Keresés

Részletes keresés

sornyito Creative Commons License 2012.01.06 0 0 147

Tarthat...

A maroklők vannak gyak. teljesen tiltva, de pl. hosszú csövű pisztolyra (ha minden igaz 30 centi feletti csőhossz) lehet engedélyt kérni. És engedéllyel tarthatóak sörétes puskák is.

Virágzik a Gallery Rifle (22.-es puskákra és pisztolykaliberű karabélyokra szabva), kis és nagykal benchrest, F/TR (precíziós) lövészet. Csak nézz körül milyen custom fegyvereket gyártanak az angolok nagykaliberben...

Az igaz, hogy maroklőből gyak. csak az előltöltősök engedélyezettek, készülnek is szép konverziók modern revolverekbő is. Ezért találták kis az IPAS (Iron Plate Action Shooting)-t légfegyverekre szabva.

Előzmény: python 357 (146)
python 357 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 146
Szilveszterkor egy angol taxisofőr agyonlőtte a barátnőjét és még két nöt, majd magával is végzett.Hat különböző típusú pisztolyra és légpuskára volt engedélye!....Ennyi a hír.Nem értem, mert magánszemély nem tarthat angliában központi gyújtásos,de még peremgyújtásos lőfegyvert sem!Azt hiszem talán előltöltős az lehet.Én is csodálkozom.Azt írta a hülye magyar újságíró,hogy lehet- meg fogják szigorítani az angol fegyvertörvényt!- Látható, hogy nincs abszolute képben!
Előzmény: Túlélőblog (145)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.01.06 0 0 145

Pontosan mit írtak róla? Angliában elég szigorúan tiltják a lőfegyvereket - és a késeket is. Kíváncsi vagyok, hogy mivel magyarázzák, hogy minden tiltva van, mégis lövöldöznek és leszúrják egymást.

Előzmény: python 357 (142)
norinco Creative Commons License 2012.01.05 0 0 144

5*

:-)

Előzmény: .Guriga. (143)
.Guriga. Creative Commons License 2012.01.05 0 0 143

Mért ne hozná le? A pánikot szítani kell, mert végül kialudna..

Erre kell a sajtószabadság... szabadon riogatni a jónépet.

python 357 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 142
Tegnap Angliában megint volt egy mészárlás!:( A Blikk persze hozza le azonnal!!
Túlélőblog Creative Commons License 2012.01.04 0 0 141

"A fegyvertartást ellenzők szerint"

Ők kicsodák? Melyik szervezetet kérdeztek meg? Vagy nem adták a nevüket a véleményükhöz?

"azonban egyszerűen csak azok halmoznak fel még több puskát, akiknek már egyébként is van otthon fegyverük."

A statisztikák szerint ez nem igaz. Egyre inkább a női vásárlókon van a hangsúly, akiket eddig nem érdekelt a téma. Az elmúlt pár évben ezért is tört be az, hogy rózsaszínű pisztolyokat és puskákat kezdtek gyártani.

http://www.walb.com/story/16406604/gun-sales-booming

"They both said it did not have to do much with hunting season. They see many first time gun owners looking for a way to protect themselves."

Erről van szó. :-)

Előzmény: exhighand (140)
exhighand Creative Commons License 2012.01.04 0 0 140
Túlélőblog Creative Commons License 2012.01.04 0 0 139
Előzmény: barugon (133)
exhighand Creative Commons License 2012.01.04 0 0 138

Ez az. Az új alkotmány két dolgot rögzít az otthon védelmében.

1. a bármilyen jogcímen, de jogszerűen tartott fegyverrel védekezhetsz. Végszükségben természetesen a jogszerűtlennel is, de azért utólag felelősségre fognak vonni, de a birtoklásért csak.

2. nem kell mérlegelni az arányosságot.

Előzmény: fapuskás (137)
fapuskás Creative Commons License 2012.01.03 0 0 137

(tá)alkotmányos jogod

Apooca Creative Commons License 2012.01.03 0 0 136
Előzmény: barugon (135)
barugon Creative Commons License 2012.01.03 0 0 135

Hát nem mondod...!

Én az infót egy kereskedelmi csatorna hírműsorában hallottam.

Már ezek is kamúznak??? Mi lesz ebből???

Előzmény: exhighand (134)
exhighand Creative Commons License 2012.01.03 0 0 134

Az volt tervben, hogy jan-1-el életbe lép egy új BTK, amiben fokozott védelmet kapna a tulajdonjog védelme érdekében tett cselekvés.

Azaz kevésbé büntetnék, ha valaki a saját házában agyonveri a betörőt.

természetesen nincsen új BTK sem....

barugon Creative Commons License 2012.01.03 0 0 133

Állítólag 2012 jan. 1-től életbelépett egy, "a tulajdonjog védelmét szolgáló" törvény. Valaki

esetleg tud erről bővebbet?

Túlélőblog Creative Commons License 2011.12.25 0 0 132

Muszáj visszaszorítani ezt a folyamatos mészárlást. Minden évben tömegek válnak az olimiai sportlövészet áldozatává. :-/

Előzmény: Gósztrájder (131)
Gósztrájder Creative Commons License 2011.12.25 0 0 131

Az olimpiai számokat is kezdik kiherélni. A pisztoly-lövészetet pl nem éleslőszerrel hanem lézer-jelölővel akarják kiváltani.

