Léteznek a gyári rádiók helyére beépíthető, a gyárinál olcsóbb, nagyobb tudású és egyszerűbb kezelésű készülékek. Vajon miben jobbak, miben rosszabbak?
Egyébként, mindenkor asztalon szoktam éleszteni a berendezéseket, s tisztázni, megismerni a beállítási lehetőségeket. A fejegységet már csak akkor szerelem be, amikor minden funkciót kipróbáltam, már ami kocsi híján, asztalon lehetséges.
Titkon még remélem, hogy valami mágiával javítható, mert szeretném megúszni a küldözgetéssel járó macerát és időkiesést, de az eladó még nem szólt hozzá a panaszhoz. Talán hétfőn...
Egyébként az a furcsa, hogy EUNavi-t meg Bosion-t is egy csomó eladó árul aliexpressen, de mindegyiknél úgy van, hogy európai raktárból csak a 16 Gigás változatot lehet, a 32-es csak Kínából rendelhető.
Előfordul, hogy kifogja az ember. Néhány éve egy EinCar fejegység érkezett hibásan, aminek a visszaküldést követően jóváírták az árát, illetve felajánlották egy másik vételét. A visszaküldést kellett fizetni, ami ha jól emlékszem 6500 Ft körüli összeg volt.
Más, élő példa: a hét elején kaptam meg KIT-ként egy frekvenciamérőt, ami az első alkalommal szépen jelezte is a mért frekit, majd később megadta magát. Mivel az ára 1000 Ft körüli, ezért inkább a kimért és feltételezett hibás mikrokontroller IC-t rendeltem meg 500 Ft-ért. Aztán majd kiderül a vallatáskor, hogy helyes volt-e a diagnosztika. Annyit megér! Ez viszont az áránál fogva más kérdés. Csupán azt kívántam jelezni, hogy a technika ilyen, s a legváratlanabb helyzetekben mehet tönkre.
Nem, nekem canbusos a kocsim, jó is volt minden első este, csak másnapra makkant meg.
Az AliExpressre fel kellett tölteni egy videó-bizonyítékot, ők már írtak is, hogy jogos a panaszom és ha visszaküldöm, visszakapom a teljes vételárat, vagy ha nem küldöm vissza, akkor részlegeset.
Szóval ha valakinek kell az alkatrésznek a cucc, vagy bízik benne, hogy meg tudja javítani, holnapig 20 ezerért viheti!
(navi+opel canbus+tolatókamera - a navin a képernyővel van valami gebasz, ami még az is lehet, hogy szoftveres. hiába nyomok resetet, a bootlogo után nem jelenik meg semmi, de látszólag működik, mert megy a bluetooth és vakon lehet is ezt-azt csinálni, resetre sem javul meg)
Nálam az okozott problémát, hogy egy 2005 utáni autókba való multimédiát raktam bele egy 2003 c vectrába, így rendelnem kellet a cégtől, egy olyan adaptert ami jó volt hozzá, mert a 2003 c vectra is can bus rendszerű, de valami nagyon okos, pont a gyári rádió részét hagyta ki belőle, ezért mások voltak a csatlakozók, és a vezérlése!
Ha sehogy sem menne a „rendbetétel”, akkor javaslom fényképek, illetve videó készítését, amelyet a forgalmazó a hibabejelentés igazolásául kérhet. Az is lehetséges, hogy a látott hiba alapján megoldási lehetőséggel szolgálnak, esetleg frissítést is küldenek. Forgalmazója válogatja.
Pech! Hihető vagy sem, sajnos előfordulhat. Viszont, lehetséges, hogy „életre kelthető”. Javaslom a készülék resetelését. Ennek általában a készüléktől függően különböző módjai vannak (reset gomb, esetleg még valamelyik kezelőszerv megnyomása stb.) A resetelés pl. egy gémkapocs segítségével is elvégezhető.
Mellékelek egy videót, ami csupán támpontul szolgálhat, tehát nem az adott fejegységre érvényes.
Tegnap este ott hagytam a kocsiban a cuccot, hogy majd ma folytatom a beállítást, erre nem hajlandó bootolni... Megjelenik a logo bekapcsoláskor, aztán utána sötét marad a képernyő, a gombok se csinálnak semmit.
Köszönöm szépen, szerintem a célnak megfelelő ez a minőség, nem emlékbe kell a videó ;)
Elvileg holnap megjön a fej (sőt, már ma megjött volna, ha otthon lettem volna - ez állati gyors volt, Aliexpress német raktár), a hétvégén megpróbálom beszerelni, aztán majd megosztom a tapasztalatokat.
Kamera még pár hétig nem lesz, mert az közvetlenül Kínából jön...
álló motornál, de ha megy a motor akkor is ilyen a kép!
Mint írtam, néha azért kicsit mákos, de ha kiveszem üresbe, és visszateszem tolatásra, akkor tökéletes, lehet kontaktja van, vagy belezavar valami, de nem sűrűn fordul elő
Egy tolatókamera általi kép sohasem lesz olyan minőségű, mint egy több megapixeles objektívé. Véleményem szerint ez egy átlagos minőségű kép, amely egyébként nyugodtnak, az általában előforduló zavaroktól menetesnek tűnik.
Kérdés: a felvétel készítése álló vagy járó motor mellett készült? Ha az utóbbi esetében, akkor szerintem nem igazán lehet panasz a kép minőségére.
Kifelejtettem: a vezeték nélküli megoldásból eredő esetleges problémával viszont számolni lehet. Gyógyír: ha nem felel meg a vezeték nélküli képminősége, akkor még mindig meg lehet oldani, hogy kihagyva az adót és vevőt, "zsineges" módszert is lehet alkalmazni.
A rendszámvilágítás mellett át lehet vinni, nekem egy kicsit tágítanom kellett, de szerintem ez kocsifüggő is lehet, majd egy gumi átvezető gyűrűn keresztül áthúzni.