Keresés

Részletes keresés

TTNora Creative Commons License 2009.06.23 0 0 8
Így kaptam már, tavaly nyáron. A lombja lett csak a duplája azóta.
Előzmény: Tartomo (7)
Tartomo Creative Commons License 2009.06.23 0 0 7

Anlu!

Köszi a linket, már rég el van kedvencelve az alaphonlap szoktam rajta bóklászni! :D

Nóra!

Pont ilyen fácskát szeretnék nevelni majd a sárgámból. Őt te nevelted ilyenre, vagy már eleve gömkoronásat vettél?

Előzmény: TTNora (6)
TTNora Creative Commons License 2009.06.23 0 0 6

Ma reggeli csatakos idő.

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.23 0 0 5

Tartomo-nak ajánlom:

http://www.mein-schoener-garten.de/wiki/gartenwiki/Wandelr%C3%B6schen

Itt sok minden olvasgathatsz a sétányrózsáról. Most, hogy már tudsz németül :-)
Ha csak az alaphonlapot veszed, akkor is sok érdekes dolog van benne. Ez a csodakert eredeti (német) honlapja. Itt is gyakorolhatod akkor a németet.
Tartomo Creative Commons License 2009.06.22 0 0 4
Igen-igen. Megvan nekem az a szám. :D Majd beszkennelem, és beteszem ide is, csak találjam meg, hisz 2006-tól minden szám megvan, az összes 2007-st meg kell néznem.
Előzmény: TTNora (3)
TTNora Creative Commons License 2009.06.22 0 0 3
Talán egy két évvel ezelőtti csodakert újságban olvastam, hogy hajtásdugványozást ajánlanak augusztustól...
Előzmény: Tartomo (2)
Tartomo Creative Commons License 2009.06.22 0 0 2

Nem találom azokat a képeket, amiket a nagyiméról fotóztam.

Az övé fehér de ahogy haladnak befelé a virágok, úgy megy át halvány sárgásba.

Véltelen letört egy ágat az övéről, vízbe tette, most várjuk a fejleményeket, hátha meggyökerezik.

A másik módszer, amit kipórbáltunk, és úgy néz ki működik: egy zöld dugványt levágtunk. A dugványon 2-2 levélpár volt. A leveleket lerövídettem felére, majd leszúrtuk virágföldbe. Egy  kettévágott vizespalackot tettünk rá, úg, hogy tudodtt levegőzni, mert a kupak részt lecsavartuk, és napos helyre tettük. A felső levélpár lebarnult, de az alsó levelek hónalja elkezdett megduzzadni. Ott új hajtásokat  hoz.

Tartomo Creative Commons License 2009.06.22 0 0 1
Voltam kint fotózni. Tehát akkor ezek vannak nekem a sárgán kívül, a többi képen egy tőröl származó virágok:
Előzmény: TTNora (0)
TTNora Creative Commons License 2009.06.22 0 0 0

Az első két képen a sajátjaim vannak, a sárgás-narancsos fa termetű, a kicsi pedig rózsaszínes.

A harmadik fotón a korábbi munkahelyem sétányrózsája van.

Tartomo Creative Commons License 2009.06.22 0 0 topiknyitó

SZiasztok!

A napokban egyre több több topikban olvastam a sétányrózsáról! Úgy gondoltam nyitok egy külön topikot neki. Nekem  kettő van. Egy sárga, és  színváltós sárrgás-narancsos. Utóbbi negyon érdekes. Mikor bimbózik, akkor rózsaszín. Mikor kinyílik a virág akkor sárga, de  másnapra átmegy narancssárgába. Ezek a képek nem frissek, de mindjárt csinálok friss képeket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!