Az olajat le kell engedni hiszen kiveszed a vízpumpát ami a vízteret elválasztja az olajtól. Ugye az egyik fele a víztérben van az forgatja a vizet a meghajtó fogaskerék pedig olajban fut. Üdv
Illetve még egy kérdés! olajcserénél a 250st-be milyen olajat ajánlotok?? visszaolvastam van 5w-40, van aki 10w-40 és van aki 10w-60 at ajánl hozzá! Gondoltam megkérdezem mert látom van itt egy két guru!
Hétvégén szétjön kiváncsi leszek mi a gond, de alattam/155kg/ teljesen jól megy! nincs nyoma gyengeségnek vagy erőtlenségnek! De ha kicsit elkezdem forgatni a csattogó hang is abbamarad! Csak és kizárólag alapjáraton van hangja! Bár találtam egy videót a témában ott a csattogás a nem elég feszesre húzott szíj okozta! köszönöm az eddigi segítségeket az eredményről beszámolok! :D
Na a probléma még nincs feltárva de a csattogó fémes hang miután lebontottam a burkolatot kiderült hogy a szíjtól jön! Esetleg valami ötlet hogy mi okozhatja?? Illetve én mint hozzá nem értő, belekezdjek vagy mindenképp szerelő? előre is köszönöm a válaszokat!
Alapjáraton csapkod, illetve leállításnál egy nagyot csap! erejével semmi gond! húz egyenletesen szépen gyorsul! ha enged felrakni holnap rakok fel videót is!
De amúgy imádni való kis gépezet!................ :D
Válaszom a kérdésedre, hogy nem normális, közel sem.
Változhat kicsit a hangja, de az, hogy a motorból kopogó hang jön bizonyos fordulaton, az nagyon nincsen rendben.
Ki kellene deríteni, hogy ez honnan is jön pontosan, vedd le a variátort, szíjat és indítsd be a motort, kiderül, hogy ahjatás, avagy a blokk okozza a gondot. Ha a blokk, akkor fülelni kell, de a bontás akkor is valószínű.
Leo 250 st Dugó,tömités,olaj,görgő csere után míg a dugattyú teljesen ˙( bokopik) normális a kicsit csattogó hang még a bejáratás alatt? vagy nem szabad hogy hangja legyen! ha kell csatolok videót!
Előre is köszönöm a segítséget csak sajnos..... kicsit suta vagyok hozzá!
1 év állás után beindítottam a mocit sjanos nagyon alacsony az alapjárat szinte majd meg áll és lenn a kuplungnál ilyen csattanó hangot lehet hallani! Ha viszont kicsit meghúzom a gázkart elmúlik a csattogó hang normál alapjáraton!
A kérdésem az lenne mi okozhatja ezt a zajt! előre is köszönöm a válaszokat! üdv
SR 250-es leonardom van. Szeretnék felrakni rá egy plexit, közepes méretűt, ami a visszapillantók tetejéig ér. Sajnos amikor fel akartam tenni akkor döbbentem rá, hogy kellene egy plexitartó idom is alája. Sajnos a neten csak 125-150 esre találtam, és annak a felfogatása a motorra más, ahogy a képeket néztem.
Ha esetleg volna valakinek 250-esre való és megválna tőle, az kérem jelezze.
Köszönöm szépen KINTER1979-nek az infót. Le szereltem a karbit és kitakarítottam. Vissza raktam, be állítottam az alapjáratot és a levegőt. Azóta pöc-röff.