Előzmény: szijozsi (130)
szijozsi Creative Commons License 2011.12.24 0 0 130

Írod: "
Gyanítom, hogy addig kell örülni, amíg a sportlövőknek nem kell átfegyverkezni airsoft-ra..."

Még mit nem? a múltkor bevetési osztagot küldtek egy ablakban airsofttal ököeködő gyerekre.

Elvitték megnézni, szakértővel, nem aknavető-e?

A sportlövészetet meg köpőcsővel is lehet csinálni Magyarországon.

Majd a sportdiplomata-állmelnökünk kijárja a NOB-nál hogy olipiai sportág legyen.

Előzmény: sornyito (123)
exhighand Creative Commons License 2011.12.24 0 0 129

Lefordítom. Kodifikálási ( egyeztetési) céllal évek óta félkérték és bekérték a sportlövők ( szövetségek) véleményét is. Embertelen munkával és ráfordítással ezek a szövetségek kidolgoztak az európiai joghoz harmonzáló megoldásokat, amik a biztonságos és ellenőrzött tartás mellett az ésszerűséget és a rabszolga sorból kiemelkedést is szolgálták.

Belesz@rtak a szájukba,  azzal, hogy a kidolgozott módosításokból semmit sem használtak fel.

Van viszont a törvény tervezetben egy óriási rés, amivel én a fél országot jogszerűen fel fogom fegyverezni, ha ezt megszavazzák a görények. 

Előzmény: gerila (114)
jopek13 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 128

Sajna. :-(

Előzmény: Túlélőblog (127)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.12.24 0 0 127

Tudom én azt. Úgy értettem, hogy szándékosan feledékenyek. Magyarán magasról tesznek arra, hogy mit ígértek kampányidőszakban. Orbán úgy tudom meg is üzente az amerikaiaknak, hogy ne törődjenek a kampányígéretekkel, mert azt csak úgy mondja, de nem gondolja komolyan. Ez be is igazolódott.

Persze lett ígérve önvédelmi jog, jogkiszélesítés, önvédelmi fegyver könnyített megszerzése és hasonlók, aztán ami lett belőle az meg egy nagy semmi. :(

Előzmény: jopek13 (126)
jopek13 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 126

A kormány nem hülye, tudja az hogy mit ígér, de már akkor tudja hogy szivat bennünket. Mi vagyunk a hülyék hogy simán lenyelünk minden faszságot.

Bocs a trágár szavakért.

Előzmény: Túlélőblog (124)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.12.23 0 0 124

A kormány ígéretei között szerepelt. Persze azok az ígéretek azóta már eléggé megkoptak. Feledékeny a kormány, elfelejti, hogy miket ígért.

Előzmény: sornyito (123)
sornyito Creative Commons License 2011.12.23 0 0 123

Asszem erről nem én tehetek...Önvédelemi fegyver engedélyezése gyanítom, hogy senkinek sem jut eszébe, főleg a mostani politikai izében.

Gyanítom, hogy addig kell örülni, amíg a sportlövőknek nem kell átfegyverkezni airsoft-ra...

Előzmény: Túlélőblog (122)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.12.23 0 0 122

Vadászból és sportlövőből kevesebb van mint munkásból és falun élő kisnyugdíjasból. :-( Sportlövők és vadászok meg nem is önvédelem miatt vesznek lőfegyvert.

Előzmény: sornyito (120)
nzsolt18 Creative Commons License 2011.12.23 0 0 121

örülök, hogy könnyebb lett  az életük..... a vadászoknak. mi meg tovább szijjuk a 7,5 juliskát. és továbra is csak lőtéren versenyezhetünk.

hát gratula a sok okosnak.

Előzmény: sornyito (120)
sornyito Creative Commons License 2011.12.23 0 0 120

hát azért erről kérdezz meg egy vadászt, vagy sportlövészt :) Egyszerűsíti az életet, csökkenti az adminisztrációt.

Előzmény: Túlélőblog (119)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.12.23 0 0 119

Ha a tartásit ugyanolyan nehéz megkapni mint a vásárlási engedélyt, akkor ott van mindenki ahol a part szakad.

Előzmény: sornyito (116)
sornyito Creative Commons License 2011.12.23 0 0 118

Ahhha, sörétes :D Nem fér bele a szabadságharcba :DD

Nincs új törvény, a 2004-est pofozgatják kicsit ezzel az izével.

Előzmény: gerila (117)
gerila Creative Commons License 2011.12.23 0 0 117

Köszönöm.

Én azt a részt kerestem,hogy tartható lesz-e a sörétes puska otthonvédelemre.

Persze nem a Saiga.De nem derült ki számomra.

Valami féle transz állapotba kerültem mire végigolvastam/nekem kicsit száraz olvasmány/

Megyek legurítok egy ampulla ginseng kivonatot,hátha rendbe hoz szellemileg...

Előzmény: sornyito (116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!