Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A maroklők vannak gyak. teljesen tiltva, de pl. hosszú csövű pisztolyra (ha minden igaz 30 centi feletti csőhossz) lehet engedélyt kérni. És engedéllyel tarthatóak sörétes puskák is.
Virágzik a Gallery Rifle (22.-es puskákra és pisztolykaliberű karabélyokra szabva), kis és nagykal benchrest, F/TR (precíziós) lövészet. Csak nézz körül milyen custom fegyvereket gyártanak az angolok nagykaliberben...
Az igaz, hogy maroklőből gyak. csak az előltöltősök engedélyezettek, készülnek is szép konverziók modern revolverekbő is. Ezért találták kis az IPAS (Iron Plate Action Shooting)-t légfegyverekre szabva.
Szilveszterkor egy angol taxisofőr agyonlőtte a barátnőjét és még két nöt, majd magával is végzett.Hat különböző típusú pisztolyra és légpuskára volt engedélye!....Ennyi a hír.Nem értem, mert magánszemély nem tarthat angliában központi gyújtásos,de még peremgyújtásos lőfegyvert sem!Azt hiszem talán előltöltős az lehet.Én is csodálkozom.Azt írta a hülye magyar újságíró,hogy lehet- meg fogják szigorítani az angol fegyvertörvényt!- Látható, hogy nincs abszolute képben!
Pontosan mit írtak róla? Angliában elég szigorúan tiltják a lőfegyvereket - és a késeket is. Kíváncsi vagyok, hogy mivel magyarázzák, hogy minden tiltva van, mégis lövöldöznek és leszúrják egymást.
Ők kicsodák? Melyik szervezetet kérdeztek meg? Vagy nem adták a nevüket a véleményükhöz?
"azonban egyszerűen csak azok halmoznak fel még több puskát, akiknek már egyébként is van otthon fegyverük."
A statisztikák szerint ez nem igaz. Egyre inkább a női vásárlókon van a hangsúly, akiket eddig nem érdekelt a téma. Az elmúlt pár évben ezért is tört be az, hogy rózsaszínű pisztolyokat és puskákat kezdtek gyártani.
Ez az. Az új alkotmány két dolgot rögzít az otthon védelmében.
1. a bármilyen jogcímen, de jogszerűen tartott fegyverrel védekezhetsz. Végszükségben természetesen a jogszerűtlennel is, de azért utólag felelősségre fognak vonni, de a birtoklásért csak.
Lefordítom. Kodifikálási ( egyeztetési) céllal évek óta félkérték és bekérték a sportlövők ( szövetségek) véleményét is. Embertelen munkával és ráfordítással ezek a szövetségek kidolgoztak az európiai joghoz harmonzáló megoldásokat, amik a biztonságos és ellenőrzött tartás mellett az ésszerűséget és a rabszolga sorból kiemelkedést is szolgálták.
Belesz@rtak a szájukba, azzal, hogy a kidolgozott módosításokból semmit sem használtak fel.
Van viszont a törvény tervezetben egy óriási rés, amivel én a fél országot jogszerűen fel fogom fegyverezni, ha ezt megszavazzák a görények.
Tudom én azt. Úgy értettem, hogy szándékosan feledékenyek. Magyarán magasról tesznek arra, hogy mit ígértek kampányidőszakban. Orbán úgy tudom meg is üzente az amerikaiaknak, hogy ne törődjenek a kampányígéretekkel, mert azt csak úgy mondja, de nem gondolja komolyan. Ez be is igazolódott.
Persze lett ígérve önvédelmi jog, jogkiszélesítés, önvédelmi fegyver könnyített megszerzése és hasonlók, aztán ami lett belőle az meg egy nagy semmi. :(
Vadászból és sportlövőből kevesebb van mint munkásból és falun élő kisnyugdíjasból. :-( Sportlövők és vadászok meg nem is önvédelem miatt vesznek lőfegyvert.