Az IMF igazgatósága novemberben hagyott jóvá Magyarország számára 12,3 milliárd euró (15,7 milliárd dollár, 10,5 milliárd SDR) készenléti hitelkeretet. A megállapodás idején érvényesített napi kamat 2,71 százalék volt.
Magyarország kvótája (tulajdonrésze) a Nemzetközi Valutaalapban 1,038 milliárd SDR.
Mindezek alapján a készenléti hitelkeretből novemberben lehívott 4,2 milliárd SDR nagyságú első részlet kamata 2,076 milliárd SDR-re 2,71 százalék, további 1,038 milliárd SDR-re 3,71 százalék, 1,099 milliárd SDR után pedig 4,71 százalék - emlékeztetett Pichler Ferenc.
A készenléti hitel 17 hónapig, 2010. márciusáig vehető fel.
Offos leszek: Tök fura, hogy megnéztem a 77-es beírást és azt nem én írtam. Pedig itt azt írja ki. Nahát!
És most on...
"Bogárnak a lába nyomába nem érhet a "szakemberek" 99 %-a..."
Ezt ne velem vitasd meg, mert én ilyet nem írtam. Sőt, Bogár is csak úgy került a képbe, hogy bemásoltam ide egy idézetet, amely nem az elvárható (értsd: itthoni ballibek által elvárható) módon szólt az IMF-ről és erre jött egy olyan reakció, amely rákérdezett, hogy vajon ezt a baromságot talán Bogár írta-e. Mire mondtam, hogy nem, ezt a Nobel-díjas Stiglitz írta és azt foglalták össze, amire az a válasz jött, hogy Stiglitz = Bogár a köbön. Szerintem mielőtt nekidurálnád magad, olvass alaposan. Örülök, hogy segíthettem.
Glve A nemzetközi gazdaság kezd beindulni,a görögök,és a spanyolok nem mennek csődbe!A görögöknek adtak halasztást,hogy adósságaikat nyugodtan törleszhessék!A görögöknek 2016 ig a 3%os hiány célt se kell tartaniuk.Újjabb kettős mérce!
Ne vizionálj baromságokat,olyan messze vagyunk az államcsődtől mint Makó Jeruzsálemtől.
hát én angolul eddig egyetlen jól beszélő embert hallottam eddig a politikai életünkből, még régen jeszenszky szóvivőjét, egy bajszos-szemüveges, a volt kádári külügyi apparátus egy diplomáciailag képzett emberét, nyilván seggnyaló volt, de ebből a szempontból lényegtelen.
de se a főnőke, se kovács laci bácsi, se martonyi jancsi bácsi nem tud angolul: a fogsormosolyos panelmondatos angolt nyomják. és ha kérdeznek tőlük valamit, mondanak rá valami semlegeset gyorsan, ami készen áll a fejükben ilyen esetekre. ha olvasniuk kell (és a legtöbb esetben szerencsére azt kell), akkor valahogyan túlélik.
a miniszterelnökeink nyelvtudása (angoltudása) pedig valami katasztrófa: antall, horn kiesik élből, gyurcsánynál még gulyás lászló sportriporter is jobban tud angolul, orbánnak meg elég meghallgatni legutóbb bukarestben és rögtön utána brüszelben elmondott beszédeit: valszeg olyan 1000 szó jelentését érti nagyjából, ellenben beszélt angoljában semmi ritmus vagy hanglejtés, a hangsúlyrendszerrel láthatóan sosem volt tisztában, a kiejtése pedig rosszabb, mint egy fekete-afrikai törzsfőnöké.
Másról, ugye, meg nem nagyon megy a bogáraköbön-attitűddel. Valami kis tény is kellene, meg forrás az alátámasztásra. De ha nincs, akkor hiába is kérné azt bárki.
"A kormány által bejelentett 400-450 milliárd forint összegű kiigazítással 2012-ben teljesíthető a 3 százalék alatti hiánycél, s remélhetően 2013-ban is tartható lesz a hiány - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke..." (hvg.hu)