Sok olyan mediterrán származású növény van, amit szívesen ültetnek az emberek, és ez a kedves színes, sőt színváltós virág is joggal tartozik ide.
Beszélgessünk róla- ki hogy teleteti, és ki hogy szaporítaj, ki hogyan-mivel éri el, hogy sátányrózsája sokáig szép maradjon!
Itt sok minden olvasgathatsz a sétányrózsáról. Most, hogy már tudsz németül :-) Ha csak az alaphonlapot veszed, akkor is sok érdekes dolog van benne. Ez a csodakert eredeti (német) honlapja. Itt is gyakorolhatod akkor a németet.
Igen-igen. Megvan nekem az a szám. :D Majd beszkennelem, és beteszem ide is, csak találjam meg, hisz 2006-tól minden szám megvan, az összes 2007-st meg kell néznem.
Nem találom azokat a képeket, amiket a nagyiméról fotóztam.
Az övé fehér de ahogy haladnak befelé a virágok, úgy megy át halvány sárgásba.
Véltelen letört egy ágat az övéről, vízbe tette, most várjuk a fejleményeket, hátha meggyökerezik.
A másik módszer, amit kipórbáltunk, és úgy néz ki működik: egy zöld dugványt levágtunk. A dugványon 2-2 levélpár volt. A leveleket lerövídettem felére, majd leszúrtuk virágföldbe. Egy kettévágott vizespalackot tettünk rá, úg, hogy tudodtt levegőzni, mert a kupak részt lecsavartuk, és napos helyre tettük. A felső levélpár lebarnult, de az alsó levelek hónalja elkezdett megduzzadni. Ott új hajtásokat hoz.
A napokban egyre több több topikban olvastam a sétányrózsáról! Úgy gondoltam nyitok egy külön topikot neki. Nekem kettő van. Egy sárga, és színváltós sárrgás-narancsos. Utóbbi negyon érdekes. Mikor bimbózik, akkor rózsaszín. Mikor kinyílik a virág akkor sárga, de másnapra átmegy narancssárgába. Ezek a képek nem frissek, de mindjárt csinálok friss képeket!