kicsit. :) Gondolom az A7-re is hasonló minőséget nyújtanak a Zeiss optikák.
A kontakt hiba, vagy az alacsony tápfeszültség egyaránt okozhat bizonytalan működést. Én használok yongnuot (560III és RF-603NII) de pontosan az általad említett típust, így többet nem tudok segíteni. Nálam minden működik, nikon vázakon a nikon vakuk és a yongnuo vaku is.
köszi az infót, olyan dolgokat is fotózok amik elég nagy nyomtatásba kerülnek, de nem óriás plakátra, szükségem van a nagyobb felbontásra, plusz az AA szűrő hiánya nekem áldás.
Köszönöm, este megpróbálom hátha tényleg csak ennyi...:) de az adón lévő teszt gomb lenyomására mindig villan a vevőn lévő vaku, ha elem gond lenne akkor valószínűleg ez is véletlenszerűen működne. Vagy rosszul gondolom?
Sziasztok! Két hete nagy boldogságomra A7 tulajdonos vagyok. Kicsit elakadtam a vezeték nélküli vakuhasználattal kapcsolatban, hátha tudtok segíteni nekem. A probléma a következő: próbálom a meglévő Nikon vaku szettemet -természetesen manuális módban- vezeték nélküli módban használni! Adott az A7 váz és egy teljes vezeték nélküli szett 3 vakuval (SB910, Yongnuo 560, meg valami noname vaku) , Yongnuo yn622n recevierekkel és 622-tx távkioldóval Nikonhoz.
Ami működik: vázra helyezve a wireless kioldó nélkül mindhárom vaku manuális módban elvillan, működik, használható. Amikor azonban vezeték nélkül próbálom használni és a vázra felrakom a 622tx vezérlőt, illetve bármelyik vakut a 622n recevier-re és próbálok vezeték nélkül villantani, úgy néz ki, hogy teljesen véletlenszerűen működik: egyszer kifogástalanul használható, villan a vaku ahogy kell, de másik alkalommal már semmi. A Yongnuo Test gombra a vaku elvillan, tehát nem a kioldóval van a baj. Mi lehet a gond? Ha a vázon nem jó a csatlakozó, akkor úgy gondolom, a vakuk a wireless szett nélkül is így véletlenszerűen működnének. Tudom, vegyek, Sony-hoz való triggereket, stb., de mivel úgyis manuális módban használom a vakukat, ezért olyan jó lenne, ha nem kellene befektetni megint és tudnám használni a már meglévő rendszert. Mi lehet a baj?
Az egyik lehetőség az hogy cserélik A7II-re, elvégre fogyasztói társadalom... de szerintem sokan váltanak A7s-re is. Most kaptam egy vadiuj markolatot az ebayról, kb. féláron a boltihoz képest, lehet hogy csak kibontották egyszer. Szóval ott más világ van.