Hát... 2,5 hetes csecsemőnek nem olyan egyszerű kiszívni az orrát. Elég pici az a nózi és rajta a lyuk, a takony pedig nagyon mélyen van és a szörcsögő hangból ítélve jó sűrű. Ha folyékonyabb lenne és folyna kifelé, akkor sokkal egyszerűbb lenne a helyzet. Sajna a sóoldat nem oldja annyira, az anyatejjel is próbálkoztam. Az orrszívónak éppenhogy a hegyét dugom bele az orrocskába, annál mélyebben nem szabad. Remélem, hogy a homeopátia segíteni fog kihajtani a taknyot.
Sway, bármilyen műtéti vágás utáni érzéskiesés normális a műtét helyén és a környező területeken. Idővel helyre fog állni, de beletelhet akár 2 évbe is. Ne aggódj emiatt. A viszketés lehet bőrszárazság miatt is, vagy a gyógyulás, akármi. Ha kisebesedne mutasd meg dokinak.
Érzéketlenség és viszketés is volt, de hogy ezeknek egymáshoz van-e közük, vagy csak úgy megvannak egymás mellett, azt nem tudom :)))
Takony: milyen színű? sárgás-zöldes már nem oké, ha olyan lesz, akkor orvost! Addig az anyatej az orrba jó megoldás, és a minél gyakoribb orrszívás. De gyakori alatt azt értsd, hogy mindig. Én anno azt hittem, hogy az a napi 3-4 már sok is, aztán kiderült, hogy frászt, inkább 14 legyen. Én mindig úgy csinálom/csináltam, hogy szívás előtt nagy-nagy adag sós víz, picit várni, aztán szívni. Majd a végén megkoronázni az egész műveletet az anyatejes csöppentéssel - a már (viszonylag) tiszta orrba.
anyabanya: Uhh, nem semmi szülés! (mitől volt ilyen teltház egyébkén?) Ügyesek voltatok! Súlya alapján nem is olyan iciri piciri Sára :) Gratula még egyszer!
Noncsi: Amit fcsibe is írt, anyatej és levegőzés. És nagyon figyelj, hogy helyesen kapja be a pici, mert ált attól szokott kisebesedni, és úgy nehezen is gyógyul.
Be kell kenni anyatejjel szoptatas utan es legalabb felorat szabadon hagyni, ez legjobb. (az anyatej ellenanyagai antibakterialis hatasuak es sebgyogyitoak, a szabad levego meg megakadalyozza a bepallast)
Sway! az orrat rendszeresen leszivod? Nalunk igazabol csak a porszivozas jott be. (es homeobol en sima Allium cepat adtam, persze ez attol is fugg milyen szinu, jellegu a valadek, attol fuggoen kell... az Allium cepa composé sem rossz, a Coryzaliat en inkabb allergiara szoktam, de lehet bejon, vegul is van benne Allium cepa is, tobbek kozt :)
Sziasztok Lányok! Én is itt vagyok, de valahogy egy kicsit nehezebben állt át a szervezetem az éjszakai életmódra. :) Sway nekem is nagyon viszket pár napja, pedig elviekben nagyon szép a seb, és az érzéketlenség is megvan sajna. És nagyon aranyos a kiscsaj! :) Én is kérdeznék: fájó mellbimbóra mi a legjobb megoldás?
Na én is itt vagyok. Már egy hete kint az én pötyöm...(képet még nem tudok, mert csak a telefonomon van és azt nem tudom föltenni a gépre)
de jól vagyunk. Picike volt a mi SÁrink, de a lényeg, hogy egészséges. 3230 gr és 49 centi. A születés történetét már feltettem a 2010-es babák topicra...
Hát a mögöttem lévöknek könnyü szülést és egészséges babát kívánok, azoknak, akik addig szültek, mig odavoltam sok szépet és jót...Majd vissza olvasok, csak legyen idöm...
Amikor Nelli taknyos volt én coryzaliat (így írják?) adtam neki. Ez homeos. Forralt vízzel feloldva, műanyag kiskanállal. Részletekben. Kb 3 szemet/nap. 2 vagy 3 nap múlva már látványos volt a javulás, és teljesen el is mulasztotta. Mellette ha kellett, akkor használtam persze az orrsprayt és az orrszívót is. (Csodaszép Barbarád egyébként!)
Nagyon szépek a babyk, pocaklakók és kis újszülöttek is :)
Kis mi: Nellim épp csak 4 hós, és veszettül fogzik. Nagyon kínlódunk. Az egyik már kinn van, és szerintem napok kérdése a 2. is, mert már tisztán látszik az ínyén. Úgy sajnálom szegénykémet :((( (na és ennyit a jó kis átaludt éjszakáinkról is :S)
- Barbara nagyon taknyos - a fiziológiás sóoldaton kívül van valakinek tippje, hogy mivel tudnám meggyógyítani? Az elmúlt 2 éjjel nem sokat aludt és nagyon szenved az miatt, hogy nem kap rendesen levegőt.
- császárral szült anyukák: műtét után tapasztaltatok viszketést a heg körül? Feltételezem, hogy ez a gyógyulás jele lehet, de néha nagyon viszket. Ekcémát nem látok, csak száraz bőrt. Ja és amugy érzéketlen a hasam, lehet, hogy az idegvégződések most regenerálódnak és ez viszketéssel jár? :)