Vettem tesztelésre 1 em3 akácot az erdészettől 24k-ért. Csuromvizes, de csak ilyen volt. Hidmérlegen 870 kg lett, vagyis igy nedvesen 2760/q-ra jön ki. Nem egy jackpot ...
Lehet hogy em3 árára gondolhatunk ,ami sok helyen nincs messze a valóságtól !:) Szép fa amúgy ,Én most 2em3 japánakácot rendeltem ,de még nem jött meg !:(
A napokban kimegyek megnézem az erdőt. A lopás itt is sajna gond, de pici a falu, tuja mindenki hogy ki az. :) De hallottam olyat is hogy lopás ellen 3 m-es rönkbe vágták a fát, és azt is ellopták!! Itt inkább az a jellemző hogy ha valaki kivágja az erdejét, akkor a szomszédos erdőkbe is szépen belekanyarintanak.
+ van még egy figyelemre méltó lopási mód: régebben rendszerváltás után sokan kaptak erdőt kárpótlásba, esetleg telket pincével amit benőtt az erdő. Amikor ezeket az erdőket osztották a szemfüles helyi "hivatalnokok" figyelték hogy ki jön egyáltalán megnézni az erdejét. Sokan voltak akik ide sem jöttek. Ezeket a területeket térkép másolaton megjelölték. Aztán amikor a lehetőség úgy hozta pár alkesszal letermeltették a fát. Persze nekik azt mondták hogy az erő az övék. :)
Nekem ez azért lenne praktikus mert közel van, és épp akkora amin megterem az évi tűzifa mennyiség.
Az a vicc ebben az országban, ha betörnek, akkor nem a betörőket üldözik, hanem a károsultat oktatják ki, nem tett meg mindent a betörés elkerüléséért, mert csak 4 lakattal zárta, és nem 8 lakattal.
Ha én kihúzok egy madzagot a kerítés helyett, akkor sincs joga senkinek átlépni rajta, mert az onnantól MAGÁNTULAJDON !!!!
Ha fegyverrel védem a magántulajdonomat, akkor is engem büntetnek.
Pedig ha ezek az "erdőkerülők" kapnának néha egy kis rétest, akkor 100X is meggondolnák, hogy bemennének e még egyszer abba az erdőbe egy gallyat is kihozni.
Igen ez tavaly volt a tv-ben is kb 30 hektárt akartak ingyen odaadni az államnak ,hogy így kerüljék el a büntit ,mert ennél a mennyiségnél ez bizony milliós tétel .Az emberünk elmondta ,hogy délelőtt elkapták a tolvajokat biciklikkel több mázsát loptak , bevitték őket, délutánra már megint jöttek az erdőről mert ezért nem lehet bent tartani senkit !Érdekes dolgok ezek, az államnak kötelessége lenne a magántulajdon védelme hiszen azért fizetjük a rendőrséget ezt nem teszi+, viszont téged ugyanaz az állam megbüntet mert ő nem tette a dolgát és a te fádat ellopták . Nem hiszem ,hogy nem lehetne olyan törtvényt hozni akinek bizonyíthatóan lelopták az erdejét az ne mentesülhetne a büntetés alól .Magyarország úgy szeretlek :)
Sok helyen évente vágják ki a réti négerek az akácost.
Amit neked kell pótolni.
Nah ez minden évben nem olyan jó móka ám.
Van olyan ember aki ingyen is megszabadulna pár hektár erdőtől csak ne kelljen évente büntetést fizetni mert nincs meg benne az éves felbecsült fa mennyiség. Az már nem érdekli szerveket ,hogy lopják a fát vagy sem.
cégnél az egyik beszállító a gyári listaára 27€ a valaminek, ami egyébként boltba is kapható de ez egy berendezés tartozéka, a berendezés gyártójánál 150€ na a magyar képviselő ezt hozza nekünk 400€ igen négyszáz juróért.......